• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Ben 2 çanta hazırlıcam. Benimki spora giderken taktığım küçük valiz gibi nike ın çantası hafta sonu tatile çıkarken bile kullanıyordum yetiyor. Şeker pembesi gayet de şık. Oğlumada chiccodan çanta var bol cepli kullanışlı onu takıcam.
Geceliği almadım tek eksiğim bu sanırım. Bayramın 3. günüydü sanırım şifanın oradaki tarif ettiğiniz gecelikçiye gittim kapalıydı :)))

ben de eşimle bana küçük çekçekli valizim var onu hazırlarım, bebişime de el çantası yaparım olur biter o zaman :16:

ayyy tüh kapalı orası evet tatillerde ve pazar günleri canım :14:

Kızlar birde göğüs ucu kremi aldınız mı ne zaman kullanmaya başlıycaz ucunu çıkarmak için masaj yapın diolar ya pek anlamadım onu. Ve benim 2 gündür sağ göğüsüm yanıo ve canım yanıo sizin göğüslerinizde var mı yanmalar

canım ben aldım lansinoh ama hastane için aldım. Öncesinde kullanmıycam çünkü naparsanız yapın yara olacaksa olur önemli olan doğru emzirme tekniği diyorlar. Yanma yok canım bende ama uçları bazen üşür gibi uyuşuyor gibi oluyor

Tabi canım özellikle hamile kalmadan evvel dışardan yediklerimizde kimbilir neler oluyor. Gerçi ben heryerde yemem ama :))
Canım her şeye bir şey diyorlar, bu yüzden hamilelikten bunaldım. Tetanoz aşısı olmayın dediler, sağlık bakanlığı yapıyor. Ben iki doz oldum.
Sonra şeker yüklemesi yaptırmayın dediler. Yaptıracaktım nasip olmadı, bıraktım.
Neyse ki şuanda yapılacak test falan kalmadı. İnsan hamileyken 30. haftadan sonra nefes alıyor. Tabi sıcakları saymazsak.

Sorma hepimizde aynı durum.. K.v bile didimden arayıp şeker yüklemesi yaptırmasın sakın diye aradı :)) O an karatay ı boğasım geldi :))) Geldiklerinde laz böreği yapmıştım şerbetli bir tatlıdır. Şeker hastası olmalarına rağmen yediler özellikle istemişlerdi zaten..
Bende hemen yapıştırdım.. Şeker yüklemesinde vücuda 50 mg şeker giriyor bu yediğimiz laz böreğinde kaç katı vardır kimbilir. Canan karatay görse zehir yediniz derdi. O genel anlamda şeker yemeyin diyor bala bile karşı dedim.
Yani önce tatlıyı hiç yememek gerek dedim...cevap yok :1:
Durduğum yerde terliyorum şu sıcaklar olmasa cidden nefes alacağımız dönemlerdeyiz...

hahahaha canım her şey hazır olsun nolur nolmaz mantığında olduğum için :1: yaptığım araştırmalar sonucunda oluşturdum canım bu listeyi çok olsun az olmasın :34:

sen nerelerdesin bu arada? ne var ne yok?

Ben hep okuyorum yazılanları ama cevap veremiyorum nedense bi üşengeçlik oluyor sanki birazda depresyona girdim gbi gliyor

evet canım ya giderek ağırlaşıyoruz valla :( benim de halıları falan kuru temizlemeye vermem lazım ama 1 ay sonra vereyim daha temiz olsun diye düşündüm. Benim doğum iznim 19 eylülde başlayacak inşallah, o zamana kadar her haftasonu bişey yapmam lazım.. Sabun tozunu migrostan aldım canım benim dalan roxy. Çok övdüler henüz kullanmadım ama güzel görünüyor.

Ehehe sen de mi aldın o terlikten :) ben almıştım ilk burda :) ama çok rahat değil mi? Bir de çok ucuz :16: sen hangi rengini aldın canım?

Annemle ben pudra rengini aldık:) Eşim de beyaz aldı :) Valla çok rahat. Eşim onu banyo sonrası kullanacakmış :) Bu havlu terlik, siz bunu hastanede kullanıyorsunuz diyor gülüyor bana gıcık:1::1:
Halıları bence de bir ay sonra ver, ben de öyle yapıcam. Tertemiz olsunlar. Sen dalan mı aldın canım. Bana glprenses hacı şakiri önerdi. Bak şimdi ben hangisini alıcam :) Civilde dalan vardı bi de dalin vardı. Almadım ben hacı şakir alcam diye..

Ben bir liste yapmıştım kızlar, eksikler olabilir bana hatırlatın lütfen ama genel çerçeve bu :16:

DOĞUM ÇANTASI
2-3 takım gecelik
diş fırçası
diş macunu
sabun
kağıt havlu
makyaj malzemesi
terlik
çorap
çamaşır (4 adet)
emzirme atleti (3 adet)
Göğüs pedi
ıslak mendil
Battaniye (biri penye)
Pamuk (baby&me)
Bebek bezi
Ped
Fırça
Şampuan
3 takım Yenidoğan
Pişik kremi
Muslin bez
Havlu
Nevresim tk
Göğüs kalkanı
Göğüs koruyucu
Göğüs ucu kremi
Depend hasta çamaşırı
Nemlendirici
Dudak balmı
toka
Humana still-tee çay
Hastane çıkış kıyafeti
Fotoğraf Makinesi
Roll-on
Kirli çamaşır torbası
Sigorta kartı
Kimlik
İpad
Sarj aletleri
atıştırmalık
teşekkürler eksiklerimizi böylelikle kontrol edelim.. arkadaşlar bu gönderiyi ara ara verelim.. çanta yapmayanlar için iyi oluyor. çünkü aklımıza gelmiyor başkasının aklına gelip koymuşsa biz de tamamlarız..

sabahlık, hırka gibi birşeyler koyabilirsin.. gecelik takımının içinde var mı bilmiyorum. bir de sigorta kartı kullanmıyoruz.kimlik yetiyor burada. şarj aletini yazmakla iyi etmişsin..

göğüs ucu koruyucu ve kalkanı alır mıyım bilmiyorum ki.. ihtiyaç olursa mı alsam yoksa bir tane bulunsun.. süt sağma makinesini alacağım. herkes elektrikli önermiş ama bu en uygunlardan manuel alabilirim de. başlarda bir bakıyım..

dudak balmı nedir?

lymonattacım bence çok fazla değil. ilk başta gecelik değiştirmemiz gerekir.. böyle liste yapınca çok gibi görünüyor. ama hepsi lazım olan şeyler. öyle bir gece kalınmayacak sonuçta..nerden bakarsan 1gün.. öncesinde de kalınabilir sonrası da kalınabilir. inşallah herşey yol unda giderde bebeğimizi eve sağlıcakla getiririz..

Son düzenleme:
ben de eşimle bana küçük çekçekli valizim var onu hazırlarım, bebişime de el çantası yaparım olur biter o zaman :16:

ayyy tüh kapalı orası evet tatillerde ve pazar günleri canım :14:

Aynen öyle 2 tane en mantıklısı...Kucağımızda taşımıcaz sonuçta hem daha düzenli olur hem de rahat rahat sığar ;)

Bahariyeden Şifaya inen sokakta gördüm mağazayı sırf gecelik vardı vitrinde ama yanlış mı hatırlıyorum mağaza adını nilüfer demiştin sanki ama bu mağazanın adı farklıydı...Bulamadım sanırım bu kapalıysa o da kapalıdır zaten dedim sıcakta dolanmadım fazla...

Sorma hepimizde aynı durum.. K.v bile didimden arayıp şeker yüklemesi yaptırmasın sakın diye aradı :)) O an karatay ı boğasım geldi :))) Geldiklerinde laz böreği yapmıştım şerbetli bir tatlıdır. Şeker hastası olmalarına rağmen yediler özellikle istemişlerdi zaten..
Bende hemen yapıştırdım.. Şeker yüklemesinde vücuda 50 mg şeker giriyor bu yediğimiz laz böreğinde kaç katı vardır kimbilir. Canan karatay görse zehir yediniz derdi. O genel anlamda şeker yemeyin diyor bala bile karşı dedim.
Yani önce tatlıyı hiç yememek gerek dedim...cevap yok :1:
Durduğum yerde terliyorum şu sıcaklar olmasa cidden nefes alacağımız dönemlerdeyiz...

Ben yerimde bile oturamıyorum. Dolaşıyorum sürekli. Ayy evde olsam üstümü başımı çıkartırım. İşyerinde onu da yapamıyorsun ki :(
Ben canana katılmıyorum valla. Ama kadının lafına geldim yine. İki kere gittim yaptıramadım. Sonra da her şeyde bir hayır vardır dedim bıraktım başını :)
Tabiki günde daha fazla şeker yiyoruz. Bi de ben tatlı şeylere çok sardım ya inanılmaz :// Senin bebiş de erkek miydi?

kızlar doğum çantasını nasıl bir çantaya hazırladınız? Küçük çantaya sığmaz sanırım her şey? Valiz falan mı yaptınız?

Evet canim kucuk canta yetmiyo incik cincik derken epey kalabalik oluyo ben kaynanamdan tekerlekli valizlerden aldim bitane ona picama gecelik takimlarim ic camasirlari kagit havlu islak mendil ped hasta bezi terlik gogus ucuna surmeye e vitamini gogus pedi corap gogus pompasi bebek battwniyleri ince kalin uc cesit alti ince dosek gibi olan alt degistirme onun kendi ay seklinde yastigi ve bir normal bebek yastigi bebek carsafi anca sigdirabildiklerim ... bebisin elbiseleri emzik biberon bez mendil vs.ihtiywclari icinde kucuk bebek cantasini kullandim... simdilik gelisi guzel yerlestirdim herseyi bi ay sonra insalah yikayip yerlestirecegim ...

Annemle ben pudra rengini aldık:) Eşim de beyaz aldı :) Valla çok rahat. Eşim onu banyo sonrası kullanacakmış :) Bu havlu terlik, siz bunu hastanede kullanıyorsunuz diyor gülüyor bana gıcık:1::1:
Halıları bence de bir ay sonra ver, ben de öyle yapıcam. Tertemiz olsunlar. Sen dalan mı aldın canım. Bana glprenses hacı şakiri önerdi. Bak şimdi ben hangisini alıcam :) Civilde dalan vardı bi de dalin vardı. Almadım ben hacı şakir alcam diye..

ben de pudrasını aldım desene terliklerimiz aynı :16: terlik kardeşliği :1: ben de hastaneden sonra banyo sonrası kullanıcam eşin gibi havlu terlik gerçekten ama hastanede çok rahat olur bence.

Canım ikisi de iyi ikisini de alabilirsin ama mesela 10 yorum okuduysam 7si dalan 3ü hacı şakir diyordu ben de dalan aldım, memnun kalmazsam hacı şakir alırım

teşekkürler eksiklerimizi böylelikle kontrol edelim.. arkadaşlar bu gönderiyi ara ara verelim.. çanta yapmayanlar için iyi oluyor. çünkü aklımıza gelmiyor başkasının aklına gelip koymuşsa biz de tamamlarız..

sabahlık, hırka gibi birşeyler koyabilirsin.. gecelik takımının içinde var mı bilmiyorum. bir de sigorta kartı kullanmıyoruz.kimlik yetiyor burada. şarj aletini yazmakla iyi etmişsin..

göğüs ucu koruyucu ve kalkanı alır mıyım bilmiyorum ki.. ihtiyaç olursa mı alsam yoksa bir tane bulunsun.. süt sağma makinesini alacağım. herkes elektrikli önermiş ama bu en uygunlardan manuel alabilirim de. başlarda bir bakıyım..

dudak balmı nedir?

lymonattacım bence çok fazla değil. ilk başta gecelik değiştirmemiz gerekir.. böyle liste yapınca çok gibi görünüyor. ama hepsi lazım olan şeyler. öyle bir gece kalınmayacak sonuçta..nerden bakarsan 1gün.. öncesinde de kalınabilir sonrası da kalınabilir. inşallah herşey yol unda giderde bebeğimizi eve sağlıcakla getiririz..

gecelik takımında var canım sabahlık o yüzden ayrıca yazmadım. Benim özel sağlık sigortası kartım var onu götürmem lazım kimlik yetmiyor yani yetiyor da işlemler gereksiz uzuyor.
dudak nemlendiricisi canım dudak balmı :) çok nemsiz kalıyormuş vücut hastanede çatlamayalım :16:

Ben bir liste yapmıştım kızlar, eksikler olabilir bana hatırlatın lütfen ama genel çerçeve bu :16:

DOĞUM ÇANTASI
2-3 takım gecelik
diş fırçası
diş macunu
sabun
kağıt havlu
makyaj malzemesi
terlik
çorap
çamaşır (4 adet)
emzirme atleti (3 adet)
Göğüs pedi
ıslak mendil
Battaniye (biri penye)
Pamuk (baby&me)
Bebek bezi
Ped
Fırça
Şampuan
3 takım Yenidoğan
Pişik kremi
Muslin bez
Havlu
Nevresim tk
Göğüs kalkanı
Göğüs koruyucu
Göğüs ucu kremi
Depend hasta çamaşırı
Nemlendirici
Dudak balmı
toka
Humana still-tee çay
Hastane çıkış kıyafeti
Fotoğraf Makinesi
Roll-on
Kirli çamaşır torbası
Sigorta kartı
Kimlik
İpad
Sarj aletleri
atıştırmalık

İşte bu aradığım liste bende böyle detaycıyım.Tam benlik :1:
Evlenmeden önce alınacaklar listesi hazırlamıştım. Tırnak makasından huniye kadar herşey yazıyordu. Arkadaşım her evlenenin evinde eksik çıkıyor ama kesinlikle senden çıkmaz demişti :)) Ciddden öyle oldu birtek ayakkabı fırçası almamıştım. Onu da biliyordum. Bu konularda senin gibiyim ...
Nevresim götürmek konusunda sadece biraz kararsızım..Onun dışında liste bence tam..Eline sağlık...

Aynen öyle 2 tane en mantıklısı...Kucağımızda taşımıcaz sonuçta hem daha düzenli olur hem de rahat rahat sığar ;)

Bahariyeden Şifaya inen sokakta gördüm mağazayı sırf gecelik vardı vitrinde ama yanlış mı hatırlıyorum mağaza adını nilüfer demiştin sanki ama bu mağazanın adı farklıydı...Bulamadım sanırım bu kapalıysa o da kapalıdır zaten dedim sıcakta dolanmadım fazla...

aynen canım bence de öyle daha mantıklı. Şifanın olduğu sokakta tam canım. Pembe bir tabelası var Nilüfer yazıyor. Cumartesi günü gidebilirsin ama kızlar çok seçenek kalmamış dediler bilemiyorum tabi ben gittiğimde vardı bir de ben sade istediğim için buldum hemen istediğimi..

Evet canim kucuk canta yetmiyo incik cincik derken epey kalabalik oluyo ben kaynanamdan tekerlekli valizlerden aldim bitane ona picama gecelik takimlarim ic camasirlari kagit havlu islak mendil ped hasta bezi terlik gogus ucuna surmeye e vitamini gogus pedi corap gogus pompasi bebek battwniyleri ince kalin uc cesit alti ince dosek gibi olan alt degistirme onun kendi ay seklinde yastigi ve bir normal bebek yastigi bebek carsafi anca sigdirabildiklerim ... bebisin elbiseleri emzik biberon bez mendil vs.ihtiywclari icinde kucuk bebek cantasini kullandim... simdilik gelisi guzel yerlestirdim herseyi bi ay sonra insalah yikayip yerlestirecegim ...

oh sen hazırlamışsın süpersin canım :16: ben de çıkartayım ortalığa da ay sonunda yıkarım ben de.. Ne heyecanlı şeyler bunlar :16:

Kızlar birde göğüs ucu kremi aldınız mı ne zaman kullanmaya başlıycaz ucunu çıkarmak için masaj yapın diolar ya pek anlamadım onu. Ve benim 2 gündür sağ göğüsüm yanıo ve canım yanıo sizin göğüslerinizde var mı yanmalar

uyarıcı olduğun içi şimdiden kullanmıyoruz.emerken kullanılanlardan olanlardan al.. lansinoh mu öyle birşeydi sanrıım. ondan almayı düşünüyorum. benim öyle biraz kaşınır yanlardan falan hafif kısa süreli dokunurum üflerim vs geçiyor.l

İşte bu aradığım liste bende böyle detaycıyım.Tam benlik :1:
Evlenmeden önce alınacaklar listesi hazırlamıştım. Tırnak makasından huniye kadar herşey yazıyordu. Arkadaşım her evlenenin evinde eksik çıkıyor ama kesinlikle senden çıkmaz demişti :)) Ciddden öyle oldu birtek ayakkabı fırçası almamıştım. Onu da biliyordum. Bu konularda senin gibiyim ...
Nevresim götürmek konusunda sadece biraz kararsızım..Onun dışında liste bence tam..Eline sağlık...

canım valla ben de tatile giderken bile liste yaparım :1: biraz hastalık gibi sanırım :53: excel dosyam var bilgisayarımda her şey ayrı kalemlerde ayrı ayrı yazılı, fiyatlarına kadar :52:
canım bazı hastaneler istiyormuş bebek için nevresim. Ben sormadım henüz bizimki istiyor mu ama ihtiyaten yazdım onu da :16:

Ben yerimde bile oturamıyorum. Dolaşıyorum sürekli. Ayy evde olsam üstümü başımı çıkartırım. İşyerinde onu da yapamıyorsun ki :(
Ben canana katılmıyorum valla. Ama kadının lafına geldim yine. İki kere gittim yaptıramadım. Sonra da her şeyde bir hayır vardır dedim bıraktım başını :)
Tabiki günde daha fazla şeker yiyoruz. Bi de ben tatlı şeylere çok sardım ya inanılmaz :// Senin bebiş de erkek miydi?

Evet erkek...Ben meyveci olmaya devam ediyorum Dr meyve için diyet liste verdi porsiyonlar yazıyor :1: uymuyorum bende...Hamileliğimin tadını çıkarmak istiyorum :D
Bende yaptırmayacaktım aslında...Dilimde apse çıkmıştı ablam hemen şekerin mi var dedi..Zaten hayırlı laf eden az oluyor bu süreçte.. Bende yaptırıyım de konusu kapansın istedim..
şekerimin olmadığına emin gibiydim. Olsa onca şekerli meyveden sonra vücudum mutlaka bir tepki verirdi...
İyi ki ikimizde de şeker yokmuş :1:
Benim de işe gitmem gerekiyor bu saat oldu daha çıkmadım. Dün işi bitirdim diye bugün böyleyim. Bir de bir kaç gündür kuruluğum bana baskı yapıyor. Belki halsizliğimin nedeni de budur..Bugün hiç gitmem belki de...

ben de pudrasını aldım desene terliklerimiz aynı :16: terlik kardeşliği :1: ben de hastaneden sonra banyo sonrası kullanıcam eşin gibi havlu terlik gerçekten ama hastanede çok rahat olur bence.

Canım ikisi de iyi ikisini de alabilirsin ama mesela 10 yorum okuduysam 7si dalan 3ü hacı şakir diyordu ben de dalan aldım, memnun kalmazsam hacı şakir alırım

Ben de hastaneden sonra banyo sonrası kullanırım artık :)
Sabun tozunu da birinden alırım artık. Zaten iki defa durulamak gerekiyormuş sabun tozunu.

Ben hep okuyorum yazılanları ama cevap veremiyorum nedense bi üşengeçlik oluyor sanki birazda depresyona girdim gbi gliyor

canım bunlar hepimizde var.. hatta daha fazlası.. buraya girince rahtlıyorum. burası olmazsa herhalde depresyona girerdim herhalde..

bence üşenme sen de katıl.. yani bazen alıntılamak cevaplamak zorlanıyorsun ama o zaman da güzel şeylerden bahset.. bir merhaba de güzel dileklerde bulun.. bak o zaman devamı geliyor..

kendimizi kapattıkça kapatıyoruz yoksa.

aynen canım bence de öyle daha mantıklı. Şifanın olduğu sokakta tam canım. Pembe bir tabelası var Nilüfer yazıyor. Cumartesi günü gidebilirsin ama kızlar çok seçenek kalmamış dediler bilemiyorum tabi ben gittiğimde vardı bir de ben sade istediğim için buldum hemen istediğimi..

Baktılar alıcı var ben gidene kadar yine getirirler..Orası olmasa da başka bir mağazadan alırım artık..İşimi son ana bırakmayı sevmem. Yeterince geciktim zaten..

canım bunlar hepimizde var.. hatta daha fazlası.. buraya girince rahtlıyorum. burası olmazsa herhalde depresyona girerdim herhalde..

bence üşenme sen de katıl.. yani bazen alıntılamak cevaplamak zorlanıyorsun ama o zaman da güzel şeylerden bahset.. bir merhaba de güzel dileklerde bulun.. bak o zaman devamı geliyor..

kendimizi kapattıkça kapatıyoruz yoksa.

Haklısın canım benim :)) :16:

Back
X