• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Evet ozaman da ben sizde söyleneceğim ya Hena hiç uyumuyor keske karnımda kalsaydı falan derim diye düşünüyorum :KK66: bebekler dışarda daha cok kilo alıyorlarmış. Ama napıyım ya zayıf olsun annesi de zayıf kızı da zayıf olsun ben elimden geleni yaptım valla taktiri ilahi diyorum artık bu saatten sonra bu olaya ama inşallah sizin kuzularınız vakitlerinde doğarlar
İsmi de çok güzelmiş maşallah. Kına ağacı demek benim bildiğim. Ama birde o ismin aslı "Henna" değil mi? Ben bi ara nerdeyse tüm isimleri didik didik etmiştim :) Oradan aklımda kalmış. Benimkinin daha ismi bile kesin şu diyemiyorum.

Herkese günaydın. Biz randevumuzdan geliyoruz. Sonunda kendimize göre baska bir doktor bulduk. Hastane cok cok uzak olsa da doğumu burada yapacağız. Bugun bu doktorlaydı randevumuz ve ne yazık ki kireçlenmemiz yani yaşlanmamız 3. Seviyeye ulaşmış. Doktor en geç Eylül'ün başında alırız dedi. Cok şükür kilomuz 2500 olmuş. Suyumuz iyi ama kireçlenme cok hızlı bir şekilde ilerliyor. Bir haftada 1 derece artması bizi cok korkuttu. Eylül'ün basına kadar bile bebek içerde kalabilse cok güzel dedi doktor. Sonuclarımız boyle yani kızıma kavuşmama sadece 2 hafta kaldı anneler. Biyandan heyecanlıyım biyandan korkuyorum. Doktorum 3. Derece olmuş diyince başladım ağlamaya annelik gercekten cok zormuş

canım benimm hiç üzülmee kocaman olmuş Hena:) hem iyi tarafından bak daha erken kavusacaksın kızına ... bak betüle ne kadar erken dogum yaptı ama Allaha sukur saglıklı oglu...en azından senin zaten az haftan kalmıstı ve masallah 2500 gr cok iyi...üzülme fıstıgım hersey cok güzel olacak insallah

bizde doktordan geldik:) hem 32. hfta raporumu almak hem de gittigim 2. doktoru iyice analiz etmek için bugün yine kendi doktoruma ihanet etmiş oldum:(
bu sgk anlasmalı hastanedeki dr u bugun yine cok begendim ama ufak bi sorunumuz var bayramda burdamısınız dediğimde ramazan bayramında ben calıstım simdi diger dr arkadasım nöbetçi dedi...suratımın asıldıgını görünce de gerci izinliyim diyorum ama insanlar bayramda marmarise tatile gelir ben nereye gidicem ki buralardayım dedi...ama yine de cok güvenemedim yanii hersey yolunda gider ve normal dogum yapmak istersem kızım da biraz erken gelirse dogum bayramda falan olursa adamı bulamayabilirim:( o yüzden sanırım bi süre daha 2 dr a da gitmeye devam edicem...her ikisi de 2 hafta sora kontrole cagırdı birinde 25 inde digerinde 29 unda kontolum var ve her ikisi de nst ye sokacak acaba zararı olur mu bebişe...off kafam karısık yine :(
kızımız 44 cm 1950 gr olmuş maşallah...boy olarak 1 hafta önden gidiyo dedi doktor Allah hepimize saglıklı sıhhatli kolay dogum nasip etsin insallah

İsmi de çok güzelmiş maşallah. Kına ağacı demek benim bildiğim. Ama birde o ismin aslı "Henna" değil mi? Ben bi ara nerdeyse tüm isimleri didik didik etmiştim :KK66: Oradan aklımda kalmış. Benimkinin daha ismi bile kesin şu diyemiyorum.
Teşekkür ederiz :) bizde cok zor bulduk. 30 tane seçilmek üzere isim belirledik. Kura ile Hena cıktı. Ama bir anlamı daha var oda mutluluk.

Merhaba canım arkadaslarım:) doktordan geliyoruz 32. Hafta calısabilir raporumu aldım. Hüma sultanımız tam 2 kilo olmuş 42 cm boyu da:) doktor kızın göbekli olacak dedi göbişi hep büyüktü:)) 1 hafta ilerden gidiyor gelişimi çok iyi dedi. Toplam 7 kilo aldım kilon da normal dedi. Çok tatlıydı kızım ya:)) acaba vaktinde doğarsa kaç kilo doğar merak ediyorum. Biz boyleyiz işte canlar siz nasılsınız?

canım benimm hiç üzülmee kocaman olmuş Hena:KK66: hem iyi tarafından bak daha erken kavusacaksın kızına ... bak betüle ne kadar erken dogum yaptı ama Allaha sukur saglıklı oglu...en azından senin zaten az haftan kalmıstı ve masallah 2500 gr cok iyi...üzülme fıstıgım hersey cok güzel olacak insallah
İnşallah canım işte normal doğum tarihine gore 20-25 gün erken gelecek dünyaya kızım Buda en iyi koşullarda. Uff birtek kızmın erken gelmesi değil aslında problemim. Sanırım anneliğe hazır hissetmiyorum kendimi. Yumurta kapıya dayanında tabiri caizse ben korkmaya başladım. Nasıl yapcam nasıl baklam kızımı nasıl emzircem becerebşlecekmiyim okadar kitap okudum ama 2 hafta gibi kısa bir süre kalması beni aşırı strese sokmaya başladı. Tabi aynı zamanda kızımın sürekli hareketlerini takip etmekte beni aynı zamanda geriyor. Hareketleri cok önemliymiş bu evrede. Bunların hepsinden önemlisi yine kızım. Küveze girer mi girmez mi sağlığı yerinde olur mu hersey panik halini aldı bende. Bu yüzden de gözlerim dolu dolu bugun ve cok cok gergin hissediyorum kendimi. Zaman yaklaştıkça daha fena oluyormusuzunu anladım

Merhaba canım arkadaslarım:KK66: doktordan geliyoruz 32. Hafta calısabilir raporumu aldım. Hüma sultanımız tam 2 kilo olmuş 42 cm boyu da:KK66: doktor kızın göbekli olacak dedi göbişi hep büyüktü:KK66:) 1 hafta ilerden gidiyor gelişimi çok iyi dedi. Toplam 7 kilo aldım kilon da normal dedi. Çok tatlıydı kızım ya:KK66:) acaba vaktinde doğarsa kaç kilo doğar merak ediyorum. Biz boyleyiz işte canlar siz nasılsınız?

masallah güzel kızına canm :) bizim bızdık da 1 hafta önden gidiyo bakalım süpriz yapacaklar mı bize:)

İnşallah canım işte normal doğum tarihine gore 20-25 gün erken gelecek dünyaya kızım Buda en iyi koşullarda. Uff birtek kızmın erken gelmesi değil aslında problemim. Sanırım anneliğe hazır hissetmiyorum kendimi. Yumurta kapıya dayanında tabiri caizse ben korkmaya başladım. Nasıl yapcam nasıl baklam kızımı nasıl emzircem becerebşlecekmiyim okadar kitap okudum ama 2 hafta gibi kısa bir süre kalması beni aşırı strese sokmaya başladı. Tabi aynı zamanda kızımın sürekli hareketlerini takip etmekte beni aynı zamanda geriyor. Hareketleri cok önemliymiş bu evrede. Bunların hepsinden önemlisi yine kızım. Küveze girer mi girmez mi sağlığı yerinde olur mu hersey panik halini aldı bende. Bu yüzden de gözlerim dolu dolu bugun ve cok cok gergin hissediyorum kendimi. Zaman yaklaştıkça daha fena oluyormusuzunu anladım

kıyamam yaa canım benim aglama lütfen:( sen cok iyi bi anne olacaksın bundan hiç şüphem yokk evet son zamanlar baya stresli sıkıntılı geciyomus bunu hepimiz anlamıs olduk ama ben inanıyorum ki bebişleri kucagımıza aldıgımız an bütün sıkıntıları unutacagız:)

bizde doktordan geldik:KK66: hem 32. hfta raporumu almak hem de gittigim 2. doktoru iyice analiz etmek için bugün yine kendi doktoruma ihanet etmiş oldum:(
bu sgk anlasmalı hastanedeki dr u bugun yine cok begendim ama ufak bi sorunumuz var bayramda burdamısınız dediğimde ramazan bayramında ben calıstım simdi diger dr arkadasım nöbetçi dedi...suratımın asıldıgını görünce de gerci izinliyim diyorum ama insanlar bayramda marmarise tatile gelir ben nereye gidicem ki buralardayım dedi...ama yine de cok güvenemedim yanii hersey yolunda gider ve normal dogum yapmak istersem kızım da biraz erken gelirse dogum bayramda falan olursa adamı bulamayabilirim:( o yüzden sanırım bi süre daha 2 dr a da gitmeye devam edicem...her ikisi de 2 hafta sora kontrole cagırdı birinde 25 inde digerinde 29 unda kontolum var ve her ikisi de nst ye sokacak acaba zararı olur mu bebişe...off kafam karısık yine :(
kızımız 44 cm 1950 gr olmuş maşallah...boy olarak 1 hafta önden gidiyo dedi doktor Allah hepimize saglıklı sıhhatli kolay dogum nasip etsin insallah
Bence doktorla acık acık konuşsaydın. Deseydin ki eger bayramda burda kalacaksanız sizi tercih edeceğim yoksa eski doktoruma geri döneceğim deseydin. Biz bugun gittiğimiz doktora oyle söyledik. Eşim dedi ki benim karımda panik atak var ve catı muayenesi yaptırmak istemiyoruz normal doğumdan cok korkuyor dedi. Bizi zorunlu sezaryana alırsanız sizi tercih edeceğiz cunku sizi de cok beğendik dedi. Doktor da zaten bu şartlarda normal doğum tarihini beklemesi neredeyse imkansız dedi. Bu şekilde hersey belirlenmiş oldu. Sende boyle kesin ve net bir konuşma yapsaydım keske doktorunla. Onun dışında boyu posu maşallah herseyi yerinde kuzunun. Nts nin hiç bir zararı yokmuş sözde orada duran hemşireler oyle söyledi ultrason nts den daha fazla zararlıymıs ama bende o alatı girmek istemiyorum ne kadar zararı yok deseler de ben inanmıyorum illaki vardır

Allah yardımcın olsun canım..

Merhaba canım arkadaslarım:KK66: doktordan geliyoruz 32. Hafta calısabilir raporumu aldım. Hüma sultanımız tam 2 kilo olmuş 42 cm boyu da:KK66: doktor kızın göbekli olacak dedi göbişi hep büyüktü:KK66:) 1 hafta ilerden gidiyor gelişimi çok iyi dedi. Toplam 7 kilo aldım kilon da normal dedi. Çok tatlıydı kızım ya:KK66:) acaba vaktinde doğarsa kaç kilo doğar merak ediyorum. Biz boyleyiz işte canlar siz nasılsınız?
Maşallah maşallah bende cok merak ediyorum acaba doğduklarında kac kilo olacaklar :)

Maşallah canım, Allah hep böyle keyifli dönmeyi nasip etsin, ultrasonda bile görünce içimiz kaynıyor artık:)

Damlacım önceki yazıyı da okudum da alıntılayamadım, tatlım hiç endişelenme, küveze falan girmeyecek minik kuşumuz, kilosu gayet iyi. Normal haftasında 2600-2700 doğan çok bebek var, hem sen hazırlıklarını da tamamladın, birçok güzel kitap okudun, anneciğin de yanında. Şimdi ayaklarını uzat, bebişinle kavuşmak için şafak say bakalım:) tabi bizde seninle baraber sayacaz:) Şimdiye kadar platonik bir aşkla bekledik minikleri birde onların bize sarıldığını, kucağımızda sakinleştiğini görünce eminim daha kolay olacaktır herşey. Hadi hep beraber güzel düşünelim, güzel olsun herşey:KK36:

Maşallah canım, Allah hep böyle keyifli dönmeyi nasip etsin, ultrasonda bile görünce içimiz kaynıyor artık:)

Damlacım önceki yazıyı da okudum da alıntılayamadım, tatlım hiç endişelenme, küveze falan girmeyecek minik kuşumuz, kilosu gayet iyi. Normal haftasında 2600-2700 doğan çok bebek var, hem sen hazırlıklarını da tamamladın, birçok güzel kitap okudun, anneciğin de yanında. Şimdi ayaklarını uzat, bebişinle kavuşmak için şafak say bakalım:) tabi bizde seninle baraber sayacaz:) Şimdiye kadar platonik bir aşkla bekledik minikleri birde onların bize sarıldığını, kucağımızda sakinleştiğini görünce eminim daha kolay olacaktır herşey. Hadi hep beraber güzel düşünelim, güzel olsun herşey:KK36:

Bence doktorla acık acık konuşsaydın. Deseydin ki eger bayramda burda kalacaksanız sizi tercih edeceğim yoksa eski doktoruma geri döneceğim deseydin. Biz bugun gittiğimiz doktora oyle söyledik. Eşim dedi ki benim karımda panik atak var ve catı muayenesi yaptırmak istemiyoruz normal doğumdan cok korkuyor dedi. Bizi zorunlu sezaryana alırsanız sizi tercih edeceğiz cunku sizi de cok beğendik dedi. Doktor da zaten bu şartlarda normal doğum tarihini beklemesi neredeyse imkansız dedi. Bu şekilde hersey belirlenmiş oldu. Sende boyle kesin ve net bir konuşma yapsaydım keske doktorunla. Onun dışında boyu posu maşallah herseyi yerinde kuzunun. Nts nin hiç bir zararı yokmuş sözde orada duran hemşireler oyle söyledi ultrason nts den daha fazla zararlıymıs ama bende o alatı girmek istemiyorum ne kadar zararı yok deseler de ben inanmıyorum illaki vardır

off damlacım o kadar zor durumdayım ki...kendi doktorumdan hiç vazgecmek istemiyorum sırf bu yüzden nerdeyse bu diğer doktor bayramda tatile gitsin isticem o derece yani :(

Arkadaşım sen içini ferah tut .. Hiçbirşey olmaz Allah'ın izniyle... Benim arkadasım 26 kilo aldı ama çocuk 2700 gr doğdu ve normal haftasında doğdu.. Diğer bir arkadaşım 36. Haftada doğum yapmak zorunda kaldı bebeği 2650 gr doğdu ve çok şükür küveze bile girmedi çok sağlıklıydı.. Sen içini ferah tut... Bak bizden hafta olarak öndesin... Bizlerinde neler yaşayacağı belli değil... Sen içini ferah tut stres olma.. Hem dualarımız seninle hemde doğumunla bize güzel bir örnek ol.. Sonuçta herkesin dediği gibi birçok şeyi takip eden ve araştıran ve burda bize örnek olsun diye yazan sensin..sen güçlü olki güzel kızında seninle güçlü olsun... Sakın panik yapma..güzel şeyler düşün... :) dualarm seninle....

Son düzenleme:
bu çoklu alıntı niye yapamıyorum ben ya.. o kadar işaretledim hepsini.. aşağıdaki alıntıları ekle diyor. çıkan ekranda alıntıladıklarım var.ama sonuna kadar inmiyor. yarım kalıyor gibi. sonra alıntıları eklemiyor..
diğer tüm arkadaşlar ne olur kusura bakmayın.
neyse sıkıntılarımız geçsin halolsun inşallah..

Damlacım canım önemli olan bebeğin ve senin için en iyi olanı tercih etmek. dr lar da eylül başı bunun iyi olduğunu söylemişler. bu açıdan bak.. yani çok durması Hena için iyi olacağı anlamına gelmiyor..

Çok şükür Henamız iyi. inşallah 2 haftada daha çok kilo alacak. bakma öyle başlarda ki gibi değil bebekler artık daha hızlı kilo alıyorlar. allah korusun onları..

hastane o kadar erken doğum vardı ki.. 2400-2500 ve onlar iyilerdi. Henamız alacak daha kilo.

şuan senin Henayı karşılamak için sevinme günün..adı gibi mutluluğunuz daim olması için onu güzel karşıla..alınmasın erken geliyorum da annem üzülüyor diye.. kızını üzme.. sağlıcakla gelsin.

Beşiğini,yatağını,nevresini vs. güzelce özenerek hazırlat başımızdan eksik olmasın annelerimize ve babasına..

ilgini dikkatini Henanın hazırlığına ver.. sana başka şeyler düşünmek yasak..

Anne olunca herşey kendiliğinden gelecek.. o seni sen onu yönlendireceksiniz..

Canım teşekkür ederim desteğin için, evet 2 kere girdin ben her gittiğimde girmek zorundaymısım. Gerçi yakında sizde her hafta girmeye başlarsınız. Ilk gittiğimde düz yatmıştım nefes darlığından ölüyordum sakın oyle yatmayın. Mutlaka sola yatan. Onun dışında tok karnına gitmeniz daha iyi oluyor
saol canım,bende 10 gün sonra giricem ,banada doktorum daha sonra her hafta cağırıcam seni demişti.

Gercekten oyle. Kaç tane doktor değiştirdim. Ama pişmanım keske ilk basta bu doktoru bulsaydım. Sen ne yaptın karar verdin mi hangi hastene hangi doktor olacağına? Ama sen ne yapmayacağım dediysen hep tersi oldu ben biliyordum zaten senin sezaryen yapacagını :) bi tutan oğluşun olması oldu :) ilk zamanlar ne ikili ne üçlü yaotıracaktın sonra hepsini yaptırdın sonra ayrıntılı ultrasona gün mü alamamamıştım nolmuştu aman dedin zaten sağlıklı oğlum yaptırmayacağım işte dediğin an arkadasın yardım etti :) burda taaaaa en basından beri normal de normal diye tutturan yine sensin ama %95 sezeryana gireceksin. Diyeceğim o ki sende kuantum ters işliyor arkadasım :)
27 ağustosa devlete randevum var. Oraya da gidip bi muayene olucam. Bakalım bana plesenta ile ilgili bir şey söylicek mi. Sonra da 30 ağustosta veraya gidicem. İki doktorun söylediğine göre kararımı vericem. Çünkü normal doğum için engel olmazsa umut hastanesinde yapıcam. Eğer sezeryansa her yerde aynı zaten, onu vera hastanesinde olucam.
İkili testi yaptırmadım, üçlüyü de tsh tahlili için kan verirken doktor önceden sistemden istediği için ekranda çıktı. İğneyi takmışken alın bari onu da dedim. Ayrıntılı ultrasonun da aynı şekilde olacağı varmış. Arkadaşım ayarladı yoksa mümkün değildi benim yaptırmam. Özelde çok pahalıydı, paraya kıyamadım. Devlette de gün vermediler bana dolu dediler yalandan. Bir şey olacaksa oluyor zaten, buna kimse engel olamıyor. Ama düşüncelerimde yanılmadım. Oğlum olacak dedim, rüyamda defalarca kez gördüm. Oğlum oldu. Ayrıntılıda sorun çıkmayacak, ben rüyamda gördüm dedim. Çok şükür sorun çıkmadı. Allahıma şükür bugüne kadar hiç sorun yaşadım. 32 haftam bitmişken plesentanın önde olduğunu öğrendim. Her şey kader kısmet işi. Biz planlar yaparken Rabbim kaderimizi başka yazmış. Yapacak bir şeyimiz yok kaderimizi yaşamaktan başka:)

Back
X