Kızlar size bir sey soracağım. Bugün sabahtan beri sag kasıgımda agrı var. Özellikle sağ ayağımın üzerine basınca kasığım acıyor. Korkmaya başladımBöyle bir şey yaşayan var mı?
Bende de oluyor canım. Çeşit çeşit sancılar. Bir belime vuruyor, oradan bacağıma, ayağıma. Bir kasıklarıma, sonra yumurtalıklarım adet olacak gibi sızlıyor, sancıyor. Karnım taş gibi oluyor. Normal bunlar ama ürküyoruz elbette.
Evet canım 0 bpa diyorlar ama bem güvenemihoeım o 0 olayına. Bak internette tomris diye birisi var onun emzirmw
canım bak şimdi evet bu kaşık biberonlar kesinlikle cok iyi gözüküyor bebeğin memeden kapmaması için ama ben cesaret edemem yani. Herseyin cam olanı iyidir mantığıyla gezinirken internette bir yazı okudum. Belki bilirsin tomris diye biri var emzirme notlarını paylaşıyor internette ve facede. Ve bu tomrisin her söylediğine güveniyorum ben. Yazıyı seninle de paylaşmak istedim.
Cam şişe/biberon: Cam biberon anne sütünü kısa sürelerde saklamak ve bebeğe vermek için bence en sağlıklı yöntem. Evet, plastik şişelerin BPA’sız olanları var, onlar da sağlıklı diye düşünebilirsiniz ama 20 sene önce BPA bilinmezken o şişelere de ‘sağlıklı’ deniyordu. Yarın bir gün bugün sağlıklı denen plastik şişelerde “Ay pardon bunda da şu madde varmış” denmeyeceğini nerden biliyoruz? Bilmiyoruz, o yüzden bence cam şişe en mantıklısı. O yüzden son gebeliğimde özellikle Türkiye’den cam biberon alıp Hollanda’ya getirmiştim, Hollanda’da cam biberon olmadığı için...
Bir de şu var; anne sütü koyduğunuz plastik biberonu bebeğe vermeden önce ısıtıcıya (ya da sıcak suya) koyduğunuzda şişe de ısınıyor ve kim bilir hangi maddeler sütün içine geçiyor. Aynı şey sterilizasyon için de geçerli, orda da şişeler çok yüksek ısıya maruz kalıyor (ister mikrodalga veya diğer sterilizatörlerde, ister kaynatarak sterilize edilsin).
Ben de bu sebepten ötürü 2 si küçük ikisi büyük iki tane cam biberon aldım hemde pompaya da uyum sağlıyor.
Biliyorum canım Tomris'i. Ama düşünürsek emzikleri de plastik. Ayrıca sıcak birşey koyulmuyor bu kaşık biberonlara. Mesela 5 sene kadar önce Avent, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerde BPA'lı ürünler satıyormuş, gelişmiş ülkelerde ise BPA'sız. Bunu da bir blogta okudum. "Avent diye güvenip aldığım süt sağma pompası bile BPA'lıymış. Çocuğuma zehir içirmişim herşeyden sakınırken." diye üzülmüş kadın haklı olarak. Bayağı da uğraşmış, mektuplar falan yazmış firmaya. Açıkçası süt sağmaya dikkat etmedim BPA O mı diye. Bir de süt sağmanın bazı parçalarını kaynatma, bozulur dedi bana satıcı kız. Acaba o parçalar BPA lı olabilir mi?
Slm arkdslar nasilsiniz benim duzensiz kasilmalarim ve adet olur gibi sancim var dinlenmeye calisiorum bol bol hafta ici doktr gitcem bakalim
Bende de oluyor. Doktor normal dedi. Magnezyumu da içmiyorum, belki ondan artmış olabilir.