• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Ben korkuyorum saçmasapan seyler duyuyorum spiralle ilgili. Ama nin tecrübene de güveniyorum. Peki spiral varken mi hamile kaldın sende? Hamile kalınca ne oldu cıkarttırdın mı spirali?

Yok canim spiralle hamile kalmadim cocuk yapmaya karar verdik ve cikarttim iki ay sonra hamile kaldım. Spiralle hamile kalmak binde bir canim zaten spirali taktirinca yalnis hatirlamiyorsam 10 yada 15 gun iliski yasak oluyor spiralin oturmasi icin zaten senelikte kontrollerini olursan bi sikinti olmaz.

Damlacım
ben pembeleri beğendim. yalnız üsteki 3noluydu sanırım vatkalarında dantelli olduğu için belki bebekle kullanılması sorun olabilir. yani omuza falan yatıracağız ya kızımızı allahın izniyle..

ama diğer pembe gecelikler çok şeker..

bebek korunması ile ilgili de hiçbir şekilde haptı,spiraldi bunlara girmem ben en iyisi en doğalı geri çekme.. tamam riskli ama en azından sakıncası yok. iki yıllık evliyiz biz öyle korunduk. bebeği de ne zaman istedikse allah verdi.. eşine biraz iş düşüyor ama ilk evlendiğimde ben hap kullanmıştım bir ay.. pişman oldum. hiçbirşeye güvenmiyorum.. eşime söylemeyeceğim ama gerçi gelecek ne gösterir bilmiyorum eğer olursa da ne yapalım. olsun.. aslında şuan ikinciyi göze alamıyorum ama yaşım büyük ve daha da önemlisi kızımın kardeşi de olsun isterim. benim de tek çocuğum olsun istemem.. neyse hayırlısı bakalım..

kızlar maşallah bundan sonra böyle güzel haberler alalım inşallah.. ben de yarın 13 de gidecem. hemen yazamayabilirim. akşam 10 gibi falan gelirim belki o zaman yazarım..
inşallah ben de güzel haberlerle gelirim.

canım benim dr anne için kullanmamız gerekir dedi..sanırım vücut alışıyor hemen bırakılmıyor.. çünkü doğumdan sonra kan kaybı çok olacak..aslında o zaman bırakılması gerekmiyor mu neyse bilmiyorum tabi..öylesine yazdım bunu.. yani doğumdan sonra iğne bırakılırsa anneyi kaybetme riski olabiliyormuş..

güle güle kullanın..hayırlı olsun.

Haklısın canım vatka olayını ben hiç düşünmedim. Bizde baslarda geri çekme yöntemiyle korunuyorduk. Bide eşim Doğan'ın düzeniyle oynanmayalım boşver biz dikkat edelim ama Allah'ı da küstürmeyelim diyor. Ne olur be olmaz sınra hiç cocuğumuz olmaz pişman oluruz diyor. Spiral hapa karşı benim eşimde. Sadece 3den sonra spiral taktırırız diyor. Bakalım bizde sanırım prezervatif ve geri çekme yöntemiyle idare etcez artık

Canım her zaman hamile olmuyorsun ve herzaman o anı yaşamıyorsun bence içine sinen ne olacaksa onu almalısın. Evet biraz pahalı bu fiyatlar ama yapcak birsey yok. Bende mesela bu sıcakta kalkıpta hayatta gidemem oralara. Bende mecbur netten alacağım ki zaten herseyimizi netten aldık bizde

içine pahalı olanı siniyorsa tabi diyecek birşey yok ama görmeden nasıl içine sinip sinmeyeceğini bileceksin ki ? sonuçta hem görmeden alıyorsun hem çok para veriyorsun risk sonuçta. bu fiyata marks&spencer'dan da takım set alabilirsin ki pijamada kalitede de bu ürünün üzerine tanımam. ben ürünlerini kullanıyorum 10 yıl kullan banamısın demiyor. ürünün sadece güzsel görünmesi değil kalitesi ve fiyat/performans oranı da önemli. mesela fiyat/performans oranı yüksek bir ürün istesem de benim içime sinmes mimozacım, ondan ben mesela bunları tercih etmem :34: senin içine sindiyse tabiki al, güle güle de kullan canım.

Bak ben yine unuttum Nilüfer'i. Cok üşendim ben oraya gitmeye. Oysaki Kadıköy'e evimiz 5 dakika ama işte tembellik olmasın insanın içinde. Salı günü randevum var randevu sonrası bakayım ben en iyisi oraya. Yada arayayım şimdi kacta kapanıyor acaba akşam yürüyüşünü Kadıköy'e yaparsan bakabilirim orayada

şekerim üşenecek ne var yeri çok merkezi, dediğin gibi yürüyüşünü oraya yap sen bugün :34: valla artık kolundan tutup ben götürücem seni oraya :1: benim de gidip bir takım pijama almam lazım ordan zaten. Bi tane beğendim onu alıcam sanırım

Selam kızlar henüz geçmişi okuyamadım.
Dün birkaç işimiz için Muğla'ya gitmiştik. İdilbaby'nin mağazası açılmış Muğla'ya, görünce çok sevindim. Banyo havlusu beğenememiştim oğluma. İdilbaby'nin organik süngerli organik sertifikalı banyo havlusunu aldım. Bir de Avent'in gece parlayan 2'li emziğinden aldım. Rumba park yatağı da beğendik o mağazada. Daha doğrusu eşim beğendi, ben 006 modelini istiyordum. Ama 006 çok kaba ve yazlıktaki odamıza sığmaz. Park yatağı da babaannesine aldıracağız :1: Kıyafet dışında alışveriş yapabildiğim için çok mutlu oldum. Üstümden yük kalktı sanki. Çünkü karar veremediğimden alamıyordum bir türlü.

Emziğimiz bu: http://www.bebekhouse.com/pinfo.asp?pid=4796&gclid=CJDe6oTx8b8CFWT4wgod1R8AgA

Havlumuz ve süngerimiz de bu: http://www.n11.com/idil-baby-5192-unisex-organik-havlu-P19596140

hayırlı uğurlu olsun canım nihayet demek istiyorum :1: aldıkların da gayet güzel güle güle kullansın minnoşun :16:

DEoğum kontrol yöntemlerini soran arkadaşlar olmuş, ben doktorumun yönlendirmesiyle evlendikten sonra 3 yıl düzenli olarak doğum kontrol hapı kullandım.hiç bir yan etkisini görmedim, bırakır bırakmaz 1 ay sonra da hamile kaldım.hele yeni doğum kontrol haplarının korumaları çok daha yüksek, kullanırken hamile kalma riskini ciddi anlamda düşürüyor.

Ben oğluşuma daha hiçbirşey almadım doğru düzgün kızlar ya, maşallah siz ne güzel düzmeye başlamışsınız eşyaları.Doğuma yurt dışına gideceğim için herşeyi oradan almayı planlıyorum.çok daha uygun olacağını söyledi herkes. daha ben birşey almadan bir sürü hediye geldi ama.şimdilik elimdekiler ve hazır olanlar şunlar.

Anneme 2 nevresim takımı diktirdim.
2 penye battaniye
Bol bol örgü patik/şapka/battaniye/hırka
Nuna park yatak
Kolsuz zıbın 2-3 adet
Burt's bees pişik kremi ( kendimde bu ürünün çatlak kremi ve yağını kullanıyorum % 100 doğal ve çok memnunum, şimdilik hiç çatlağım yok inşallah böyle devam eder.)
Alt değiştirme minderi
Maclraren bebek arabası
vb. vb....

Kızlar park yatak kullananlardan yatak tavsiyesi istiyorum ? yatağın içi için nasıl bir yatak aldınız ya da aldınız mı ? yatak bana bebeğin rahatı için çok önemli gibi geliyor.park yatak boyutuna göre alınacak seçenekler de sınırlı gibi:18: internette araştırdığım doktorlar genelde yarı ortopedik önermişler, yün vb. için mikrop tutar gibi şeyler okudum siz ne tip yataklar aldınız ve nereden aldınız ? bir de lateks önerenler olmuş, viskoya da bebek için yumuşak denmiş genelde yorumlarda bu yatak konusunda benim kafam ciddi karıştı :50:

Kızlar fazla ultrasona girmek bebeğe zarar verir mi? Bu ara hem yeni doktor bulma hemde bebeğimde olan sorunu göstermek için sık doktora gidiyorum ama sorun olur mu acaba?

içine pahalı olanı siniyorsa tabi diyecek birşey yok ama görmeden nasıl içine sinip sinmeyeceğini bileceksin ki ? sonuçta hem görmeden alıyorsun hem çok para veriyorsun risk sonuçta. bu fiyata marks&spencer'dan da takım set alabilirsin ki pijamada kalitede de bu ürünün üzerine tanımam. ben ürünlerini kullanıyorum 10 yıl kullan banamısın demiyor. ürünün sadece güzsel görünmesi değil kalitesi ve fiyat/performans oranı da önemli. mesela fiyat/performans oranı yüksek bir ürün istesem de benim içime sinmes mimozacım, ondan ben mesela bunları tercih etmem :34: senin içine sindiyse tabiki al, güle güle de kullan canım.

Kumasın kalitesini ben bilmem. Cokta önemsemem açıkcası. Onemli olan pamuklu olmasıdır gerisi hikayesine benim için. Oyle dediğin gibi 10 yıl giymek gibi bir derdim de yok 2-3 yıl en fazla idare etsin sonra değiştiririm olur biter benimle yaşamasın yani sıkılırım ben öle seylerden. Onun dısında fiyatını da önemsemem ben gözüme hitap ediyorsa yeterlidir. Netten gecelik ve pijama zaten aldım ve suanda da iyiki almışım diyorum düşündüğüm den cok daha güzel halde geldi lohusa olmasına rağmen. Ama işte yine tercih meselesi sen kumaşına fiyatına önem verirsin ben sadece cazibesine takılırım entropiicim.

Merhaba tatlı anneler ve tatlı kuzucuk lar :3:
Biz geldik :)))
evde dinleniyorum oh mis ... Alış verişin büyük kısmını şükürler olsun tamamladık , darısı herkese olsun ...
Sizler nasılsınız ? geçmişi okudum çok şükür bir problem yok :)

evde dinleniyorum oh mis ... Alış verişin büyük kısmını şükürler olsun tamamladık , darısı herkese olsun ...

Anım özlettin kendini nerelerdeydin?

şekerim üşenecek ne var yeri çok merkezi, dediğin gibi yürüyüşünü oraya yap sen bugün :34: valla artık kolundan tutup ben götürücem seni oraya :1: benim de gidip bir takım pijama almam lazım ordan zaten. Bi tane beğendim onu alıcam sanırım

Netten aradım ama bulamadım Nilüfer iç giyim diyemi geçiyor burası? Telefon etmem lazım da kaça kadr acık acaba ona göre rotamızı Kadıköy'e çevirelim ;) sen iki tane gecelik aldın dimi canım? Evet evet pijama alman lazım ne olur ne olmaz sonucta

Netten aradım ama bulamadım Nilüfer iç giyim diyemi geçiyor burası? Telefon etmem lazım da kaça kadr acık acaba ona göre rotamızı Kadıköy'e çevirelim ;) sen iki tane gecelik aldın dimi canım? Evet evet pijama alman lazım ne olur ne olmaz sonucta

evet canım aynen telefonunu yazayım sana 02163384797. Evet canım iki gecelik aldım, pijama da almam gerek. Bir de normalde de giyerim yani pijama takımını :)

Bende gitmeyi düşünüyorum oraya :) hastaneyi aradım , çantamı hazırlayacağım ne koyayım dedim . 2-3 takım pijama yada gecelik , çamaşır ,
hastane çıkışı , iç zıbın , bebek bezi ve anne hasta bezi biz veriyoruz dedi . Ha birde bebeğe 1 takım hastane çıkışı da veriyoruz dedi :)

oooo gözümüz yollarda kaldı şekerim :1: alışverişini de bitirmene çok sevindim canım, hayırlı uğurlu olsun :16:

Bayram iznim 9 gün canım benim , evdeyim şimdi :)
Ziyaretler alış veriş falan derken daha yeni vaktim olmaya başladı , sen nasılsın ? bir ara suyun geldi diye çok korktum . Ama çok şükür değilmiş
Takipteydim yani :34:

Şeymiş o ileryanın dediği gibi biriken suymuş. Çatım büyüdüğü için orada su birikiyormus ve ara sıra o çıkıyormuş oradan. Yani sizde de olursa panik yapmayın :)) benim ağrılarım cok fazla kasık ağrım catı ağrım ve belimin ağrısı beni benden alıyor. Iki dakika yürüteyim hemen baslıyor ama Ben dinlene. Dinlene yürümeye devam ediyorum ohh mis gibi tatil yapıyorsun desene :)) ne zamana alacaksın raporunu

oooo gözümüz yollarda kaldı şekerim :1: alışverişini de bitirmene çok sevindim canım, hayırlı uğurlu olsun :16:

:1: Teşekkürler canım banim :) içim çok rahatladı , artık bir kaç kıyafet daha alırım ( doyamadım ) tamamlarım kısmetse :)
Dün madame cocoda terlik 8 TL ye düşmüş :) bende krem renini aldım , diğer arkadaşlar alacaksanız iyi bir kampanya bence

Kızlar herkese meraba doktora gittim sabah, şimdide işe geldim.meleğimi gördüm 1,600 gr olmuş.uyuyodu kuzum ya artık iyice büyümüş meleğim.suyum iyimiş ama günde 2,5-3 lt yakın su iç malum burası inanılmaz sıcak.haftaya çalışabilir raporumu vericekmiş.ve 3 hafta sonrada alttan ultrasonla bakıcam bebek rahim ağzını kapatıyomu die dedi ???bu arada meleğim doğum pozisyonundaymış.allahıma çok şükür.bu arada pıhtılı arkadaslarım pazartesi günü aspirini bırakıyomusum ,iğneyi doğumdan 24 saat önce bırakıyomusm.neden normal doğum istemiyosun die sordu,bende korkuyorum dedim :)))bizden bu kadar inşallah herkes iyidir...
Maşallah size annesi, kocaman olmuşsunuz :nazar:

Merhaba hanımlar biz bugün doktora gittik.. bebeğim 31+5 veeee 2100 gr olmuş maşallah prensesime.. doğuma kadar kaç kg olur dedim böyle giderse eğer 3500-3600 arasii olur dedi Dr hanim..:nazar::nazar::emir_bebek:

Sizlerin bebişler nasıl..:3:
Size de maşallah annesi. :nazar: Tosuncuk olacak ne güzel. Ben de perşembe günü gideceğim, merak ediyorum kilosunu.

sanırım ben de alıcam :1::1::1:
canım benim park yatağında dönence var o yüzden ilk etapta almayı düşünmüyorum ama ikea da leka diye bir dönence var, onu tavsiye etti bikaç kişi fiyatı da çok uygun alırsam onu alırım sanırım. Çok ışıklı falan bişey almayı düşünmüyorum, uykuya dalması falan güçleşebilir

Canım senin park yatak hangisindendi? Rumba'da dönence yokmuş.

Bu oyun halısı nasıl sizce ?Ebebek'te indirime girmiş, benim çok hoşuma gitti ama daha önce hiç araştırmamıştım, sizce de gerekli mi ve de bu ürün yeterli mi?

Eki Görüntüle 1205258

Ben almayı düşünüyorum ama biraz daha büyüyünce.

oyle valla.mesela benm kızım olcak dıye cok cahilce laflara maruz kaldım.anası memnun babası memnun sızene ya.genelde soruolar heyacanla neyın olcak.kız deyınce,hmmm hayırlısı dıolar kısık sesle.ama duyuyorum erkek annelerınede uzulme uzulme kız daha hayrlıdır 2.de kız olur dıolarmıs.hele bnm ıcın erkek bulmak ıcın 6,7 gıder demıslerde cok gücüme gtmıstı.sankı ben doğum uretım makınasıyım.tmm oğlumda olsun cok ıstıorum ama oğlan bebek delısıde dglm.bır o kadar da kız bebegı cok sevıorum.onlar bıze Rabbımın hedıyesı.hele bunca sene bebek ıcın ugrasmısken aman nıe oğlum olmadı dersem Rabbımı kırarım ben.burda o kadar güzel bır sohbet ortam var kı,ınan ıncelıklerıne hayran kalıorum burdakı kızların.herkes bırbırını anlıor.cahilce yaklaşıp davranmıorlar.ınsanlar senı ıncıtmek ıcın bır o kadar ugrasrken,burada kı anneler uzaktan dahı olsa bırbırını kollamaya calısıor.keşke bunu yakınlarımızdanda gorsek

Yazlıkta köy pazarına gittik, cinsiyetini soruyorlar. Erkek deyince, "Olsun üzülme, ilk çocuk. Kız da olur inşallah." diyorlar. :52: Bayılıyorum şu Muğla halkının kız evlat sevgisine ve kız çocuklarını okutmaya verdikleri öneme.

Bizim de bgn dr randevumuz vaaar teyzeleri☺☺ 5 hafta oldu gitmeyeli, cok merak ediyorum

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Hayırlı haberlerle gelin inşallah annesi. :nazar:

Canım bunların hepsinin olması bir ihtimal, ama yine de yöntemler arasında en güvenilir olanı da o. Annem hemşiredir ve o da arkadaşları da spirali öneriyorlar. Eskiden doğumdan sonra tavsiye ediliyordu, şimdi artık doğum yapmamış kadınlara bile uygulanabiliyormuş. Özellikle 4-5 yaş ara vermek istiyorsan çocuklarında en kalıcı çözüm bu. Doğum kontrol hapını da önerebilirim ama her bünyede o kadar iyi olmayabiliyor. Hapı kullanmaya başladıktan sonra her altı ayda bir tahlil yaptırıp kontrolünü de sağlayabilirsin
Prezervatif çok pratik ve temiz bir yöntem. Biz çok memnunuz.

canım nerdeyse 4 yıllık evliyim hep prezervatif ile korunduk. Aynı şekilde devam edicem. En sağlıklısı bu geliyor bana nedense..
Aynen canım biz de hep öyle korunduk ve öyle devam edeceğiz. Bir de çeşit çeşit olanları var, renk katıyor olaya :1: Hamilelikte de eşimin içime boşalmasını istemedim, mikrop falan kapmasın yavrum, ne olur ne olmaz diye.

Ekim annelerinin irtibatı keseceğini pek sanmıyorum :)) Çok güzel bir iletişim var burda..Dertler benzer beklentiler benzer...Birbirimizi anlayabiliyoruz...
Ve herkes o kadar yardımsever ve anlayışlı ki...
Etrafımız belki kardeşimiz belki eşimiz hatta annemiz incinecek miyiz diye düşünmeden davranışlar sergileyebiliyorken. Bu forumda bütün anne adayları düşüncelerini paylaşırken incitmemek için bence özellikle titizleniyorlar. Ben bunu hissediyorum. Kalabalık bir ortamda bayanların birbiriyle bu kadar güzel bir iletişim kurabildiğine ilk defa şahit oluyorum. Cidden bu benim için şaşırtıcı bir deneyim..
Birbirimizin mutluluğuyla mutlu oluyor üzüntüsüyle üzülüyoruz resmen..Birçoğumuzun adı bile bilinmezken bu kadar bilinmeyen varken hem de...

Ama hakkımızda bildiklerimiz bizim için fazlasıyla yeterli oluyor...Ekim annesi olucaz inş :)))
Ne güzel anlatmışsın canım, öperim seniii :16:

Ya kızlar nasıl koruncaz? Doğum kontrol hapı kullanmak istemiyorum öneri var mı? Biz Eylül'de evlendik Aralık'ta hamile kaldım yani cok tecrübeli değilim bu konuda

Prezervatif candır diyeyim o halde :1:

Peki park yatağın içerisine nasıl yatak aldınız? Visko, yarı ortopedik,lateks vb.?
Heh park yatağa karar verdik sonunda ama şimdi bir de bu yatak olayı çıktı. Offfffffff of.

Cidden duygularıma tercüman olmuşsun.Ne yapacağımı bilememekten alamıyorum. Kraft'ın yeni bir ürünü çıkmış, yataş visko diye.Onu mu alsam dedim.Ama bir türlü işin için çıkamadım
Ben de araştırma yapayım kızlar. Bir an önce karar vermem lazım.

Back
X