2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .

Evet meryem suresinde taze hurmadan bahsediyo ama biz diğerinidr yemeyelim dolapda var benim ümreden geldi eşim ye diyordu

Meryem suresinde , doğum esnasında bir hurma ağacına doğru çağırılıyor, altından su akıyor ve hurma ağacını sirkele , ye iç gözün aydın olsun diyor , doğum yapıyor o esnada .

Evet meryem suresinde taze hurmadan bahsediyo ama biz diğerinidr yemeyelim dolapda var benim ümreden geldi eşim ye diyordu

Canım insanlık hali unutulabilir neden mahcup olasınki yanlış anlamayız biz seni

Saol canimmpaylasim icin gercekten cok onemli bi bilgiydi...
Maydonozu bende duydum ama oyle midir gercekten yaa ben cok seviyorum duydugumdan beri de cok az yiyebiliyorum o yuzden de uzuluyorum

maydonoz öyle tabi canım, adet söktürür hatta menapozdaki kadınlar adet olalım diye yiyorlar mümkün olduğu kadar yememeye çalış.

İste beni mahveden 2 sey biri salatalik biri de patates...yalniz hamile kalmadannonce salataligi tuzlayip yemejin bu kadar keyifli olduguna hic dikkat etmemistim off canim cekti:)

Arkadaşım canın salatalık çekiyorsa hangi vitamin vb. var ona bak o vitamin vb.ye sahip meyve-sebze ye. Kabızlık çok kötü ben de muzdaribim.

Kızlar bol bol ceviz yiyin. Bebeğin sinir sistemi, beyin gelşimi için çok önemliymiş diye duydum.

Arkadaşım canın salatalık çekiyorsa hangi vitamin vb. var ona bak o vitamin vb.ye sahip meyve-sebze ye. Kabızlık çok kötü ben de muzdaribim.

Ay sorma arkadasim yaa kabizlikk beni mahvetti dr umun verdigi surup sayesinde bikac gundr duzeldim cok sukur

Kullanabilirsin canım bende damlayı kullanıyorum işte ismim Damla :) bizde istanbulda yaşıyoruz anneme yakın oturuyorum buyüzden kendimi cok sanslı hissediyorum bulantılarım olduğu için annem hergün yemek getiriyor ben mutfağa giremiyorum eşimde kahvaltı hazırlıyor günümüzü oyle tamamlıyoruz. Ay inşallah buralara biyere gelirsiniz belki gorurusurz :) bak ama korkma bebeğin sağlıklı bir şeklide büyüyor içinde. Dua oku bebeğine herzaman ben oyle yapıyorm sürekli dua okuyorum konuşuyorum bazen kendimi deli zannediyorum sürekli konuşuyorum cunku bebeğimle ama bu olay beni cok rahatlatıyor :)

Ben sürekli herkese su için diyorum ama gercekten oyle kabızlıkta bile su içmek bire bir. Bol bol sıvı alın. Ve ben genelde kanız olduğumda zeytinyağı içiyorum mükemmel iyi geliyor gerçi bilmiyorum hamilelikte zararı olurmu hiç araştırmadım ama bir zar yıl olmaz diye düşünüyorum

Rabbim korumuş yeğenimizi. Aman dikkat edin kızlar maydanoz da aynı şekilde ben 1 dal bile yemiyorum. Bişey değil canım birbirimizi bu konularda uyarmamız gerekiyo

Banada doktorum dediki ilk gittiğim gün oyle maydanoz falan düşük yapar diye birsey yok istediğin gibi yiyebilirsin içebilirsin sadace yeşilçayı ve adaçayı içmeyeceksin dedi. Bende biliyorum ya maydanozun boyle bir etkisi var yani halk arasında duymusum yinede azıcık yemeye çalıştım yani sadece nefsimi köreltmek için yedim. Evet biliyorum eskiden benimde adet sorunum vardı annem hergün sabah kalkıp bana maydanozun reddeden geçirip sıcak suyla verirdi gercektende sökülürdü adetim ama doktorumda oyle diyince tereddütte kaldım işte :s

Yanlış anlaşıldı bence söylemim evet ben o ilk şaşkınlıktan bahsettim. Ama bazı annelerde ilk cocuklarını gorduklarını beğenmeyip hayır benim cocuğum değil bu demişler bende bunu bu sekilde duydum tabi hiç rastlamadım

Ayy ne kadar iyi niyetli bir gelinsin sen :)) bende senin gibi boyle düşünmek isterdim sanırım.

Son düzenleyen: Moderatör:

Valla bende dünden beri doğum sonrasını düşünüyorum ne olacak ne bitecek diye bu beni daha da strese sokuyor. Bizim iki oda bir salon evimiz. Bir odamız calışma odası ve cocuk odası yapmayı düşünüyoruz. Yani birtek malın kalıyor geriye. Ee salonda da birtek koltuklar var. Iki tane koltuğumuz cekyatlı. Tamm birinde yatılabilir ama birinde yatmak imkansız. Cok kücük. Bakalım bu büyük yatakta kim yatacak. Tek duam kayınvalidem ve kayınpederimin gelip bizde kalmaması. Ya tam gelsinler ama gitsinler.

Bi tahminde bulunurlar en azından. Ama kesin olmuyor diyenler var... 10. haftada bile öğreniliyor diyenler var. Bakıcaz artık :)
bebişin kendini göstermesi ve bir de deneyimli dr olunca bence dediğin gibi 10.haftada da görülüyor.

sanırım yağlı yediğimizde oluyor. önceki gün karnıyarık yemiştim. acayip etkilenmiştim. hani diğer günler de oluyor ama yağlılık oranına bağlı sanırım. dolayısıyla ertesi gün işyerinde yine karnıyarık vardı yemedim ben. yerine pilav salata yedim. çorba içtim. en güzeli.. az yağlı daha rahat mide:) yemeklerde de çok az zeytinyağ kullanmamız lazım. 1kaşık kadar. çünkü bir tanıdığımız öyle yapardı. demek ki bunun içinmiş..

canım baktım 30 eylül senin değil mi. yukarıda da belirttiğim yediklerimizden olabilir. sorması ayıp değilse cevaplamak istersen kaç kilo ve boyundasın. bir de nasıl yemekler yersin.. hani böyle yağlı yiyecekler yer misin sever misin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…