2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
oo maşalllah topige bayagı kalabalık şekerler doktora gittik bebiş tam 7 haftalık 1 cm olmuş sıpam 10 haftalıkken görüşücez bidaha anca

Hayırlı uğurlu olsun canım maşallah kuzucuğuna kocaman olmuş Rabbim sağlıkla kucagına almayı nasip etsin

Gercekten cok az vermişsin. Ama bence almıssındır ya 4,5 kilo cok az geldi bana. Nasıl doğum yaptın peki canım?

canım biz de küçük oda var çocuk odası ama ben oda yapmayı düşünmüyorum. kiracıyız biz. ne olacağımız belli değil yani.. şuan çalışıyorum ama doğuma kadar bir şey demezlerse doğumdan sonra yerime başkasını alırlar mı bilmiyorum. kimseye güvenmiyorum. belki işlerine gelir. sonuçta 4 ay ücret almayacağım.. ben iş icabı dışarı da çıkıyorum o zaman telefonlara başka birimden bakıyorlar. böyle idare ederler mi bilmiyorum. bakacağız artık.

hıı laf kaynadı.. ben beşik alıp bizim odamıza koyacağım. odayı ona göre düzenleyeceğim. çalıştığım için ne yalan söyleyim annemin veya kv nin kalmasını istiyorum. ama benim de annemin abimden torunları var kv minde kızından torunu var onlarla ilgileniyorlar. ya da köye gidiyor kv. çocuk olunca gelirler biliyorum ama bakarız gibi laflar etmiyor.bilmiyorum belki benim söylememi istiyorlardır. ama gerçek ve herkesin bildiği şu var benim burda oturmam için çalışmam lazım. çalışırsam da çocuğa birinin bakması lazım. yok işten çıkarsam kv nin evine gitme durumu var ve ben hiç istemiyorum. sonuçta başkasının evi düzeni..

Amin canım amin. Peki beklenen doğumundan ne kadar once sezeryana aldı doktorun?

maşallah canım.. kaç kiloyu sezaryanla alıyorlar ki sınırı neymiş.. bir de tabi anneye ve bebişe göre değişir de sizin ne zamanlar hamilelik kolay geçti ne zaman zor geçti.

geçen sene benim de ekim annesi adayıydım. olamadım. allah bunu da ekime denk getirdi. inşallah dediğin gibi günleri yaşarız. çünkü ben kendimi o şekilde hamile görmeyi çok istiyorum. ne biliyim cicili bicili hamilelikler giymeyi.. işte hamileyim diye bana ilgi göstermeleri ne biliyim yardımcı olmaya çalışmaları vs.

allahım gösterir inşallah hepimize..

Son düzenleme:

hımm benim ablam istanbul da yaşıyor cnm benim annemler kvler hepsi antepte yaşıyor fazla uzak deyiliz ama ne bileyim burda kimsem yok tabi bi bakımdan iyi oluyor ama burda kocamdan başka kimsem yok burda çıldıracağim ev hanımıyımm bir de gezilecek yer bile yokk ev hanımlığının tadını çıkarayımm doğumda ne yapcam bilmiyorum annem gelemez küçük kardeşim varr kv ne diyor biliyor musunn annem evime gelip baka bilirmiş ama ben annemin evinde gidipte annem bana bakamazmışş ya ben gelirim yada sen doğumunu burda yapıp burda kalırsın ben sana bakarım diyo sen niye karışıyorsun ya sanki ben annemin evinde gidip kalcam abimler babam felan olur ben çekinirim öylee ya çok iyi insanlar beni el üstünde tutuyor lar ama yok efendim ayıp olurmuşş allahım yaa evlendiğim 1 bucuk seneden fazla oldu çeyizim düzülürken geldi sadece davet ediyorum rahatsızlık vermek istemiyorum diyor çok düşünceli ama bu söylediği gerçekten zoruma gitti yok cnm bende konuşuyorum valla bebeğimle o benim bitanem tabiki konuşucam şimdiden konuşmaya başladımm benn isteyen deli desinn

Son düzenleme:

Canım nerede oturuyorsun sen? Evet cok çaresiz bir durum. Hayatta düşünebileceğim tek sey kayınvalidemle beraber yaşamak. Allah yaşayanlarında yardımcısı olsun

Bak bende sinir yaptım şimdi o ne oyle ya? Annenin evinde gidip kalabilşrsinde bu senin en doğal hakkın

Senin kendi annen nerde canım? Ben doğumdan sonra toparlanana kadar annemde kalayım diyorum. Sen de öyle yaparsın belki:) kendimizi toparlayana kadar bize birinin bakması lazım . Bebeği kucağımıza verecek, bebeğin altını değiştirecek biri lazım:)

Bak bende sinir yaptım şimdi o ne oyle ya? Annenin evinde gidip kalabilşrsinde bu senin en doğal hakkın

sinir oldum aklımdan çıkmıyor ya o öyle dedi hiç cvp bile vermedimm seni tınlamıyorumm der gibii geçen koçişlee kavga ettik ordaydık 15 tatilde bende surat yaptımm kocama kv sormuşş kavgamı ettiniz diye kocamda hayır demiş evime gelmeme 1 gün kala oluyor bu işten mi nazlı surat yapıyor demiş ne alaka ya ben 15 gün boyunca yapcam evime gitmeme 1 gün kalamı surat yapcam işten kaçan biri de deyilim ha başka bişey bulamıyor ya onu araya katıyorr allahımm iyiki aynı yerde aynı evde otur muyorumm şimdiye konuşmuyoduk valla ne derse desinn sesimi çıkarmıyorum ayda yılda bi defa gidiyoruz diye fırsat bulduğunda lafı sokuyor bir kere susarım 2 kere susarım 3.de ağzının payını veririm

Son düzenleme:
Istanbulda olsaydın bir iş söyleyecektim sana ama Ankara'da olmaz herhalde bende yeni giriyorum o işe cok üzüldüm durumuna napsak acaba ya

nasıl bir iş bilmiyorum ama valla dua edin yeter. çünkü her gün dua ediyorum benim de şöyle saati düzeni olan bir işim olsun diye.. ben işe giderken bakıyorum birçok iş yeri açmamış. işten eve gidiyorum hepsi kapatmış.. diyorum buralarda çalışanlar da çalışıyorlar.. benimse böyle hiç bir düzenim olmadı.

Boyum 1.60 ve 59 kiloyum canım. Her türlü yemeği yerim:))) hani salata ile doyan biri değilim. Ama ekmeği kestim hamile kaldıktan sonra. Sadece kahvaltıda yiyorum. Tavuğu çok severim. Ispanak, sarma, bulgur pilavı ve her türlü çorbayı yerim:) genelde kendim pişiririm yani dışardan çok nadir yeriz:)

Beim annemle aramda 5 dakika var yürüme mesafesiyle. Kayınvalidem 1 saat uzakta. Ya askında hayatta gelip bakamazlar. Daha evlendik evleneli 1 kere geldiler evimize cünkü uzaklar yani bide dediğim gibi kayınvalidem tembel arabaya gelmeye bile üşenir. Ama simdi soyle bir durum var izin tarihini doğumuma ayarlayacakmış. Ben buna delirdim yani. Dün eşime cici cici anlattım ilk defa. Oda annem en fazla gelir iki gün kalır fazla kalmaz dedi. Ben ona da müsaade etmeyeceğim. En kotu ben iyileşmene kadar annem gelsin kalsın sonra siz kalırsınız dicem

Son düzenleyen: Moderatör:

İşte ben evlendiğimizden beri hiç bir zaman susmadım. Biraz da patavatsızım oyuzden birsey söylendiğinde susmuyorum. Iyiki de susmamısım. Oyle bir iki derken tepene çıkıyorlar ya kıyamam ben sana ezdirme kızım kendini. Inşallah tayinini aşırıda gidersiniz oralardan.

Sen annende kalırsan evinde de kalamazlar canım ama fark etmez tabi annen de kalabilir. Kendi annemin babamın yanında rahat olurum da diğer taraf yanında tabiki rahat olamayız. İnşallah her şey istediğimiz gibi olur.. Doğumdan sonra bu tür sıkıntılar yaşasak da sadece kendimizden sorumlu olduğumuz için rahat oluruz. Şimdi canım sıkıldığında bile acaba bebeğim etkileniyor mu diyorum:))

butterfly33 sana dedim ben düştüm aynı hataya. Annem kurufasülye pilav yapmış getirmiş ay dayanamadım 2 tabak yedim :s simdi gercekten 5 aylık gibi gözüküyorum. Özür dilerim arkadasım insan görünce dayanamıyormuş :)

Son düzenleyen: Moderatör:

Uff o sıkıntı cok beter ama zaten logusallık psikolojisi olacak ozamanlar bide bunlarla uğraşacağız. Keske gözümüzü acsak kapatsak bebeğimiz 3 aylık olsa :)

tatlım şimdi bana çok iyiler görümcelerimm abladam daha yakın bana hep benim tarafımı tutup kocamı suçlarlar o derece yani eski kafalı kvle kp kocamda ora ya gidince onların aklına gidiyorr bende sinir oluyorumm tabi bikerede antebe gittiğimizde kavga etmemiş deyilizz her oraya gittiğimizde mutlaka kavga ediyoruzz tek dileyimm tayinimiz antep merkezde yada nizip,e çıksınn onlarla aynı ilçede kesinlikle yaşamak istemiyorum koçişte ölüyor orda yaşamak içinn oraya gidersem kesiin 1, 2 seneye kalmaz boşanırızz kesinn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…