amin inşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alırızbebeğin seni ruhen de iyileştirecek biliyorum. Rabbim sağsalim kucağına almayı nasıl etsin kuzucuğunu canım.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
amin inşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alırızbebeğin seni ruhen de iyileştirecek biliyorum. Rabbim sağsalim kucağına almayı nasıl etsin kuzucuğunu canım.
tatlım çok zorlanırsan gelip ben bakarım sana:))) doğum yapan bir arkadaşımı hastaneye ziyarete gitmiştim. bir odadan yüksek bir müzik sesi geliyordu dayanamadım kapıyı çalıp baktım. yeni doğum yapmış bir kadın kalkmış kocasıyla ankaranın bağları şarkısı eşliğinde göbek atıyordu:)))))))) normal doğum yaptım hemen ayağa kalktım fırsatın varsa normal yap dedi:) o kadını kendime idol edindim. normal doğum yapıp kalkıp göbek atacam:))) sen de inşallah normal doğum yaparsan hemen ayaklanırsın eşinden maşallah marifetliymiş inşallah kimseye ihtiyacın kalmaz:)
Aynen öyle canım ablam bencilin teki bence annemden tek fiske yemedim kimden çekti bu böyle anlamıyorum...vurma arsız olur saklama hırsız olur demiş atalarımız. dayakla bağırmakla çocuk asla terbiye edilmez. annem hiçbir çocugunu dövmedi tokat bile atmadı. ne arsızlık yaptık ne yaramazlık. konuşarak,çocugu birey olarak görerek eğitirsek bunun karışılığını akıllı, hırçın olmayan çocuklar olarak alırız. çocugu olan arkadaşlarım var. hiçbirisi dövmüyor çocugunu,konuşup anlatıyor arkadaş gibi davranıyorlar. çocukları görsen yaramazlıkları bile akıllıca sevimli:) hem öyle robot gibi çocuk mu olur. illa ki yaramazlık yapacak. önemli olan kendisine başkalarına zarar verecek tutumlardan uzak tutacak eğitimi vermek. ablanları tut bir pedagoga götür. dayağın nasıl özgüveni eksik, acımasız,ürkek,aksi bireylere neden olduğunu anlatsın. bir pedagog sopa sadece halıya vurulur tozu çıksın demişti. çocuğa dayak ne demek. halam down sendromlu yeğenimi dövüyordu aylarca bu yüzden evine gitmedim. tehdit ettim seni sosyal hizmetlere şikayet edip çocugunu elinden aldıracam diye. düşünsene canım insan kendi parçasına acımasız olursa diğer canlılara nasıl şefkat duyabilir?
Hahaaa kadın çok iyiymiş...Süper :)
Bende horon oynarım:) Aslıcım abartıyorlar inş. bakımlık bir durum olmayacak tek doğuran benim sanki...
Öyle ısrar ettiler ki içimden keşke kaynanam gelseymiş fln oldum![]()
Hep başkalarını diyorum şu durumda kendini bebeğini düşün diye :):):):) valla biz de eşimle horon oynarız:):) amaaan boşver kulaklarını tıka. kendin çal kendin oyna:) isteyen istediğini söylesin canım sen doğru bildiğinden şaşma.
Günaydın tatlı annişler:) bende haberler iyi:) eşime dün öğlen canım süt mısır çekti dedim. gitmiş pazarda bulmuş almış, akşam iki tane yedim:) oturduk akşam konuştuk. anlattım ne hissettiğimi düşündüğümü. hem de şaşırtıcı ama ağlamadan anlattım:) o da hiç lafımı kesmeden dinledi. bu ara işi sıkıntılıymış,çok yoruluyormuş ki gece yarılarına kadar iş telefonu susmuyor. daha dikkatli olacağım dedi. ama hep benden bekleme. sen istiyorsun ki ben plan program yapayım alıp seni götüreyim. sen yap plan program,şuraya gidelim de gidelim dedi. daha dikkatli olacağım dedi. sonra yan yana sarılıp milli maçı izledik haa bir de Hüma Sultanımızın tekmelerini hissedip kızımızı sevdik:) dualarınız, tesellileriniz,desteğiniz,anlayışınız için sonsuz teşekkürler. inşallah hepimizin yuvası huzurlu, mutlu olur.
Ohhh ohhh Allah muhabbetinizi arttırsın, güzeldir Kemal usta afiyet olsun şimdiden:)cumartesi günü bir arkadaşın nikanı var, oradan çıkınca karşıya geçeriz diye düşündüm:) waffle yemeye, güzel bir yer buldum:) https://tr.foursquare.com/v/kemal-usta-waffles/4c8c05078018a1cdb0d5e8d2 bir köşeye çekilmek yerine aşkımızı taze tutacak planlar yapacağım:)
Canım bende de oluyor ara ara ama çok artarsa git doktora ya da hiç değilse aile hekimliğinekızlar günaydın benim gibi olan varmı hemen doktoru aramakta istemedim. sabah kalktığımda bişiim yoktu ama bulş. makinasını boşaltcaktm ama karnımın sağ altına agrı girdi ve ayakta kaldığım zamanlar ağrı devam edio oturunca yada yatınca tam geçmio sadece hafiflio bu normal bişiymidir
Kızlar dün akşam annemlerde olduğumdan 2 ablam ziyaretime geldiler. Biliyorsunuz doğumum ve sonrasında ne annem ne de kv.dem yanımda olamayacaklar.. Yani benimle ilgilenebilecek sadece eşim olacak. Ondan dolayı ablamlar bende kal diye ısrar ettiler. Sen lohusayken bebeği yıkayamazsın yok emzirmeyi kim gösterecek, kızsal ihtiyaçların olacak eşin anlamaz v.s. gibi bin tane bahane saydılar bana...
Annem doğurduğunda yalnızdı... Ne biliyim gerçekten sizce de eşim dışında biri çok mu gerekir. Allah nasip ederse normal doğum olacak zaten hemen kalkarım ablamlar gibi olursa...
Doğum yapıcam eşimi bebeğimi alıp ablamda olsa eşim ve bebeğim için yabancı olan bir eve giricem bana çok saçma geliyor. Hiç istemiyorum. Dik başlı muamelesi görüyorum ılımlı konuşmama rağmen..Eşim şerbette yapar yemek de yapar bebekle de ilgilenir. Herşeyden anlıyor Allaha şükür...Evi gibisi yok insanın..Ablamın 2 çocuğu var evde bana yabancı bir bakıcı var. Ben kendi sakin evimde bebeğim ve eşimle başbaşa olmak istiyorum...Çok mu zor olur ki..
Aynen öyle canım ablam bencilin teki bence annemden tek fiske yemedim kimden çekti bu böyle anlamıyorum...
O kadar güzel ve akıllılar ki sorunun ablamda olduğunu çok net görebiliyorum nerde yanlış yaptığını çocuklarının neden onu saymadığını çok iyi görüyorum söylüyorum da...4-5 gün bende kaldılar inan 5 dk çocuklarıyla kaliteli zaman geçirmedi. Bunu ona dediğimde 7-24 onlarlayım kırk yılda arkadaşıma kardeşime gittiğimde kendime vakit ayırmak istiyorum fln. diyor yani cidden hep o haklı hiç kabullenmiyor. Ona sorsan hayatını çocuklarına adamıştır sürekli onlarla ilgileniyordur..Evet yapma hayır pat pat çat çat ilgi bu ...Çok canımı sıkıyor.
Diyorum ki çok faydalı kitaplar okuyorum sende oku yararını görürsün bence ben okurken senin nerde hatalı olduğunu daha net görebiliyorum..O da ben biliyorum zaten de olmuyor öyle uzaktan görüdüğü gibi değil seni de görücez diyor ne fedakar anne gerçekten
Hayatımın her aşamasında bana bunu dediler seni de görücez...Şimdiye kadar hep güzel şeyler yaşadım doğru seçimlerle geldim bugüne Allaha şükür büyük beni utandıracak hatalar yapmadım. Evliliğim de şükür ki iyi..Şimdi doğuracağım bebekle ilgili olumsuz yorumlar yapıyorlar.. Bir baş belası doğuracakmışım gibi...Ben daha meleğimi kucağıma almadan bu tarz konuşmaları beni cidden etkiliyor endişelendiriyor...Hiç pozitif ve yapıcı değiller.
Tek dediğim Allah ıslah etsin hidayete erdirsin huzur versin onlara da...
Maşallah sübhanallah kuzuna, odanız da pek güzel olmuş sağlıkla, keyifle, mutlulukla kullanın inşallah çok beğendim valla:)Bizim de odamız tamamlanıyor.. ufak tefek eksiklerimiz var ama haftaya onlarda biter inşallah..
Eki Görüntüle 1234308 Eki Görüntüle 1234301 Eki Görüntüle 1234302 Eki Görüntüle 1234303 Eki Görüntüle 1234305 Eki Görüntüle 1234306 Eki Görüntüle 1234307 Eki Görüntüle 1234308 Eki Görüntüle 1234310
Dün dr kontrolümüz vardı.. iki hafta o kadar çok yedim ki oğlum da kilo almış çok şükür..küçük toromanım 2800 gr -48 cm olmuş..
dr ölçümlerde hata olabilir ama gelişimi gayet iyi dedi.. iki hafta sonra kontrolüm var.. bu iki haftayı atlatalım sonra doğum için konuşuruz dedi.. Allahım sağlıkla bebeklerimize kavuştursun inşallah..
![]()
yok artık takmıyorum, eşimde gördü ailesi nasıl, hergün 2 yumurta mutlaka yiyorum,
anne gibi olmuyor gerçekten, annemde kaldığımda her sabah " balım bugün ne yemek istersin " diye soruyordu, hergün gidip taze alıp yapıyordu, aslında bugüne kadar hiç kv hakkında bir şey yazmamıştım ama senin yazıyı grünce anladım ki tek benimki böyle değil
dediğin gibi "Bir tek annem olsun,bana birşey olmaz"
ayyy gülmene çoook sevindim:)) valla bir tatlı dili var. dinleyen Allah herkese böyle kaynana versin der. ama iş icraata gelince esamesi okunmuyor:) iş yerinde bizi artık ciddiye almazlar ya hamilelik hormonundan bi gülüyo bi ağlıyor deyip geçiyorlardır:))
araya bayram giriyorya, ne olur ne olmaz ben bayramda stresten doğururum :)
zaten kendimi hazırladım o gün istiyorum, artık Allahın izniyle bebeğimi kucağıma alıp kendime bakmak ve iyileşmek istiyorum
Bizim de odamız tamamlanıyor.. ufak tefek eksiklerimiz var ama haftaya onlarda biter inşallah..
Eki Görüntüle 1234308 Eki Görüntüle 1234301 Eki Görüntüle 1234302 Eki Görüntüle 1234303 Eki Görüntüle 1234305 Eki Görüntüle 1234306 Eki Görüntüle 1234307 Eki Görüntüle 1234308 Eki Görüntüle 1234310
Dün dr kontrolümüz vardı.. iki hafta o kadar çok yedim ki oğlum da kilo almış çok şükür..küçük toromanım 2800 gr -48 cm olmuş..
dr ölçümlerde hata olabilir ama gelişimi gayet iyi dedi.. iki hafta sonra kontrolüm var.. bu iki haftayı atlatalım sonra doğum için konuşuruz dedi.. Allahım sağlıkla bebeklerimize kavuştursun inşallah..
![]()
canım bu duyumlarla kafanı boşuna yoruyorsun benım ılk sezaryanım epidural hıçbırsey ağrı falan yok mılletın dediğine bakma bende senın gııbı yaptım yok mıllet boyle dedi dıye amelıyattan sonra kendıme gelemdım 1 ay boyunca ne kendıme ne cocuguma bakabıldım panık atak hastası oldum dogumdan sonra cocugumu bıle emzıremedım ılac kullandım sonrada pişman oldum hemen bıraktım ilaçları kendımı toparladım bıde ben hemşirreyım düşün şimdi hiçbirseyı takmıyorumSakin olmaktan baska çarem yok zaten o ilk teması yasamak bilmek istiyorum kızımla dokunmak koklamak istiyorum ağlamasını duymak istiyorum tipini görmek istiyorum herkes gördükten sonra ben görmek istemiyorum mide bulantısı cok oluyormuş bebek dışarı çıkarken karından bastırdıkları için midem bulanacak diye de korkuyorum suanda
Kişiden kişiye değişir zorluk. Ben yanında birinin olmasının senin bebekle yakınlaşman ve birbirinize alışmanız için önemli olduğunu biliyorum. Kim olduğu önemli değil ne yaptığı önemli. Huzuru evinde buluyorsan evinde kal, onlar gelip birkaç kap yemek yapıp gidebilirler bu da yardımdır. Ama ben de başkasının evinde rahat edemezdim. Tuvalete bile huzurlarda çıkamıyorum evimin dışında. O yüzden yardım etmek isteyen sen evindeyken neler yapabileceğini düşünsün bence. Hele üste çocuklara olan davranışını tasvip etmediğin birinin evinde olmak lohusayken çok daha zor. Ayrıca insanlar kötü deneyimlerini sen de göreceksin diyerek genellemeye bayılıyorlar. Kulak ardı et, mevzu hamilelik, çocuk, doğum olunca herkes bir felaket tellalı, hiç olumlama alışkanlığımız yok maalesef
Bizim de odamız tamamlanıyor.. ufak tefek eksiklerimiz var ama haftaya onlarda biter inşallah..
![]()
Bugün ikimiz için de ilk oldu desene, hiç sevmediğim birşeyi yaptım, kv çekiştirdim :) Neyse demekki dolmuşuz, hamileyken bunu da yapmadık demeyelim :)Çok şükür senin de annen var hayatta,o sana ve yavrusunun yavrusuna :) en güzel şekilde bakar. :)
Ben de 1 Ekimi istiyorum canım, bayramda da ne güzel bebeğimle evde olmak istiyorum ama dr 8-10 ekim de alacağım dedi...İtiraz ederim diyodum ama herkes de ne kadar dursa o kadar faydalı diyor.Çok istesem de karışmayacağım sanırım dr un belirlediği tarihe
:)
çok şükür Rabbim sağlık sıhhat versin elinden geldiğince bakar,
aslında şikayet etmeyi sevmiyorum ama insan biryerde doluyor işte, paylaşmayıncada içinde büyütüyor
ben 30 eylül olsun istemiştim, doktorum ne kadar anne karnında kalırsa ciğerleri o kadar gelişir 1 gün bile önemli dedi o yüzden 2 ekime kadar beklemeyi düşünüyorum, inşallah acele etmez bebişim,
aslında bayramda bebişin evde olmaması daha iyi düşünsene bayramda bir sürü kişi ziyarete gelecek, her biri bebeği kucağına almaya çalışacak, bunların hasta olanıda olabilir o yüzden üzülme bence
canım çok sağol.. amin inşallah..Maşallah sübhanallah kuzuna, odanız da pek güzel olmuş sağlıkla, keyifle, mutlulukla kullanın inşallah çok beğendim valla:)
Çok sağol canım.. valla bundan sonra daha zor geliyor.. on dakika ayakta duramıyorum.. allahtan annem gelip yardım ediyor.. Darısı başına.. sana da allah kolaylık versin. :)Hepsi çok güzel canım,ellerine sağlık ne kadar güzel hazırlamışsın.Darısı hiçbir şeye başlamayan benim başıma :)
Çok teşekkür ederim canım.. Allah şükür iyiyiz.. Allahım hepimize bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin..Maşallah canım bebeğinin odası çok güzel ve çok güzel yerleştirmişsin... Bebeğinin kilosu ve durumu da çok iyiymiş :) Az kaldı..Bebeğini inş. sorunsunsuz şekilde kucağına alırsın:)
![]()
:))) sali gunu geliyo canim hem perdeler hem avize:)) perdeler geldikten sora haliya kaear vericem kayinvalidem ne alalim ne eksiginiz var diyip duruyodu dun annemmpat diyesedi haliyi alirsiniz siz baska eksik kalmadi diye:)
Mucxxxx tatlimm:))
kakasını yiyebiliyormuş. Bizim öğretmenin bebeği öyle öldü buraya da yazmıştım. Ayrıca dediğin gibi benim plesenta aşağıda olduğu için normal doğum sancısında kanama başlayabileceği için bu riski yine göze alamıcam. Yok anacım, rabbim bana bu sancıyı yaşatmak istemiyor. Takdir böyle.
tatlım çok zorlanırsan gelip ben bakarım sana:))) doğum yapan bir arkadaşımı hastaneye ziyarete gitmiştim. bir odadan yüksek bir müzik sesi geliyordu dayanamadım kapıyı çalıp baktım. yeni doğum yapmış bir kadın kalkmış kocasıyla ankaranın bağları şarkısı eşliğinde göbek atıyordu:)))))))) normal doğum yaptım hemen ayağa kalktım fırsatın varsa normal yap dedi:) o kadını kendime idol edindim. normal doğum yapıp kalkıp göbek atacam:))) sen de inşallah normal doğum yaparsan hemen ayaklanırsın eşinden maşallah marifetliymiş inşallah kimseye ihtiyacın kalmaz:)
Evet benim için en huzurlu yer evim...Ve eşimle başbaşa olmak da ayrı bir rahatlık benim için..dediğin gibi lohusayken ablamın sürekli çocuklarına bağırmasını kaldırmak istediğimi hiç sanmıyorum. Ayrıca hamile demeden kalp kırabilen birinin ben lohusayken bana ılımlı anlayışlı davranacağını da sanmıyorum.. O durumda bebeğimle huzurla vakit geçirmek tek isteğim.. Ben tuzlada oturuyorum onların gelip bana bakıp dönmesi gibi bir imkanları yok çok uzağız ondan bize gel diyorlar. Empati kurma yetenekleri pek gelişmemiş...Daha o kadar çok şey var ki yeterince ablamları çekiştirdim :))Felaket tellalı gibidirler :) Ağrım var derim erken doğum riskin mi var dilimde yara çıkar şekerin mi var ay kilo almışsın ay şuran şişmiş olumlu konuşmuyorlar hiç...Neyse iyi ki yazmışım size rahat edeceğim şekilde hareket etmeye karar verdim iyi geldi yazdıklarınız çok saol canım :)