• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Evet bide öpücük hastalığı denilen birsey varmış. Doktorlar konuşcam bu durumu. Doktorum söyleyince direk öpmeyin yasak doktor oyle söyledi dicem. Kimse de birsey diyemeyecek. 6 aylık olunca da sanırım serbest olacak dimi off cok çabuk geçsin o aylar valla sıkıntı ya. Bi de kız bebek olunca habire agucuk gagucuk yapacaklar. Anam bana dar gelir bu ev

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Biz çok düşünceliyiz ya. Bazıları saldım çayıra mevlam kayıra yapıyor :))) Kız bebekler kendini sevdiriyor cimcime oluyorlar :1:
Gel de öpme şimdi:54:

Benim düşüncem de bu yönde...
Benim annem çalışmıyor, ev hanımı.. Belki onun şartları bunu gerektirdi. Benim babam devlet memuru. Çok şükür hiç sıkıntı yaşamadık biz..
Şuanda da çok şükür yaşamıyoruz. Ama yine de eşim biz geçindirirken ben bebeğim için birikim yapsam fena mı olur.. Allahım izin verirse ben onu ferah bir ailede büyütmek istiyorum.. Allahım kimseye geçim sıkıntısı vermesin...

Amin!! zorluk da ferahlık da bizler için, Allah çalışacak gücü de rızkı da versin inşallah.. hiç fena olmaz hem bebeğin için hem de Allah esirgesin kötü gün için kenarda ufak bir birikimden kimseye zarar gelmez. hem de dediğim gibi çalışmanın sağladığı bir özgürlük var gerçekten.

Ayni durum bende de var canim kayinvalide yonunden sansliyim da annemde o da uzaklar bana :((

yine şansılymışsın nasıl yardımı oluyormu sana ben hamile kaldığım günden beri kendi yemeğimi ev işini ütü çamaşır hepsini kendim yapıyorum birde 21 aylık kızım var onun sorumluluğuda o kadar zorki hazır bir kap yemek olsa da yesem mutluluktan ölcem :)

vay cnm benim sen neleri düşünmüşsün şimdiden :1:
ama bence de dünyanın binbir türlü hali var. bende senin gibi çalışmaktan yanayım.
annem babam ne kadar zor okuttular beni. çalışmasam onlara ihanet gibi geliyor.
bizim kayınvaldeler de uzakta allahtan. ama annemler iki kat aşağımda oturuyor.:nazar:
onlar da olsalar heralde kafayı yerdim. böyle bile zor idare ediyorum. annem biraz despottur benim :1:
kayınvaldemle çok didişirler kesin. neyseki uzaklarda sorun olmuyor çok fazla.
o yüzden rahatım da çalışmak çok zor gelmiyor. şimdi bebek olunca da annem bakıcak inşallah :emir_bebek:
kayınvaldemlerle senede 2-3 kez görüşürüz. onda bile bnm tepemi attırıyorlar. hoş ben atmasam eşim de sinirleniyor.
onlardan uzak büyümüş. çok fazla haşır neşir olunca fikir ayrılıklarından sıkıntı olabiliyor.

Ailelerine çok fazla düşkün erkekler var. Onların eşleri çok sıkıntı yaşıyor. Allahtan bizim durumumuz öyle değil..

Benim bebeğime de kayınvalidem bakacak gibi ama ne olacak bilmiyorum. Sıkıntılı bizim iş. Allah yardımcımız olsun...

dedi evet :)
demek ki gelen giden öpmeye kalkınca kız bu yolu buldu :)
ama bebeğimizi düşünmek zorundayız :)
düşünsene biz gripken kendimizden bile uzak tutucaz...

bende derim arkadaş. şimdiden öyle yapmıcanız böyle yapmıcanz diorum iki tarafa da annem ve kayınvalidem bakıcak bebeğime ben şimdiden düşüncemi açıklıorum. Kayınvalidem evinde bakmak istedi keyfınz bilir benim çocuğum kendi evinde büyücek dedim.annem gelir bakar dedim sevmeye gelirsnz dedim ben işten gelince ister kalırsnz ister gidip sabah gelirsnz dedim. Bazı kararlarımızda net olursak onların karışmaya hakkı yok. Annemden yana sıkıntı yokta kayınvalidemi severim ama şüpheliyim ondan. çok çıkarcı biri. Belki benim tepemi attırırsa oturur ben büyütürüm bebeğimi. Canım sıkıldı bak şimdi eşimin gücenmeyeceğini bilsem hep annem baksa süper olucak ama katlanmak zorundayım ne yazıkki. :25: :25: :25:

Amin!! zorluk da ferahlık da bizler için, Allah çalışacak gücü de rızkı da versin inşallah.. hiç fena olmaz hem bebeğin için hem de Allah esirgesin kötü gün için kenarda ufak bir birikimden kimseye zarar gelmez. hem de dediğim gibi çalışmanın sağladığı bir özgürlük var gerçekten.

Aminn.. Allahım güç versin hepimize.. İş hayatı, birinin emri altında olmak... Eve gidince çamaşırı bulaşığı yemeği.. Bi de şimdi bebek eklenecek.. Kolay değil kadın olmak. Özgür ama bağlı kadın olucaz :)))))))

bende derim arkadaş. şimdiden öyle yapmıcanız böyle yapmıcanz diorum iki tarafa da annem ve kayınvalidem bakıcak bebeğime ben şimdiden düşüncemi açıklıorum. Kayınvalidem evinde bakmak istedi keyfınz bilir benim çocuğum kendi evinde büyücek dedim.annem gelir bakar dedim sevmeye gelirsnz dedim ben işten gelince ister kalırsnz ister gidip sabah gelirsnz dedim. Bazı kararlarımızda net olursak onların karışmaya hakkı yok. Annemden yana sıkıntı yokta kayınvalidemi severim ama şüpheliyim ondan. çok çıkarcı biri. Belki benim tepemi attırırsa oturur ben büyütürüm bebeğimi. Canım sıkıldı bak şimdi eşimin gücenmeyeceğini bilsem hep annem baksa süper olucak ama katlanmak zorundayım ne yazıkki. :25: :25: :25:

insan bakıcıya güvenip çocuğunu bırakamıyor o yüzden kayınvalde yada annelerimize baktırıyoruz ama inanın oda sıkıntı bakıyorlar ne nazlarından geçiliyor her yerdede anlatıp duruyorlar ay şöyle baktım ay ben büyüttüm böyle yaptım şöyle yaptım bide kıymet bilmediler falan filan. Benim kardeşim çalışıyor o kadar zorlanıyorki kayınvalidesi bakıyor bin bir minnetle. Torununu anneme satmaya çalışıyor annemde çok hasta 1-2 saat anca bakabiliyor kız naapcağını şaşırdı. Para sıkıntısı çekmese 1 dak. durmuycak kendi bakcak çocuğuna ama maalesef çalışmak zorunda. Bazen bu tür sıkıntıları düşünüp çocuğuma kendim bakma kararı aldım

Aminn.. Allahım güç versin hepimize.. İş hayatı, birinin emri altında olmak... Eve gidince çamaşırı bulaşığı yemeği.. Bi de şimdi bebek eklenecek.. Kolay değil kadın olmak. Özgür ama bağlı kadın olucaz :)))))))

Amin :) güzel bağlılık ve özgürlükler bunlar, haftada 1-2 gelen bir yardımcı bulunca çamaşır ütü temizlik derdi kalmıyor, eşin de yardım ederse sofra kur kaldır, bulaşık derdi de hafifliyor, yemek yapmak da iş yorgunluğunu atmak için terapi gibi geliyor diye düşününce... bak hayat nasıl tos pembe oluyor :))

yine şansılymışsın nasıl yardımı oluyormu sana ben hamile kaldığım günden beri kendi yemeğimi ev işini ütü çamaşır hepsini kendim yapıyorum birde 21 aylık kızım var onun sorumluluğuda o kadar zorki hazır bir kap yemek olsa da yesem mutluluktan ölcem :)

Kayinvalidem ile bir araya geldigimizde hatta kayinbabam bile yemegimi koyarlar onume bizim evde de olsak onlarin evde de olsak fark etmez elimi birseye surdurmezler sag olsunlar cunku ben iyi oldugumda onlari iyi agirlarim ben gittigimde de yardimci olurum beraber pisirir beraber yeriz hatta bazen biz esimle gezeriz onlar yemegi yapmis olurlar yeriz ben toplarim bulasikla ilgilenirim cayi hallederim odesiriz :)) ama yinede kayinvalidem butun isleri bana yuklemez simdi ben halsiz oluncada bir araya geldigimizde elimi sürmedim bir seye Allah razi olsun halden anliyorlar ama yakin degiliz iste :)

insan bakıcıya güvenip çocuğunu bırakamıyor o yüzden kayınvalde yada annelerimize baktırıyoruz ama inanın oda sıkıntı bakıyorlar ne nazlarından geçiliyor her yerdede anlatıp duruyorlar ay şöyle baktım ay ben büyüttüm böyle yaptım şöyle yaptım bide kıymet bilmediler falan filan. Benim kardeşim çalışıyor o kadar zorlanıyorki kayınvalidesi bakıyor bin bir minnetle. Torununu anneme satmaya çalışıyor annemde çok hasta 1-2 saat anca bakabiliyor kız naapcağını şaşırdı. Para sıkıntısı çekmese 1 dak. Durmuycak kendi bakcak çocuğuna ama maalesef çalışmak zorunda. Bazen bu tür sıkıntıları düşünüp çocuğuma kendim bakma kararı aldım

aynen eşimin taraf zaten böbürlenmeyi çok severler. Canım sana şunu söyleyim biz ev aldık onu ödüyoruz şimdi kredi çektik sağda solda oğlana ev aldık demişler bigün halası geldi hadi almış baban bak evini dedi bende açtım ağzımı ben boşuna çalışıorum zaten dedim kimsenin 5 krş yok evimizde biz kendimz ödüyoruz dedim şok oldu hepsi. Ben haklarından gelirim valla hiç korkum yok yeterki haklı olayım. Ama anlaşamıosun işte ne kadar istesende illa bi fikr ayrılığı oluyo. Allahım bize sabırlar versin. Kardeşininde işi zor allah yardımcısı olsun. şimdiden diolar cinsiyeti belli olsada alışverişe çıkalım die dedim çocuğuma ne alıncaksa babasıyla giderim dedim. Abartmayın şunu dedim biraz bozuldu ama napayım herşeyime burnunu soktu sağolsun bundan sonra sokamıcak ne yazıkki...

Kayinvalidem ile bir araya geldigimizde hatta kayinbabam bile yemegimi koyarlar onume bizim evde de olsak onlarin evde de olsak fark etmez elimi birseye surdurmezler sag olsunlar cunku ben iyi oldugumda onlari iyi agirlarim ben gittigimde de yardimci olurum beraber pisirir beraber yeriz hatta bazen biz esimle gezeriz onlar yemegi yapmis olurlar yeriz ben toplarim bulasikla ilgilenirim cayi hallederim odesiriz :)) ama yinede kayinvalidem butun isleri bana yuklemez simdi ben halsiz oluncada bir araya geldigimizde elimi sürmedim bir seye Allah razi olsun halden anliyorlar ama yakin degiliz iste :)

Kayınvaldem bendende iş beklemez gittiğimde o yemeği yapar ben masayı toplar bulaşığı halleder birde meyve koyardım bekar görümcem var oda çay yapardı. Ama kayınvaldemin nazı kaprisi çekilmiyor birde hayatımıza çok müdahale eder. Geçen gün bana geldiler düşün 3 görümcem oturdu ben yemek yaptım masayı kurdum eşim topladı bulaşığı halletti çayı koydu bende sonrasında meyve servisi yaptım onlar oturdu.

Ben yemek yapamiyorum daha dogrusu mutfaga giremiyorum esim hallediyor mutfak islerini sagolsun benim destekcim cok ama yinede annem yanimda olsaydi daha iyi olurdu esime de uzuluyorum yazik cok calisiyor sabahin 5 inde uyandiriyorum kahvalti diye kahvaltimi hazirliyor ise gidiyor oglen gelip yemek yapiyor karnimi doyuruyor gidiyor aksam geliyor yine ayni yatana kadar benimle ugrasiyor bir de tez yaziyor biran once bitirmesi gerekiyor ama bana hizmet etmekten vakit bulamiyor canim o benim Allah yardimcisi olsun giki da cikmiyor Allah isini rast getirsin

Kayınvaldem bendende iş beklemez gittiğimde o yemeği yapar ben masayı toplar bulaşığı halleder birde meyve koyardım bekar görümcem var oda çay yapardı. Ama kayınvaldemin nazı kaprisi çekilmiyor birde hayatımıza çok müdahale eder. Geçen gün bana geldiler düşün 3 görümcem oturdu ben yemek yaptım masayı kurdum eşim topladı bulaşığı halletti çayı koydu bende sonrasında meyve servisi yaptım onlar oturdu.

Bizimki kaprisli degil cok sukur gorumcem yok benim :) kizlari olmadigi icin beni kendi kizlari gibi gorurler kendini begenmis insanla ben anlasamam zaten oyle olsalardi bizimde problemlerimiz olurdu

aynen eşimin taraf zaten böbürlenmeyi çok severler. Canım sana şunu söyleyim biz ev aldık onu ödüyoruz şimdi kredi çektik sağda solda oğlana ev aldık demişler bigün halası geldi hadi almış baban bak evini dedi bende açtım ağzımı ben boşuna çalışıorum zaten dedim kimsenin 5 krş yok evimizde biz kendimz ödüyoruz dedim şok oldu hepsi. Ben haklarından gelirim valla hiç korkum yok yeterki haklı olayım. Ama anlaşamıosun işte ne kadar istesende illa bi fikr ayrılığı oluyo. Allahım bize sabırlar versin. Kardeşininde işi zor allah yardımcısı olsun. şimdiden diolar cinsiyeti belli olsada alışverişe çıkalım die dedim çocuğuma ne alıncaksa babasıyla giderim dedim. Abartmayın şunu dedim biraz bozuldu ama napayım herşeyime burnunu soktu sağolsun bundan sonra sokamıcak ne yazıkki...

aynı aynı inan bir çöp alırlar yıllarca teşekkür ettirirler o yüzden eşime dedim sizinkiler bana çocuğuma evime bişey almasınlar yıllarca kafama kakıyorlar dedim tabi tartışıyoruz :) benim kayıvaldemin eşi yok ve tek oğlu benim eşim o yüzden çok zor durumdayım :) kayınvaldem zor biri ona laf söylemek ölümlerden ölüm beğenmek :) o anlatılmaz yaşanır:18::18::18: Seninkilerde aşağı kalır yanları yokmuş çok duyuyorum karı koca canı çıkıyor krediyi denkiycem diye millet böbürleniyor nasıl yalan söyleyebiliyorlar aklım almıyor

Ailelerine çok fazla düşkün erkekler var. Onların eşleri çok sıkıntı yaşıyor. Allahtan bizim durumumuz öyle değil..

Benim bebeğime de kayınvalidem bakacak gibi ama ne olacak bilmiyorum. Sıkıntılı bizim iş. Allah yardımcımız olsun...

senin işin zor cnm benden biraz daha.
annene ters bişey söylesende çocukla ilgili; alınmaz sana.
ama kayınvaldeye bişey söylemek zor.
inşallah anlayışlı biridir. de sıkıntı çekmezsin. allah hepimizin yardımcısı olsun yine de.

Bizimki kaprisli degil cok sukur gorumcem yok benim :) kizlari olmadigi icin beni kendi kizlari gibi gorurler kendini begenmis insanla ben anlasamam zaten oyle olsalardi bizimde problemlerimiz olurdu

ah o kadar çok sıkıntı çekiyorumki o kadar kaprisli biriki kafayı yiycem ana kraliçe mi desem hanım ağamı desem :) neyse boşver düşününce bile sinirim bozuldu. Şu bizim ağzımızın tadı bi yerine gelse yediğimden tat almayı özledim :)

Son düzenleme:
aynı aynı inan bir çöp alırlar yıllarca teşekkür ettirirler o yüzden eşime dedim sizinkiler bana çocuğuma evime bişey almasınlar yıllarca kafama kakıyorlar dedim tabi tartışıyoruz :) benim kayıvaldemin eşi yok ve tek oğlu benim eşim o yüzden çok zor durumdayım :) kayınvaldem zor biri ona laf söylemek ölümlerden ölüm beğenmek :) o anlatılmaz yaşanır:18::18::18: Seninkilerde aşağı kalır yanları yokmuş çok duyuyorum karı koca canı çıkıyor krediyi denkiycem diye millet böbürleniyor nasıl yalan söyleyebiliyorlar aklım almıyor

off senin işinde zordur eşi yok tek oğlu eşinse allah yardımcın olsun canım. öyle bide karışırlar borcunz var gezmeye gidionuz die eşimse sizene diyebilio çok şükr ben konuşsam daha sert olucak çıkışım o yüzden susup kendi kendimi yiyorum :( zaten oturup 2 laf etsen anlarsın ne olduklarını para bürmüş gözlerini resmen. 2 lafından biri paradır. Neyse anladım ki çoğumuz dertliyiz kayınvalide kayınpederden :)

senin işin zor cnm benden biraz daha.
Annene ters bişey söylesende çocukla ilgili; alınmaz sana.
Ama kayınvaldeye bişey söylemek zor.
Inşallah anlayışlı biridir. De sıkıntı çekmezsin. Allah hepimizin yardımcısı olsun yine de.

kayınvalideye söyliceksin be canım ister alınsın ister kırılsın. Benim bebeğimden önemli değil. Annelerimz alınmaz kırılmaz ama kayınvalide napsamda fıtne soksam araya die düşünr alınır eşinde anasına düşknse o daha zor ama allahtan eşim ailesine karşı korur beni.

Ben yemek yapamiyorum daha dogrusu mutfaga giremiyorum esim hallediyor mutfak islerini sagolsun benim destekcim cok ama yinede annem yanimda olsaydi daha iyi olurdu esime de uzuluyorum yazik cok calisiyor sabahin 5 inde uyandiriyorum kahvalti diye kahvaltimi hazirliyor ise gidiyor oglen gelip yemek yapiyor karnimi doyuruyor gidiyor aksam geliyor yine ayni yatana kadar benimle ugrasiyor bir de tez yaziyor biran once bitirmesi gerekiyor ama bana hizmet etmekten vakit bulamiyor canim o benim Allah yardimcisi olsun giki da cikmiyor Allah isini rast getirsin

Çok şanslısın inan öyle eş herkeze nasip olmaz alla nazarlardan korusun benim eşim eve gelince yemek yok dediğimde surat büküyor midem bulansa da bişeyler yapmaya çalışıyorum sadece eşim masayı toplayıp bulaşığı hallediyor onuda binbir nazla eskiden böyle değildi ama gittikçe bencil oldu 7. yılımıza girmemizden olabilir :)

ah o kadar çok sıkıntı çekiyorumki o kadar kaprisli biriki kafayı yiycem ana kraliçe mi desem hanım ağamı desem :) neyse boşver düşününce bile sinirim bozuldu. Şu bizim ağzımızın tadı bi yerine gelse yediğimden tat almayı özledim :)

Evet yaa cikolata iyi geldi bana bir dene istersen pop kek felan

Back
X