• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
deme canım ya hep gözümüzün önünde olucak ayy o günler gelmeli bence zaman çabuk geçmeliii... Kavuşmalıyız meleklerimizlee

Ben burada doğum hikayelerini okuyunca bile ağlıyorum. Kendi doğumumda kimse beni durduramaz herhalde:1:

Kizlar nazar çok aldigimizdan okutturalim kendimizi okuyalimda babam ve annemin ağzı kapanmadi çok nazar olduğuu gozumle gördüm. Dün evde bardak tam ortadan kirildi şaşdik hayırlara gitsin valla...Bugün dua okurken sizlerde yazicam hepsini değil kisim kisim lütfen okuyun...namaz kilmayanlarada kilmalari için dua ediyorum inşallah...

Canim bende nazara inanirim.
Annemler geldiginde kalabalik misafirler vardi.
Onlar gitti iki gün sabah namazina kalkamadim.
Ezani duyuyorum ama yok kalkamiyorum.
Sükür dünden beri toparladim yine.

Bence de söyle haftada bir bir birimize dua etsek kuran okusak cok güzel olur aslinda kizlar.
Biz eski topicimizde (ocak subat 2014) dua listesi yapmistik..

evet memleket ayrımı yapmak cok yalnıs Allah korkusu olsun bence karsımızda ki insanların. karslı insanlar yada eşimin tarafı oyle sanırım bilmiyorum cok kalabalıklar. eşimin 86 tane kuzeni var. ben hiç alısık değilim oyle seylere benim toplasan 15 tane kuzenim vardır en fazla. onlardanda sadece 2 tanesiyle gorusurum gerisini ayda yılda bir. tamm eşimde 86 tanesiyle gorusmuyır ama baştacı ettiği 20 ye yakın kuzeni vardır. gelsin gitsin geceye kadar otursunlar bizde. bana yalnıs geliyor bu tür seyler. benim babamda olmadıgı için erkekli ortamlara fazla alısık değilim. hep bu sebeplerden de tartısıyorduk. tamm gelsinler ama saatlerini bilip gitsinler derdim yok derdi. ben de annemin evine giderdim huysuzdum fazlaca simdi bitti gitti hepsi.

Rabbim hepimize mutluluk versin, yuvamıza huzur versin inşallah. ablanda ne güzel kurmus yuvasını mutlu huzurlu 10 yıl olmuş. bizde oyle 10. 20. hhatta 50. senelerimizi görebiliriz inşallah

Öyle canim karadenizli ailelerde kalabalik olur ama dogu illeri daha kalabalik oluyor ve yatili misafirleri de cok olur bilirim. Bir yandan güzel bir sey ama daha cok yalnizliga alismis birine agir gelir. Bende senin gibiyim. Bizim ailemizde ki tek erkek babamdi. Birde gurbetteydik. Bizde öyle yetistik mesela. Amiin canim Rabbim iki cihandada beni esime esimi bana nasip etsin insaAllah :)

Her şeyin yolunda olmasına sevindim. Cinsiyeti de öğrenmişsin :)
İlaç içerken ben de zorlanıyorum ama ben her ilaçta böyleyim. Kendimi kasıyorum içerken. Onu doktora sorucam..

Hamileyken birlikte olmanın hiçbir sakıncası olmadığını eşine anlatırsan problem ortadan kalkacaktır. Benim eşim de başta tırsıyordu hatta doktora sor diyordu ama sonradan sakıncası olmadığını öğrenince rahatladı. İnternetten bakarsan hamilelikte ayıptır söylemesi uygun ve uygun olmayan pozisyonlar var. Ona göre davranırsanız hiç bir şey olmaz hatta daha iyi. Hem sevginin de bi tarafı bu :1:
Bende ilaç olayını sorayım doktora gerekirse başka bir çözüm bulalım..
İnternetten baktırayım bende eşime hem kendi bakarsa gönlü rahatlar herhalde:)

Ben burada doğum hikayelerini okuyunca bile ağlıyorum. Kendi doğumumda kimse beni durduramaz herhalde:1:

kamurancım :) bak şimdi soyle düşün ddiyelim ki erkek cocugun oldu ozaman da kucaklarından alamazsın oğlunu tek erkek torun düşünsene ne kadar değerli ne kadar kıymetli olur valla baş edemezsin onları sevmeye gelenlerle. ben kız istemiyordum bir ara sadece bu yuzden. cunku bu sefer kız cocugu nazı cimcimeliğyle kendsine çekecek onları. evet yaptıkları hiç hoş bir durum değil ama bence Allah burada bence hayırlısını versin diyelim sadece

Kız olacağını duyunca gıcık edecekler beni biliyorum..
Hele eşimin bi yengesi var. Bi kendi gelininin erkek çocuğu oldu. Aileye giren her gelinin çocuğu kız oldu. Şimdi benden de kız bekliyorlar geliniyle birlikte ki tek erkek şanı onlarda olsun. Ben onların gıcık olmasını istiyorum.

Eğer oğluyla boburleniyorsa Rabbim elbet onu cezalandirir.onlarin kötülüğünü istemekte onlardan farkimiz olmaz.kendi cocuguna ve onlarada dua et.ayryanliş dadan yapalimki niyetimiz güzel olsun iyilik düşüncesi bize dönüşü gene güzellik ve iyilik olacaktir.düşün ve deki:hz.muhammed (S.A.V) efendimiz dediği gibi "bilselerdi yapmazlardi"hep bunu düşün. Hep bunu anarsan hem Rabbimize tevekkül etmiş olursun hemde gerçek bir Müslüman gibi davranmiş olursun.kamuran sakin yanliş anlama hiçbirimiz gerçek anlamiyla müslüman değil bende tam anlamiyla yaşamiyoruz...Tasavvuf kitap tavsiye istersen seni yonlendirirm sevgilerim.Allah yar ve yardimcin olsun...

Böyle düsünmen yalnis kamurancim.
Ayni seyler bizde de oluyor inan ki.
Eminim burada ki bütün arkadsalarimiz bir kez olsun ayni seyi yasamistir.

Onlar gicik olsun diye oglan isteme.

Allahim hayirlisini versin de ki diyorsunda zaten.

Ama onlarin olgu oldu diye ille da hayirli bir evlat mi olacak?
Bugünü degil yarini düsünmek lazim.
Oglan olunca altin mi oluyor?

Kiz evladi hani daha hayirliydi?
Kiz evladi hani ailesine daha düskündü?

Iyi ana baba olamadiktan sonra ne olursa olsun o evlattan hayir gelmez.
O oglu olan yengenin de nasil bir anne olacagini Allah bilir ama insaAllah dogru sekilde yetistirir evladini ve insaAllah hayirli bir evlat olur.

Biz 6 kiz kardesiz komsularimiz dahi anneme neler neler dediler zamaninda oglu yok diye.
Simdi o oglu olan komsularimiz her biri baska bir dert yaniyor cocuklarindan.
Elhamdulillah annem babam evlatlarini adam gibi yetistirmisler.

Neyse bu konu uzar gider.

Uzun lafin kisasi Allah herkese hayirli evlat versin.:16:
Doğru söylüyorsun canım..
Zaten biz neyin hayırlı olacağını bilemeyiz.
Onun gelininin oğlu oldu ama Allah korusun anne karnında havale geçirdi. Gözüne vurdu ve görme kaybı oldu çocukta..
Allahım her şeyin hayırlısını versin...
Bi daha da erkek istemicem.

Son düzenleme:
oncelikle hosgeldin aramıza canım bende eylül ve ekim anneleri arasında biyerdeyim :) rabbim sağlıkla kucagına almayı nasip etsin inşallah. bu arada bende şuanda 15+3 haftalık hamileyim ama 16. hafta içersinde oluyrum. şöyle düşün 15. haftan bitti 16 dan gün alıyorsun yani 16yı dolduruyorsun anladın mı karısık olmuş olabilir birazcık kusura bakma :)
hoşbuldum :49: teşekür ederim hepinize nazik karşılamanız için :17:
benimki tam arada mimoza çiçegim çünkü 11 aralık sat dı 2 ocakta beta hcg ve progesterona bakıldı beta 0.40 progstron 4.6 çıktı yani ne yumurta ne bebiş yoktu 20 ocakta hamiş oldugumu ögrendim :34: muhtemelen bebiş sonra geldi bu da ekim e denk geliyo hemen hemen
ben eylül annelerine pek ısınamadım o yüzden girmiyodum :31:
şimdi canım sen burda 16. hafta yazarkenmi gittin doktora şunun için soruyorum ikili test yaptırtmadık bebiş uyuyomuş kımıldamadı doktor ayrıntılı bakayım 16. haftada bide 3 lüyü yapalım dedi ondan zamanında gitmem önemli
bu arada cnsiyeti belli mi bizde gidince ögrencez kısmetse :27:

Insallah birkac haftaya kalmadan duzelirim

Canim 14 haftayi doldurup 15. Haftaya girmissin bir yanlislik yok 15. Haftadasin suan

Burada psikolojik destek alabilecegim herhangibir doktor yok canim bulsam kocamdan once kılı gorunce kusmiyim diye yardim alirdim :))
ay bu sorun bitek bende yokmuş heralde sigara tüy herşey etkiliyo benim kusmam yok ama çok ögürüyorum umarım kısa zamanda geçer arkadaşım eşlerimizede yazık üzerine kardeş gelen çocuk gibiler :52:

beni de eklermisin mimozaçiçeğim yaş 26 istanbul son adet 19 ocak tahmini doğum 26 ekim ilk çocuk artık eklenmek istiyorum bu listeye:52:

benide eklermisiniz nilkon4246 yaş 27 k. maraş sat 20 aralık tahmini dogum 27 eylül ilk bebiş cinsiyette haftaya yazarım inşallah belli olursa :34:

Eğer oğluyla boburleniyorsa Rabbim elbet onu cezalandirir.onlarin kötülüğünü istemekte onlardan farkimiz olmaz.kendi cocuguna ve onlarada dua et.ayryanliş dadan yapalimki niyetimiz güzel olsun iyilik düşüncesi bize dönüşü gene güzellik ve iyilik olacaktir.düşün ve deki:hz.muhammed (S.A.V) efendimiz dediği gibi "bilselerdi yapmazlardi"hep bunu düşün. Hep bunu anarsan hem Rabbimize tevekkül etmiş olursun hemde gerçek bir Müslüman gibi davranmiş olursun.kamuran sakin yanliş anlama hiçbirimiz gerçek anlamiyla müslüman değil bende tam anlamiyla yaşamiyoruz...Tasavvuf kitap tavsiye istersen seni yonlendirirm sevgilerim.Allah yar ve yardimcin olsun...

Canim anladigim kadariyla sen bilgilisin bu konularda bana tavsiyede bulunabilirsen sevinim kitap hakkinda :) Ben suan sadece Kur'an okuyorum 16inci haftadan sonra sesimizi de duyarmis bebekler o zaman sesli bi sekilde kitap okuyayim diyorum ama yazarlari iyi tanimiyorum. Salih Suruc mi neydi bir arkadas önerdi Peygamber Efendimiz s.a.v in hayatini anlatan bir kitabi varmis örnegin onu almak istiyorum. Baska neleri tavsiye edersin?

Ve süphesiz hic birimiz mükemmel müslümanlar degiliz. Ama insaAllah elimizden geldigince iyi olmaya calisalim insaAllah.

ay bu sorun bitek bende yokmuş heralde sigara tüy herşey etkiliyo benim kusmam yok ama çok ögürüyorum umarım kısa zamanda geçer arkadaşım eşlerimizede yazık üzerine kardeş gelen çocuk gibiler :52:

Gulmekten oldum canim ya kardes geliyormus gibi hakikaten ben de kıldan kusuyorum kocamdan oguruyorum :(

Doğru söylüyorsun canım..
Zaten biz neyin hayırlı olacağını bilemeyiz.
Onun gelininin oğlu oldu ama Allah korusun anne karnında havale geçirdi. Gözüne vurdu ve görme kaybı oldu çocukta..
Allahım her şeyin hayırlısını versin...
Bi daha da erkek istemicem.

Bana 'senin cocugun olmaz' diyen kendi öz be öz yengem (amcamin hanimi) zamaninda annemle dalga gecerdi hep oglu yok diye..
Suan kendi oglu bir ablamla yasit ve özürlü konusamiyor yemek yiyemiyor tuvalete gidemiyor.

Allah korusunun Rabbim hepimize saglikli evlatlar versin ama Rabbimin gücüne gidecek seyler söylemeyelim.
Birak onlarin ayibi kalsin.

Zaten bu toplumsal baski yüzünden bir cogumuz oglumuz olsa da kimseden laf isitmesek diye düsünüyoruz bu bir gercek.
Amma ve lakin Efendimiz s.a.v. de doguran bir ana bir kadin bir kiz di.

Son olarak Cennet analarin ayaklari altindadir :)
Düsünsene cenneti ayaklari altina serilen bir insan dünyaya getirmek ne kadar güzel olur.

Rabbim kizi da nasip etsin erkegi de canim ama hayirli ve saglikli bir sekilde.
Hem dur daha bu birinici cocugumuz olacak benim herife sorsan futbol takimi kurar :1::16:

Kız olacağını duyunca gıcık edecekler beni biliyorum..
Hele eşimin bi yengesi var. Bi kendi gelininin erkek çocuğu oldu. Aileye giren her gelinin çocuğu kız oldu. Şimdi benden de kız bekliyorlar geliniyle birlikte ki tek erkek şanı onlarda olsun. Ben onların gıcık olmasını istiyorum.

Ayy inanmıyorum hala böyle insanlar var demek ki.. annemin bir lafı vardır erkek kuş mu konduracak onlara diye:)) sen sakın gıcık olma kız erkek fark eder mi sana etmez Allah hayırlısını versin.Bana doktor erkek dedi ben şimdiden ikinci çocuğu düşünür oldum her anneye bir kız evlat lazım :)) tabii ki en önce sağlıklı ve hayırlı olsunlarda gerisi boş.. sen takma erkek olsa da muhakkak diyecek lafı çok herkesin

Gulmekten oldum canim ya kardes geliyormus gibi hakikaten ben de kıldan kusuyorum kocamdan oguruyorum :(

Gececek kizlar gececek :)

Hamileliginizin güzel dönemleri de gelecek :)

ben burada doğum hikayelerini okuyunca bile ağlıyorum. Kendi doğumumda kimse beni durduramaz herhalde:1:

ağlama kuzum yaa. Ben okumadım hiç olumsuz bişiy okurda korkarım die... çok farklı bi duygudur yarabbim hayırlı doğumlar nasip etsin bizleree...

Böyle düsünmen yalnis kamurancim.
Ayni seyler bizde de oluyor inan ki.
Eminim burada ki bütün arkadsalarimiz bir kez olsun ayni seyi yasamistir.

Onlar gicik olsun diye oglan isteme.

Allahim hayirlisini versin de ki diyorsunda zaten.

Ama onlarin olgu oldu diye ille da hayirli bir evlat mi olacak?
Bugünü degil yarini düsünmek lazim.
Oglan olunca altin mi oluyor?

Kiz evladi hani daha hayirliydi?
Kiz evladi hani ailesine daha düskündü?

Iyi ana baba olamadiktan sonra ne olursa olsun o evlattan hayir gelmez.
O oglu olan yengenin de nasil bir anne olacagini Allah bilir ama insaAllah dogru sekilde yetistirir evladini ve insaAllah hayirli bir evlat olur.

Biz 6 kiz kardesiz komsularimiz dahi anneme neler neler dediler zamaninda oglu yok diye.
Simdi o oglu olan komsularimiz her biri baska bir dert yaniyor cocuklarindan.
Elhamdulillah annem babam evlatlarini adam gibi yetistirmisler.

Neyse bu konu uzar gider.

Uzun lafin kisasi Allah herkese hayirli evlat versin.:16:

hay ağzın bal yesin :)

Avusturya da ki cocukluk komsularimiz trakyaliydi roman havasini cok iyi iynarlardi:)

Aynen oyle canim onemli olan insan olabilmek :)

tatlım sen oyunu güzel oynarım ben :1::1::1: şimdi haziranda memlekette düğün var ve ben oynayamıcam hehehe

kızlar geldim ama ancak girebildim çok şükür herşey yolunda 6,42cm boyumuz var 12+6 günlük maşallah çok iyi dedi hareketlerini gösterdi ayaklarını oynatıyordu hızlı hızlı :nazar:
ense kalınlığına baktı 1,9mm dedi burun kemiğine baktı bunlar olumlu güzel şeyler istersen ikili test yapalım dedi ben istemedim Rabbim'e emanet kuzum, herşeyin hayırlısı bu arada %55 erkek dedi 4 hafta sonra kesinleştirelim dedi bizden haberler böyle kızlar
:54:

hoşgeldinnn sefa getirdin canım gözün aydın sağlıklı paşamıza diyim şimdilik de olsa :16::16: kız benimki çok uyuşuklu olcak herkesin ki dans ediyo benim ki sade keyifte babasına çekmiş sağlıklı olsunlar uslu uslu büyüsünler annişlerine sağlıkla kucaklarına gelsin inşallaaaaahhhh

bende 2 kilo aldım ve karnım cıktı ama cok rahatsızım kilo aldığım için bu sebepten şimdii yürüyüşe cıkacağız :)) ama benim iştahım baya baya cok bi otrudum mu gercekten iki kişilik yiyorum sonrada şişkinlikten ölüyorum :)
yaaaa bende çok yiyiyorum Sabah 5 dilim ekmek yedim hemde böyle keyif yapa yapa 1 saat kusmalarımın acısını çıkarıyorum sanki :16::16::16::16:

Bende ilaç olayını sorayım doktora gerekirse başka bir çözüm bulalım..
İnternetten baktırayım bende eşime hem kendi bakarsa gönlü rahatlar herhalde:)

Evet baktır. Görmeden inanmaz şimdi onun tedirgin olması normal. Sen onu bir şey olmayacağına inandırmalısın. Düşük riskin falan yoktu dimi?

Back
X