2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
günaydın annişler ve tatlı bebişleri:) biz kızımızın adını Hüma koymaya karar verdik. Anlamı;
1. Başına konduğu kimseye mutluluk getirdiğine inanılan devlet kuşu, talih kuşu.

2. Mutluluk, saadet.

3. Fatih Sultan Mehmet’in annesinin ismi.

Babası Hüma Sultan diye seviyor kızımızı:) nasıl sizce ismi?:26:

Hayırlı olsun canım, ismiyle yaşasın sultanınız :34:

Canım doğumun ertesi günü hastaneden çıkmadan da yaptırılabiliyormuş.Ama biraz zaman geçmesinin daha sağlıklı olduğunu okudum.

Ben de "bu bebeği 9 ay ben taşıdım,al artık sorumluluk sırası sende deyip 9 ay sana bırakacağım diyorum :)) "

Saol canım, benim de moralim çok bozuktu 2 gündür,evham yapmayım diyorum ama aklımda da hep neden az hareket ediyor düşüncesi vardı.Çok şükür,Allah kimseye bu korkuyu yaşatmasın

Aminnn :) oğluşunu çok tatlısız bıraktın annesi ,

Günaydınnn;) bugün 29. haftamızı bitirdik çok mutlu oluyorum çarşamba günleri:16: kızlar benimde yürüyüşüm değişti adeta:9: sünnet olmuş çocuk mu desem, bel ağrısı çeken hasta mı bilemiyorum:)))) yavaş yavaş, aheste aheste yürüyorum elimde olmadan:9: hızlı yürürsem arada bir unutup nefes nefese kalıyorum. Bir de bazen yürürken karnımın alt bölgesinde büyük bir yük ağırlık hissediyorum, dinlenince düzeliyor o his. Sanki karnımdan aşağı bir şey düşecekmiş gibi oluyor... Sizde de oluyor mu??

günaydın,

aynı durum bende de var, yürüdüğümde veya fazla oturursam karnımın alt kısmı çok ağrıyor, bazen eşime ben bebeğimi taşıyamıyormuyum acaba diye soruyorum, hafta sonu kuzenim buluz dikti , normalde hamile olanların ön kısmı biraz uzun bırakılır kuzen benimkini uzun yapmadı, sen normal hamile gibi yürümüyorsun dedi :) onlar geriye doğru yürür sen öne eğiksin dedi, bende karnımın altını tutuyorum, eşim bazen 9 aylık hamile gibisin diye takılıyor, kayınvalidem bu durumu hiç anlamıyor, doktorlar bize yürü derdi sende biraz yürü deyip duruyor, şu 3 ayıda sağlıkla bir atlatsakta bebişlerimize kavuşsak :)

İdrar kesesine vurmuyor canım :) yada ben fark edemiyorum :1: benim bebişim genelde göğüslerin altına vuruyor .
Yan yattığım zaman da altlarda oynama oluyor ...

Eneemmm seninki çok usluymuş. Hele bi kere vursun da gör ne kötü bi his o :)))))))

Benim de ayaklarım çok yanıyor canım, bazen buzla ovuyorum.. Ki ben normalde aşırı üşürüm :/

Günaydın canım :16: ben de yavaşladım, istesem de hızlı yürüyemiyorum :( 1 ay sonra ne olucaz acaba çok merak ediyorum :26:

Günaydın canımmm

O ağırlık hissi bende de oluyor canım sanırım başları aşağıda olduğu zamanlarda oluyor o his.. Karnımı tutma ihtiyacı hissediyorum düşecekmiş gibi..

Aynen canım benim de öyle neyseki rahim ağzı genişliğim iyi çıktı da strese girmiyorum yoksa doğuracak gibi hissediyorum :26:

Beklesinler aman , zamanında gelsin kuzularımız :9: 8. ayda kendimi hiç düşünemiyorum :30:

Evet canım artık dikkat etmemiz gereken en önemli sürece girdik.. Ben de korkuyorum her gece ve sabah dua ediyorum Allah'ım sağlıkla kucağımıza almayı nasip et diye.. Allah hepimize hayırlısını versin inşallah. Meğer haftaların ne kadar önemi varmış, doktorların neden hafta sayın ay saymayın dediğini artık daha iyi anlıyorum

Biz şimdi doğum yapsak 7 aylık yapmış olucaz dimi :/
Ya o 30 haftalık doğan bebişin herşeyi çok minikmiş. Merak ettim ama. Hani şimdi bizim karnımızdakiler de o kadar ya çok merak ettim o bebişi :)

Günaydınnn;) bugün 29. haftamızı bitirdik çok mutlu oluyorum çarşamba günleri:16: kızlar benimde yürüyüşüm değişti adeta:9: sünnet olmuş çocuk mu desem, bel ağrısı çeken hasta mı bilemiyorum:)))) yavaş yavaş, aheste aheste yürüyorum elimde olmadan:9: hızlı yürürsem arada bir unutup nefes nefese kalıyorum. Bir de bazen yürürken karnımın alt bölgesinde büyük bir yük ağırlık hissediyorum, dinlenince düzeliyor o his. Sanki karnımdan aşağı bir şey düşecekmiş gibi oluyor... Sizde de oluyor mu??

oluyor canım.yürüyüşüm değişti.. çabuk yoruluyorum.. bir de böyle karnımın alt bölgesinde daha çok hissediyor düşecek gibi geliyor. ilk fırsatta dinleniyorum.

Bende artık yavaş yürümeye başladım , gerçekten artık ağırlaşıyoruz sanki . İdrarım geliyor sürekli , karnımın altında baskı oluyor .
Ama onun dışında ağrım sızım yok şükürler olsun , 8. aya giriyoruz haftaya hayırlısıyla ,,,

evet artık ağırlaşıyoruz..bir de sıcaklar çok fena..
hayırlısıyla tamamına erdirsin allah..

Valla normal hayatıma dönmeyi ben de o kadar çok istiyorum ki...İstediğim gibi yiyip-içtiğim dönemlere,yüzüstü uyuduğum dönemlere,tatie çıkabildiğim dönemleree :(( 9 ay gerçekten çok uzun bir süreymiş :)))

yüz üstü yatmayı özledim. sırt üstü bile yatamıyorum ben.. sola dönük de yatamıyorum.. sürekli değiştirmem lazım..hayırlısıyla normal hayata dönelim diyeceğim ama sağlıcakla bebeğimizi kucağımıza alalalım. onunla birlikte hayatımız eskisi gibi olmayacak zaten.. belki başlarda zor günler bekliyor ama sonra kızımı alıp gezeceğim onunla oynayacağım günleri de iple çekiyorum.

günaydın annişler ve tatlı bebişleri:) biz kızımızın adını Hüma koymaya karar verdik. Anlamı;
1. Başına konduğu kimseye mutluluk getirdiğine inanılan devlet kuşu, talih kuşu.

2. Mutluluk, saadet.

3. Fatih Sultan Mehmet’in annesinin ismi.

Babası Hüma Sultan diye seviyor kızımızı:) nasıl sizce ismi?:26:

adıyla yaşasın. allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin..

Son düzenleme:
kardeşimin ismi Ahmet, haylaz,yaramaz,ele avuca sığmaz oluyorlar:)

oğlan dayıya benzer derler eğer doğruysa ismini mülayim bile koysam bizimki ele avuca sığmaz, kardeşim küçükken düz duvara tırmanıyordu :)
ben Ahmet ismini rüyamda görmüştüm, yaşlı bir dede söylemişti, Peygamber efendimizin ismi olduğu içinde hiç tereddüt etmeden kabullendim :)

Eneemmm seninki çok usluymuş. Hele bi kere vursun da gör ne kötü bi his o :)))))))

Kız korkutma beni :) idrar kesesine yürürken falan mı vuruyor ki ?
Benimki çok sağlam tekmeler atıyor :) Hatta bazen iş yerinde falan konuşurken karnımı elimle kapatıyorum , dışarıdan fark ediliyor :1:
Geçen gün babası dinlerken yüzüne bir tekme attı :1: adam korktu gitti

okumanızı tavsiye ederim

http://www............./dosyalar/haftalar/hafta28.html

hatta çok konuşulan bir konu olduğu için alıntı yapayım dedim :)

Doktorunuz size son yaptığı kontrolde "bebeğinizin ters durduğunu" söylemiş olabilir. Bu gebelik haftasında bebeklerin yaklaşık yarısı "ters" dururlar. Yani "normal" bebek duruş pozisyonu olan baş aşağı durmak yerine rahim içinde "otururlar". Makat geliş adı verilen durum, bebeğin doğum kanalına makatıyla gireceğini, yani bebeğin ilk doğan kısmının baş değil makat olacağını tarif etmek için kullanılan bir terimdir. Endişelenmeyin, bebeğiniz bu haftalarda yeri bol olduğundan sık sık "karar değiştirir". Miyadına gelindiğinde makat gelişi olasılığı yanlızca %4'tür (aşağıdaki resimleri inceleyin).

Bazı anne baba adayları ise bebeklerinin ultrasonografide baş aşağı durmasını henüz daha bu haftada "doğum pozisyonu" aldığından bir endişe kaynağı haline getirebilirler.

Bu haftalarda duruş pozisyonu belli bir anlam taşımaz, yalnızca bebeğinizin o anki tesadüfi pozisyonunu yansıtır.

Bebeğin baş aşağı pozisyonda duruyor olması onun erken doğacağı anlamını taşımaz...

Son düzenleme:
Biz şimdi doğum yapsak 7 aylık yapmış olucaz dimi :/
Ya o 30 haftalık doğan bebişin herşeyi çok minikmiş. Merak ettim ama. Hani şimdi bizim karnımızdakiler de o kadar ya çok merak ettim o bebişi :)

aynen canım 7 aylık yapmış olacağız. Çok küçük oluyorlar ya, düşün benim yeğenim 34 haftalıkken doğdu 2200 gr.dı, o kadar minikti ki ana kucağına koyup kemerini bağlıyoduk alttan kayıyordu :1: aşırı küçüktü.. 30 haftalık doğanı düşünemiyorum çok küçüktür eminim..

Kız korkutma beni :) idrar kesesine yürürken falan mı vuruyor ki ?
Benimki çok sağlam tekmeler atıyor :) Hatta bazen iş yerinde falan konuşurken karnımı elimle kapatıyorum , dışarıdan fark ediliyor :1:
Geçen gün babası dinlerken yüzüne bir tekme attı :1: adam korktu gitti

Yürürken de, ayaktayken de vuruyor :))) Vurunca bana haber ver :)))
Maşallah sağlam kız olacak, babasının bile hakkından gelecek :)))))))))) Babalar kızlarına hiç kıyamazlar çünkü :)))

Kızlar bu arada Hürriyette omega 3 yağının ne kadar faydalı olduğuna dair bir haber vardı, bence hepimizin özellikle hamilelik döneminde kullanmamız gerekiyor, isterseniz bir okuyun

oluyor canım.yürüyüşüm değişti.. çabuk yoruluyorum.. bir de böyle karnımın alt bölgesinde daha çok hissediyor düşecek gibi geliyor. ilk fırsatta dinleniyorum.

evet artık ağırlaşıyoruz..bir de sıcaklar çok fena..
hayırlısıyla tamamına erdirsin allah..

yüz üstü yatmayı özledim. sırt üstü bile yatamıyorum ben.. sola dönük de yatamıyorum.. sürekli değiştirmem lazım..hayırlısıyla normal hayata dönelim diyeceğim ama sağlıcakla bebeğimizi kucağımıza alalalım. onunla birlikte hayatımız eskisi gibi olmayacak zaten.. belki başlarda zor günler bekliyor ama sonra kızımı alıp gezeceğim onunla oynayacağım günleri de iple çekiyorum.

adıyla yaşasın. allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin..

Amin canım çok sağol, senin bebişin ismi ne?

Back
X