• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Ne güzel sende güzel güzel haberlerle gelirsin inşallah. Evet canım 7-7.30 gibi yatışım yapılacak tahlil falan alcaklarmış 9-10 gibi ameliyatta olcam

bende o saatlerde 9-10 gibi doktorda olucam sana bol bol dua ederim canım eminim ki diğer arkadaşlarımızda öyle yapacak

günaydın canım, iyiyiz sen nasılsın? nasıl gidiyor hamilelik? iyi yapıyorsun canım ya benim öyle bir şansım yok :( bi de uyuyamam ben..
valla son haftalr canım ya artık bunaldım ıyıce bu hafta 2 hafta daha var gelıp gıtmektenbıktım evde kalmak oğlumla ılgılenmek ıstıyorum bırazda sıcaklar zaten bunaltıyo

Haklısın aslında ama cok merak etmeye başladım basıma neler gelecek bilmiyorum :KK43: dikişlerin acısından cok korkmaya başladım benki aman nolcak diyen kız simdi korkmaya başladım işte.1 hafta sonra ayağa kalkıp en azından yarım saat yürüyebilmek istiyorum. Depresyona girerim ben evde otur otur otur. En güzeli canım içimizde kalsınlar çıktıkları anda o karıscak bu karıscak delircem ben hemde hamilelilik cok güzel bir duygu son haftaları saymazsak tabi
Canım ne bir haftası hemen aynı gün ayağa kaldırıp yürütecekler seni hafiften..Hiç korkma ablamda sezeryan oldu 2-3 gün evde ağrı kesici ilaç veriyorlar sonra tamam zaten ablam diyorki bebeğe süt içir ona alış derken ağrını unutuyorsun..Bir haftaya gezmeye bile gidersiniz ana kız süslenip :D

Geçmiş olsun canım ya, iyi ki yazdın bunu. Ben de tereddütteydim ama şimdi ağdacıya gitmemeye karar verdim. Makinenin traş kısmıyla alabildiğim kadarıyla alırım. Hiç riske atmayayım şu son günlerde.

Maşallah sizeeee :nazar::nazar::nazar::nazar: Damlacığım sana demiştik ama sen ister istemez stres yapmıştın. Bak çok şükür herşey yolunda, fıstığımız da kocaman olmuş. Allah sağlıkla hayırlısıyla kavuştursun evlatlarımıza. Bahtları güzel, ömürleri uzun olsun inşallah. :nazar:

Canım benim çocukluk arkadaşım da baba olmaya hazır değildi. Hatta eşine çok çektirdi hamileliğinde. Bebeği aldırması için baskı bile yaptı. Ama oğlunu kucağına aldığında öyle bir ağladı ki ve şimdi muhtelem bir baba ve iyi bir eş.

çocugu olacağı için çok heyecanlı aslında. bebeğimizin tüm hazırlığını birlikte yaptık. her şeyiyle ilgilendi. her sabah odasına gidip eşyalarını seviyor bebişin:) onun sorunu beni hamile gibi görmemek, ilgi göstermemek,özenli davranmamak. dün özür diledi. dikkat edeceğini söyledi, bakalım İnşallah zamanla düzelir:)

Kızlar bende de belki yersiz ama şöyle bi sıkıntı başladı arada yani aklıma gelince sıkılıyorum. Ben doğum yaptıktan sonra ev böyle cümbür cemaat devamlı olsun istemiyorum. Ama öyle olacak gibi. Annem yanımda çok uzun kalamaz çünkü Ankara'da yeğenime bakıyor. Kayınvalidem ben seni yalnız bırakmam dedi ama insan hep yanında biri sıkılır yahu mıç mıç. Birde tek kayınvalidem yok ki eşi,annesi, görümcemde bekar zaten. Sanki benden çıkmayacaklar gibi geliyor. Birde kayınvalidem çekiştirmek için asla demiyorum ama mesela bir salata yapar yerler, dolap kapakları leş gibi olur, yerde domates suları falan. Öyle olursa ben ne yapacağım? Ne faydası var bana?

valla son haftalr canım ya artık bunaldım ıyıce bu hafta 2 hafta daha var gelıp gıtmektenbıktım evde kalmak oğlumla ılgılenmek ıstıyorum bırazda sıcaklar zaten bunaltıyo

ben de sıkıldım gerçekten canım hiç çalışmak da istemiyor aksi gibi bir sürü de iş var. Masamı falan da toplamam lazım. Burdaki eşyalarımı eve taşımam lazım..

Kızlar bende de belki yersiz ama şöyle bi sıkıntı başladı arada yani aklıma gelince sıkılıyorum. Ben doğum yaptıktan sonra ev böyle cümbür cemaat devamlı olsun istemiyorum. Ama öyle olacak gibi. Annem yanımda çok uzun kalamaz çünkü Ankara'da yeğenime bakıyor. Kayınvalidem ben seni yalnız bırakmam dedi ama insan hep yanında biri sıkılır yahu mıç mıç. Birde tek kayınvalidem yok ki eşi,annesi, görümcemde bekar zaten. Sanki benden çıkmayacaklar gibi geliyor. Birde kayınvalidem çekiştirmek için asla demiyorum ama mesela bir salata yapar yerler, dolap kapakları leş gibi olur, yerde domates suları falan. Öyle olursa ben ne yapacağım? Ne faydası var bana?
Canım bende aynı korkuyla günlerdir yasadım sonunda da dün eşime dedim kimseyi istemiyorum doğumda anneme de söyledim yani herseyiyle ben ilgilenmek ben yapmak istiyorum bana öğüt verilsin istemiyorum yapamıyorsam da kendim öğrenmek istiyorum dedim eşimde haklısın dedi. Hastanede emzirirken oda da kimseyi istemiyorum mesela. Sonra evde misafirde istemiyorum oyle kalabalık misafirlere gerek yok dedim mikrop kapanilir kızım dedim kayınvalidem de Allah'tan bize uzak ta gelip gider yarım saat okadar inşallah yoksa ben alır kızımı geçerim odaya hayır bizimde dinlenmeye ihtiyacımız var

yok olmuyor deniyorum ama birde ecde deneyeceğim iş yerinde mi olmuyor acaba off..Bende size link göndereyim bari:)
http://www.newjoy.com.tr/tr-TR/Bebek_Odalari-p/Blue-Birdy-11
http://www.newjoy.com.tr/tr-TR/Bebek_Odalari-p/Laura-379#detay

Kızlar sizce oğluma hangisini alalım?

İkinci bebeği düşünüyorsan bence beyaz olanı al, aksesuarlarını mavili yaparsın
yok kızım olursa ona ayrı alırım dersen maviyi al
inşallah kafanı karıştırmamışımdır,

ben beyaz aldım, aksesurları mavi kırmızı, kız olursa sonra onları pembe tonuna çeviririm diye düşündüm

Canım ne bir haftası hemen aynı gün ayağa kaldırıp yürütecekler seni hafiften..Hiç korkma ablamda sezeryan oldu 2-3 gün evde ağrı kesici ilaç veriyorlar sonra tamam zaten ablam diyorki bebeğe süt içir ona alış derken ağrını unutuyorsun..Bir haftaya gezmeye bile gidersiniz ana kız süslenip :D
Yok yürüteceklerini biliyorum benim sorunum akşam sporlarımı dediğin gibi gezmelerime ne zamana başlarım onu düşünüyorum bide dediğin gibi sezeryan ağrısı problemimdi ama sanırım onunla uğraşacak vaktim bile kalmayacak kızımla uğraşmalardan :)

İkinci bebeği düşünüyorsan bence beyaz olanı al, aksesuarlarını mavili yaparsın
yok kızım olursa ona ayrı alırım dersen maviyi al
inşallah kafanı karıştırmamışımdır,

ben beyaz aldım, aksesurları mavi kırmızı, kız olursa sonra onları pembe tonuna çeviririm diye düşündüm

Dediğin mantıklı evet ama beyaz çok mu sırıtır bilemedim.Biraz daha düşüneyim bakalım..Sağol fikir için:)

Canım bende aynı korkuyla günlerdir yasadım sonunda da dün eşime dedim kimseyi istemiyorum doğumda anneme de söyledim yani herseyiyle ben ilgilenmek ben yapmak istiyorum bana öğüt verilsin istemiyorum yapamıyorsam da kendim öğrenmek istiyorum dedim eşimde haklısın dedi. Hastanede emzirirken oda da kimseyi istemiyorum mesela. Sonra evde misafirde istemiyorum oyle kalabalık misafirlere gerek yok dedim mikrop kapanilir kızım dedim kayınvalidem de Allah'tan bize uzak ta gelip gider yarım saat okadar inşallah yoksa ben alır kızımı geçerim odaya hayır bizimde dinlenmeye ihtiyacımız var
Benim kayınvalidem de İstanbul'da ama uzak sayılır bana. Ve eminim yatılı kalmayı planlıyor bende. Ok kalsın ama bana bi faydası olacağını sanmıyorum ki. Diyorum ya mesela yemek yapmak için mutfağa girecek. Sonrası ocak, tezgah,yerler aman allahım düşünemiyorum bile. Aklıma geldikçe sinirlerim bozuluyor ya. Birde bebek olunca kapıdan kovsanız bacadan girerim diye espriler yapıp duruyor ne demekse. Dün kontrolüm vardı hemen bebeği soruyor yüzünü gördün mü vs. Ya tek derdin bu mu suratı mı. Valla sinirlendim göstermiyor artık kendini görmedim dedim. Tamam ilk torun ama tepkileri o kadar ama o kadar abartı ki anlatamam.

Herkeslere günaydın geçmişi okumaya çalıştım ama umarım birşeyler kacırmamısımdır. Kaldı mı bize 4 gün :) anam bitmesin bu hamilelik :KK43: sanırım üzülmeye başladım son günlerini artık dolu dolu yasamak yemek içmek istiyorum sanırım son günlerde 2 kg alabilirim deli gibi yemek yiyorum tadını çıkartıyorum herseyin kıymetini bilin valla bide cok tırsıyorum ben bu sezeryandan bugun iyice araştırma yapcam bakalım nedir ne değildir be zaman ayağa kalkıp yürüyüşlerime sorunsuzca devam edebileceğim merak ediyorum
Damla ay cok heyecanlandım .:)allahım sağ salim kucağına al ben valla bir an önce doğsun istiyorum keşke benimde 4 günüm kalsaydı doğsaydı asyam:)

Benim kayınvalidem de İstanbul'da ama uzak sayılır bana. Ve eminim yatılı kalmayı planlıyor bende. Ok kalsın ama bana bi faydası olacağını sanmıyorum ki. Diyorum ya mesela yemek yapmak için mutfağa girecek. Sonrası ocak, tezgah,yerler aman allahım düşünemiyorum bile. Aklıma geldikçe sinirlerim bozuluyor ya. Birde bebek olunca kapıdan kovsanız bacadan girerim diye espriler yapıp duruyor ne demekse. Dün kontrolüm vardı hemen bebeği soruyor yüzünü gördün mü vs. Ya tek derdin bu mu suratı mı. Valla sinirlendim göstermiyor artık kendini görmedim dedim. Tamam ilk torun ama tepkileri o kadar ama o kadar abartı ki anlatamam.

:) canım maalesef ki diyecek bir şeyimiz yok. Benim annem gelecek Allah'tan kalmaya, kayınvalidem gündüzleri gelir kesin her gün. Annem gidince de gelir kesin. Ben şimdiden konuşturmuyorum ben öyle yapıcam böyle yapıcam diyorum Allah'tan çok karışmıyor. Ama sevmeleri benimkinin de aşırı abartı. Şimdiden ay annesinin güzeli diyor, eşime dedim zaten annen değil onun annesi benim diye. Valla doğunca da derse söyliycem artık. Sinir ediyor bu cümle beni. Çok zor günler bizi bekliyor burda eşlerimize de çok iş düşüyor. Bakalım neler yaşıycaz

doktorum normal doğum yanlısı. arkadaşlarımın da doktoru. bir arkadaşım inat edip 8-9 saat sancı çekti, doktorum sne inatsan ben de inadım diyerek almadı sezeryana. sonunda normal doğum yaptı:) ama tabi suni sancı vermek zorunda kaldılar:KK43: zaten doğumun büyük kısmı ebelerle yapılıyor artık, inşallah hastanenin ebeleri iyidir:KK43:

aylardır doçent diye fazla para veriyorum, doğumda ebelere bırakamam kendimi,
herkes için hayırlısı, sağlıklısı olsun, inşallah zorlanmadan hemen olur doğumun, benim annem 20 yıl ara verip 4,100 kg kardeşimi normal doğumla dünyaya getirdi, ama ben dayanamam gibi geliyor

Artık ben de çok zor geliyorum işe :KK43:Özellikle klavyede birşey yazmak için eğildiğimde nefesim daralıyor :KK43: Dediğiniz gibi uykuya da hiç doymuyorum, izne ayrılınca sıkılırmıyım diyordum ama sanırım insanın hali,gücü olmayınca sıkılmaz...
ben sanırım son güne kadar çalışıcam ama çok şükür ede olduğum için yol stresim felan yok, yemek molalarında felanda uyuyorum

Maşallah subannalah cok güzel anerlerse gelmişsin canım hadi hadi az kalmış sana da :) nerdeyse 1 ay diyelim hatta belki 25 gğnde olabilir azaltalım ki güzel gözüksün dimi annes. :) insan özlüyor içerdeki biran once dışarı çıksın istiyor ama inan son günler de de çıkmasın ya kalsın diyor ben suanda o moddayım kalsın çıkmasını dışarı :KK66:
sağol canım..
hayırlısı olsun canım.. pazartesi hayırlısıyla kucağına alınca iyi ki bugün gelmişsin dersin.. onun o tatlılığını masumluğunu görünce.. bakım ve büyütme işi de bir şekilde oluyor. bebek bizi biz bebeği yöneterek zaman geçiyor..

canım sana birşey soracaktım. sezeryan olsa da alttan muayene yani çatı muayenesi dedikleri muayeneyi niye yapmak istiyorladı. gerek duyuyordu. sezerayn olacak birine alttan muayene niye yapıylır diye bir ara konuşulmuştu. şimdi bana da öyle birşey dedi de daha sonra bakacağınız deyince soramadım.

eşimin en sevdiği padişah Yavuz Sultan Selim:) çok güzel bir isim Selim. İsmiyle yaşasın paşamız:) Ben 37. haftaya kadar çalışacam ne yazık ki:KK43: artık çok zor geliyorum işe, çok yoruldum. imrendim sana ohhh keyfini çıkar:) artık 37.haftadan sonra erken doğmazsa ben de 1-2 hafta şekerleme yaparım:)
İnşallah canım zamanında gelirler sende az da olsa dinlenirsin..Resmen ödem falan kalmadı artık bende az önce farkettim ayak bileklerimdeki kemikleri görmeyeli ay olmuştu incecik kaldılar dinlenmek gibisi yok son ay cidden dinlenmeye vücudun ihtiyacı var...
Akşam eşin konuşmuş seninle öyle sevindim ki...Düzelecek herşey canım hele bebek de geldi inşallah eski günlerinizden daha güzel günleriniz olacak..İnsanoğlu korkuları endişeleri hataları olabilir...Evlilik sevgililik gibi değil hele bebek de olacak şimdi...
Dualarımız seninle sen de bol bol et...Herşey güzel olacak sen de daha anlayışlı ol hatasını daha da anlayacaktır :D

Günaydın canlar,biz de kontrolden geldik...
34'ten sonra coraspini bıraktığımız için suyuna dikkat edecez demişti ya dün akşam suyu gayet iyi çıktı çok şükür.First'e duyurulur:)Nst'de küçük sancılar vardı ama bebeğin kalp atışları iyi olduğu için beklemeye devam ediyoruz.
Pıhtılı arkadaşlarım, dün bir de iğne saatinde geri sayıma başladık biz. Şimdiye kadar akşam 10'da yapıyordum ya artık iğne saatini her gün 1 saat geri çekerek sabah 7'de sabitleyince artık doğuma hazır olacaksın dedi:)
Bu arada kızımın boynunda bir tur kordon vardı, merak etme sıkıntı olmaz çünkü zaten sezaryan olacaksın dedi ama normal doğumda sıkıntı olabilir,belki bu yüzden de sezaryana dönebilirdi dedi. Bu aralar gidenler kordonların durumunu da sorun olur mu? Bizden haberler böyle, dualarınızı bekliyoruz kızlar..
Kuzular bu haftalarda yüzünü gösterrmediği için biz birini yakalamışken kamuoyuyla paylaşalım,36.haftasında kızımız:) DSC_3077[2].webp

Back
X