2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Arkadaşlar bu haftasonu büyük ihtimalle bebek odasını alacağız.Mothercare ile çilek mobilya arasında kararsız kaldım.Sizce bu iki modelden hangisini tercih etmeliyim ?Eki Görüntüle 1204581 Eki Görüntüle 1204583
Canım ben mothercare'ı gördüm ama pek beğenmedim. Çilek daha güzel ve sağlam duruyor bence. Yine de sen bilirsin

Herkese günaydın. Ne yazık ki yeni bir hafta daha başladı eşim yine gitti işe bizde annemle evden çalısmaya devam edeceğiz artık. Bu bayramda biz kızımla cok deli kilo aldık 2 kilo alarak 60 kilo olduk toplamda 13 kilo almış bulunmaktayız. Bayram oluğu için rejim falan kalmadı tabi baklavalar ekmekler oooo havada uçuştu cok yürüyüşde yapamayınca hayli ile cok kilo aldık. Siz nasılsınız bakalım nasıl gecti Bayram?

Ya sen onu diyorsun ben deli gibi yürüyüş yaptığım halde almışım. Çok üzülüyorum çok, bir yandan da acaba vücudum su mu topluyor diyorum. Çünkü senin de anlattığın gibi bazı sabahlar uyanıp 1 kiloya yakın arttığımı görüyorum. Eskiden bu yediklerimle bu kadar hareket ettiğimde değil kilo almak kilo verirdim. Hamilelik vücut ayarlarımla oynadı resmen:2:

Canım ben mothercare'ı gördüm ama pek beğenmedim. Çilek daha güzel ve sağlam duruyor bence. Yine de sen bilirsin

Ya sen onu diyorsun ben deli gibi yürüyüş yaptığım halde almışım. Çok üzülüyorum çok, bir yandan da acaba vücudum su mu topluyor diyorum. Çünkü senin de anlattığın gibi bazı sabahlar uyanıp 1 kiloya yakın arttığımı görüyorum. Eskiden bu yediklerimle bu kadar hareket ettiğimde değil kilo almak kilo verirdim. Hamilelik vücut ayarlarımla oynadı resmen:2:

Çok teşekkürler canım,sanırım ben de Çilek Mobilyadan alacağım.Mothercare'ın ki çok kullanışlı gibi gelmedi.

Bende Bayramda sadece 5-6 bin civarında yürüyüş yapabildim. Buda nereden baksan en fazla 1 saat yapar. Normalde en az 10. Bin adım yürüdüğümüz için bayramda ki spor aktivitem az kaldı bana :s aynen bende eskiden yer yer ufacık bir yürüyüş yapıyım hemen verirdim şimdi nerdeeee vereceğime alıyorum.

Bende Bayramda sadece 5-6 bin civarında yürüyüş yapabildim. Buda nereden baksan en fazla 1 saat yapar. Normalde en az 10. Bin adım yürüdüğümüz için bayramda ki spor aktivitem az kaldı bana :s aynen bende eskiden yer yer ufacık bir yürüyüş yapıyım hemen verirdim şimdi nerdeeee vereceğime alıyorum.

Ben de bir gün Ortaköy'den Kabataşa, diğer gün Hisardan Ortaköy'e, 3.gün de Kadıköy'den Modaya sonra da tekrar Kadıköy'e yürüdüm. Şeyda Coşkun milleti bu kadar yürütüp ayda 10 kg verdiriyor,benimse Sonuç olarak Nur topu gibi 1,5 kilom oldu. Bu kadar yürümeye ekstra dünyaları yemiş olmam lazım almak için bense durmadan su içtim hava sıcak diye. Neyse bugünler de geçecek, doğumdan sonra kızımı da alıp yürüyeceğim. Hepsini de vereceğim inşallah:)

Son düzenleme:
Rica ederim, inşallah biz de Cumartesi çıkıp bakacağız. İstediğimi bulabilirsem buradan fotoğrafını eklerim:)

Çok sevinirim.Siz nerelere bakacaksınız ? İnşallah gönlüne göre bir model bulabilirsin canım

Çok güzelmiş bu da. Canım bize görevli ölçülerin içten içe olduğunu, dışardan ölçünce 10 cm daha koymamızı söyledi. Yani 60'lık aldığında aslında o 70 cm gibi.. Sepet beşik varsa süper canım, ilk 3 ay onda yatar zaten. Hepsini aynı anda almak bir yandan iyi oluyor bir yandan kötü oluyor. Her şeyi bulamayabiliyorsun yine tamamlanmıyor yani. Ama büyükleri halledersen küçükler zaten son ayda da alınır :16:

Evet biz de beğendik o park yatağı canım ama dediğin gibi içten içe ölçüleri ile dıştan dışa çok farklı. Bir de 006 oldukça kaba bir model.
Daha süt sağma pompasına karar veremedim, en çok o kurcalıyor aklımı. Ameda markayı önerdi satıcı, çok daha hızlı ve çift memeyi sağıyormuş. Aventin pompası yavaşmış. Ama herkes Avent alıyor. İnsanın yabancı olduğu konuda fikir yürütmeye çalışması ne kadar zor. Biberon hadi neyse Dr. Browns un ufak cam olanından alayım diyorum ilk etapta. Eeee emziklere baktım, çeşit çeşit emzik var. Ooooooof aklım karman çorman.

Of of of of. Yanmissin sen ya :) ayyyy hic sevmiyorum ya ole seyi. Bende hali silkerim ama ole surekli degil. Onuda inan halilarimiz tuylu halilardan onlardanda illallah etmis durumdayim tuylu hali olmasa silkelemem icinde ekmek kirintilaei falan olabiliyor bazen mecburen silkeliyorum napiyim. Ama bizim balkonlarimiz camli ararım alt komsumu camini kapatır oyle silkerim acikken hic silkelemedim yani. Birde aofra bezi falan silkeliyorlar hep biz kullanmadigimiz için ole bisey yapmiyoruz kullanirkende lavobonun icine yapardi annem. Komsuluk iliskileri onemli derler ya kotu komsu insani ev sahibi bile yapar diye.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Valla canım onlar her silkekediginde soyledim artık ben söylemeye utanıyorum ama alt katimdada diger gelinleri oturuyor inatlasirsam bende onlara öyle yaparım sonucta oda onların gelini ama zitlasmak istemiyorum gorgusuz ler

Selamlar hanımlaar :)

yine aylar sonra giriyorum. hepiniz ve bebişleriniz iyidir umarım..

valla canım artık ne yapalım. ağustosun 15i yaz 15i kış derler.. ama mevsimlere de güven olmuyor değişti artık..

hayırlısını versin allah.

canım sonuç beklemekti,hastalıktı vs doğum hastanesinde epey bir zamanım geçti. yenidoğanları o kadar görüyor duyuyordum ki.. ağlamaları götürmeleri,ailelerin heyecanı paniklikleri vs..

neyse sanırım ev yakınlığına bağlı bazıları battaniyede götürüyordu. bazıları bu el bebek taşıma çantaları varya onlarla götürüyorlardı. ana kucağı olanlarda vardı..

ben çıkışı neyle yapacağım karar vermedim henüz.. hayırlısıyla bir o günlere yaklaşalım.

Benim hastanemde ana kucaksız çıkartmıyorlar bildiğim kadarıyla. Arkadaşların ikizleri oldu, ikisine de ayrı ayrı ana kucağı aldılar. Ev ne kadar yakın olursa olsun güvenlik ihmale gelmez ki. Benim eşim bakkala giderken kaza geçirdi ve beli kırıldı. Ana kucağı bebeğin güvenliği için gerekli, evde kullanılacak birşey değil bence. Bazıları gün boyu çocuğu evde ana kucağında yatırıyormuş, rahat olmaz devamlı yatması için. Zaten sokakta kullandığım ana kucağını eve sokmam ki ben, pimpiriğimdir. Görüyorum babalar yerlere koyuyor hastanede ana kucaklarını. Eşimi tembihliyorum bak böyle yaparsan cingar çıkartırım diye. Minicik bebişleri koyuyorlar ayak diplerine, aklım almıyor.:50:

Son düzenleme:
Evet biz de beğendik o park yatağı canım ama dediğin gibi içten içe ölçüleri ile dıştan dışa çok farklı. Bir de 006 oldukça kaba bir model.
Daha süt sağma pompasına karar veremedim, en çok o kurcalıyor aklımı. Ameda markayı önerdi satıcı, çok daha hızlı ve çift memeyi sağıyormuş. Aventin pompası yavaşmış. Ama herkes Avent alıyor. İnsanın yabancı olduğu konuda fikir yürütmeye çalışması ne kadar zor. Biberon hadi neyse Dr. Browns un ufak cam olanından alayım diyorum ilk etapta. Eeee emziklere baktım, çeşit çeşit emzik var. Ooooooof aklım karman çorman.

Canım ben hafta sonu park yatak işini hallettim.Çok büyük bir şey istemediğimden Kraft2ın Rumba modelini aldım.Açıkçası hem odadan odaya kolay taşıma hem de tatile gidince fazla yer kaplamaması açısından Rumba hem çok kibar hem de çok kullanışlı geldi.

Süt sağma pompasını da Avent Naturel elektrikli aldım.Biberon takımım da Avent,bir de dediğin gibi herkesten de olumlu yorum aldım.

Benim hastanemde ana kucaksız çıkartmıyorlar bildiğim kadarıyla. Arkadaşların ikizleri oldu, ikisine de ayrı ayrı ana kucağı aldılar. Ev ne kadar yakın olursa olsun güvenlik ihmale gelmez ki. Benim eşim bakkala giderken kaza geçirdi ve beli kırıldı. Ana kucağı bebeğin güvenliği için gerekli, evde kullanılacak birşey değil bence. Bazıları gün boyu çocuğu evde ana kucağında yatırıyormuş, rahat olmaz devamlı yatması için. Zaten sokakta kullandığım ana kucağını eve sokmam ki ben, pimpiriğimdir. Görüyorum babalar yerlere koyuyor hastanede ana kucaklarını. Eşimi tembihliyorum bak böyle yaparsan cingar çıkartırım diye. Minicik bebişleri koyuyorlar ayak diplerine, aklım almıyor.:50:

Bende senin gibiyim. Dışarda giydiğim şeyi asla evde giymem hele oturduysam biyerlerde direk makinaya atarım. Eşim gecen gün hastahanedeyiz. Ben tabi cok yoruldum normalde asla hastanede oturmam bile annem zorla oturttu bende dedim hayatım gel sende otur eşimin tepki şu hee oturayım da evde oturayım sonra rahat rahat :)) cok güldüm oda alışmış artık benim bu deli hallerime :) ben hayret ediyorum bazı kızları görüyorum Cafe de çantalarını galan yerlere koyuyorlar. Ben asla yapamam oyle seyler çantam her daim kucağımda durur. Hele polonyada. Insanlar montlarını beklerken yere koyuyorlardı. Bana geliyordu fenalıklar sonra yerden alıp giyiyorlardı. Ya ben cok anormalim yada onlar cok pis anlamadım bende ki sende benim gibiymişsin :)

Arkadaşlar haftasonu hastanede giymek için gecelik takımı almayı düşünüyorum.Ama kafamı kurcalayan birşey var,şu anki göbeğimle bana geceliklerin M bedeni oluyor. Doğumuda sezeryan düşünüyorum.Yeni alacağım gecelikleri hangi beden almalıyım? Yani ameliyat sonrası karnım inecek mi,yoksa 9.aya kadar daha da şişeceğini düşünüp L mı almalıyım,çok kafam karıştı :((

Herkese günaydın. Ne yazık ki yeni bir hafta daha başladı eşim yine gitti işe bizde annemle evden çalısmaya devam edeceğiz artık. Bu bayramda biz kızımla cok deli kilo aldık 2 kilo alarak 60 kilo olduk toplamda 13 kilo almış bulunmaktayız. Bayram oluğu için rejim falan kalmadı tabi baklavalar ekmekler oooo havada uçuştu cok yürüyüşde yapamayınca hayli ile cok kilo aldık. Siz nasılsınız bakalım nasıl gecti Bayram?
13 kilo almış halin mi 60 canım :) bence hic kilolu değilsin. ..ben hayatımın en yüksek kilosunda hamile kaldım 61.8 fim hamile kaldigimda :(( gecen cuma kontrolumuz vardi 28. Haftadaydim 68.6 geldim :( aslında toplamda 7 kilo almisim ama ideal kilomdan
8 kilo falan fazla olarak hamile kalinca tam bir tosuncuk oldum :)) senin kilonda hiç bir şey yok yani canım

Arkadaşlar haftasonu hastanede giymek için gecelik takımı almayı düşünüyorum.Ama kafamı kurcalayan birşey var,şu anki göbeğimle bana geceliklerin M bedeni oluyor. Doğumuda sezeryan düşünüyorum.Yeni alacağım gecelikleri hangi beden almalıyım? Yani ameliyat sonrası karnım inecek mi,yoksa 9.aya kadar daha da şişeceğini düşünüp L mı almalıyım,çok kafam karıştı :((

bence L alman en iyisi olur. malum en çok 9. ayda kilo alınıyo. ve doğumdan sonra daha bi şişlik oluyo verilen serumlardan da falan. L al rahat rahat giyersin. Allah kolaylık versiiin

Bende senin gibiyim. Dışarda giydiğim şeyi asla evde giymem hele oturduysam biyerlerde direk makinaya atarım. Eşim gecen gün hastahanedeyiz. Ben tabi cok yoruldum normalde asla hastanede oturmam bile annem zorla oturttu bende dedim hayatım gel sende otur eşimin tepki şu hee oturayım da evde oturayım sonra rahat rahat :)) cok güldüm oda alışmış artık benim bu deli hallerime :) ben hayret ediyorum bazı kızları görüyorum Cafe de çantalarını galan yerlere koyuyorlar. Ben asla yapamam oyle seyler çantam her daim kucağımda durur. Hele polonyada. Insanlar montlarını beklerken yere koyuyorlardı. Bana geliyordu fenalıklar sonra yerden alıp giyiyorlardı. Ya ben cok anormalim yada onlar cok pis anlamadım bende ki sende benim gibiymişsin :)

hastaneden geldiğimde komple çıkarıp duş alırım çamaşır sepetine atarım.
otobüsle hastaneye gidiyorum.daha önce dediğim gibi iki otobüs değiştiriyorum. 2 saatten fazla yol.neyse hamileyim ama kimse yer mer vermiyor.

baktım otobüsün arkasında bir çıkıntı var bir bayanda oturuyor. çantamda hırka vardı. onu çıkarıp koydum üstüne oturdum. torbanın dibinde kaldı.eve gelince de yıkadım.

el çantamı bırak alışveriş çantalarını bile ben yere koymam kucağımda taşırım..

pek yardımcı olamayacağım. evet 9.aya kadar daha büyüyecek.. ama doğumdan sonra da inmeyecek hemen.. bunu hesaplamak lazım. ama şimdi adı zaten hamilelik geceliği oluyor.yani bunun hesabı hamilelik geceliği bedenlerinde yapılıyor olabilir mi.. yani normal M veya normal L gibi bedenlerde olmuyordur herhalde. eğer oluyorsa büyük beden daha iyi olur.

Son düzenleme:

Canım ben şuanda s- m arası giyiyorum göbeğimden ötürü. Sma gecelik bol oldugu için beldemi zaten cok oturmuyor. Ben s beden sipariş verdim gayet bol durdu üzerimde. Sende hamilelik oncesine bedenine gore alırsan bence uyumlu olur. Hatta birde hastane çıkışı elbise siparişi vermiştim morhipodam 36 beden resmen çuval gibi durdu üzerimde. Gidip terziye daralttırmam lazım. Bence sende m beden al hatta hamilelikten once s giyiyorsan s beden al canım

hastaneden geldiğimde komple çıkarıp duş alırım çamaşır sepetine atarım.
otobüsle hastaneye gidiyorum.daha önce dediğim gibi iki otobüs değiştiriyorum. 2 saatten fazla yol.neyse hamileyim ama kimse yer mer vermiyor.

baktım otobüsün arkasında bir çıkıntı var bir bayanda oturuyor. çantamda hırka vardı. onu çıkarıp koydum üstüne oturdum. torbanın dibinde kaldı.eve gelince de yıkadım.

el çantamı bırak alışveriş çantalarını bile ben yere koymam kucağımda taşırım..

pek yardımcı olamayacağım. evet 9.aya kadar daha büyüyecek.. ama doğumdan sonra da inmeyecek hemen.. bunu hesaplamak lazım. ama şimdi adı zaten hamilelik geceliği oluyor.yani bunun hesabı hamilelik geceliği bedenlerinde yapılıyor olabilir mi.. yani normal M veya normal L gibi bedenlerde olmuyordur herhalde.

Bak sende benim gibiymişsin :)) ozaman ben de kendimi hasta diye nitelendirmiyim. Ama cok iğrenç bizim sokaklarımızda insanlarımızda bende oyle poşetlerde gidiyorum yol boyunca. Sonunda eşime de alıştırdım oda poşetleri yere koymuyor

13 kilo almış halin mi 60 canım :) bence hic kilolu değilsin. ..ben hayatımın en yüksek kilosunda hamile kaldım 61.8 fim hamile kaldigimda :(( gecen cuma kontrolumuz vardi 28. Haftadaydim 68.6 geldim :( aslında toplamda 7 kilo almisim ama ideal kilomdan
8 kilo falan fazla olarak hamile kalinca tam bir tosuncuk oldum :)) senin kilonda hiç bir şey yok yani canım

Evet 13 kilo almış Halim Allah'tan boyum da 169 da cok göstermiyorum. Ama işte alışık değilim hayatımda ilk defa sabah 60.2 yi gordüm ben tabi şok oldum :)) Allah'tan 42 günümüz kaldı da içim biraz olsun rahatladı daha alsam alsam 3 kilo alırım Heralde diyorum inşallah oyle olur tabi. Bende senin haftalarında cok kilo almıştım o haftalardan sonra artık bi dur diyip rejime başlamıştım ama bu Bayram işte irademe sahip çıkamadım :))

Back
X