Sağolun kızlar. Bence de şu son zamanlarımızda mümkün olduğunca çocuklardan uzak durmak lazım. Evvelki gün başka bir arkadaşımın kızı gelmişti. Tatlım öyle sevdi ki karnımı, öptü okşadı. Sonraki gün de diğer çocuktan yumruk yiyecek olunca ve annesi de erkek çocukları böyle oluyor deyince ürktüm açıkçası oğlum olacağı için. Eşim de biz böyle yetiştirmeyelim oğlumuzu dedi durdu. İnşallah başarabiliriz.:18: Sonuçta herşey anne babada bitiyor.
dewy, gulbesekerim benim öğrendiğime göre kelebek emzirirken kullanılıyor. Diğer kalkan ise sürekli memede duruyor, hava alsın ve akan sütü biriktirsin diye. Yani bana mağazadaki kız böyle anlattı. Ama yeğenim kabul etmemiş mesela kelebekle emmeyi. Yani boşuna alıyor da olabiliriz. Hatta süt sağmayı neden alıyorsun, bol bol emzir ilk günler, sağma diyenler de var. Doktoruma danışacağım almadan önce. Ama hastanede gerektiğinde başkasının kullandığı makineyi de kullanmak istemem. Tabi insan mecbur kalınca bazı şeyleri gözü görmez ama inşallah hepimizin bol bol sütü gelir.
canım öyle düşünme..az önce uzun uzun yazdım. silindi yazdıklarım.. neyse..
annede babada veya ikisinde inat,sinirlilik vs varsa o çocukda da oluyor.. yani genetik oluyor bazı huylar.
kıskançlık herkes de var çocuklar da olunca daha hakimiyet kurma durumu oluyor hepsi bu..
benim yeğenim daha yaramazdır çünkü onun genetiğinde inatçılık ve sinirillik çok fazla.. :)
ama o kadar zaman geçirdik.. çünkü annem benimle ilglienmek durumda oluyor. geliyor gidiyor vs. ister istemez bebeği onun daha kıskanması normal... ama o inatçı çocuk halasına veya bebeğe kıyamadı. öyle bir durumumuz olmadı..yanlış anlaşılmasın söz konusu benim bebeğim yeğenim de olsa kimsenin bebeğime zararı vermesini istemem korumam.. zaten kızım olunca kıskanacaktır.. vuracaktır da..
eşimin yeğeniyle çok görüşmeyiz.. sadece bir kez annesi, yengenin karnında bebek var seviyor musun onu oynacak mısın gibi birşey söyledi. çocuk geldi yumruk attı. öncesinde de sadece kendi aramızda bahsetmiştik. o zaman da yumruk atmıştı.. veya teşebbüs etti deyim..ilkinde.. ikincisinde boş yakalandım.. öpüyordu ...
ki eşimin yeğeni babasının korkar..annesi daha yumuşaktır. daha sakin görünür ama nasıl tepki verdiği ortada.. aslında belli olmuyor. hı abim ve eşi emin olun onlardan daha baskıcı,kızar hatta cezalandırıcı vs ama diyorum ya genetiğinde birşey varsa inat gibi o zaman daha yaramaz geliyor..
huylar farklı oluyor.. çocuk büyütmek bu yüzden zor..
ikisi de erkek çocuk ama tepkileri farklı..
başta dediğim gibi kıskançlık farklı olabilir.biraz yaş durumu da olursa.. kardeşinden 7-8 yaş büyük olan kuzenimin kızları var. onlar bile kardeşlerini seviyorlar mı seviyorlar. ama bir tanesi kardeşi ilk doğduğu sıralarda ilgiler. ki dikkat ediyorlardı ama çocuğun kendisinden diyorum ya içine atması vs üzerinde kızarıklar çıkmıştı.. Onlar küçükken kız çocukları ama birbirlerini acayip kıskanırlardı..birbirleriyle tartışır küser, kavga ederlerdi..
korkutmak istemem evet gördüğüm bildiğim duyduğum gözlemlediğim kadar erkek çocukları zor.. yetiştirme önemli ama genetikte birşeyler varsa fayda etmiyor.. tepkileri farklı olabilir çocukların.. her çocuk aynı değil.. siz anne baba nasılsanız çocuğunuz da öyle olur:)
yine de çocuklar ki erkek çocukları daha hareketli oluyorlar.. büyüyene kadar da anne babalara sabır versin allah. tabi kız çocuklarının anne babalarına da...
aman diyorum bazen de çocukkende çocukluk yapılmayacaksa ne zaman yapılacak:)) tabi belli sınırlar içinde.. kimseye zarar vermeden.
ama o çocuğu da baskıcı oluşturarak değil biraz da özgür, mutlu büyümeli..
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
bence süt sağmak önemli..
tamam emzirmek gerekli.. özellikle emmeye alışması için emmesi lazım.. ama aç kalmaması da lazım. bebek emmeyi öğrenecek diye de aç bırakılmamalı.. hem sarılık anne sütüyle atlatıyor..
ben araştırdım. aç bebek çabuk çabuk ağlıyor.. aç bebek üstelik anne sütü alamayan bebek sarılık geçiriyor.
şimdi sezeryanlı doğumlarda yani hemen süt gelmiyor.. ayrıca bebek başlarda emmeyi bilmediği için süt alamıyor. ama onun için anne sütü çok önemli..
bebek öğrenmeye başlasa bile bu sefer emerken uyku pozisyonuna geçiyor. bazen de bebek yalancı meme gibi kullanıyormuş annesinin memesini. yani sakinleşmek için falan..
bu yüzden bebeğe sadece emerek değil süt sağılıp kaşıkla da verilmeli . yani ben öyle okudum. anne sütünden alsın diye..
ama bazıları da bunlarla uğraşmıyor direk bebek maması veriyor. sezaryan olunca zaten başta veriyorlar ondan sonra bundan verelim oluyor. yok sütüm olmuyor,emmiyor diye..
bilmiyorum benim ilk bebeğim yanılıyor olabilirim. ama araştırıyorum bakıyorum. gözlemliyorum anneleri.. yani doğum yapınca gerçekten nelerle karşılarız nasıl bir mücadele veririz.. allah bilir..