• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
bizimkilerde Allahtan cok uzaktalar. ben evet en cok o torun olayına sinir oluyorum napcaz yaaa?? yok beni cok seviyorlar aslında ama ben cok konusmaarından ve herseyin ortasında olmalarından şikayetçiyim eskiden beterdi ama ş,mdi değiller sizden aşağı inmiyorum ben sınır var arada her zaman. oyuzden beni sevmiyor falan diyor bazen kayınpederim ama aslında oyle değil ben babasız büyüdüğüm için baba kavramına pek alısık değilim. kayınvalidemde boyle bir temmel bir depresyonda sürekli oda beni geriyor. 2 haftada bir gidiyoruz zatn allahtan cok sık değil. ya bide bebeğim doğar doğmaz onu mıncıklarlarsa operse falan herkes napcam ben bilmiyorum

Düğüne sıra gelince kaçıyorlar.
Bebeğe sıra gelince yanaşıyolar.
İnşallah bakmasına da yanaşır kayınvalidem..

Depresyondaysa sen uzak dur ya iyice bunalıma sokmasın seni..
Aslında küçük bebek öpülmez. Mikrop kapar. Biraz büyüyünce sağlamlaşıyorlar. O zaman yanaşabilirler. Söylemek lazım damla. Bizim kuzenin bebeği oldu. Görmeye gittik. 4-5 aylık falandı. Kucağımıza aldık. Öpmek yasak dedi hemen. Zaten öpmeye niyetimiz yoktu ama hemen söyledi yani. Ona anlayış gösterdim. Demek ki söyleniyor.

Bileziği almış küçük altınları toplamış. Ne anladım ben bundan.. Ya şu düğünde takılan altınları niye aileler alır hiç anlamam...
Her şey karşılıklı yapılınca güzel. Yatak odası ile mutfağı gelin tarafı , salonu ve banyoyu erkek tarafı alır ama sanırım bu devirde erkeklerin aileleri cin olmuş :)))))
Bu durumda sevmemen normal canım. Kendilerinden soğutmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Sonra da bebek olacağını duyunca yanaşmaya çalışıyorlar. Yanlarında istiyorlar. Ben gitmem yakınlarına. Sen de gitme. Ne kadar yakın o kadar kötü.

Ben bazen kendi anneme de kızıyorum. Bırak işi otur çocuğa bak diyor. 8 yıldır çalışıyorum. Dünyanın binbir türlü hali var. İlerde Allah korusun ters bir şey olursa ben çocuğuma nasıl bakarım işsiz güçsüz.. En azından bi emeklim olsun istiyorum. İlerde çocuklarım bana bakmazsa huzur evine yerleşirim maaşımla bakarlar bana :) Ne kadar ileriyi düşünüyorum dimi :))

evet beni sogutular bir corap bile almadilar ama kücük altinari falan topladilar, evime igne bile almadilar...onlari sevemiyorum, her zaman aramamaizi istiyorlar, ama inekleri danalari var hic birini benim icin satmadilar...birde sevmemi istiyorlar...
ben yakin degilim sükürler olsun ben almanyada kaliyorum onlar TR de...iyiki buraya gelmisiz...orda olsak bizi ezerlerdi

annen hakli desem ne dersin bana?
canim kizma o en iyisini istiyor senin icin...
bende cok seye sahit oldum canim. neler neler var, aha dayimin cocuklari ilk basta, dayim gil calisti, cocuklar orda burda büyüdüler, simdi ne diyorlar sen karisamasin sen annelik mi yaptin diyorlar, keske az paramiz olsaydida sen yanimizda olsaydin diyolra..
bu kadar ileri düsünme canim,ilerde calisirsin bebis okula giderse sende gidersin o zaman bir ise...o zaman maasin olur emeklin olur parada atarsin kenara...olmazmi?

Bileziği almış küçük altınları toplamış. Ne anladım ben bundan.. Ya şu düğünde takılan altınları niye aileler alır hiç anlamam...
Her şey karşılıklı yapılınca güzel. Yatak odası ile mutfağı gelin tarafı , salonu ve banyoyu erkek tarafı alır ama sanırım bu devirde erkeklerin aileleri cin olmuş :)))))
Bu durumda sevmemen normal canım. Kendilerinden soğutmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Sonra da bebek olacağını duyunca yanaşmaya çalışıyorlar. Yanlarında istiyorlar. Ben gitmem yakınlarına. Sen de gitme. Ne kadar yakın o kadar kötü.

Ben bazen kendi anneme de kızıyorum. Bırak işi otur çocuğa bak diyor. 8 yıldır çalışıyorum. Dünyanın binbir türlü hali var. İlerde Allah korusun ters bir şey olursa ben çocuğuma nasıl bakarım işsiz güçsüz.. En azından bi emeklim olsun istiyorum. İlerde çocuklarım bana bakmazsa huzur evine yerleşirim maaşımla bakarlar bana :) Ne kadar ileriyi düşünüyorum dimi :))

ileriyi düşünmekten kimseye zarar gelmez, kadının ekonomik özgürlüğü çok önemli, yoksa erkeğin hem kendisi hem ailesi kadını ezebilir. kadın çocuğuna kimseden izin almadan bir çift çorap alamıyorsa annelik gururu incinmez mi? işi bırakmayın sakın, benim kendimin de eşimin de durumumuz çok iyi çok şükür, ama ben şimdiden herkese söyledim bebek 6 aylık olunca ben işime dönerim dedim. benim annem 55 yaşında hala çalışıyor, ama bir gün bile hesap vermedi kimseye ne aldığı bir şey için ne giydiği bir şey için, ne lüksü için... çünkü çalışıyorum yapıyorum diyor.

Bebek doğduktan sonra kimseyle paylaşmak istemiyor insan. Büyükler eski tarz gelenekleri yapmak istiyorlar çaktırmadan karışmaya çalışıyorlar :D
Ben inatla oğlumda sallamalarına izin vermedim. Çünkü çocuk zaten emdikten sonra kendi kendine uyuyordu. Kayın validem sallıyordu ben anne yapa lütfen diye diye vazgeçirdim. Çok huysuz olsa bende sallardım belki ama gerek yoktu. 2. nasıl olacak bakalım.Ben bebeği bıraktığımda kat kat giyindirilmiş buluyordum. Geldiğimde üstünü çıkartıyordum:D Biz ne giyersek bir kat fazlası yeterli.İşte böyle mıncıklamalı, eski kurallı mücadeleler olacak kızlar hazır olun ! ama kafanızı takmayın. Onlarıda anlayın yardımcı olmak istiyorlar :D Anne herşeyi daha iyi biliyor bebeğinin dilinden anlıyor.

Ağrılar konusuna gelince bu aylardaki ağrılar ağrı değil :( en zevkli zamanlar 5-6-7.aylar sonrası zor geçiyor. Yorgunluk, sıcaktan dolayı halsizlik, hatta sıcaktan ayaklar şişebiliyor. Veee bel ağrısı şiddetli oluyor. Karın büyüdükçe kaburgalarda batma oluyor. Umarım hiçbirinizde bunlar olmaz, hepiniz için sakin ve dingin bir hamilelik olsun öpüyorum sizi.
İyice korkuttun beni :)
Benim kayınvalidem 4 çocuk büyütmüş. Ona güveniyorum ama kayınpedere güvenmem. Zaten onu anca haftasonu görürüm :)

Bi de bebek dikiliyormuş. Başını yukarıya doğru atıyormuş o zaman göğsü ağrıtıyormuş dimi:)
Tecrübeli anne, senin karnın kaçıncı ayda çıktı? :)

Aslında küçük bebek öpülmez. Mikrop kapar. Biraz büyüyünce sağlamlaşıyorlar. O zaman yanaşabilirler. Söylemek lazım damla. Bizim kuzenin bebeği oldu. Görmeye gittik. 4-5 aylık falandı. Kucağımıza aldık. Öpmek yasak dedi hemen. Zaten öpmeye niyetimiz yoktu ama hemen söyledi yani. Ona anlayış gösterdim. Demek ki söyleniyor.

kiz öylemi dedi? ben diyemezdim wallahi, sasirdim kaldim

slm kızlar bayadır girmiyordum eşim 23 nisan çlışmaları yaptırıyor öğrencilerine o yüzden bilgisayarı okula götürüyor o yüzden bende buraya giremiyorum girsem bile akşamları giriyorumm sizleri özledimm ha kızlar biz 14 haftamıza girdik dün çikolata yedimm uzandım çok hafif kelebek uçuşması gibi bişiler hissettim bağırsak hareketleri deyildi görümceme sordum böyle oldu dedimm hissedersin dedi ben 2bucuk aylıkken hissetmiştim oğlumda dedi benim oğluşumda hareketlen di çok sık deyil akşam uyumdan önce hissediyorumm mümkünmü sizce kızlarr :26::31::31:

Bence mumkun arkadasim 7. Ayinda suan ben sordugumda gaz hareketi gibi hissediliyor dedi

ne güzel bebeğini görüceksin canım.

Evett cnm ya ilk defa bebege benzediğini gorucem insallah

Bebek doğduktan sonra kimseyle paylaşmak istemiyor insan. Büyükler eski tarz gelenekleri yapmak istiyorlar çaktırmadan karışmaya çalışıyorlar :D
Ben inatla oğlumda sallamalarına izin vermedim. Çünkü çocuk zaten emdikten sonra kendi kendine uyuyordu. Kayın validem sallıyordu ben anne yapa lütfen diye diye vazgeçirdim. Çok huysuz olsa bende sallardım belki ama gerek yoktu. 2. nasıl olacak bakalım.Ben bebeği bıraktığımda kat kat giyindirilmiş buluyordum. Geldiğimde üstünü çıkartıyordum:D Biz ne giyersek bir kat fazlası yeterli.İşte böyle mıncıklamalı, eski kurallı mücadeleler olacak kızlar hazır olun ! ama kafanızı takmayın. Onlarıda anlayın yardımcı olmak istiyorlar :D Anne herşeyi daha iyi biliyor bebeğinin dilinden anlıyor.

Ağrılar konusuna gelince bu aylardaki ağrılar ağrı değil :( en zevkli zamanlar 5-6-7.aylar sonrası zor geçiyor. Yorgunluk, sıcaktan dolayı halsizlik, hatta sıcaktan ayaklar şişebiliyor. Veee bel ağrısı şiddetli oluyor. Karın büyüdükçe kaburgalarda batma oluyor. Umarım hiçbirinizde bunlar olmaz, hepiniz için sakin ve dingin bir hamilelik olsun öpüyorum sizi.

Ay canım işte bunu anlatmak istedim. Ben orada nasıl mücadele edeceğim. Bide benim eşim hani bunları umursamaz. Ya nolcak onların da torunu sevsinler öpsünler birsey olmaz der. İşte bende buna izin vermeyince ne olacak bilmiyorum. Ozamanda huysuz. Gelin olcam. Ben napcam bilmiyorum ozamanlar tek basıma kalcam. Allah'tan uzaklar cok şükür. Haftada en fazla 1 kere gelirler ve 2-3 saat dururlar giderler cok şükür boyle bir avantajım var :)

Ben dün bel ağrısından kalkamadım yerimden. Eşim kapıyı çaldı tam kalkmak için doğruldum oyle kalakaldım. Fıtığım var onun etkileri sanırım. Ama ciddi bel ağrılarım başladı. Sen bilinçli bir annesin :)) sana bir soru sormak istiyorum ben 15. Haftadayım. Doktoruma 13. Haftada zorla bir tahmin yürüttürdüm %65 kız dedi ve kız istediğimi çok bildiği halde dün yine söylemedi. Erkek olsa soylermiydi?

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

bendede var canım tıkanıklık ve arada kanama az..

sanada sağlıklı günler :nazar::emir_bebek: inş. öğrenirsiniz

salondan mutfağa geçerken soluk soluğa sanki koşmuş gibi oluyorum..aynen:49:

günaydınnn sen nasılsın? aşırı uykuluyum ve bel ağrımda eklendi arada bi sızlıyor geçiyor. duygu değişikliği aşırı zaten :52:

bel ağrısı çok değil ama kasık ağrılarım oluyor benim de. bir de sürekli yorgunluk hali. onun dışında iyiyim Allah'a şükür:)

Evet bide öpücük hastalığı denilen birsey varmış. Doktorlar konuşcam bu durumu. Doktorum söyleyince direk öpmeyin yasak doktor oyle söyledi dicem. Kimse de birsey diyemeyecek. 6 aylık olunca da sanırım serbest olacak dimi off cok çabuk geçsin o aylar valla sıkıntı ya. Bi de kız bebek olunca habire agucuk gagucuk yapacaklar. Anam bana dar gelir bu ev

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

vay cnm benim sen neleri düşünmüşsün şimdiden :1:
ama bence de dünyanın binbir türlü hali var. bende senin gibi çalışmaktan yanayım.
annem babam ne kadar zor okuttular beni. çalışmasam onlara ihanet gibi geliyor.
bizim kayınvaldeler de uzakta allahtan. ama annemler iki kat aşağımda oturuyor.:nazar:
onlar da olsalar heralde kafayı yerdim. böyle bile zor idare ediyorum. annem biraz despottur benim :1:
kayınvaldemle çok didişirler kesin. neyseki uzaklarda sorun olmuyor çok fazla.
o yüzden rahatım da çalışmak çok zor gelmiyor. şimdi bebek olunca da annem bakıcak inşallah :emir_bebek:
kayınvaldemlerle senede 2-3 kez görüşürüz. onda bile bnm tepemi attırıyorlar. hoş ben atmasam eşim de sinirleniyor.
onlardan uzak büyümüş. çok fazla haşır neşir olunca fikir ayrılıklarından sıkıntı olabiliyor.

Ben de seninle aynı durumdayım canım. Sürekli turşu, nar ekşisi, tuzlu yiyorum. Tatlı aklıma bile gelmiyor. :36::36::36::36:

hem aklıma gelmiyor hem de azda olsa yiyince midem bulanıyor. Normalde tatlı krizi gelen biriydim ama 2 hamileliğimde de tatlı canım istemiyor ekşi tuzlu istiyor

Çok çok tesekkur ederim canim icim rahatladi :) bende ikinci gebelikte problem oluyormuş diye hep duydum bana çok erken iğne yapinca tedirgin oldum ama çok sağol içim ferahladi;)

doktorun lekelenme olunca garantiye almak için yapmıştır iğne endişe edecek bir durum yok için rahat olsun

Kizlar agzinizda ilginc bir tat var mi beni gicik ediyor ya metal tadi degil ama degisik bisey :( ne zaman gecer bilen var mi

aynısını yaşıyorum canım tarif edemiyorum özelliklede acıkınca çok fena oluyor birde yemek yedikten 15-20 dak sonra başlıyor inan bütün enerjimi alıyor hiç bişeyden zevk alamıyorum allahım ne zaman geçecek diye söylüyorum bekliyorum. Kızımdada olmuştu 14. haftaya kadar çektim ama bu kadar yoğun hissetmemiştim bu sefer daha zor geçiyor. Belkide yorgunluk da etkiliyor kızın sorumluluğu nazı tuzu ev sorumluluğu biraz daha drencimi düşürüyor. Naneli sakız çiğniyorum birazda olsa rahatlıyorum

aynısını yaşıyorum canım tarif edemiyorum özelliklede acıkınca çok fena oluyor birde yemek yedikten 15-20 dak sonra başlıyor inan bütün enerjimi alıyor hiç bişeyden zevk alamıyorum allahım ne zaman geçecek diye söylüyorum bekliyorum. Kızımdada olmuştu 14. haftaya kadar çektim ama bu kadar yoğun hissetmemiştim bu sefer daha zor geçiyor. Belkide yorgunluk da etkiliyor kızın sorumluluğu nazı tuzu ev sorumluluğu biraz daha drencimi düşürüyor. Naneli sakız çiğniyorum birazda olsa rahatlıyorum

Evet ozellikle yemekten sonra oluyor Bende naneli seker yiyordum ama biktim artik seker dilimi mahvetti

evet beni sogutular bir corap bile almadilar ama kücük altinari falan topladilar, evime igne bile almadilar...onlari sevemiyorum, her zaman aramamaizi istiyorlar, ama inekleri danalari var hic birini benim icin satmadilar...birde sevmemi istiyorlar...
ben yakin degilim sükürler olsun ben almanyada kaliyorum onlar TR de...iyiki buraya gelmisiz...orda olsak bizi ezerlerdi

annen hakli desem ne dersin bana?
canim kizma o en iyisini istiyor senin icin...
bende cok seye sahit oldum canim. neler neler var, aha dayimin cocuklari ilk basta, dayim gil calisti, cocuklar orda burda büyüdüler, simdi ne diyorlar sen karisamasin sen annelik mi yaptin diyorlar, keske az paramiz olsaydida sen yanimizda olsaydin diyolra..
bu kadar ileri düsünme canim,ilerde calisirsin bebis okula giderse sende gidersin o zaman bir ise...o zaman maasin olur emeklin olur parada atarsin kenara...olmazmi?

İyiki uzağa gitmişsiniz boşver danaları onlara kalsın..

Canım ben bu çalışma hayatının çocuklar üzerindeki etkilerini çok araştırdım..
Ben sabah 8 akşam 4 buçuk çalışıyorum. Resmi ve dini tatillerde işe gitmiyorum.. Evim işime yürüme 10 dakika. Yani çalışma koşullarım çok uygun.. Bu işten kendi rızamla çıktığımda ilerde aynı türden bir iş bulamayabilirim. Şuanda benim yerimde olmak isteyen çok insan var..
Çalışan kadın eğer evde çocuğuyla ilgileniyorsa, çalıştığı saatler içinde çocuk olumsuz etkilenmiyormuş..
Ayrıca bi eve bir maaş girmesiyle iki maaş girmesi aynı şey mi..
Ben istanbulda yaşıyorum ve burada evler oldukça pahalı. Biz ev almayı düşünüyoruz ve bu tek maaşla olacak iş değil.. Kirada durmaktan başkasına paa vermekten sıkıldık açıkcası...

Evet ozellikle yemekten sonra oluyor Bende naneli seker yiyordum ama biktim artik seker dilimi mahvetti

bazen o tat o kadar artıyorki naapsam geçmiyor içim bulanıyor yemek yapılcak hiç yapasım olmuyor kız mızmızlanıyor ona bile bakasım gelmiyor arada oturup hüngür hüngür ağladığımı bilirim yanlızlıktan birazda benim hassasiyetim annemde var kayınvalidemde var ama hiç bir yardımları yok. Annem babamın vefaatinden sonra kendine bile bakamıyor. Kayınvalidemi de yok saysam daha iyi desteği olacağına daha çok huzurumu bozuyor

ileriyi düşünmekten kimseye zarar gelmez, kadının ekonomik özgürlüğü çok önemli, yoksa erkeğin hem kendisi hem ailesi kadını ezebilir. kadın çocuğuna kimseden izin almadan bir çift çorap alamıyorsa annelik gururu incinmez mi? işi bırakmayın sakın, benim kendimin de eşimin de durumumuz çok iyi çok şükür, ama ben şimdiden herkese söyledim bebek 6 aylık olunca ben işime dönerim dedim. benim annem 55 yaşında hala çalışıyor, ama bir gün bile hesap vermedi kimseye ne aldığı bir şey için ne giydiği bir şey için, ne lüksü için... çünkü çalışıyorum yapıyorum diyor.

Benim düşüncem de bu yönde...
Benim annem çalışmıyor, ev hanımı.. Belki onun şartları bunu gerektirdi. Benim babam devlet memuru. Çok şükür hiç sıkıntı yaşamadık biz..
Şuanda da çok şükür yaşamıyoruz. Ama yine de eşim biz geçindirirken ben bebeğim için birikim yapsam fena mı olur.. Allahım izin verirse ben onu ferah bir ailede büyütmek istiyorum.. Allahım kimseye geçim sıkıntısı vermesin...

kiz öylemi dedi? ben diyemezdim wallahi, sasirdim kaldim

Dedi evet :)
Demek ki gelen giden öpmeye kalkınca kız bu yolu buldu :)
Ama bebeğimizi düşünmek zorundayız :)
Düşünsene biz gripken kendimizden bile uzak tutucaz...

bazen o tat o kadar artıyorki naapsam geçmiyor içim bulanıyor yemek yapılcak hiç yapasım olmuyor kız mızmızlanıyor ona bile bakasım gelmiyor arada oturup hüngür hüngür ağladığımı bilirim yanlızlıktan birazda benim hassasiyetim annemde var kayınvalidemde var ama hiç bir yardımları yok. Annem babamın vefaatinden sonra kendine bile bakamıyor. Kayınvalidemi de yok saysam daha iyi desteği olacağına daha çok huzurumu bozuyor

Ayni durum bende de var canim kayinvalide yonunden sansliyim da annemde o da uzaklar bana :((

Back
X