2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
cnm ayıp olmazsa bır sey sormak ıstıyrum sana.neden sezaryen olcaksın?bır sorun yok dımı

Günaydın canım başta fıtığım var. Sonra panik atağım var ve cidden cok korkuyorum normal doğumdan. Son olarakta doktorum %80 sezeryan olabileceğimi söyledi çatım dar gözüküyormuş. Ama 36. Hafta muanede belli olacakmış. Hersey cpk cok mükemmel olursa şansımı denemek yine istiyorum normal doğumda. Ama açıkcası sezeryan daha cazip geliyor ve herseyim mükemmel olmayacağını bildiğim için sezeryan diyorum. Bana göre normal doğum olma olasılığım sadece %5.

Kızlar henüz geçmişi okuyamadım, eve yeni geldik. Önceden bahsetmiştim yakın arkadaşım bebek arabasını ve hasır beşiğini verecek diye. Bugün devir teslim işlemini hallettik :1: Biz mağazada bebe confortun bebek arabasını beğenmiştik. Şansımıza arkadaşımın arabası da aynısıymış ve neredeyse hiç kullanmamış. Ana kucağını da verdi sağolsun. Bir de daha önceden fotoğrafını paylaştığım hasır beşiğimiz ve ikinci bir kangurumuz oldu. Taşınma telaşı ve kursum nedeniyle stresliydim. Çok iyi geldi bu hediyeler, bir de onları alma telaşım olmayacak bu yoğunlukta. Park yatağı da beğenebilirsem büyük alışverişimiz tamamlanacak gibi. Belki bir de gardrop bakabilirim ikeadan. Allah evlenene, ev alana, bebek doğurana yardım ediyor derler ya gerçekten öyle, çok şükür :nazar: Bir gece de bir dünya eksiğimiz tamamlanıverdi arkadaşlar sayesinde. En büyük servet dost biriktirmek şu dünyada ve çok şükür şanslıyım bu konuda. :16:

Güle güle kullanın hayırlı olsun.. birşeyler alınca gelince insan kendini daha iyi hissediyor.
ben bekliyorum. görümce ve yengemden ses yok. gerçi yengem eşyaları çıkartmış. sanırım birazını ayırmış. görümcem beşiği bir dedi bir daha demedi. eşime bahsediyorum beşikten falan birşey demiyor. hani verecek veya veremeyecek. insan ona göre bakmak istiyor. bir başka beşik var gerekirse üç beş kuruşa yapılacaksa onu yaptırırız. görümcenin genel huyu bizim ne zaman neye ihtiyacımız olduğu önemli değil hep bekleseydiniz şunu yapardık bekleyin şu zaman yaparız.. yapılacak şeyler de atla deve değildir yani..

ben birşey vereceğim desem hazırlığını işte ayarlamasını yapar en kısa zamanda veririm. hem insan hevesleniyor hem de birşeyler olacak ki eksikleri tamamlayacaksın. ayy neyse gerildim sabah sabah :)

dün marketin önünde adamın biri arabasının üzerine beşik koymuş satılık tel. no yazmış. kredi kartı geçerlidir demiş. eşime söyledim yine birşey demedi.

nşallah yavrularımız sağlıklı olur dediğin gibi. kaygım ondan zaten. onu besleyen damar esnek dğlmiş.kan az gidermiş vs. gerçi tam olarak cumartesi öğreneceğim doktorumdan nolduğunu Allah izin verirse.
peki sen neden kullanıosun coraspini?

canım kan az gitse bunun belirtisi başka şeyler de olur. bebeğin durumu iyi maşallah.

benim ilk gebeliğimde bebeğimin kalbi durmuştu. kan gitmediğinden kalbi durabilir demişti. o da pıhtılaşma yüzünden olmuş olabilir diye dr tedbir amaçlı kullandırıyor.. hamilelelik aslında hep riskli.. allah korusun tamamlana kadar bu ihtimaller var. bizim elimizden gelen iyi olmak, düşünmemek böyle şeyler. Kontrolleri mutlaka gitmek..
demek ki sana da mümkün olduğunca kan gitsin diye caraspirin verdi.

inşallah bebeklerimizi sağlıcakla kucağımıza alırız... allah onları korusun.

Son düzenleme:
dünkü yaptığım büskivi tatlım güzel oldu. tekrar teşekkürler..
eşim unutmuş tabi.. önceki gece 2 saat işe gidip gelmişti.

herşeyin yolunda gideceği güzel bir gün olsun.. bebeğimiz iyi olsun..

Günaydın kızlar:3:

Ben yine sabahın 6sındaki tuvalet nöbetinden sonra uyuyamadım:1:

Günaydın şekerleeeerrrr :) hepimize güzel bir gün olsun :)
Benim gibi artık işe gitmekten sıkılan var mi? Insan izne ayrılacağını bile bile gidince daha çok uzaklaşıyor sanırım

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

ben de öyle..kansızlık ilacını gece 4 gibi içiyordum. geç yatınca iki gündür sabah alıyorum. bir de eutroxy içmem lazım. ikisi de aç karına ve aralarında 2 saat olması lazım.

şuan açlıktan kıvranıyorum. midem ağrıyor.8.30 kadar da böyle..

ben de öyle..kansızlık ilacını gece 4 gibi içiyordum. geç yatınca iki gündür sabah alıyorum. bir de eutroxy içmem lazım. ikisi de aç karına ve aralarında 2 saat olması lazım.

şuan açlıktan kıvranıyorum. midem ağrıyor.8.30 kadar da böyle..

Aç kalmak bizim için zor zaten birde miden ağrıyormuş:26: Allah yardımcın olsun canım.. bende eşimin uyanıp işe gitmesini bekliyorum kahvaltı yapmak için :17: çok aç uyanıyorum :30:

Sanırım ben uçan kısım oluyorum, 10 kiloya yakın almışım. Kışın botlarla falan tartılıyordum, onu da hesaba katınca 9-10 kilo aldığım ortaya çıkıyor. Haftaya randevum var ama doktorum izinde, arkadaşı bakacak. Bayan doktor, kesin kilo konusunda uyaracak beni.

canım ben de 9,5 kilo aldım. :( 7. ayı 10 kilo ile kapatsam diye dua ediyorum.. kalan iki ayda da 5 i geçmem inşallah :18:

kızlar hepinize günaydın:))) sağlıklı,mutlu,huzurlu,bol tekmeli bi gün geçiririz inşallahh...

sebamed şampuan nasıldır acaba?

Sebamed içinde iyi diyorlar ama kullanan bir yakınım yok o yüzden sadece kulaktan dolma bu bilgi.. benim önerim hangi şampuanı alacaksan ilk olarak küçük boyunu al bence bakarsın alacağın şampuandan başkası memnun kalır ama sen kalmazsın ya da senin bebeğine yaramaz boşuna büyük alma ilk etapta..

Bu arada herkese günaydın:16:

Evet bence de çok hassas bir konu bu. Ama bildiğim şöyle de bir durum var, süt kardeş olan yani emen çocuklardan sonra doğan çocuklar da süt kardeşi oluyor. Dinimizde süt çocuğa da miras düşüyor. Annem bana süt anne bulmamış ileride sıkıntı olabilir diye. Hiiiiiiç ama hiç süt emmemişim ben :25:

Doğrudur canım tam bilgim yok süt kardeşten sonra doğanların da kardeş olduğuyla ilgili.
Ben zaten kimseyi emziremem, kimseye de emzirtemem çünkü bu hassas bir konu. İlerde ne olacağı belli olmaz. Sürekli aklımda bir soru işaretiyle yaşayamam. İnşallah sütlerimiz yeter canım :)
Benim eşim de yengesinin sütünü emmiş, üstelik annesinin sütü yetmesine rağmen. Neymiş köy yerinde annesi bağa bostana gidiyormuş diye yengesi emzirmiş. Ne saçma bir sebep. Gerçekten eskiden çok saçma mantıksız olan şeyler var...

Benim gibi artık işe gitmekten sıkılan var mi? Insan izne ayrılacağını bile bile gidince daha çok uzaklaşıyor sanırım

Ben de sıkıldımmmm. Sabah da zor uyandım zaten :/
Müdüre kalsa bana doğum iznime kadar izin vermicekti. Zor izin aldım. Sonrasında da kullanıcam zaten annemin ameliyatı var. Ya hamilelikten sonra hayatım çok yoğunlaştı benim. Sizin de öyle mi?

Günadın kızlar,
sonunda dün güzelce uyuyabildim.Çok şükür . Yine de işe gelmek çok zor gelmeye başladı son 1 haftadır.

Bendeeee :)) dün akşam anneme dedim hatta bıktım artık işe gitmekten diyede çocuk olunca iyice bıkarsın diyor:D birgün yürüyüş yaptım 3 gündür çok yorgunum...

Kabızlık falan mı var canım.
canım ben de 9,5 kilo aldım. :( 7. ayı 10 kilo ile kapatsam diye dua ediyorum.. kalan iki ayda da 5 i geçmem inşallah :18:

İnş. ama 7 den sonra 2,5 3 ay var :DDD ne yapacaz bilmiyorum

maalesef bende 10 kg aldım 9. aya kadar galiba 15-18 kg kadar alıcam oof doktor rejim diyor ama denedim ama olmadı sadece 1 kg verdim :( sonra hoopp öbür hafta geri aldım

arkadaşlar merakımdan soruyorum bebeklerinin gelişimi 1-2 hafta önden giden var mı acaba öyle olunca erken doğum olurmu.. Benim ilk zamanlar ultrason kağıdında doğum zamanı kısmında 10 ekim yazıyordu bir kaç ay sonra 07 ekim oldu en son gittiğimde de 03 ekim yazıyordu sadece tahmin mi acaba anlamadım

Günaydınlar güzel annecikler ve bebişleri

Sabah sabah aklıma takılan bir soru. Araştır araştır herkes farklı birsey yazmış. Prima mı Huggies'mi hangi bebek bezi daha iyi?
Prima evet inceymiş ama onda garip bir koku var ve bu birtek primada var. Huggies te kalınmış birazcık. Ama sanırım prima da kalça ve bel koruma sistemi mevcutmuş. Kafam karman çorban oldu

Back
X