• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
canım zaten ilk gün ağrı kesici veriyorlarmış çok hissetmiyormuşsun. 1 hafta çok uzun bir süre bence rahatlıkla yürürsün canım. İkinci gün ayaktasın bak gör :KK66: hiç korkma azıcık kesicekler annesiii :)
Inşallah canımm spora alışık bir bünyem var hemen kalkarım Heralde bu halimle bile hala yürüyorum saatlerce. Dün dayanamadım yine yürüdüm :) yok ben evde oturamıykrum illa sabah yada aksam yürüyüş yapacağım

bende o saatlerde 9-10 gibi doktorda olucam sana bol bol dua ederim canım eminim ki diğer arkadaşlarımızda öyle yapacak
Cok tesekkür ederim canım dualarınızı eksik etmeyin üzerimden panik yapmadan acısız sızısız alıyım kızımı kucağıma inşallah

evet garip gerçekten. İnşallah canım. Ben hiç düşünmüyorum zaten, hep hayırlısı diye dua ediyorum. nolursa olsun yaşanacak bir süreç var bi şekilde çıkacak bu çocuk :) ben sancılardan falan değil de çıkış anından korkuyorum en çok :KK43:
Of bende çıkış anından korkuyorum. Yani hiç can acısı değil de içim bi tuhaf oluyor birde bebeğimi düşündüğüm için zorlanmadan çıksın istiyorum.

Sorma canım, bu haftalarda her randevu ayrı bir adrenalin kaynağı:) Şimdiye kadar babaya benzetiyorlardı ama bizde yanaklı olan benim,ikimizinde burnu küttür ama benim burnum daha küçüktür, o yüzden karar veremiyorum ben, belki ikimize de benziyordur:) ne yardan ne serden:)

üff bizimki de kendini gösterse de biz de kime benzediğini görsek :(
Allah gönlüne göre versin canım, sağlıklı olsunlar da.. Bir de eşime ya da bana benzesin başkasına benzemesini istemiyorum :(

ayy çıkış anını düşünmek çoook değişik, yazdığını okuyunca bile kalbim hızlı atmaya başladı:) inşallah sezeryanla olmaz bayılmam da görürüm bebişin ilk anını. çok merak ediyorum sarışın mı olacak esmer mi diye:) eşim sarı ben esmerim:) hatta eşimi tembihledim, sezeryan olursam uyanır uyanmaz ten rengini söyle diye:) ya ben doğuracam ilk ben görmeliyim :KK43:

ben sezaryen de olsa epidural istiyorum görmek için. Genel anesteziden korkuyorum zaten. Bence erkekler anlamaz ilk çıktığında sarı mı esmer mi :) tüylü buruşuk bişey oluyorlar :)

Sende eşine değil direk kayınvalidene söyle canım. Kızımın tek annesi var o da benim de şakayla karışık. Ay herkes yerini bilsin ya offff şişirmesinler bizi.

bundan sonra söylerse direk kendisine söyliycem zaten canım. gerçekten sinir oluyorum kendilerini üst anne gibi görüyorlar sanırım biz alt anne taşeron :))

Benim kayınvalidem de İstanbul'da ama uzak sayılır bana. Ve eminim yatılı kalmayı planlıyor bende. Ok kalsın ama bana bi faydası olacağını sanmıyorum ki. Diyorum ya mesela yemek yapmak için mutfağa girecek. Sonrası ocak, tezgah,yerler aman allahım düşünemiyorum bile. Aklıma geldikçe sinirlerim bozuluyor ya. Birde bebek olunca kapıdan kovsanız bacadan girerim diye espriler yapıp duruyor ne demekse. Dün kontrolüm vardı hemen bebeği soruyor yüzünü gördün mü vs. Ya tek derdin bu mu suratı mı. Valla sinirlendim göstermiyor artık kendini görmedim dedim. Tamam ilk torun ama tepkileri o kadar ama o kadar abartı ki anlatamam.
Lakitocum Allah kolaylık versin Kv nin esprilerini hiç sevmedim. Annem babanem rahatsız diye Rizden gelemiyor. Kv dem de Didimde kızı rahatsız engelli torununa baktığı için bu durumda gelemiyor.
Annemin 4. kvmin 5. torunu yani onları yeterince heyecanlandırmıyor. Bu durum beni biraz buruyordu bu yalnızlığım ama sizlerin yazdıklarını okudukça ohh en iyisi başım rahat diyorum :D
Eşim doğum izni+yıllık izin alacak doğumum için birlikte halledicez inş.herşeyi...
Kendi işimi kendim yapmayı seviyorum zaten... Hele işime burnunu sokunca biri hiç hoşlanmıyorum. Kv dem de çok bilmiştir. Bebekleri ısıra ısıra sever diye anlattı eşim aklım çıkıyor düşündükçe...Aman gelmemesi yerinde olmuş. Her şerde hayır vardır boşuna demiyorlar :)

Inşallah canımm spora alışık bir bünyem var hemen kalkarım Heralde bu halimle bile hala yürüyorum saatlerce. Dün dayanamadım yine yürüdüm :) yok ben evde oturamıykrum illa sabah yada aksam yürüyüş yapacağım

kesin kalkarsın canım hele spor yapanlar, hareketli olanlar daha çabuk toparlıyor kaslar düzgün olduğundan ;) ben de sürekli oturamam evde inşallah o gücümüz kuvvetimiz olur da hemen çıkabiliriz gezmelere :)

Of bende çıkış anından korkuyorum. Yani hiç can acısı değil de içim bi tuhaf oluyor birde bebeğimi düşündüğüm için zorlanmadan çıksın istiyorum.

ben can acısını düşünüyorum desem o_O herkes o anda bağırıyor çünkü. Neyse düşünmeyelim, kimler doğuruyor biz de doğururuz inşallah

Günaydın herkese
Kızlar ben dün nst ye girdim ilk kez doktoruma da gösterdim ama bir açıklama yapmadı. Tamam güzel dedi. bir sorun olsa söylerdi değil mi? Çalışamaz raporumu da aldım. Zaten tatildeydim hiç başlamadım okula ama bir garibim.
Kızlar bu arada ben daha hazırlıkları bitirmedim benim doğum bir aksilik olmazsa inş 15 ekimden sonra gözüküyor. Ben de eylülün 20 sinden sonra eksikleri bir günde alıp, ekimin başında da ev temizliği, düzenlemeler falan yapıcam çok mu geç kalmış olurum sizce? çok vakit alıyor mu? Annem ve kayınvalidemde yanımda olacak o zaman yalnız olmayacağım yani.

Sizin de hasret bitiyor inşallah annesi, hem de ne bitmek:) Bence İlay da çok şirin bir kız olacak, daha ilk aylarından belliydi, Şeker kız Candymiz o bizim:)
Ayy cok tesekkür ederiz canımm ama seninkinin yanaklarına ve o minik burnuna bayıldım maşallah maşallah nazarlardan korusun Rabbim onu

ben kv yi annem gibi görmek istedim. yani sonuçta eşimin annesi. benim annem de hep kv den hep iyiliğinizi ister vs der..
benim annemde yeğeninin hediğine gitmedi.. 2 saatlik bir mesafeye bir gün için koştura koşutra temizlik yapıyımm yemek yapıyım hazır birşeyler olsun diye gelip gidiyor.. sonuçta tek ben yemiyorum. burayı tek ben kullanmıyorum.
Canım alıntı yaparken kısalttım biraz o yüzden. Sende tam tersi durum. Sen anladığım kadarıyla kayınvalideni anne gibi görmek istiyorsun ama karşılığını göremiyorsun. Ama benimde tam tersi. Kayınvalidem onu annem gibi görmemi istiyor. Tamam seviyorum, iyidir gerçekten, iyi niyetlidir. Ama bende annem gibi koymak istemiyorum. Annem gibi göremem, konuşamam onunla. Farklı yani herkesin yeri. Ama tabi ki beni düşünsün isterim. Seninki de biraz ilgisizmiş. Ama fazla ilgi alaka da kötü cidden.

Ben 32 hafta olmadan öncesinde işe gitmeyi bıraktım. Abimin işyeri olma avantajı var :D Geçen hafta sonuna kadar da aktif şekilde evden çalıştım. İşler yoğun hala da çalışmam gerekirdi yok dedim bacaklarımı uzatıcam ağrım var dedim.
Canım anlattıklarından eşinin seni sevdiğini bende hissediyorum. Dün öyle üzülmüştüm ki eşime bile anlattım. Böyle mükemmel aşklar bak ne hale gelebiliyor diye canım o da ayrı ilgilendi beni böyle üzgün endişelenmiş görünce...
Bizler de ayrı duygusalız eşin seni seviyor ne olursa olsun bunu kendine tekrar et bu bence seni daha anlayışlı yapacaktır. Sen böyle olunca eşinde daha iyi olacaktır eminim :)
Biran önce evde oturmaya başlarsın inş. Çalışan arkadaşlarım için çok üzülüyorum gerçekten çok zor bu günler..Allah yardımcınız olsun...Günler hemencik geçsin tatil olun hemen inş...
Ben de karadenizliyim bebeklerin genlerinde var heralde :) Benim ki de şükür fena hareketli horon tepiyorlar :)

ayy canım ya üzülme burada okuduklarına, bebişin etkilenmesin:( ben burada okuduklarıma üzülüp eşime anlattığımda yasaklayacam sana orayı diyordu artık anlatmıyorum:) senin durumun cidden büyük şans canım. 3 çocuk yap diyor devlet ama doğum öncesi sonrası toplam 4 ay izin veriyor. doğum sonrasına izni bırakmak için mecbur son güne kadar çalışmaya çalışıyorum:( insan sadece seviyor diye düşünerek teselli bulamıyor ne yazık ki canım. istiyor ki görsün o sevginin tomurcuklarını. duysun sevgi sözcüklerini, kalbine dokunsun, sevgisiyle sarıp sarmalasın. bir de bilmesem nasıl büyük bir ilgiyle sevebildiğini, yok adamın kapasitesi diyecem. ama öyle de değil ki. zaman her şeyin ilacı, düzelir inşallah zamanla. ya ben böyle değildim aslında. 1-2 ay öncesine kadar bu kadar düşkün değildim, şimdi yan odada olsa özlüyorum adamı. şımarmasın diye fazla üstüne düşüyor gibi görünmek de istemiyorum:))) ben böyle tutkuyla bağlandıkça adam daha bi soğuk oldu:) inşallah doğumdan sonra eskisi gibi olurum, sıkıldım bu duygusal sulu göz Aslı dan:)) benim eşim Trabzonlu ben Erzurumluyum. Bebişim ultrasonlarda da babasına daha çok benziyor:) ona benzemesine bayılıyor eşim de:) benzesin ona, daha çok hoşuma gider sevdiğimin yansımasını doğurmak:) evde oturmama 2 hafta kaldı. Allahtan evde pek bir iş yapmıyorum, annem üst katımda oturuyor. yemeklerde hep onlardayız, evimi de ya eşim ya kız kardeşim temizliyor.ütümü filan da yapıyorlar. bebişimin tüm hazırlığını da neredeyse kardeşim ve eşim yaptı. bebişime de annem bakacak. çok şanslıyım bu yönde:)

Günaydın canlar,biz de kontrolden geldik...
34'ten sonra coraspini bıraktığımız için suyuna dikkat edecez demişti ya dün akşam suyu gayet iyi çıktı çok şükür.First'e duyurulur:)Nst'de küçük sancılar vardı ama bebeğin kalp atışları iyi olduğu için beklemeye devam ediyoruz.
Pıhtılı arkadaşlarım, dün bir de iğne saatinde geri sayıma başladık biz. Şimdiye kadar akşam 10'da yapıyordum ya artık iğne saatini her gün 1 saat geri çekerek sabah 7'de sabitleyince artık doğuma hazır olacaksın dedi:)
Bu arada kızımın boynunda bir tur kordon vardı, merak etme sıkıntı olmaz çünkü zaten sezaryan olacaksın dedi ama normal doğumda sıkıntı olabilir,belki bu yüzden de sezaryana dönebilirdi dedi. Bu aralar gidenler kordonların durumunu da sorun olur mu? Bizden haberler böyle, dualarınızı bekliyoruz kızlar..
Kuzular bu haftalarda yüzünü gösterrmediği için biz birini yakalamışken kamuoyuyla paylaşalım,36.haftasında kızımız:)Eki Görüntüle 1233266

Maşallah canım ne kadar güzel haberler getirdin.. Bebeğinde çok belirgin görünüyor çok güzel maşallah canım :nazar:

Aman Allah'ım maşallah size :) cok mu cok güzel bir kızın olacak inşallah :) Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin valla bende ozledim artık kızımı görmeyi sanırım 12 hafta oldu bayadır görmüyorum yüzünü :KK43:

4 gün sonra bol bol bakarsın prensesimizin yüzüne:) ayy bizi de heyecan bastı. doğduğu gün yapabilirsen fotoğrafını koy, bizi haberdar et:) o bizim ilk bebişimiz, ilk göz ağrımız:)

ben kv yi annem gibi görmek istedim. yani sonuçta eşimin annesi. benim annem de hep kv den hep iyiliğinizi ister vs der..
ama hamilelik döneminde özellikle 12 haftalıkken maalesef soğudum. en son işte yeğenin düğüüne geldi. benim zor hamilelik geçirdiğim halde.erkek tarafı olduğu halde kız çıkarma olayına gitmek için çırpındı. sonra yakına baş sağlığı dilemek için gitti. neymiş onlara yardım etmiş çok memnun olmuşlar.. ee benim de yardıma ihtiyacım var..

annem geldiğinde tüm işi yapar. hiçbir iş bana bırakmaz. bununla da kalmaz suyumu yemeğimi hazırlar, kaldırır....ayağına uzanamazsın diye ayak tırnaklarımı kesti,törpüledi.. banyoda liftledi. kv dem durdu evi süpürdü sağolsun yinede ama yemekti mutfağı toplamaktı çamaşırdı bana kaldı.. yaptığı zamanda yarım yamalak yapıyordu. mesela ocağı ben mutlaka silerim .kirli ocak olunca tabakları makineye koymuşsun yeterli olmuyor. ya da masayı toplarsın.eşyaları yerleştirirsin.. normalde böylemi sanmam.kendi odasını düzlemekten bir hal oluyor..
doğumda gelemem vs dedi. lazımsa annen olmazsa geliyim dedi. biliyor annemin olacağını. tamam yine sağolsun bir ihtimal olarak düşünmesi önemli. ama yeğenin düğüne gelip ölüm kalım meselesine böyle düşünmesi tuhaf değil mi. imkanını yoksa mesafe uzaksa senin içine önemli olan yeğeninin düğünü mü bir tane gelininin doğumu yapması mı..
ben de iş için değil de merak etmiyor musunuz dedim. etmez miyiz dedi. biliyorum elbette ediyorlar.. etmezler mi ama işte şartları neye göre kime göre zorluyorsun. ama şu var bu durumda gelmese de olur. en azından orada birşeyler yapar.boşuna yol masrafı olmaz.

benim annemde yeğeninin hediğine gitmedi.. 2 saatlik bir mesafeye bir gün için koştura koşutra temizlik yapıyımm yemek yapıyım hazır birşeyler olsun diye gelip gidiyor.. sonuçta tek ben yemiyorum. burayı tek ben kullanmıyorum.
Canım ben bilmiyırum ama hiç bir zaman kayınvalide anne yerini tutmaz. Benim annem öğlen benimle oluyor akşam eşim gelince yürüyüş yapıp kendi evlen geçiyor. Bütün gün tepsime kadar önüme getiriyor götürüyor herseyimi yapıyor hemde hiç gocunmadan ama kayınvalidem olsa bu kadarını yapar mı bilmiyorum ama kayınvalidem olsa bende boyle yan gelip yatamam sanırım ne olursa olsun rahat edemem yani.

4 gün sonra bol bol bakarsın prensesimizin yüzüne:) ayy bizi de heyecan bastı. doğduğu gün yapabilirsen fotoğrafını koy, bizi haberdar et:) o bizim ilk bebişimiz, ilk göz ağrımız:)
Koycam koycam merak etmeyin kendime geliyim emzireyim hemen fotoğraf koycam buraya ama inşallah nazar falan değmez neyse inanmak istemiyorum nazara sizler benim yol arkadasımsınız görün yiğeninizi :) bende emin ol buraya fotoğrafı koyarken cok heyecan yapcam ayy cok heyecanlıyım

Canım bana yapacaklardı çatı muayenesi. Emar sonucumu arıyordum ben bulanmasaydım eski doktorum normal doğuma alacaktı o yüzden çatıya da bakarız demişti. Ama sezeryan olayım kesinleşince çatı muayenesine gerek kalmadı ki ben gerek olsa da baktırmayacaktım o ne iğrenç bir muayendir oyle hiç etik değil bence iki parmakla test edilmek. Baska şeyler üretilmeli bu çatı muayenesi için, ki bence sende yaptırma kesin değil mi zaten sezeryan olacağın ne gerek varki o muayeneye?

önceki gidişlerimde normal doğuma seni sokamam bir çok nedenden dolayı demişti.. şimdi alttan muayene deyince şaşırdım. ya da benim durumumu tam hatırlamadı. çünkü birçok şeyi ben söyleyince hatırladı.
daha önce düşük yaptığım için korkuyorum,endişeliyim.. sonuna kadar beklemek isterim ama kaybetmeyi hiç istemem. bu yüzden sezeryan bana şart.. yani bu konuları tekrar konuşuyum. sağlık durumumu tekrar konuşuyum. onlara rağmen yani sezaryan şartken çatı muayenesi niye gerekli mi bir soruyum.

bundan sonra söylerse direk kendisine söyliycem zaten canım. gerçekten sinir oluyorum kendilerini üst anne gibi görüyorlar sanırım biz alt anne taşeron :))
Cidden ama erkek annelerinde öyle bir psikoloji oluyormuş. İşte sanki oğullarının çocuklarının kendi çocuğu gibi görüyorlarmış falan. Ne kadar hastalıklı bir düşünce şekli. Hatta iş yerinde oğlu olan arkadaşlarıma sordum ki hepsi avukat nihayetinde. Evet doğru olabilir dediler ya. Erkek annesi olmak farklı bir durummuş vs. Bence resmen saçma ötesi saçma.Ben kıskanıyorum işte kızımı var mı :)

Back
X