2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Günaydıııınnn;)) bugün rüyamda 34. haftada ebe zorla doğurtmak istiyordu, elinden zor kaçtım:)))) ne kadar heyecanlandım, korktum doğum yapacağım diye anlatamam:) gerçekten o günü yaşayacağımı düşündüm ne yapacağım ben, çok korktum...:18:

Lale neden artık gelmiyorsun ? sende Kamuran da özletiyorsunuz kendinizi :)
Kaçabildin yani ebeden :) aman nasıl bir rüya bu erkenden alamazlar Erdemimizi

Günaydın Herkese:)
Benim ablam bana verdi sepet beşik bırak 2 yaşına kadar 6 aylık bebek bile yatamaz onda düşer Allah korusun..Senin bahsettiğin nasıl bilmiyorum ama ablamın verdiği mothercare de satılan sepet beşikten. Park yataklar daha uygun gibi sanki ya da ikea dan falan mobilya yatak alabilirsin hem uygun fiyat hemde küçük olanlarda var.

Ben ilk bebeğimde kullandım ama 5 aylıkken kalkmaya, dönmeye başlayınca tehlikleli diye kaldırdık ama ilk aylar çok rahat oluyor. Sen nerdeysen bebeğin de yanında. Ben gündüz hep onda tuttum. Gece park beşiğinde yatırdım.

günaydın canım, gerçi arkadaşlar da yazmış ama beşikler 5 aydan sonra (bebek dönmeye başladığında) çok tehlikeli olduğundan kullanılmıyormuş. Bence eğer odana sığıyorsa 60*120 gibi ölçüsü olan park yataklardan bakabilirsin. Çok daha uzun süre kullanırsın

Canım ben sepet beşiği ilk aylar kullanmayı planlıyorum, uzun süre kullanılmıyormuş. Ama ilk zamanlar beşiğin sepet kısmıyla bebeği evin her yerine taşıyabiliyormuşsun. Park yatağı da salona koyacağım nasipse. Birkaç ay sonra beşiği kaldırıp, park yatağı odama alacağım. Sonrasında Allah izin verirse park yatağı yazlığa getirip, dönüşte kendi odasında yatırmayı düşünüyorum. O nedenle şimdi mobilyalarını almayacağım.

.

kızlar teşekkür ederim.
anlaşılan uzun süre kullanılmıyor. fiyatları çok uygundu yani 90 tl olan vardı. bir de ebat olarak küçük. biraz büyük ölçülerde park yataklar en düşüğü 140 tl olanlar var. hani 40 -50 tl çok önemli bir rakam değil ama bu iki yıl bizim için önemli.. ancak tabi bebeğimden rahatlığından hiçbirşey önemli değil. her an düşebilir mi korkusunu duymak da istemem.

aslında şöyle de düşündüm. bir müddet yanımda olduktan sonra boşta bazalar var ayrı bir odaya onu koyup annem de yanında kalır bir de dolap var onu koyarım.. çocuk odası yaparım en azından 2 yaşına kadar idare ederim diye düşünmüştüm..

ama4-5 aylığa kadar ancak kullanılabiliiyorsa o paraya yazık olur. üstelik geleceğin ne getireceği belli olmaz.

ben uygun fiyatlı olan park yataklardan alıyım tabi bayramdan sonra.. kontrolden sonra..

zirka cım park yatak çok güzelmiş. gülü güle kullanın.

Son düzenleme:
olur mu şekerim, ben bir liste yaptım ki evlere şenlik :) eşim arabayı satılığa çıkarmaya karar verdi :1: benim kıyafet eksiğim kalmadı, battaniye, uyku seti falan da ok, sadece park yatak, ateş ölçer, süt poşeti falan gibi ıvır zıvırlar kaldı onları da internetten bile söyleyebilirim :16: hangisini ne marka, ne model alacağım belli hep :)

aralarında 10 cm fark var canım ya ne kadar zor olabilir ki? Açıkçası ben daha uzun süre kullanırız diye 70*110 almayı planladım.. Artık tatile giderken hem bagaj hem arka koltuk dolacak yapacak bir şey yok :1:
baktım şimdi calipso nun kapalı hali 84*28 rumba 81*25 miş. Çok fark yok gibi :34:

Cidden 2 model arasında fark yokmuş tatlım, ben de Rumba ile 505 arasında kararsızım.Bu arada ebebekte Lansinoh2un süt saklama poşetlerinde kampanya var, ben dün sipariş verdim hem poşetlerden hem de göğüs ucu kreminden sipariş verdim.

Yoo gayette niyetim var :1: Ben karyolasını yatağını uyku setini çok şükür hallettim , kıyafet aldım ama daha alacaklarım var . Kendi çantamı ve eksiklerimin çoğunu hazırladım . Şimdi battaniye , kıyafet ve biberon malzemelerini alacağım onları da sana gönderdiğim bir site vardı oradan hazırladım . Islak pamuk Unibayb 12 li var çok mu olur acaba ? memnun kalmasak birde

Ben pek 12'li birşey almıyorum tatlım, memnun kalmassam falan diye.Çünkü birinin memnun kaldığından diğeri memnun kalmayabiliyor.Sanırım en iyi ürünü deneyerek öğreneceğiz.Ama baby&me pamuklarından çok aldım.Çünkü her durumda kullanılır diye düşündüm.En kötü makyaj temizleme pamuğu yaparım :)))

http://www.n11.com/philips-avent-sc...eron-hediye-seti-P16915857&ref=akakce&v=0.2.8 set halinde almak sizce dahamı mantıklı birde bu biberon cam mı bilginiz varmı arkadaşlar

Canim ben cam 250 ml biberonla ikili yedek uc aldim uclarin bitanesi 2numara iki delikli diger ikisi 1 numara 1delikli ve aldigim fiyatlarla burdaki fiyatlar ayni hatta ben eczaneden aldim sonra pamidorda aynilari biraz daha uygundu yani bence internetten almaktansa gozunle gore gore eczaneden al ayni fiyati odiyceksin zaten

Demir hapını 2 tane içtim bir süre, o ara feci kilo aldım. Normale göre çok yiyorum ama öyle abartı değil. Hamile kalmadan önce çok zayıftım, yağ oranım çok azdı. Doktor uyarmıştı biraz daha zayıflarsan adetten kesileceksin diye. O nedenle çok şikayetçi değilim :49:

Eveeeet, dün yine aynısı oldu bize. Derede yüzmeyi çok severiz, buz gibidir. Dün ayaklarımı soktum, su bir ılık bir ılık. Eşim girdi, ya bugün çok soğuk bu su diyor :52: Serinletmiyor hiçbir şey. Ateşli hatunlar olduk :1: Eşim sudan çıkınca ısınmak için bana sarıldı, ben de biraz serinler gibi oldum o sayede.

Ya ben sevdim kendimi böyle, oturunca yaslanınca falan kemiklerim de batmıyor artık kendime. Eşim söylüyordu da inanmıyordum, çok zayıfmışım ben hamilelik öncesinde. Şimdiki kilom konforlu geliyor bana. Eskiden Afrikalıymışım, şimdi normal insan kilosuna gelmişim, her sene hamile kalmalıymışım öyle diyor kocacık :38: :53: :33:

ben hamilelikten önce biraz kiloluydum yaklaşık 10 kilo fazlam vardı o nedenle fazla almamalıyım. ama seninki iyi olmuş yaramış sana:)

Cidden 2 model arasında fark yokmuş tatlım, ben de Rumba ile 505 arasında kararsızım.Bu arada ebebekte Lansinoh2un süt saklama poşetlerinde kampanya var, ben dün sipariş verdim hem poşetlerden hem de göğüs ucu kreminden sipariş verdim.

Ben 505 i çok beğendim canım ya, mağazada da gördüm baya hoşuma gitti sanırım onu alacağım :16: evet gördüm ben de, evimin dibinde ebebek var, ordan bakıp alacağım ben de haftasonu..

Bu arada ateş ölçer olarak da braun alacağım termoscan diye bir modeli var, herkes onu tavsiye ediyor, doktorlar da onu kullanıyormuş. Biraz pahalı ama napalım artık :16:

Park yatağın içine de yine Kraft'ın visco yatağını alacağım. Pamuk önermiyorlar çünkü, aklında olsun senin de canım :34:

Ben 505 i çok beğendim canım ya, mağazada da gördüm baya hoşuma gitti sanırım onu alacağım :16: evet gördüm ben de, evimin dibinde ebebek var, ordan bakıp alacağım ben de haftasonu..

Bu arada ateş ölçer olarak da braun alacağım termoscan diye bir modeli var, herkes onu tavsiye ediyor, doktorlar da onu kullanıyormuş. Biraz pahalı ama napalım artık :16:

Park yatağın içine de yine Kraft'ın visco yatağını alacağım. Pamuk önermiyorlar çünkü, aklında olsun senin de canım :34:

Ebebekte bana hastane çıkışı beğenin de alayım :1: kampanya var , kaçırmayım bari . Mini beden nasıl bir marka ? 2 model beğendim bakalım beğenecek misiniz aynı modelleri .

Günaydın canım.. Hiç üzülme ve takılma böyle şeylere.. Evlenince sevgi boyut değiştiriyor canım, ilk zamanlarki heyecan, aşk yerini güvene, sevgiye bırakıyor ve çok da güzel oluyor. Bir de işin içine bebek girince daha da farklı oluyordur eminim.

Sen gurur yapma, kocan o senin, hayatının erkeği.. Bir ömür aynı yastığa baş koyacaksınız. O tutmuyorsa sen tut, o sarılmıyorsa sen sarıl. Ben içimden geldiği gibi davranıyorum mesela, canım ne isterse onu yapıyorum çünkü öyle mutlu oluyorum. Ben de ilk zamanlar senin gibi üzülürdüm, hep böyle mi gidecek derdim ama zamanla yoluna girdi çok şükür.. Hiç bitmedi heyecanım, aşkım.. Onun da aynı şekilde. Evliliklerde belirli dönemlerde böyle sorunlar olabiliyor ama sabredersen düzeliyor..

Ve sana en önemli tavsiye: hiçbir beklentin olmasın.. Beklentiye girdikçe üzülürsün. Ben beklentilerimi eşimle paylaşırım buna rağmen yapmıyorsa üzülürüm ama çok şükür o da hep değer verir benim beklentilerime.. Kendi kendine beklersen kimse kimsenin ne istediğini anlamadığı için bir yol alamazsın :34:

Çok sağol canım cevabın için:) aslında söylüyorum niye elimi tutmuyorsun,niye sarılmıyorsun diye. çocuk gibi şakalaşmayı mıncıklamayı seviyor ben dokunmasını sarıp sarmalasını seviyorum. 1-2 söyledim huyumu biliyor tanıyorda beni. ama işte dediğin gibi boyut değiştirdi ilişki sanırım ama bakalım nasıl gidecek. inşallah iyi olur, çok sıkıldım bu durumdan.

Saol canım, ben de o zaman visko yatak alırım,bilmiyordum Kraft marka visko yatağın oldğunu.

Ateşölçer konusunda 2-3 anneden aldığım yorum "en pahalısını aldım ama standart 5-10 liralık ölçenler daha doğru sonuç veriyor ve hep onu kullandık" şeklindeydi.

En son eşimle geçen hafta dedik sağlık önemli en iyisi olsun biz de braun kulaktan ölçeni alalım, memnun kalmazsak sonra deneriz diğerini diye düşündük,kasaya geldik, önümüzde bir çocuklu bir bayan vardı o da "braun u almanıza hiç gerek yok, 5-10 tl likler daha doğru sonuç veriyor" dedi :))eşimle dejavu yaşamış gibi olduk :)) Almadan bıraktık ürünü.Kafamız çorba oldu :)

Selam,

Genellikle ilk gunku kadar heyecanli olmuyolar ama saygi- sevgi hep olmali. Bazen biz kadinlar da husnu kuruntu :) yapabiliyoruz. Hamilelik hormonlari da etkileyebiliyor sanirim , ben de gecen gun senin duygu durumundaydim hatta liseli kizlar gibi kiskanmaya baslamistim. Sonra amaaan dedim bosver :)
Belki onlar da babalik ile ilgili bazi celiskili hisler yasiyorlardir. Bizim donemlerimiz su an zor ama gecici sonucta , o yuzden bu zorlu donemi iliskilerimize zarar gelmeyecek sekilde atlatmamiz ve ona gore guclu olmamiz gerekir. Bebek icin de onemli bu.
Ben olsam sorardim neyin var diye cok spontaneyimdir icimde tutamam hic...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

saygı-sevgi var. bundan şüphem yok,ama nasıl diyeyim alışkanlığa döndü. yani elini tutmasam,sarılıp öpmesem ne olacak nasıl olsa hep yanımda gibi düşünüyor sanırım. ben de söyledim bir kaç defa niye elimi tutmuyorsun filan diye çok sıcaksın ateş gibi yanıyorsun (hamilelikte vücut ısım tavan yaptı:p) terliyorum diyor. ama eskiden ne olursa olsun bırakmazdı elimi. ne bileyim belki benim hüsnü kuruntum dediğin gibi.

Saol canım, ben de o zaman visko yatak alırım,bilmiyordum Kraft marka visko yatağın oldğunu.

Ateşölçer konusunda 2-3 anneden aldığım yorum "en pahalısını aldım ama standart 5-10 liralık ölçenler daha doğru sonuç veriyor ve hep onu kullandık" şeklindeydi.

En son eşimle geçen hafta dedik sağlık önemli en iyisi olsun biz de braun kulaktan ölçeni alalım, memnun kalmazsak sonra deneriz diğerini diye düşündük,kasaya geldik, önümüzde bir çocuklu bir bayan vardı o da "braun u almanıza hiç gerek yok, 5-10 tl likler daha doğru sonuç veriyor" dedi :))eşimle dejavu yaşamış gibi olduk :)) Almadan bıraktık ürünü.Kafamız çorba oldu :)

evet var canım, diğerlerine göre pahalı ama sağlık önemli..

braunun da çeşitleri var ya canım, en iyisi termoscan diyorlar. Bilemem tabi ki diğerleri daha iyi olabilir, ama ben bunu alacağım, dediğin gibi sonra eğer memnun kalmazsam ucuzlardan alırım artık

Çok sağol canım cevabın için:) aslında söylüyorum niye elimi tutmuyorsun,niye sarılmıyorsun diye. çocuk gibi şakalaşmayı mıncıklamayı seviyor ben dokunmasını sarıp sarmalasını seviyorum. 1-2 söyledim huyumu biliyor tanıyorda beni. ama işte dediğin gibi boyut değiştirdi ilişki sanırım ama bakalım nasıl gidecek. inşallah iyi olur, çok sıkıldım bu durumdan.

rica ederim tatlım :34: bu dönemler geçici canım, merak etme sen içinden geldiği davran, o da zamanla rayına oturur zaten, zamanla birbirinizi daha iyi tanıdıkça gözlerinizle anlaşırsınız :34:

canım biz de sekiz yıllık evliyiz.. bizimde aşkımız sevgimiz hiç alışkanlığa dönüşmedi.. ama senin anlattığın uzak durma meselesi bence hamilikle alakalı.. çünkü ben de aynı şeyleri yaşıyorum zaman zaman.. ama ben buna ihtiyacım olduğunu söylüyorum.. ilgiye sevgiye ihtiyaç duyuyorum diye :) o da sonra sarılıp öpüyor..:1: özellikle hamilelik ilerledikçe, bebek belli oldukça, hareketlerini hissettikçe eşim baya uzaklaştı.. benim için düşüncelerin duyguların değişti mi diye sordum.. sevgisinin değişmediğini, hamilelikle birlikte daha farklı duygular da hissettiğini söyledi.. anneliğin, karnında bir bebek büyütmenin daha kutsal bir şey olduğunu anlamış.. kısaca böyle gibi..
Umarım doğumdan sonra ilişkimiz eskisi gibi olur.. tekrar o eski heyecanları hissedebiliriz.. gerçi doğumdan sonra bizde de değişiklik olabilir.. hayatımızda çok büyük değişiklikler olacak.. dünyanın merkezi bizim için değişecek :emir_bebek: bakalım zamanla yaşayıp göreceğiz..
küçük bir tavsiye; eşine mıç mıç yanaşmasanda ihtiyacını söyle.. çünkü onlar bizden daha şaşkın durumdalar.. dışardan ne olduğunu bizim kadar anlamıyo olabilirler.. bizdeki değişikliklerin sadece fiziksel değil duygusalda olduğunu anlatmak lazım.. bence hata arama hemen..

söylüyorum aslında canım.diyorum niye dokunmuyorsun,elimi tutmuyorsun diye. çok sıcaksın terliyorum diyor:) dediğin doğru karnım büyüdükçe uzaklaşıyor sanki.aslında daha da yakınlaşması lazım. ona daha çok ihtiyacımın olduğu dönemdeyim. bir bebeğimiz olacak onu ben büyütüyorum karnımda. fiziksel,ruhsal zorlanıyorum. üzerine çalışıyorum işim yoğun,üzerine bebek hazırlığı telaşı geriliyorum o da uzak durunca iyice ipler kopuyor bende. dediğin gibi bakalım doğumdan sonra ne olacak. İnşallah iyi olur:(

Canım ilk zamanlardaki gibi olan var mıdır bilemiyorum ama flört zamanı gibi genelde olmuyor.. bizde 4 senelik evliyiz ondan önce de 5 senemiz var. şimdi eşimle hergün sürekli sevgi kelebeği gibi değiliz ama yine de beni sevdiğini hep hissederim.Ben uyurken öper beni..eve gelince muhakkak sarılır bazen durup dururken de sarılır ama ben hiç öyle uzak durmam çocuk gibi arada gider boynuna atlarım hani öpmedin beni falan yaparım sende kendini kötü anlamda doldurma eşin seni seviyordur eminim ama ilk günkü gibi göstermiyordur sadece.. emin ol ilk günden daha fazla seviyordur seni.Hem öyle gururda yapma sevgi göstermek için alıştırmak çok önemli erkeklerde kadınlar kadar sever bence ilgi gösterilmesini..Ben kocamı kendim alıştırdım diyebilirim bende uzak dursam o da normal davranırdı eminim ki..

seviyor biliyorum. bundan şüphem yok. kedi gibi eteğimin dibinde hep. bensiz bir yere gitmez,sıkıntısı olsa benimle paylaşır. ne olsa hemen anlatır. ama ne diyeyim eş gibi değilde arkadaş gibi olduk biraz sanırım. ben gösteriyorum ilgi ama karşılığı olmayınca çekiyorum kendimi hemen. tanıyor beni,bu durumdan mutsuz olduğumun da farkında. hamileyim karnım burnumda belki bunun etkisi vardır bilemiyorum. belki çocuk doğunca düzelir. eskisi gibi sürekli sarılıp öpen kocamı özledim:(

Ebebekte bana hastane çıkışı beğenin de alayım :1: kampanya var , kaçırmayım bari . Mini beden nasıl bir marka ? 2 model beğendim bakalım beğenecek misiniz aynı modelleri .

Ben geçen indirime girince helikopterli modeli beğenmiştim.Gayet güzel çıktı almak istersen rahatlıkla alabilirsin fiyatta uygun.

canım biz de sekiz yıllık evliyiz.. bizimde aşkımız sevgimiz hiç alışkanlığa dönüşmedi.. ama senin anlattığın uzak durma meselesi bence hamilikle alakalı.. çünkü ben de aynı şeyleri yaşıyorum zaman zaman.. ama ben buna ihtiyacım olduğunu söylüyorum.. ilgiye sevgiye ihtiyaç duyuyorum diye :) o da sonra sarılıp öpüyor..:1: özellikle hamilelik ilerledikçe, bebek belli oldukça, hareketlerini hissettikçe eşim baya uzaklaştı.. benim için düşüncelerin duyguların değişti mi diye sordum.. sevgisinin değişmediğini, hamilelikle birlikte daha farklı duygular da hissettiğini söyledi.. anneliğin, karnında bir bebek büyütmenin daha kutsal bir şey olduğunu anlamış.. kısaca böyle gibi..
Umarım doğumdan sonra ilişkimiz eskisi gibi olur.. tekrar o eski heyecanları hissedebiliriz.. gerçi doğumdan sonra bizde de değişiklik olabilir.. hayatımızda çok büyük değişiklikler olacak.. dünyanın merkezi bizim için değişecek :emir_bebek: bakalım zamanla yaşayıp göreceğiz..
küçük bir tavsiye; eşine mıç mıç yanaşmasanda ihtiyacını söyle.. çünkü onlar bizden daha şaşkın durumdalar.. dışardan ne olduğunu bizim kadar anlamıyo olabilirler.. bizdeki değişikliklerin sadece fiziksel değil duygusalda olduğunu anlatmak lazım.. bence hata arama hemen..

yazının altına imzamı atarım neredeyse hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz :49:

Ben geçen indirime girince helikopterli modeli beğenmiştim.Gayet güzel çıktı almak istersen rahatlıkla alabilirsin fiyatta uygun.

Helikopterli çok güzel :) iyi günlerde kullanın canım . Ama benim Kızım olacak inşallah hayırlısıyla , kız modellerine bakıyorum :16:

Back
X