• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
2 gündür benim yerime alınan kız beni arayıp duruyor. Yanımda çalışan diğer ablaya söyledim. Kıza yardım et her şeyde beni arıyor. Ya uyuyorum telefon, dışardayım telefon, doktordayım telefon.. Kızdım yanımdakine. Yeni başlayanın suçu yok çünkü.
Bu arada evde dün temizliğimi falan yaptım. Sizler evde ne yapıyorsunuz? Artık can sıkıntısından bebeğimin yatağını kurmayı düşündüm. 1 hafta daha dursun dedim.. Evde ne yapılır ki:/

eşinin yaşını soracaktım ben de. canım eşin kesinlikle evlilik psikolojisinin yanı sıra çocuk psikolojisine girmiş, tüm arkadaşları da bekar etkileniyordur haliyle.

Bence sen ayarlayabildiğin kadar ayarla gerisi de kendisi bulur zaten kurtulursun :) elbet çıkar ya etkilenen birbirinden. Buluşurken de eşli buluşursunuz olur biter :)

benimkinin de tüm arkadaşları bekardı ama ben nokta atışı yapıp en çok etkileyene kız ayarladım :)))) şimdi bana sen var yaa az değilsin der :)

ya onun arkadaşlarıyla benim arkadaşlarım çok farklı:( bir iki denedim başarısızlıkla sonuçlandı daha çektim elimi bende:( ben 31 yaşıma girdim eşim 27 yaşında:) ama yaşının çok üstünde olgundur. hatta benden de olgundur. bakalım inşallah arkadaşları çabuk evlenir:)

ya onun arkadaşlarıyla benim arkadaşlarım çok farklı:KK43: bir iki denedim başarısızlıkla sonuçlandı daha çektim elimi bende:KK43: ben 31 yaşıma girdim eşim 27 yaşında:) ama yaşının çok üstünde olgundur. hatta benden de olgundur. bakalım inşallah arkadaşları çabuk evlenir:)

neyse evlilik yaşına gelmişler nerdeyse o zaman dua edelim de biran önce evlensinler :)

Canımm sen aldın mı tarih? Seninle konuşamadık bir türlü. Aynen oyle şimdi bu 5 gün geçmiyor gibi geliyor ama aslında zaman geçiyor hatta yaslanıyoruz bir bakcaz evlendiriyoruz bugun yolunu gözlendiğimiz bebişlerimizi

Canim benim 12sinde randevum oncesinde 4unde kardiyoloji randevum var tamda dogum gunumde kalp carpintim cok oluyo dr istedi umarim ciddi bise cikmaz oyle iste bi yandan hazirliklar bi yandan korku bi yandan heyecan hepsi var bende de ama cok az kaldi hissediyorum benim karnim dustu sanirim bakalim bu randevuda buyuk ihtimal belli olur hersey aslinda sayili gun cabuk geciyo bigun donul au yazdiklarimizi okudugunda anlicaksin neerdeeen nereye diye 5gunun tadini cikar bol bol resim cek sonra.o gobus gidicek ama hatira olarak kalmasi hos olur neyse canim ben sizi takipteyim okuyorum arada ama pek firsatim olmuyo yazmaya dinlenemiyorum bile normalken bile bu kadar hareketli olmayan ben hamileligim boyunca tum gun yatmaya basaramadim hayirlisi bakalim kendine dikkat et opuyorum :*

Doğru diyorsun canım inşallah benim doğumum cok rahat olacak. Sadece güçlü olmalıyım orada bol bol aklıma gelirse dua koymalıyım ki zaman geçsin yıksa o 25-30 dakika bana saatler gibi gelir
Ne güzel düşündün :))Sanırım seni alakasız konularda konuştururlar bana kulak operasyonunda öyle yapmışlardı işe yarıyor da.. Olmadı dua okursun ay yanlış mı okudum burayı falan diye düşünürken anne olmuşsun bile :))

Ben karar vermedim canım. Babasının kararı:) iddiaya girmiştik babasıyla. kız olursa o erkek olursa ben koyacaktım kız oldu o kazandı:) internette anket çalışmaları filan yaptı 12 isim üzerinden 1200 kişi tercih yaptı Hüma ismi kazandı ki babasının da ilk tercihi buydu:) anlamını çok beğendi babası. hem farklı hem anlamı güzel diye bu ismi koydu. ben de ısındım isme:) fatih sultan mehmet'in annesinin adıymış ayrıca. o yüzden Hüma Sultan diye dilimizde yer etti:) adı Hüma aslında:)
Güzel isim bende beğendim. Tarihi isim oluşu da ayrı anlamlı eşim de böyle isimleri tercih ediyor.Yavuz Sultan Selimden dolayı Selim istedi oda :))
Evde olmak çok güzelmiş. Çok tatlı şekerleme yaptım ohh miss :D İlk kitabımı bitiricem bile resmen tembelliğin tadını çıkarıyorum.
Son ayda öğle yemeğinden sonra kısa şekerlemeler bebeğe iyi geliyormuş imkanı olanlara bildirilir :)

2 gündür benim yerime alınan kız beni arayıp duruyor. Yanımda çalışan diğer ablaya söyledim. Kıza yardım et her şeyde beni arıyor. Ya uyuyorum telefon, dışardayım telefon, doktordayım telefon.. Kızdım yanımdakine. Yeni başlayanın suçu yok çünkü.
Bu arada evde dün temizliğimi falan yaptım. Sizler evde ne yapıyorsunuz? Artık can sıkıntısından bebeğimin yatağını kurmayı düşündüm. 1 hafta daha dursun dedim.. Evde ne yapılır ki:/
Bu telefon durumu cidden can sıkıcı olmuş..
2 gündür çalışmadan evdeyim ayaklarımı uzatıyorum. Foruma bakıyorum kitap okuyorum. Süttü suydu meyveydi derken öğle yemeği ardından şekerleme :)Şimdilik bana bu tembellik çok keyifli geldi.Annemlerde kaldığımdan burada en yakın dostum da var onunla laflıyoruz..Yürüyüş durumları nasıl ne durumda ben Ataşehire geldikten sonra yürüyüşe çıkmadım 2 gündür pek bi hareketsiz kaldım. Son ayda yürüyüş öneriliyor muydu? Hurma yiyorum düzenli olarak.Çatlak olmaması için serum aldım. Facede bir kızın 36.haftada karnı 2-3 gün içinde haritaya dönmüş cidden çok tırstım. Aman kızlar çok dikkat bol su içmeliyiz...

Son düzenleme:
tüm arkadaşları bekar nerdeyse canım:) benim eşim benden 4 yaş küçük eee çıtır erkek alırsan böyle olur işte:) benim bir arkadaşımın eşinin babasının lafı bu. arkadaşımın eşi de benimkinin aklına soktu bu lafı. gıcık oluyorum ya sürekli söylüyor o da:KK43: valla sakin olamıyorum. artık sinirlerim tavan yapmış durumda. dua ediyorum eski haline dönsün diye başka yapacak bir şey yok. kelimeler tükendi çünkü bende artık. Amin canım Amin. Hümamız yuvamıza huzur,mutluluk getirir İnşallah. Hepimizin yavruları mutluluk getirir ki zaten:)
ayy gıcık oluyorum şu arkadaşlara işte insanın aklına neler sokuyor.Kadınların arkadaşları kocalarıyla iyi olsun ister erkekler tam tersi sanki..Allah sabır versin canım dualarımız seninle..Benim ablamda boşandı ben o yüzden çok çok üzülüyorum böyle evlilikte sorun yaşanınca.. şimdilik sabret lütfen sakin kal ne olur öfkeyle kalkma..

Bu telefon durumu cidden can sıkıcı olmuş..
2 gündür çalışmadan evdeyim ayaklarımı uzatıyorum. Foruma bakıyorum kitap okuyorum. Süttü suydu meyveydi derken öğle yemeği ardından şekerleme :)Şimdilik bana bu tembellik çok keyifli geldi.Annemlerde kaldığımdan burada en yakın dostum da var onunla laflıyoruz..Yürüyüş durumları nasıl ne durumda ben Ataşehire geldikten sonra yürüyüşe çıkmadım 2 gündür pek bi hareketsiz kaldım. Son ayda yürüyüş öneriliyor muydu? Hurma yiyorum düzenli olarak.Çatlak olmaması için serum aldım. Facede bir kızın 36.haftada karnı 2-3 gün içinde haritaya dönmüş cidden çok tırstım. Aman kızlar çok dikkat bol su içmeliyiz...
Ben eşimle her akşam yürüyordum ama dünden beri işleri çok yoğun. Bi de sezeryan olucağım için. Benim de göbeğimin altında çatlak oluştu. Ne sürersen sür boşuna. O kadar pahalı krem de almıştım. Çatlayacağı varsa çatlıyor. Bende 36. Haftaya girer girmez çıktı. Bi de kaşınıyor ki sorma. Losyon yazdı doktor. Yarın alıcam çünkü test sonuçlarıma göre başka birşeyde yazabilirmiş. Zeytinyağı bebeyağı kakao yağı sürmeye devam ediyorum.

kızlar ya ben gecen ay ıdrarda kan tahlılıde verdım.temmuzun 17sınde vermstm kı o zaman demir ilacıda kullanmadgm halde herseyım normal çıkmıştı.sonra maltofer gol demır ılacına başlattı doktor.ıste hatrlarsınız sonra doktorumu degıstım.bugun gene kan ve ıdrar tahlılı yaptı ama bu seferde demır ılacı kullandgm halde kan degerlerım çok düşük çıktı,resmen bayağı kansızlık çıktı dedı.bunu duzeltmemız lazım yukseltmlyz ben senı böyle dogurtamam dedı.ben senı böyle doğurtamam cümlesıbe kafam çok bozuldu.bu ne demek demırım düşük olursa doğum olmyormu.e sezaryen veya normal olmıcaksa bn nasıl dogurcam.ne demek kı bu smdı

kızlar merhaba,
biz geldik..
kilomuz: 2340
boy:fl:66,9 yani bu da 46,8 oluyor di mi:)

dr umuz bize iyi dedi. ekimin ilk haftası sezeryan dedi. dedim eylül sonu vs umuyordum. bekliyordum.. yok dedi. normal gelişim süresi bunu gösteriyor dedi. biraz üzüldüm çok korkularım var önce düşük yaptığım için.. ama inşallah sağlıcakla kucağımı alırım. beklemek benim için sorun değil.yeter ki o iyi olsun.

ikinci bir durum da sezeryandan önce suni sancı vereceklerini söylediler.yani dedim önce acıyı çek sonra yine çek diyorsun dedim. yok dedi. kanamayla ilgili alıştırmak lazım dedi.. yoksa kanamayı durduramayız dedi.

hani geriden gelme durumu vardı benim. ultrasyon için yattığım da ilk onu sordum. yakalamış mı gününü diye.
o da iyi falan yaptı.. çıktısını aldığında bpd ac 33+5, fl 34+3 gösteriyor.benim 34+5 ... yani bir hafta geriden gelmesinin ilgisi var mı acaba.. sormadım soramadım..
eşim yiyeceği içeceği ile ilgili bir öneriniz var mı diye sorduğunda. yok dedi. o kadar da ciddi olsa söylerdi herhalde.. gelşime geriliği var iyi beslen diye..

sancılarım için normal dedi.. akıntı ve yorgunluğu sordum. yani iki adım atınca yürüyeyemidiğimi.olur dedi.. sadece dinlen o zaman dedi. hamilleiğin son ayı en zor dönemi aslında dedi..

hı birde ben bugün kabusla uyanmıştım. resmen evi inlettim. etkisindeydim ağladım.
anlatmayım üzmeyim sizi de..
neyse kv de dr a sordu. kabusla uyandı normal mi dedi. endişelenmeler korkulor oluyor d bu dönemde dedi.

Son düzenleme:
ayriyetten dr bebek doğunca çocuk doktoru tarafından enfekiyondan etkilenmiş mi diye onu da kontrol edilmesi gerektiğini söyledi.. yani arkadaşlar enfeksiyon olanlar benim gibi antibiyotik kullananlar varsa aynı şekilde onlarda bebeğiniz doğunca bu nu çocuk dr una bildirin.. ona göre bakılsın.

kızlar ya ben gecen ay ıdrarda kan tahlılıde verdım.temmuzun 17sınde vermstm kı o zaman demir ilacıda kullanmadgm halde herseyım normal çıkmıştı.sonra maltofer gol demır ılacına başlattı doktor.ıste hatrlarsınız sonra doktorumu degıstım.bugun gene kan ve ıdrar tahlılı yaptı ama bu seferde demır ılacı kullandgm halde kan degerlerım çok düşük çıktı,resmen bayağı kansızlık çıktı dedı.bunu duzeltmemız lazım yukseltmlyz ben senı böyle dogurtamam dedı.ben senı böyle doğurtamam cümlesıbe kafam çok bozuldu.bu ne demek demırım düşük olursa doğum olmyormu.e sezaryen veya normal olmıcaksa bn nasıl dogurcam.ne demek kı bu smdı
Bebek büyüdükçe kan ihtiyacın artmıştr. Bı yüzden kan ilacının dozunda artış yapması normal. Kan kaybımız her iki doğumda da olacağı için risk almamak için değerlerini normale çevirmek zorunda.

Bebek büyüdükçe kan ihtiyacın artmıştr. Bı yüzden kan ilacının dozunda artış yapması normal. Kan kaybımız her iki doğumda da olacağı için risk almamak için değerlerini normale çevirmek zorunda.
bana önce smdılk normal doğum ıcın skntı yok dedı,tahlıllerden sonrada ben senı dogurtamam dedı.kan bole vereblrz dedı.netten arastrdm eğer düzelmezse sezeryan ypıorlarmıs.keyfım kactı

kızlar bir de troit ilacı kullanlanlar ameliyaz öncesi mutlaka dr larını hatırlasınlar .gerçi sorarlar ama siz yine başlamadan hatırlatın. çünkü dr bana sen eutroxy kullanıyordun değil mi dedi ona göre hazırlanmamız lazım dedi..

Ben eşimle her akşam yürüyordum ama dünden beri işleri çok yoğun. Bi de sezeryan olucağım için. Benim de göbeğimin altında çatlak oluştu. Ne sürersen sür boşuna. O kadar pahalı krem de almıştım. Çatlayacağı varsa çatlıyor. Bende 36. Haftaya girer girmez çıktı. Bi de kaşınıyor ki sorma. Losyon yazdı doktor. Yarın alıcam çünkü test sonuçlarıma göre başka birşeyde yazabilirmiş. Zeytinyağı bebeyağı kakao yağı sürmeye devam ediyorum.
Az önce geldik biz de yürüyüşten...Kullandığım serumun tedavi edici etkisi de varmış sabah akşam sürüyorum inşallah artmaz bu kadar kalsa buna da şükür bende de alt kısımda az da olsa var.
Ama dediğin doğru çatlayacağı varsa çatlıyor. Ablam en iyi çatlak önleyici su dedi bol bol su içmemiz gerekiyor en azından bu son zamanlarda daha fazla dikkat etmeliyiz buna ben pek içemiyorum daha fazla özen göstericem...

Merhaba kızlar. Hepsini okuyamadım maalesef. Bugün hiç girememiştim nete. Bende bugün kontrole gittim. 34. haftadayım. Muayeneden önce çikolata yemiştim. Muayenede benimki yalanıyordu çok komik :) Doktor aaa yalanıyor bu dedi :) Çikolata yedim ondandır dedim bende. Ama tuhaf ben ultrasonda izlerken hiç kendi bebeğim gibi gelmiyor TV'den bi bebek izliyorum gibi geliyor. Kilosu da 2.380 gr. olmuş şapşikin :)

Normal doğum yapıcam inş. henüz şükür ki buna engel bir sorun yok.. O yüzden neler yaşayacağımı çok merak ediyorum..Tam bir macera olacak gibi hissediyorum.Ben panik yapan ve heyecanlı bir yapıya sahibim abartı yaşarım duyguları...Gerçi büyük olaylarda da şaşırtan bir sakinliğim olur meraktayım yani :))
Ne annem yanımda ne de k.v. olacak. Hep böyle eşimle beraber işlerimizi tamamladık sanırım buda öyle olacak. Heyecanlıyım...Hepimizin ayrı ayrı hikayesi olacak umarım okurken yüzümüzde hep bir tebessüm bırakır :)

Bende ins normal dogum dusunuyorum, yanimda annem olucak.. hepimizin hikayesini okuruz artik ne guzel:)

Back
X