• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Ben de hiç sakınmıyorum kendimi ama eşimden gizli gizli yapıyorum.Gördüğü anda hemen uyarıyor :) O kadar çok uyarıyor ki bazen uyarıları karıştırıyor :) Geçen gece uyku sersemi yataktayken bana "yavaş dön,bebeğe birşey olacak" diyor.Canım,psikolojisine nasıl işlemişse :) Az değil tatlım 8 aydırdır bu durumdayız,ben de aynen hep hamileymişim gibi hissediyorum...

Belki de haklısın, benim eşim de aynı şekildeydi.Hep yardımcı ve beni düşünen biri.O nedenle bizim hayatımızda bu durum bir artı olarak yansımadı.Ben de ilgi düşkünü değilim.Hatta fazla ilgi olunca hem utanıyorum hem de sıkılıyorum.

Ben de bacaklarımı uzatıp,kitap okumanın hayalini kuruyorum.Ve tabi elimde çayım,ohhh... Tam da Eylül ayının ortasında evde olacağım,dışarda hafif de yağmur olursa, hava da mis gibi kokar... Yada pikenin altında uzun zamandır beklettiğim yabancı dizilerin eksik sezonlarını izlemenin hayalini kuruyorum...Az kaldı o günlere :)Şimdi sadalye tepesinde,pc başında çalış Cool :KK57:
Ahh cool ne güzel anlattın öyle :)Aynı zevklere keyiflere sahibiz...Biraz üşüsek di mi pike falan alsak üstümüze toprak kokusu olsa yağmur yağsa ne güzell :) Okuyacağım kitapları bile planladım ohh kafam rahat damlanın önerdiği de listemde genelde o tarz kitaplar konsepte uygun yani :D
Fazla ilgi olunca bende utanıyor sıkılıyorum...Snow sen ben ne kadar da aynı duyguları paylaşıyor muşuz bu konularda :)

Ayşe Funda Demir ablamın doğumuna girmiştim normal doğum kadın 2 dk da bebeği alıverdi :)Kendimi riske atamak istemedim bende onca yolu çektim hep ona gittim. Huzur verici tatlı sakin bir bayan...

Evet Alien :) En başından beri böyle hissediyorum :)

Ben hiç konuşamıyorum, herkes konuşmalısın vs. diyor ama bana anlamsız geliyor. Bir iki kere denedim kendimi deli gibi hissettim.Ama sanırım benimki garip.Herkes konuşuyor çünkü.Eşime diyorum bari sen konuş, bebek doğunca birimizi tanısın, o da konuşmuyo :)

Bende çok konuşamıyorum sanki sahtecikten yapmacıklık yapıyormuşum gibi geliyor o zamanda sevmiyorum kendimi:)) bende birtek ben mi böyleyim diyorum..Birde oğlum doğunca beni sever mi sevmez mi çok korkuyorum nedense..Ben çocukları çok severim iyi anlaşırım hatta ablamın kızı annesinden bana geliyor falan..eşimde başka çocuklar bile seni seviyor o canından parça sevmez mi diyor ama nedense korkuyorum.Sizde de var mı böyle durum..[/QUOTE]
Bebeğim sever mi diye endişem yok ama konuştuğum zaman yapmacık oluyor sanki o yüzden pek sık konuşamıyorum.. Babası öyle güzel konuşuyor ki çok hoşuma gidiyor :)

Ben de hiç sakınmıyorum kendimi ama eşimden gizli gizli yapıyorum.Gördüğü anda hemen uyarıyor :) O kadar çok uyarıyor ki bazen uyarıları karıştırıyor :) Geçen gece uyku sersemi yataktayken bana "yavaş dön,bebeğe birşey olacak" diyor.Canım,psikolojisine nasıl işlemişse :) Az değil tatlım 8 aydırdır bu durumdayız,ben de aynen hep hamileymişim gibi hissediyorum...

Belki de haklısın, benim eşim de aynı şekildeydi.Hep yardımcı ve beni düşünen biri.O nedenle bizim hayatımızda bu durum bir artı olarak yansımadı.Ben de ilgi düşkünü değilim.Hatta fazla ilgi olunca hem utanıyorum hem de sıkılıyorum.

Ben de bacaklarımı uzatıp,kitap okumanın hayalini kuruyorum.Ve tabi elimde çayım,ohhh... Tam da Eylül ayının ortasında evde olacağım,dışarda hafif de yağmur olursa, hava da mis gibi kokar... Yada pikenin altında uzun zamandır beklettiğim yabancı dizilerin eksik sezonlarını izlemenin hayalini kuruyorum...Az kaldı o günlere :)Şimdi sadalye tepesinde,pc başında çalış Cool :KK57:

hahaha aynen ya :) topu topu 1-2 haftamız var ayakları uzatıp oturmak için :S sonra gelsin uykusuz geceler..

İşte oda kişiden kişiye değişiyormuş. Benim annem ikinci gün evde misafir ağırlamış sezeryanlı sezeryanlı. Bilmiyırum bana cok zor geliyor normal doğum ve sizler için gercekten cok cok dua ediyorum Rabbim hepinizi bir avazda kurtarsın inşallah. Evet baska da duymadım zaten 48 dikiş. Boyle birsey mümkün mü diye soruyorum hala kendi kendime. Neden 48 dikiş atma gereğinde bulunmuşlar yani onu da anlamış değilim. Evet normal doğumun o özelliği cok güzel resmen format atıyorsun ama sezeryanda bana gore candır yani. Sanırım sezeryan falan olmasa ben doğum yapmazdım hiç bir zaman.

Canim herkesin agri eşiği farkli bak ben iki sezeryan oldum maşallah hiçbir sikintim olmadı bebegimin altini bile kendim değiştirdim haa sancim olmadimi oldu tabiki ama o güzel yavruyu görünce ne ağrı kalıyor nede sizi herseyi unutuyorsun hatta bak saba tavsiyem odada mutlaka koltuk olucak kenarina otur kucagina yastik koy bebegi onun uzerinde emzir ben öyle yaptim cokda rahat oldu herkesin agrisi olcak diye sendede olcak diye bisey yok birazda insanin nazlanmasiyla alakali yoksa benimde canim tatlidir ama o bebeği gorunce hersey bi kenarda kalıyor nezaman fazla sancin olcak onuda soylim ilk narkozdan uyaninca kulaginda elektirik süpürgesi gibi bir ugultu olcak o sirada dikiş yerlerindede agri hissedeceksiniz ama agri kesiciler cok işine yarıcak eger sormak istedigin bisey olursa seve seve ve bildiğim kadarıyla cevaplarim

hala çalışan arkadaşlara bi sorum var:
şimdi ben 37. haftaya kadar çalışıcam ki bu tarih 19 eylül oluyor benim için
daha sonra sezeryanla doğum yapacağım için 38+1. günüme denk gelen 29 eylülde doğumum olacak
ben doğumdan önce 10 gün izin kullanmış oluyorum ya 16 haftalık iznimden kalan günlerimi doğum sonrasına devrediyorum değil mi?

daha sonra sezeryanla doğum yapacağım için 38+1. günüme denk gelen 29 eylülde doğumum olacak
ben doğumdan önce 10 gün izin kullanmış oluyorum ya 16 haftalık iznimden kalan günlerimi doğum sonrasına devrediyorum değil mi?
Evet devroluyor, hangi tarihte doğum yaparsan yap doğum anından itibaren 8+5 günlük iznin oluyor

evet canım. Yani şöyle 37.haftada ayrıldığın için 16 hafta 19 eylülde başlayacak bu tarihten itibaren saymalısın haftaları..

İşte oda kişiden kişiye değişiyormuş. Benim annem ikinci gün evde misafir ağırlamış sezeryanlı sezeryanlı. Bilmiyırum bana cok zor geliyor normal doğum ve sizler için gercekten cok cok dua ediyorum Rabbim hepinizi bir avazda kurtarsın inşallah. Evet baska da duymadım zaten 48 dikiş. Boyle birsey mümkün mü diye soruyorum hala kendi kendime. Neden 48 dikiş atma gereğinde bulunmuşlar yani onu da anlamış değilim. Evet normal doğumun o özelliği cok güzel resmen format atıyorsun ama sezeryanda bana gore candır yani. Sanırım sezeryan falan olmasa ben doğum yapmazdım hiç bir zaman.
bende canım cok zorlanırdım yapamazdım demiyim ama su anda psikoljim bozuk olurdu heralde.bide o kadar bayan kadın doğum uzmanına sordumki nasıl doğumunuzu yaptınız die yüzde doksanı sezeryan dedi ...

Yalnız değilsiniz kızar,hamileliği ben de hiç sevmedim :KK43: Allah'ın izniyle,sağlıkla bir an önce bitsin istiyorum.Normal yaşantımı çok özledim. Mağazaların önünden geçerken içim gidiyor,artık normal kıyafetler giymek istiyorum.Herkes anı olsun resim çektir diyor, ben anı olarak bile istemiyorum bu süreci :) Bebeğin hareketlerine de alışamadım.Hareket edince sağlıklı diye seviniyorum,çok şükrediyorum ama o hissi sevmedim,kendimi Alien gibi hissediyorum,içimde birşey oynuyor :)
allah iyiliğini versin canım ya :)) ben içimde hissetmeyi kıpırdanmasını cok seviorum.ama sadece fiziksel görüntüm benim hoşuma gitmio:( hayatta en sevdiğim şeyler arasında alışveriş yapmak varken şimdi mağazalara giresim gelmio.bide bizi iğneler zorluo bence .stresli bi hamillek geçiyoruz.göbeğimde az olsada catladı..:(

Bende çok konuşamıyorum sanki sahtecikten yapmacıklık yapıyormuşum gibi geliyor o zamanda sevmiyorum kendimi:)) bende birtek ben mi böyleyim diyorum..Birde oğlum doğunca beni sever mi sevmez mi çok korkuyorum nedense..Ben çocukları çok severim iyi anlaşırım hatta ablamın kızı annesinden bana geliyor falan..eşimde başka çocuklar bile seni seviyor o canından parça sevmez mi diyor ama nedense korkuyorum.Sizde de var mı böyle durum..
Bebeğim sever mi diye endişem yok ama konuştuğum zaman yapmacık oluyor sanki o yüzden pek sık konuşamıyorum.. Babası öyle güzel konuşuyor ki çok hoşuma gidiyor :)[/QUOTE]

Benimde eşim maşallah şapur şupur öpüyor bizim oğlanda bilmiş gibi her öpmesinde karşılık veriyor çok tatlı oluyor bir eşim öpüyorum bir oğlum tekme atıyor:) Eşim doğsada ben bu tekmeleri özlerim diyor :)

Selam kızlar benim bebiş halen dönmedi kendimi sezaryen e alıştırmaya başladım bile:( sezaryen sonrası süt 10gün kadar geç gelebiliyormus hastane çantası için mama almayı düşünüyorum bu aptamillerin pre si mi 1 numarası mi alınmalı ne dersiniz??

Canim herkesin agri eşiği farkli bak ben iki sezeryan oldum maşallah hiçbir sikintim olmadı bebegimin altini bile kendim değiştirdim haa sancim olmadimi oldu tabiki ama o güzel yavruyu görünce ne ağrı kalıyor nede sizi herseyi unutuyorsun hatta bak saba tavsiyem odada mutlaka koltuk olucak kenarina otur kucagina yastik koy bebegi onun uzerinde emzir ben öyle yaptim cokda rahat oldu herkesin agrisi olcak diye sendede olcak diye bisey yok birazda insanin nazlanmasiyla alakali yoksa benimde canim tatlidir ama o bebeği gorunce hersey bi kenarda kalıyor nezaman fazla sancin olcak onuda soylim ilk narkozdan uyaninca kulaginda elektirik süpürgesi gibi bir ugultu olcak o sirada dikiş yerlerindede agri hissedeceksiniz ama agri kesiciler cok işine yarıcak eger sormak istedigin bisey olursa seve seve ve bildiğim kadarıyla cevaplarim
Evet odada 2 tane koltuk var birinde otururum artık. Güzel öneri oldu benim için cok sağol. Bende mutlaka oyle olurum. Yok ben sezeryandan korkmuyorum desem sanırım Buda yalan olur korkuyorum dikişlerden iç dikiş dış dikiş bunlardan cok korkuyorum en korktuğum seyde dikişleri patlatmak. Ne biliyim kabız falan olursam ameliyattan sonra büyük tuvalete çıkarken ıkındım diyelim patlar diye çok korkuyorum. Onun dısında ameliyata girmeden rahman veriyorlarmış sanırım sana da verdiler mi ben bu ilacında içmek istemiyorum. İötim diyip atıcam muhtemelen sence zorunlumuyum içmeliöiyim? Hersey için cok tesekkür ederim canımcım :)

Selam kızlar benim bebiş halen dönmedi kendimi sezaryen e alıştırmaya başladım bile:KK43: sezaryen sonrası süt 10gün kadar geç gelebiliyormus hastane çantası için mama almayı düşünüyorum bu aptamillerin pre si mi 1 numarası mi alınmalı ne dersiniz??

Ayy canim ya etrafta nekadar çok hurafeler var herkesin gec gelcek diye biseyi yok herseye negatif yaklasmayin bebegi nekadar sik emzirirseniz okadar sutunuz bol olur on gun sonrada sutu geleni ilk defa duydum ilk gun gelmeye bilir zaten ilk sari sivi gelicek o bebek icin mucizevi bir vitamin herkesin dedigine inanmayin bunyeker farkli

Benimde eşim maşallah şapur şupur öpüyor bizim oğlanda bilmiş gibi her öpmesinde karşılık veriyor çok tatlı oluyor bir eşim öpüyorum bir oğlum tekme atıyor:) Eşim doğsada ben bu tekmeleri özlerim diyor :)
Ne hoş şimdiden bebekle bir bağ kurdular...
Bende bağ kurması için hep ona bebeğimizi hissettiriyorum. Sonuçta biz sürekli hissediyoruz farkında olmadığımız bir bağ oluşuyor şimdiden onlara da bunu biraz olsun hissettirmek bence önemli :)

Selam kızlar benim bebiş halen dönmedi kendimi sezaryen e alıştırmaya başladım bile:KK43: sezaryen sonrası süt 10gün kadar geç gelebiliyormus hastane çantası için mama almayı düşünüyorum bu aptamillerin pre si mi 1 numarası mi alınmalı ne dersiniz??
Bence cok nadir olan bir durum bu. Bende yanıma pompa alıyorum ama cok zorunlu olmadığım taktir de mama vermeyi düşünmüyorum. Bence hiç alma şimdiden uğraş sütünü çıkartmak için. Bu Arada bende sezeryan olcam

bende canım cok zorlanırdım yapamazdım demiyim ama su anda psikoljim bozuk olurdu heralde.bide o kadar bayan kadın doğum uzmanına sordumki nasıl doğumunuzu yaptınız die yüzde doksanı sezeryan dedi ...
Bende cok büyük konuştum ama hamile kalsada sanırım suanda ben ölcem kesin kalkana ordan diye hergğn kendimi yerdim. Mahvederdim valla hamilelik basından beri işgence olurdu benim için com şükür sezeryan var :)

Evet odada 2 tane koltuk var birinde otururum artık. Güzel öneri oldu benim için cok sağol. Bende mutlaka oyle olurum. Yok ben sezeryandan korkmuyorum desem sanırım Buda yalan olur korkuyorum dikişlerden iç dikiş dış dikiş bunlardan cok korkuyorum en korktuğum seyde dikişleri patlatmak. Ne biliyim kabız falan olursam ameliyattan sonra büyük tuvalete çıkarken ıkındım diyelim patlar diye çok korkuyorum. Onun dısında ameliyata girmeden rahman veriyorlarmış sanırım sana da verdiler mi ben bu ilacında içmek istemiyorum. İötim diyip atıcam muhtemelen sence zorunlumuyum içmeliöiyim? Hersey için cok tesekkür ederim canımcım :)

Yok canim bana hic lavman yapmadılar gece 12 den sonra yemek ve su yasak dediler Sabahta zaten erkenden hastanede oluyorsun ebeler hastanede buyuk abdestini yaptinmi diye soruyorlar fitil veriyorlar o cok rahatlatıyor birde koridorda cok yurutuyorlar onunda faydasini göreceksin ayaklarini sicak tutmaya calis narkozdan uyaninca usuyebilirsin bide ameliyathane soğuk oldugu icin biraz öksürük olabilir bu yasima kadar lavman yaptirmadim bildiğim kadarıyla lavmani makattan yapiyorlar ama emin degilim

Back
X