Kızlar bu yıkanabilir bezler iyi hoş da pek çalışan annelere uygun değil gibi geldi bana. İlk 6 ay tamam çalışmıycam (inşallah) ama sonra ne olacak? Ayrıca o yıkadığınız deterjanlar da kimyasal değil mi? O da bebeğin tenine değmiyor mu? Bir de Damla'nın dediği gibi ishal olunca nolucak? Zaten ilk aylar kaka hep sıvı oluyor, anne sütü aldığı için. Ek gıdadan sonra katılaşıyor.
Bu kadar da organik yetiştirmek yaşadığımız zaman dilimine çok uygun gelmiyor bana açıkçası, tabi ki elimizden geleni yapalım o ayrı bir şey de o çocuk kreşe başladığında nelere maruz kalacak.. Çok da sakınmamak lazım sanırım..[/QUOTE
Canım ben de çalışan bir anne olacam inşallah, bunları da düşündüm amabu bezlerin bağlarlen ve çıkarırken diğer bezlerden farkı yok aalında, cazip kısmı da o. Sadece kaka olduğunda biraz suya tutup akıtıp öyle kaldırıyorsun. Bebeklerimizin sağlığı herşeyden önemli ama sadece sağlıklı diye kullanamam ben bu ürünü, kendimi de düşünüp zaman ayırmak zorundayım çünkü bir bebeğin en çok ihtiyaç duyduğu şey mutlu bir annedir, bunu hep aklımda tutarım:) sadece bir kez kullanıp atacağım bezlere o kadar para vermek iyi bir fikir gibi gelmiyor bana, bebek masrafının en büyük kalemlerinden biridir bez, hem de doğa için de hergün bir yığın çöp oluşturmamış olurum.
Makinede yıkamaya gelince, bebeğimizin kakası elbiselerine sıkça bulaşacak zaten onları da audan geçirip makineye atmaycak mıyız, elde yıkamakla baş edemeyiz ki..
Deterjan konusunu da düşünmüyorum çünkü çatlak kremini kullanma konuaunda tereddüt edince doktorum psikolojini de düşünmelisin, hem sonra bebeğe niveanın, sebamedin falan pişik kremini nemlendiricisini kullanmayacqk mısın dedi ki hak verdim o zaman. Yani ya hep ya hiççi olursak ne bir zarar görürüz ne de fayda..
Rica ederim :)) Bu ürün beni de heyecanlandırdı. Mümkün mertebe bilinçli ve doğru seçimler yapan bir anne olmak istiyorum..
İşe yarar bir ürün olduğunu düşünüyorum. Ama kendim kullanmadan emin olamam. deneyip memnun kaldıktan sonra adet olarak arttırıcam inş :)
Az önce şekerleme yaparken rüyamda babamlara anlatıyordum

Böyle bir ürün olduğunu bilmeyen çok kişi var. 2 çocuk annesi ablama anlattım şaşırdı.
Rüyamda bebeğimi de gördüm çok uzun zaman sonra...sadece kafasının yarısı ve tek kolu hafif çıkmış duruyordu. Farkedip bakıyorum. Çok güzel bir bebek.Gözünü açmamasına rağmen anneme renkli göz değilmiş diyorum. Tutiyim derken sanki parmağım gözüne değiyor kötü oluyorum ona zarar verdiğimi düşününce uyanıyorum...
Geçen hafta hamilelik takviminde bu aralar ilginç rüyalar görebilirsiniz yazıyordu, seni de vurdu anlaşılan:) hayırdır inşallah diyelim hayrolsun:) bebeklerimizi çok merak ediyoruz artık ondandır belki, ben kontrolleri yüzünü görmek için iple çekiyorum artık, çünkü doğumdaki hallerini almaya başladıçar artık, bu da çok heyecan verici tabi..