• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Benim de o korkutuyor. Cok kotu bir yere yapıyorlar iğneyi. Ama işte kızım çıkarken ilk anlarını da görmek istiyorum. Yoksa uyanana kadar ne süt verebileceğim ne baska birsey. O gercekten bir ameliyat gibi birsey bilmiyırum canım genel anestezi de ne kadar zaman sonra uyanıyoruz biliyor musun?

sevindim canım:)

çalışabilir raporu aldın mı canım eylülde çalışamaz raporumu alıcaksın yaa ben anlamadım bu hastanelerin rapor vermeleri değişik değişik benimki sisteme girdi onu da yanlış girmişler salaklar bugün düzelttiler 37. haftada tekrar çalışmaz raporu alacakmıyım dedim yok gerek yok dediler

izlemeseydin canım ben izlersem kötü etkilenirim diye korkuyorum. Ben zaten çok korkak bir insanım. Doğum yaklaştıkça artıyor korkum sanki. Şu çatı muayenesi bile şimdiden geriyor beni. Nasıl oluyor yaptıran var mı acaba topikte? Ben hep normal doğum istedim ama günler yaklaştıça kafam karışıyor sezeryan mı acaba diye?

çatı muayenesini parmakla yapıyor doktor bildiğim kadarıyla ıııyyyy

Benim de o korkutuyor. Cok kotu bir yere yapıyorlar iğneyi. Ama işte kızım çıkarken ilk anlarını da görmek istiyorum. Yoksa uyanana kadar ne süt verebileceğim ne baska birsey. O gercekten bir ameliyat gibi birsey bilmiyırum canım genel anestezi de ne kadar zaman sonra uyanıyoruz biliyor musun?
Tam ne kadar sürüyor ayılma bilmiyorum ama tabi verilen narkozun dozuna göre değişiyordur. Ben daha öncede burnumdan estetik oldum, sonra tüp bebek tedavisinde yumurtalarım ameliyatla toplandı. Hepsinde tam genel anestezi olmasa da uyuttular. Fakat uyku sonrası çok enteresan oluyor yani bi uyanıyorsun ve herşey olmuş bitmiş, sürpriz gibi yani. Bi rüyadan uyanır gibi. O yüzden bana genel anestezi daha heyecanlı geliyor :) Sanki bi rüyadan uykudan uyanacağım ve bi bakmışım kızım yanımda :)

Selam kızlar toplu alıntı yapamadım size diyeceklerim suanda aldiginiz sutyenler doğumdan sonra olmayabilir cunku göğüsler sütle dolcak biraz daha şişkinlik olucak ayrica ilerya senin yazinda okudum galiba evde sutyen takmiyorum diye o nemeler sütle dolup sizladiginda sütyen olmadığı zaman cok sizliyor ama sutyeni takip toparlaninca biraz rahatlik oluyo.
Ayrica bebek emdigi zaman gogusler fis diye sönüyor geri süt birikince zaten hissediceksiniz insallah hepimizin bol bol sütü olur

Memeler sütle dolup sızladığında mıııı? Amaniiiii. Neyse süt dolsun da yeter ki. Bu sabah meme uçlarım kararmıştı, duş aldım geçti. Rengi niye değişiyor acaba kan dolaşımıyla falan mı ilgili?
Bizimkinin beyni fazla gelişti sanırım :)))) allahtan hiç gece kalkıp yemelerim olmadı ama mesela şuan aşırı açım biran önce ofise geçsem de kahvaltı etsem.. Tartılara küstüm iyice bir de hep arkadaşlarım 1 yılda anca toparlıyosun diyo iice sinirlerim bozuluyo :KK43: benim 6 ayda baya bi toparlamam lazım

Maşallah beynine minnoşun :) Toparlarız annesiii, ben hiç dert etmiyorum kiloları. Zaten yavrumuzun peşine koşturmaktan zayıflayacağız ki ;)

Günaydın Kızlar boğazım cok kötü ağrıyor ve kuruluk var .sifayi kaptim anlayacağınız.ve şimdi ise gitmek durumundayız.hepinizi.öpüyorum iyi günler dilerim

Canım hemen ılık adaçayı gargarası yap, ama sakın yutma, tükür. Çok çok iyi geliyor.

bu arada biliyorsun değil mi cumartesi-pazar özel hastanede yazılan ilaçları devlet ödemiyor, eczaneden sigortasızmış gibi alıyorsun.

Ben hep cumartesi sabah yazdırıyorum ilaçları, sorun olmuyor. Ama cumartesi öğleden sonra ve pazar günleri muayene ücretini de ödemiyor artık sgk. Cumartesi sabah sorun yok bildiğim kadarıyla. Hastanede öyle dediler bana.

Benim de bacaklarım çöp gibi sadece önde bir göbek var, galiba benim de göbek kalıcak annem falan da öyle diyor.:KK43:Artık doğumdan sonra spor, korse falan toparlarız inşallah:) Bebefox destekli mi? Yani şu penye olanlar güzel olmuyor pek. Bebefox u ben internette beğenmiştim, bir de yeni inci ve chezmam var galiba ama görmem lazım benim. Balçova bana ters biraz ama bulamazsam buralarda oralara da bakayım çok sağol canım. Ben de evde takmam evde ama emzirirken takmak zorunda kalabiliriz belki hem toparlanırlar.

Yok canım bebefox destekli değil. Ben sıkılırım evde destekliyle. Kışın işe giderken bile sutyen takmam. Sadece yazın dışarıya çıkarken, o da hafif birşeyler. Mesela şimdi ten marka straplez yarım atlet kullanıyorum dışarı çıkarken. O bile bunaltıyor beni. Memelere özgürlük :)

Ellerim sabahları benim zor kapanıyor tombik parmaklarım oldu:) bir de bu hafta ayak tabanlarım yürürken acıyor özellikle sabah üstüne basarken neden bilmiyorum doktoruma sorcam cumartesi. Yürüyüş yapıyorum ama düzenli ve tempolu değil belki ondan etkilememiştir beni. Tempolu nasıl yürücem ama hemen yoruluyorum ben 10 dk da bir park bulup oturuyorum:)
Canım sen egepol de yapıyordun doğumu değil mi? Nasıl belli oldu mu normal mi sezeyan mı? Ben medical e devam ediyorum memnunum orada olucak doğum bir aksilik çıkmazsa ama normal mi sezeyan mı doktorum daha bir şey demedi benim de kafam karışık.

Ben de dün akşam yavaş yürüdüm, pek etkili olmadı. Yürüyüş yaparken eczaneye girdik tansiyon için. Eczanedeki çalışan dedi ki bizim eczacı bayan da İzmir'e gitmişti alışverişe, o gün çok yürümüş, İzmir'de doğurmuş erkenden. Korkuttu bizi ya.
Doğumu kısmetse Egepol'de yapacağım canım. SATa göre değil ama ultrasona göre 1 Ekim görünüyor doğum tarihi dedi doktorum. Ben de "Süper, zaten 1 Ekim istiyordum. Benim doğum günüm 1 Ekim." dedim. Yani sezeryan istediğimi ima ettim. O da tamam, 1 Ekim yapalım o zaman dedi. Ama başka birşey konuşmadık. Yani çok kesinleşmiş değil. Ama bayrama denk gelmesin istiyorum. Muhtemelen bayramdan önce olur hayırlısıyla. Sen de doktoruna sor istersen.

Bu sabah sağlık ocağından aradılar. Hamile olduğumu haber vermemiştim. Çalışabilir raporu sisteme işlenince gördüler anlaşılan. Çok bozuldu hemşire hanım haber vermedim diye. Çok sıkıntı olacak bizim için dedi. Aşılarınızı ne yaptınız dedi. Eskiden yaptırmıştım, hamilelikte yaptırmadım. Zaten önceden yaptırdığıma da pişmanım, aşıların yan etkilerini duyuyoruz dedim. Yok öyle demeyin biz kendimize de yapıyoruz falan dedi. Açıkçası doktorumla konuşacağım, mümkünse doğunca yapılan hepatit-b aşısını da yaptırmayacağım. Minnacık bir beden, zaten doğum bir travma. Bir de üstüne aşılar, kıyamam yavruma ya.

merhaba anneler, biz geldik doktordan, her şey yolunda, suyum normal kilo 1871 gr boy 43 cm.. Rahim ağzı kapalı, secde pozisyonunda durduğu için yüzünü göremedik :( napalım artık. Bu gidişle normal doğum görünüyor.

Doktor iyiydi, fazla profesyoneldi, etrafında 2 hemşire bir asistan doktor vardı, kendimi bi garip hissettim. Hastane ücreti dışında 3300 TL para veriliyormuş doğum için. Çok emin olamadım kızlar. 15 gün sonrası için kontrol randevusu verdi. Bakalım ona da gideceğim sonra karar vereceğim. Bana fazla profesyonel geldi açıkçası yani işte şu ok bu ok şunu yapın bunu yapın 15 gün sonra gelin hhooop bye şeklinde :/ kafam allak bullak oldu iyice. Moralim bozuldu, keşke çok sevseydim :(

Bu sabah sağlık ocağından aradılar. Hamile olduğumu haber vermemiştim. Çalışabilir raporu sisteme işlenince gördüler anlaşılan. Çok bozuldu hemşire hanım haber vermedim diye. Çok sıkıntı olacak bizim için dedi. Aşılarınızı ne yaptınız dedi. Eskiden yaptırmıştım, hamilelikte yaptırmadım. Zaten önceden yaptırdığıma da pişmanım, aşıların yan etkilerini duyuyoruz dedim. Yok öyle demeyin biz kendimize de yapıyoruz falan dedi. Açıkçası doktorumla konuşacağım, mümkünse doğunca yapılan hepatit-b aşısını da yaptırmayacağım. Minnacık bir beden, zaten doğum bir travma. Bir de üstüne aşılar, kıyamam yavruma ya.

canım ben de haber vermedim, bu saatten sonra da vermeyi düşünmüyorum açıkçası.. Napıcakmış sağlık ocağı bana?

Snow nerdesin kC saat oldu

geldim canım ya 11:30 gibi girdik doktora, 12 gibi çıktık sonra da yemek yedim anca geldim. Yazdım buraya da ama çok iyi olduğum söylenemez.. Kararsızlığım iyice arttı, çok ümitliydim bu adamdan ama maalesef beklediğim gibi çıkmadı :(

bu arada bence yapılabiliyorsa epidural yaptır canım doğumu, hem bebeğinle ten temasın olur hem emzirmen kolaylaşır hem de genel anesteziden kaynaklanan ilacı bebeğine geçirmemiş olursun. Bir de sen ayılana kadar herkes görüyormuş bebeği ben istemem öyle herkesin surat ifadesini görmek isterim.

sağlık ocağındaki hemşireleri sorma çok bozuluyorlar. geçen aramıştı buraya gelmeniz lazım dedi. ben de hastaneden çıkmıyorum zaten şimdi de oraya gelemem hastaneyim dedim. aşılarımı falan yapılmış gelmelisiniz takip etmeliyiz dedi. tansiyonunza kilonuza bakılacak dedi. yani takip bu oluyor. dedim tansiyonumu ölçüyorum hergün. kilom da şu. iyi dedi telefonda aldı bilgileri eylülde mutlaka gelin dedi. :)

ben tetanoz aşısı olduğum için pişmanım ne yalan söyleyim. dr um yaptır demesiydi yaptırmazdım.

hani ondan değildir belki ama benim içim rahat değil. çünkü ilk aşıyı yaptırdım. birkaç sonra hastaneye yattım biliyorsunuz.. iltihap değerleri yüksekti apandist sancısı gibi neler çektim. nerdeyse ameliyat olacaktım. boşyere..

ikinci aşıyı olduktan sonra yine o iltihap değerlerim yükseldi..

valla diğerlerini yaptırsam mı bilmiyorum.

merhaba anneler, biz geldik doktordan, her şey yolunda, suyum normal kilo 1871 gr boy 43 cm.. Rahim ağzı kapalı, secde pozisyonunda durduğu için yüzünü göremedik :KK43: napalım artık. Bu gidişle normal doğum görünüyor.

Doktor iyiydi, fazla profesyoneldi, etrafında 2 hemşire bir asistan doktor vardı, kendimi bi garip hissettim. Hastane ücreti dışında 3300 TL para veriliyormuş doğum için. Çok emin olamadım kızlar. 15 gün sonrası için kontrol randevusu verdi. Bakalım ona da gideceğim sonra karar vereceğim. Bana fazla profesyonel geldi açıkçası yani işte şu ok bu ok şunu yapın bunu yapın 15 gün sonra gelin hhooop bye şeklinde :/ kafam allak bullak oldu iyice. Moralim bozuldu, keşke çok sevseydim :KK43:

Canım güzel haberlerle gelmişsiniz, maşallah size. Doktor farklı gelmiştir sana, bu çok normal. Belki bir dahakine alışırsın. Bir de yoğundur muhtemelen. İşinde iyi olması önemli. Sıkma canını.

canım ben de haber vermedim, bu saatten sonra da vermeyi düşünmüyorum açıkçası.. Napıcakmış sağlık ocağı bana?

Sanırım bakanlıktan takip edilmemizle ilgili baskı yapılıyor onlara. Muayene için gittiğimde düzgün davransalardı o zaman. Araya sırasız hastaları alıp, 2 buçuk saat bekletmeselerdi. Şimdi de onlar sıkıntı yaşasın biraz. Çok da umrumda değil açıkçası. Üstelik çalışan insanım, öyle zırt pırt sağlık ocağına gidemem. Ne saçma işler bunlar, ne karışıyorlar benim gebeliğime.

Yaptırma tabiki de. Ne saçma birşeydir bu tetanoz aşısı olayı. Eğer risk varsa bebek doğduktan sonraki 72 saat içinde yapılır. Neden gereksiz yere kaç doz aşı olasın ki? Ben yıllardır çok araştırıyorum bu aşı politikasını. Pis kokular da gelmiyor değil yani.

Canım ya bu bebek aşılarının hangisi gerekli hangisi gereksiz biliyormusun? Deli gibi aşı dayıyırlar bebeklere bende istemiyorum hepsini yaptırmak ama işte korkuyorum da

merhaba anneler, biz geldik doktordan, her şey yolunda, suyum normal kilo 1871 gr boy 43 cm.. Rahim ağzı kapalı, secde pozisyonunda durduğu için yüzünü göremedik :KK43: napalım artık. Bu gidişle normal doğum görünüyor.

Doktor iyiydi, fazla profesyoneldi, etrafında 2 hemşire bir asistan doktor vardı, kendimi bi garip hissettim. Hastane ücreti dışında 3300 TL para veriliyormuş doğum için. Çok emin olamadım kızlar. 15 gün sonrası için kontrol randevusu verdi. Bakalım ona da gideceğim sonra karar vereceğim. Bana fazla profesyonel geldi açıkçası yani işte şu ok bu ok şunu yapın bunu yapın 15 gün sonra gelin hhooop bye şeklinde :/ kafam allak bullak oldu iyice. Moralim bozuldu, keşke çok sevseydim :KK43:

hoşgeldiniz canım...
maşallah bebeğin iyi sorun yokmuş.. önemli olan bu...

canım dr uda kafana takma..sonuçta bu saatten sonra yapılacak şeyler belli. takip kontrol. her defasında duymak istediğimiz bebeğin iyi olması..

canım sen iğne kullanmıyordun değil mi.. o yüzden normal doğum hayırlısıysa o olsun.

Canım herkesin görüşü farklı oluyor, ben çok memnun kalmamıştım Herman'dan ama arkadaşım çok memnundu ve 2 bebeğinde de ona gitti.Bir de aklında olsun normal doğum istiyorsan Herman'la konuş.Çünkü başka bir arkadaşım normal doğum yapacaktı,kontrollerde hep Herman'a gitti ama doğuma 1 ay kala " ben o tarihlerde atilde olabilirim,ben yokken doğum başlarsa .... doktora gidersin" deyip, tavsiye ettiği doktorun kartını vermişti.Tabi kız çok üzüldüson anda böyle yapmasına...

kendisi 3,000 TL alıyor 300 Tl de yanındaki asistana veriyormuş.Bu çok saçma gelmişti bana.Sonuçta asistanın girmesinden banane.Tek başına doğumu gerçekleştirebilecekken bir de asistanı sokup onun için de para alması garip.

Herşeyin hayırlısı canım,inşallah çok sevdiğin bir dr bulursun.

çalışabilir raporu aldın mı canım eylülde çalışamaz raporumu alıcaksın yaa ben anlamadım bu hastanelerin rapor vermeleri değişik değişik benimki sisteme girdi onu da yanlış girmişler salaklar bugün düzelttiler 37. haftada tekrar çalışmaz raporu alacakmıyım dedim yok gerek yok dediler

aldım canım ben 15 agustos ta çalışabilir raporu. emekli sandığı olduğum için kurumum yapıyor işlemleri.

geldim canım ya 11:30 gibi girdik doktora, 12 gibi çıktık sonra da yemek yedim anca geldim. Yazdım buraya da ama çok iyi olduğum söylenemez.. Kararsızlığım iyice arttı, çok ümitliydim bu adamdan ama maalesef beklediğim gibi çıkmadı :KK43:

bu arada bence yapılabiliyorsa epidural yaptır canım doğumu, hem bebeğinle ten temasın olur hem emzirmen kolaylaşır hem de genel anesteziden kaynaklanan ilacı bebeğine geçirmemiş olursun. Bir de sen ayılana kadar herkes görüyormuş bebeği ben istemem öyle herkesin surat ifadesini görmek isterim.
Ilgilenmedi yani valla Bende cok heyecan yapmıştım iyi çıkacak bu sefer diye nedense isimden içim ısınmıştı biran. Ama öyleyse bosver gitme bile kontrole bence baska doktor bulmaya çalış. Sigorta'nın karşıladığı baska hastahane yok mu? Bence bi artık göremeyeceğiz kızlarımızı doğuma saklıyorlar annesi kendilerini :) bende cok cok özledim ya en son sanırım 28. Haftada gormuştum 8 hafta olmuş. Bizim ki doğum pozisyonunda oldugundan göremiyoruz ama senin prenses te secde etmiş he maşallah :) boyu posu da iyi cok şükür ama bu doktor olayın bende bile sıkıntı yarattı nolcak boyle?

Back
X