• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Kızlar agustos annelernı okudum.onlar hep doğurmuş tabı.ve hemen hemen hepsi göğüs acısından yakınms ve lansinoh kremden memnun kalmamslar hıc bır ıse yaramamış.baska kullanmslarama aklmda kalmadı ısmı.pomat lı bseydı ısmı.bnde lansınoh alcaktm ama bılemedm smdı.ayrca bnde emziği kaynatcam mikropları gıtsın.bız bu meme acısından çok cekcez valla ben korktum çok canları yanıomus Ağustos annelerının

burda aynı durumdaki arkadaşlara doktorları normal doğum yapabilirsin demiş ama benimki sen de kan pıhtılaşması var diyerek , bi de bu plesenta kireçlenmesi çıkınca sezeryanla almalıyız normal doğumu bekleyemeyiz dedi.
Ben de baştan beri normal doğum istiyordum hep sezeryandan çok korkuyordum ama onda da herkeste kesik ve dikiş varmış boşuna diretip risk almak istemedim sanırım.
Kireçlenme için de 32ten sonraki haftalarda bi önemi kalmıyor, normal olarak değerlendiriyoruz, sadece daha sıkı takip gerektiriyor dedi, benimki 28di ilk duyduğumda o yüzden çok korkmuştum kızımda çok küçüktü, ama ilermemiş ve beslenebilmiş çok şükür canım, ama yazmıştım ya düşük kilolu bi bebek bekleme dedi
mrb nilly ankarada kime gidiyorsun doktor ve hastane olarak bu haftadan sonra ankaradayim ama hala kafamda isim netlestirdmedim.ankara tip da cem atabekoglu varmış hic duydum mu fikrin var mi acaba nasıl.yardımcı olursan sevinirim.birde bu izini aktarma ile ilgili bilgi edinebildinmi benimde sezeryan olacak kismetse 38 de ve 37 ekadar çalışmayı düşünüyorum kalan izinler aktarilyormuymus acaba

canım benim bildiğim kadarı ile lağman normal doğumda yapılan bir şey ve makattan yapılıyor.. Sezaryen normal bir ameliyat gibi değerlendiriliyor ve aç gitmen isteniyor anestezi için. Sen sabah yaptır doğumunu gerçi yükselen burcu da önemli :)
Günaydın canım evet yükselen burcu da cok onemli ama bilmiyorum başak burcuna göre acaba hangi yükselen burcunu seçmeliyim? 5-7 arası doğarsa başak, 7-9 arası doğarsa terazi 9-11 arası doğarsa akrep burcu olacak. Sence hangisi daha iyi?

Günaydınlar herkese sayfalar ne kadr çabuk ilerlemiş. Henüz geçmişi okuyamadım hepsini okuyabilir miyim onu da bilmiyorum ama umarım herkes iyidir

Kızlar bu bildirim mesajlarınızı nasil siliyorsunuz?
Birde sizlere bir sorum olacak ben iki çocuğumada yalancı emzik vermedim simdikine vermek istiyorum hatta aldim bile ama ilk kullanımı nasıl olcak yani önce kaynatip mikrobu gidince mi vereceksiniz yoksa paketten acip hemen vercekmisiniz ben suda bi kaynatip verim diyorum ayni biberonu yaptığım gibi siz ne düşünüyorsunuz
Inanmıyorum vermedin mi? İşte idolüm anne modeli :) bende vermeyi düşünmüyorum sadew kundaktayken sakinleşmesi için elleriyle oynayamayacağı için vereceğim oda fazla sürmeyecek sakinleşince alcam emziği. Bende aldım. Ama kundaktan eller çıkınca emzik olayımız bitecek inşallah. Ee sen neden vermek istiyorsun peki şimdi?

kızlar merhaba bugun yoğunluktan dolayı yazamadım umarım hepiniz iyisinizdir bende izne çıktım harika hıssediyorum kendimi :) bugun doktor kontrolumuz vardı bebişim çok hareketlıydı ama nazlı kuşum göstermedi yüzünü bize elini koymuştu yüzüne. normal doğum gibi duruyo dedi ve her hafta çağırıcam dedi doktor. 2700 gr olmuş eymenim ama diğer ultrasonlar gibi hiçbirşeyi belli olmuodu
Gözünaydın canım maşallah subannalah inşallah hersey cok güzel devam eder. Sende artık her hafta gitmeye başladın hadi hayırlısı ;)

Damlacim evde birgün oncefen kayısı kompostonu yap ve brendirdan cek boza kivami gibi olcak onu bir siseye koy bardakla ic eger kivami katı olursa sulandir birde yanina petibor biskuvi ikisi birarada güzel süt yapar.
Tamm canım not ettim onu da aklıma cok sağol bu hafta kayısı kompostosu ve petibör bisjüvisini de alıp koyuyorum çantama

Meral gözün Aydın sen de izne çıkmışsın:) artık evde dinlenmemiz lazım:) benim bebeğim de Çarşamba günü 2700dü. Maşallah bebeğinin kilosu çok çok güzel:) sen normal doğum yapacaksın belli ki. Hayırlısı olsun canım :)

evet canım seninde çıkmış olman lazım izne. evet canım dinlenicez artık sırtlarım ağrıodu son zamanlarda evde canım sıkılacak belki ama sağlımız daha önemli. senin bebiş bizden önde ama kilosu çok güzel maşallah inş hep böyle gider sonuna kadar sorunsuz. başlarda daha iri gidiyo du sezeryan olur die çok korkuodum ama doktor normal gelişimi çok güzel dedi normal yapabiliriz allahın izniyle dedi :) şimdilik normal görünüo hayırlısı neyse o olsun hakkımızda canım.

cnm zaten bebısler son haftalarda ellerını hep yüzüne koyarmış gostermezmıs,normal yanı.belkı artı hıc goremezsın doguma kadar

aaaaaa bilmiodum desene doğunca görücez minnoşları ben çok merak ediyorum yüzünüü elinii ayağınııı neyse az kaldı sayılır allahın izniyle alıcaz kucağımıza yavrularımızı o zaman doya doya bakıcaz :)

Gözünaydın canım maşallah subannalah inşallah hersey cok güzel devam eder. Sende artık her hafta gitmeye başladın hadi hayırlısı :KK66:

sağolasın tatlım inşallah canım hepimizin sorunsuz devam eder. evet canım en çok buna sevindim her hafta gidicem artık :)

Yani şimdi normal doğum yapalım diye de suni sancı almayalım demi? Cidden kafam karıştı.Diyelim bebek normal doğuma uygun günü de geldi ama sancı yok.Suni sancı alır misiniz yoksa sezaryen mi dersiniz?
Slm ben ilk hamileligimde 42 jaftaya kadr bekledim olmayinca sunni sanci aldim..sabah 10 dan aaksam 5 kadar aksam ezani okundugunda yavrum dogdu...ilk 2 saat musade altinda kaldim sonra eve geldim :) ve ben kasimi aldirirken dayanamayan biriyim ama oan Rabbim yardimci oluyor eger hersey normalse sunni sanci alina bilir bence...:)

Günaydınlaaar : )

Beni dün gece ilk defa çakma sancı yokladı, doğuruyorum sandım :KK48: Eşim de yazık uykusundan uyandı kendini ebe sandı, az kalsın doğurtacaktı beni "ayaklarını dik, nefes aaal ver nefes aal ver" fln diye ahahhahaha neyse ki gecti sonra.

Şu sıralar en büyük sorunum kaşıntı. O kadar pahalı kreme, yağlara rağmen karnım catladı. Çatlakları bir kenara koyuyorum öyle kaşınıyor öyle kaşınıyor ki sokak ortası fln demeden acıp kaşıyasım sonra da acıdan ağlayasım geliyor.

evet canım seninde çıkmış olman lazım izne. evet canım dinlenicez artık sırtlarım ağrıodu son zamanlarda evde canım sıkılacak belki ama sağlımız daha önemli. senin bebiş bizden önde ama kilosu çok güzel maşallah inş hep böyle gider sonuna kadar sorunsuz. başlarda daha iri gidiyo du sezeryan olur die çok korkuodum ama doktor normal gelişimi çok güzel dedi normal yapabiliriz allahın izniyle dedi :) şimdilik normal görünüo hayırlısı neyse o olsun hakkımızda canım.

aaaaaa bilmiodum desene doğunca görücez minnoşları ben çok merak ediyorum yüzünüü elinii ayağınııı neyse az kaldı sayılır allahın izniyle alıcaz kucağımıza yavrularımızı o zaman doya doya bakıcaz :)
bakalım evde sıkılmaya fırsat kalacak mı işlerden:) 4 kiloyu bile normal doğuruyorlar canım sen Merak etme. Benim arkadaş 6 kilo doğmuş. Ama annesi çok zor doğurmuş. O kadarı da bu zamanda doğurulmaz:)))) bu arada benim bebeğim de son gittiğimde elini yüzüne koydu:))) ilk baktık yüzü açıktı, sonra götürdü elini koydu yüzüne:) gidin başımdan dedi bize:)))))

Herkese günaydın:) bugün şafak 32-Isparta:)
Dün lohusa tâcımı ve yeni diş fırçaları da aldık. Hastaneye götürmek için:) benim kocam çiçekli tüylü taçları beğenmedi. Sade kırmızı büyük kurdaleli tacı beğendi. Onu aldık:) çok şeker oldum ama onu takınca:))))))

Günaydınlaaar : )

Beni dün gece ilk defa çakma sancı yokladı, doğuruyorum sandım :KK48: Eşim de yazık uykusundan uyandı kendini ebe sandı, az kalsın doğurtacaktı beni "ayaklarını dik, nefes aaal ver nefes aal ver" fln diye ahahhahaha neyse ki gecti sonra.

Şu sıralar en büyük sorunum kaşıntı. O kadar pahalı kreme, yağlara rağmen karnım catladı. Çatlakları bir kenara koyuyorum öyle kaşınıyor öyle kaşınıyor ki sokak ortası fln demeden acıp kaşıyasım sonra da acıdan ağlayasım geliyor.
Çakma sancı çok fena dimi ama:)) yine olacak onu da söyleyim:( insan neye uğradığını şaşırıyor. Bu arada ben de o kadar kremler yağlar sürdüm yine de göbek deliğimin altı çatladı. Çok da pis kaşınıyor. Ben karaciğer enzimlerine bi baktırıcam..

40. haftadayım bebek hala gelmedi. Herhangi bir sorun da yok. 42 haftaya kadar normal 41. haftaya kadar beklerim ben..
Olmadı sancı falan hala yok suni sancı ilk tercihim tabii ki..Sezeryan asla istemiyorum. O kesik düşüncesi ürkütüyor. Ayrıca normal doğumdan sonra çok daha sağlıklı olurken sezeryandan sonra ameliyatlı biri olucam. Asla tercihim değil. Bebeğim ve ben narkoz ya da epidural gibi ilaçları almak istemiyoruz:) Mümkün mertebe herşeyin doğalı normali olsun sonuna kadar şansımı denicem. Mecburiyetlik durum olursa o halde başka Dr lara görünmeye çalışıcam son son tercihim yani o kadar istemiyorum..
Ama Simlacim 40 haftadan sonra beklemek bildiğim kadarı ile sakıncalı çok.Bebek kakasini yapip yiyebiliyormus.Sonrası ise cok tehlikeli bebek için.Ben asla 40. haftadan sonra brklemem gerekirse sezaryen ama o riski alamam.Benim etrafımda birkaç kişinin başına geldi bu kaka yeme olayı.

Çakma sancı çok fena dimi ama:)) yine olacak onu da söyleyim:KK43: insan neye uğradığını şaşırıyor. Bu arada ben de o kadar kremler yağlar sürdüm yine de göbek deliğimin altı çatladı. Çok da pis kaşınıyor. Ben karaciğer enzimlerine bi baktırıcam..
Bu hafta ben de doktora gideyim diyorum hem canım yanıyor hem de bacaklarıma fln da sıçradı.
Bu sancılar bizi doguma fln mı alıştırıyor acaba

canım senin mesela 17 sini normal görünüyor. iki üç gün sonra tabi drlar bilirler belki bir hafta en geç almaları lazım. sonuçta bebek büyümüş oluyor. kakasını yemesi, kordon oynaması boğazına dolanması daha güçlendiği için hızlıca çekmesi vs gibi tehlikeli durumlar yaratabilir. tabi başka şeylerde var. suyun azalması, bebeğin büyümesinden dolayı rahat hareket edememesi vs
bunları korkalım diye yazmıyorum. ama geç olursa tehlikeli hallerde oluyor. bir akrabamızda böyle çok kalmış bebeğinin yüzü buruş buruş olmuş. çok suyun içine kalmaktan.annesi ebeydi. şimdi kız 24-25 yaşlarında..(cildi şimdi çok güzel o ayrı:))

yani dr lar almak lazım dediklerinde ve bebek gelmiyorsa suni sancı verelim dediklerinde doğurman lazım.. devlete gidiyorsan onlar suni sancı vereceğiz derler(tabi başka sıkıntı yoksa) alman lazım. ancak özeller farklı tabi. o da maddi manevi size kalmış birşey.
İşte bende normal doğurmak istiyorum ama eger hiç sancim yoksa günü gelmesine rağmen demek ki ben normal dogurmamaliyim olsaydı sancim gelirdi gibi düşünüyorum sanki.Birde suni sancinin sancısı cok kötü oluyormuş ya korkutuyor beni.Bende halen hiç yalanci en ufak sancı kasılma da yok :(

Back
X