• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Söylediğin iyi oldu ben de yaptırmak istemiyorum dicem bakalım Dr um ne dicek...İnş. cnm suni sancı çok kötü oluyormuş...
Rabbim kolaylik veriyor...ben sabah 10 da sunni sanci aldim..5 te dogumum oldu.kuzenim 2 de aldi sunni sanci 4 de dogurdu..acilmasi iyiydihemen oldu..bu hamileligimde karnim baya indi asagda bakalim nasip :)

kızlar sezaryen olacaklar epidural mi yoksa spinal anestezi mi yaptıracaksınız? spinalde sanırım 3 gün falan süren baş ağrısı oluyormuş ama epiduralden daha etkiliymiş... size doktorlarınız ne önerdi, bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim ...
Bende spinal olacağım Pazartesi. Epidural da birsey takılıyormus anestezi doktorum istersen epidural spinal de yapabilirim dedi ama 3 gğn sonra çıkacakmış o taktığı sey bende hiç uğraşmak istemedim yok spinal yeterli dedim benim doktorumda baş ağrısının olabileceğini ama ağrı kesicilerle geçeceğini söyledi

Rabbim kolaylik veriyor...ben sabah 10 da sunni sanci aldim..5 te dogumum oldu.kuzenim 2 de aldi sunni sanci 4 de dogurdu..acilmasi iyiydihemen oldu..bu hamileligimde karnim baya indi asagda bakalim nasip :)
İlk doğum acılı olmuş. İnş bu kez suni sancıya gerek kalmaz benimde karnım aşağı indi. Bugün burada okudum karın 4 parmak aşağıda ise doğumun yaklaştığını yazmışlar. Benim aşağıda, yaklaştı derken son 1 ay zaten :) Yakından kasıt ne kadar bilmiyorum.Doğru zamanda hastaneye gitmek istiyorum. Suni sancıya ablamda şahit oldum hiç istemiyorum...
Ablam ilkini kendi sancısıyla bebek gelerek doğurdu ikisi arasındaki farkı biliyor. Aman sakın suni sancı alma diye sıkı sıkı tembihledi..Kaynanam da aynısını dedi..Hakkımızda hayırlısı inşallah :)

Spinal ve epidural anestezinin farkı nedir?
Spinal ve epidural anestezinin her ikisinde de belden omuriliğe doğru iğne ile ilaç verilir. Yalnız spinal anestezide ilaç omurilik etrafındaki dura zarı geçilerek daha içeriye sıvının içine verilir. Epidural anestezide ise ilaç zarın dışına verilir, zarın arkasındaki sıvıya kadar ilerlenmez. Spinal anestezide etki hemen başlar, epidural anestezide etki 15-20 dakika sonra başlar. Spinal anestezinin etkisi kısa sürer, ilaç bir defada verilir, tekrar ilaç verilerek etki süresi uzatılamaz. Epidural anestezide etki süresi daha uzun sürebilir, tekrar ilaç verilerek anestezi uzatılabilir. Epidural anestezide hastanın belinde takılı bir kateter (ince boru) kalır ve ameliyattan sonra bu kateterden tekrar ilaç verilebilir böylelikle hasta ağrı hissetmez. Spinal anestezide ise anestezinin uygulandığı bel bölgesi hemen kapatılır ve kateter konulmaz. Spinal anestezide ameliyattan sonra başağrısı görülme riski epidural anesteziye göre daha fazladır.

Bel bölgesinde bir enfeksiyon varsa veya hastada kanama-pıhtılaşma bozukluğu varsa spinal ve epidural anestezi uygulanamaz.

Bazen sezaryende hem epidural hem spinal anestezi birlikte uygulanır. Buna kombine epidural spinal anestezi denir. Hangi anestezi uygulamasının sizin için daha uygun olacağına anestezi uzmanınız karar verecektir.

Çatı muayenesinden korkmuyorum canım ben alttan o kadar çok muayene oldum ki tedavi süresince.Ama bu muayene normal kamera gibi birşeyle olsa. Yani illa iki parmakla mı yapılıyor ya of.
Bana da cok sacma geliyor acaba yurtdısında da bu şekilde mi bakılıyor catı muayenesine yoksa bizim ülkemiz mi geri kalmış durumda. Ama bana hiç etik gelmiyor oyle bakmak.

Spinal ve epidural anestezinin farkı nedir?
Spinal ve epidural anestezinin her ikisinde de belden omuriliğe doğru iğne ile ilaç verilir. Yalnız spinal anestezide ilaç omurilik etrafındaki dura zarı geçilerek daha içeriye sıvının içine verilir. Epidural anestezide ise ilaç zarın dışına verilir, zarın arkasındaki sıvıya kadar ilerlenmez. Spinal anestezide etki hemen başlar, epidural anestezide etki 15-20 dakika sonra başlar. Spinal anestezinin etkisi kısa sürer, ilaç bir defada verilir, tekrar ilaç verilerek etki süresi uzatılamaz. Epidural anestezide etki süresi daha uzun sürebilir, tekrar ilaç verilerek anestezi uzatılabilir. Epidural anestezide hastanın belinde takılı bir kateter (ince boru) kalır ve ameliyattan sonra bu kateterden tekrar ilaç verilebilir böylelikle hasta ağrı hissetmez. Spinal anestezide ise anestezinin uygulandığı bel bölgesi hemen kapatılır ve kateter konulmaz. Spinal anestezide ameliyattan sonra başağrısı görülme riski epidural anesteziye göre daha fazladır.

Bel bölgesinde bir enfeksiyon varsa veya hastada kanama-pıhtılaşma bozukluğu varsa spinal ve epidural anestezi uygulanamaz.

Bazen sezaryende hem epidural hem spinal anestezi birlikte uygulanır. Buna kombine epidural spinal anestezi denir. Hangi anestezi uygulamasının sizin için daha uygun olacağına anestezi uzmanınız karar verecektir.
Ben eğer sezeryan olursam genel anestezi olacağım kesin ve son kararım. Umarım doktorum da anlayış gösterir.Yani tercihi bize bırakıyorlar mı acaba?

İlk doğum acılı olmuş. İnş bu kez suni sancıya gerek kalmaz benimde karnım aşağı indi. Bugün burada okudum karın 4 parmak aşağıda ise doğumun yaklaştığını yazmışlar. Benim aşağıda, yaklaştı derken son 1 ay zaten :) Yakından kasıt ne kadar bilmiyorum.Doğru zamanda hastaneye gitmek istiyorum. Suni sancıya ablamda şahit oldum hiç istemiyorum...
Ablam ilkini kendi sancısıyla bebek gelerek doğurdu ikisi arasındaki farkı biliyor. Aman sakın suni sancı alma diye sıkı sıkı tembihledi..Kaynanam da aynısını dedi..Hakkımızda hayırlısı inşallah :)
Benim annem alien galiba :) Bana hamileyken son dozuna kadar suni sancı almış. Hiç sancısı gelmemiş nasıl birşeyse. Birşey hissetmemiş en küçük.Sonrada hoooppp sezeryana.

İnsan ister istemez kasar elinde olmadan.Doktorum kadın olsa da çekiniyorum arkadaş :KK43:
Bi arkadaşta yazmış. Dru çatı muayenesini şimdi yapıp bebeği oynatmayalım demiş. Nasıl bir muayene bu cidden anlamıyorum daha doğmadan bebeğimin rahatsız edilmesini cidden istemiyorum :(

Benim annem alien galiba :) Bana hamileyken son dozuna kadar suni sancı almış. Hiç sancısı gelmemiş nasıl birşeyse. Birşey hissetmemiş en küçük.Sonrada hoooppp sezeryana.
Hahaaa inanılmaz:KK70:Her hamile diğerinden farklı olur tamam da bu nasıl bir fark böyle:KK57:

Bende alttan muayene oldum kamera fln soktular o sorun değil..Ben bilmiyorum burada okuduklarımdan hepsi iki parmak sokuyorlarmış..
Bir de kim bu muayeneyi olsa yok sonrasında sancı olmuş yok kan gelmiş, yok erken doğum riski ardından hayırlı bir söz duymuyorum genelde ondan birazda bu isteksizliğim..Kalçam geniş annem 5, 2 ablamda 2 şer bebeği rahatça normal doğurdu bende çatı darlığı fln olduğunu hiç sanmıyorum...
Benimde kalçamın maşallahı var genişlik konusunda :) Ama çatı genişliği ile kalçanın bir ilgisi yok bildiğim kadarıyla.

Benimde kalçamın maşallahı var genişlik konusunda :) Ama çatı genişliği ile kalçanın bir ilgisi yok bildiğim kadarıyla.
:KK70:Ben anlamam mekan geniş daha neyin çatısından bahsediyorlar anlamıyorum :))
Erkeklerin iri göğüslü ve geniş kalçalı sevmesinin nedeni aslında bilinç altında sorunsuz anne arayışı olduğunu duymuştum. İyi emzirebilen ve sorunsuz doğurabilen olmaları açısından.. Ne kadar doğru bilemem ama bir kaç yerde denk geldim. Geniş kalçanın bence olumlu faktörü vardır sonuçta bebeğin çıkış alanını kapsıyor...Kendimce yorumlarım ama ailemdekilerde bunu kanıtladı belki denk geldi bilmem :)

kızlar selammm :KK55:nette sıkıntı vardı bayadır yoktum ... doğuran varmı??? ben 15 eylülde gülce'mi kucağıma alıcam inş:KK71::KK71:
Hoşgeldin...
8 Eylül bu Pazartesi Damla saat 9-10 civarı bebeğini kucağına alacak inş. Ondan sonrası da çorap söküğü gibi gelecek başlıyoruz artık :D
Senin doğumuna da birşey kalmamış. sorunsuz şekilde inş. kucağına alırsın ;)

Hoşgeldin...
8 Eylül bu Pazartesi Damla saat 9-10 civarı bebeğini kucağına alacak inş. Ondan sonrası da çorap söküğü gibi gelecek başlıyoruz artık :D
Senin doğumuna da birşey kalmamış. sorunsuz şekilde inş. kucağına alırsın :KK66:
Ayy açılışı ben yapıyorum saka gibi :) gercekten sonra patır patır dökülüyoruz bakalım doğumdan sonra neler neler yazacağım buraya

Ayy açılışı ben yapıyorum saka gibi :) gercekten sonra patır patır dökülüyoruz bakalım doğumdan sonra neler neler yazacağım buraya
Merakla bekliyoruz birşeycik de kalmadı zaten :) En çok da bebeği kucağına aldığındaki ilk hissedeceklerini merak ediyorum ilk temas ilk an...Beni en çok heyecanlandıran an ...

Henüz doktorumla bunu konuşmadım ama netten okuduğum doğruysa epiduralde acı yok ama dokunma hissi var. Spinalde dokunma hissi de yokmuş. Uygulamanın da farkı varmış. Bir de epidural spinal varmış. Muhtemelen benim doktorum epidural önerecek. Arkadaşlarım hep epidural oldu ve çok memnunlar. İnşallah bizler de rahat geçiririz doğumu ve sonrasını.
evet ben de doktoruma ikisinin arasındaki farkı sordum o da senin dediğin gibi dedi, epiduralde çok fazla dokunma hissi oluyormuş ve yüzeyselmiş, spinal daha etkiliymiş bana hangisini önerirsiniz dediğimde de "ikisini kombin öneriyorum ben "dedi. yani epidural spinal dediğinden zannedersem, inşallah canım, kim ne derse desin bünyeden bünyeye fark vardır illaki...

Bende spinal olacağım Pazartesi. Epidural da birsey takılıyormus anestezi doktorum istersen epidural spinal de yapabilirim dedi ama 3 gğn sonra çıkacakmış o taktığı sey bende hiç uğraşmak istemedim yok spinal yeterli dedim benim doktorumda baş ağrısının olabileceğini ama ağrı kesicilerle geçeceğini söyledi
Ayyy şaka gibi damla, 4 gün kaldı minik kızını kucağına almana ne kadar güzel... kalbin kıpır kıpırdır şimdi... benim doktorum da epiduralde dokunmaları çok fazla hissedersin, spinalde hissetmezsin daha etkili spinal dedi, spinalin baş ağrısı dışında hiç bir dezavantajı yok dedi... hangisini önerirsinin dediğimde ben ikisini kombin öneriyorum yani epidural spinal dedi, bir de anestezi uzmanıyla görüşmek lazım daha onunla görüşmedik ... benim epidural de spinal de yapan arkadaşlarım var ve ikisinden de memnun kalmışlar genelde, epiduralde dediğin gibi bir katater takılıyormuş ve rahatsız edebiliyormuş alerji yapabiliyormuş bazen...
İlk tecrübe eden sen olacağın için sonrasında da hem doğum tecrübeni, hem de minik kızının fotosunu paylaş canım da merakımız gitsin :))

Ayyy şaka gibi damla, 4 gün kaldı minik kızını kucağına almana ne kadar güzel... kalbin kıpır kıpırdır şimdi... benim doktorum da epiduralde dokunmaları çok fazla hissedersin, spinalde hissetmezsin daha etkili spinal dedi, spinalin baş ağrısı dışında hiç bir dezavantajı yok dedi... hangisini önerirsinin dediğimde ben ikisini kombin öneriyorum yani epidural spinal dedi, bir de anestezi uzmanıyla görüşmek lazım daha onunla görüşmedik ... benim epidural de spinal de yapan arkadaşlarım var ve ikisinden de memnun kalmışlar genelde, epiduralde dediğin gibi bir katater takılıyormuş ve rahatsız edebiliyormuş alerji yapabiliyormuş bazen...
İlk tecrübe eden sen olacağın için sonrasında da hem doğum tecrübeni, hem de minik kızının fotosunu paylaş canım da merakımız gitsin :))
Ya benimde problemim sadece o aletin çıkartılması. Nasıl birsey hiç bilmiyırum. Uğraşmak istemiyorum sonra acım olur çıkarılırken falan diye ama kararsızım hala bende ikisini kombin yapmayı düşünüyorum aslında ama o alet problem oluyor bende sadece

Bende Ekim 30 annesi olacağım Allah herkesin evladını sağ salim kucağına almayı nasip etsin

Back
X