2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Gunaydin kizlar.. size haberlerim var.. sali gununden beri sancim vardi o gunde kontrolum vardi nstde duzenli sanci cikti ama acilmam olmadi.. dunde nişanim geldi gece hastaneye gittim acilma fln yok daha.. sancimda yeni yeni başladi.. 2 dkya dusmesini bekliyoruz bizden haberler bu yonde..dua edin lutfen iki gundur kuru sanci cekiyorum
Bence senin doğum yakındır.. Dualarım seninle.. Güzel haberlerini bekliyoruz :)

kızlarr bi isim bulamadım ya çatlycam :KK43:( benim düşündüklerim ; zeynep ikra, hanzade, ahsen, ayşe hafsa,sedef,defne,zehra,nurcihan,gülnihal,gülfem,nurefşan,eyşan ama bunların hiç birinde karar kılamadık benm beğendiğimi eşim beğenmiyo onun beğendiğinide ben beğenmiyorum..sizce hangi isim daha güzelll
Zeynep, Ayşe, Sedef ve Defne bence olabilir. Umarım en kısa sürede ortak bir karar alırsınız :)

Elifsen sata göre doğum tarihlerimiz 1 gün arayla görünüyor, son 21 gün kaldı demissin, senin de sezeryan mi olacak? Bn sezeryan istiyorum deyince dr 2-3 ekim gibi olur dedi, sana ne dedi merak ettim cnm:)
evet sezeryan biz 2 ekime tarih aldık, inşallah erken gelmezler ve sağlıkla kucağımıza alırız :) 3 ekim arefe günü oluyor bence sakın o güne randevu alma, herkes tatil modunda olur

Denedim canım yapabiliyorum ama ne kadar doğru sonuç verir bilemem:KK66: normal doğum bekleyen en erken tarihli kim var aramızda, kim daha erken yaşayacak merak ediyorum:)
Ben yapamadım bakalım doğru mu:)
Surmeli bizden birkaç gün evvel tarihli. Doğumu başlamış:) heyecanlanıyorum böyle olunca:)[/QUOTE]
Aaa gerçekten mi... inşallah güzel haberlerini alırız. Nasıl başlamış doğumu ben hemen bakıyım;) bende heyecanlandım şimdi:KK17:

nasıl azalacak ki bak biz bırakabiliyormuyuz , can işte... kime teslim edicez :KK43:
Allahtan korkmayanların kuldan utanması hiç olmuyor,

açıkçası ben hamilelik başında olsam değiştirirdim hastaneyi. doğum yakın diye cesaret edemiyorum sil baştan başlamaya. bence yine de müşterisi azalır. hastanenin olduğu yer zengin muhit değil, en azından o muhitin insanları gitmeyebilir.

Eylulcum kan pıhtılaşması olanlara spinal yapılmıyor diye geçiyor bilgilerde, benim hastanenin sitesinde de yazıyor ama doktorumla detaylı konuşmadık daha, yine de bilgin olsun. Bu arada heyecan nasıl, geri sayım nasıl gidiyor?:)

Benim de gebelikte bayağı büyüdü ya :KK43: kremi düzenli sürmüyordum daha dikkat edeyim artık

ne kremi sürüyorsun canım? ben sadece çatlak kremi sürüyorum gögüslere

açıkçası ben hamilelik başında olsam değiştirirdim hastaneyi. doğum yakın diye cesaret edemiyorum sil baştan başlamaya. bence yine de müşterisi azalır. hastanenin olduğu yer zengin muhit değil, en azından o muhitin insanları gitmeyebilir.

aynen başta olsam bende yeni hastane araştırırdım ama şimdi iyi doktor nerde bulucaz :( alıştım ben ebru hanıma, batı şehirde yaşam başlıyor diye belki ordakilere güveniyorlardır, yoksa çevresi dediğin gibi zengin bir muhit değil

aynen başta olsam bende yeni hastane araştırırdım ama şimdi iyi doktor nerde bulucaz :KK43: alıştım ben ebru hanıma, batı şehirde yaşam başlıyor diye belki ordakilere güveniyorlardır, yoksa çevresi dediğin gibi zengin bir muhit değil

Evet batı şehirdekiler gider. bir de başakşehirden,bakırköyden bahçeşehirden filan da çok var giden. ben gittikçe konuşuyorum oradaki bayanlarla:)

Canım o içtiğim çayların diyor hiç bir alakası yok. Sadece gazını çıkartmam büyük tuvalete çıkabilmem amacıyla içtim ama olmadı hiç biri fayda etmedi. Sonra 2 tane lavman yapıldı tabi aralıklarla ve sıcak su torbası verdiler üzerine yarım saat yürüyüş yaptım hastanenin içinde arkasından 2 saat sonra gaz çıkışı oldu çok şükür. Evet kesinlikle her bebeğin aynı emmesi mümkün değil ama doktorlar onu bekliyorlar. O kadar psikolojimi bozdular ki ilk gğnler hayır kızım uyanmıyor uyansın diye ağzına sekerli sular veriyorlar yok cimcikliuorlar baslıyor sonra kızım ağlamaya. Ağlayınca ağzına mememi sokuyorlar kızım 5 dakika emiyor sonra meme de uyuyakalıyor. Deli oldum dedim istemiyorum sonunda ya benim kızım 2 saatte bir uyanmıyor işte kitabımdan baktım netten baktım evet ilk sit cok faydalı ama yapcak birsey yok faydalı diye kızıma yapılan muamele hiç hoş değil 3 saatte bir zaten kendi isteği ile alıyor dedim ve oyle gitti. Inanırmısın kızımın ayak tabanı suan da mosmor yaptıklarından ötürü. Bence sizde boyle birşeye izin vermeyin. Onun dışında sütüm cok olsun diye doğumdan zaten bir hafta once falan Rezene ısırgan otu papatya çobanotu ve anason bitkilerini karıstırıp içmeye başlamıştım. Hastenede buna devam ettim. Bol bol su tükettim zaten emzirirken aşırı susuyor insan. Ben şuanda yünde en az 4 litre su içiyorum. Bunlarda tabi süt yaptı.
canım süt pompasına hemen gerek var mı sence? sen aldın mı? bir de hamilelikte bitkisel çaylar zararlı diyorlardı. bu çayları içmene doktor bir şey dedi mi?

canım süt pompasına hemen gerek var mı sence? sen aldın mı? bir de hamilelikte bitkisel çaylar zararlı diyorlardı. bu çayları içmene doktor bir şey dedi mi?
Canım herseyin fazlası zararlı. Ben hamilelikte yeşilcayda içtim adacayıda. Ama ikisinden de günde en fazla iki fincan içtim. O bitki çaylarının da zararlı olduğunu sanmıyorum doktora sormadım ama benim doktorum herseyi ye abartmadan ye dediği için rahattım. Evet pompa almıştım dediğim gibi iyiki de almışım. Dün gece gercekten cok kotu şişti göğüslerim mutlaka boşalması gerekiyordu yoksa o halde hayatta yatamazdım. Iyiki de pompa almışım hemen sağdım göğüslerim yumuşadı bende rahat rahat uyuyabildim.

Evet batı şehirdekiler gider. bir de başakşehirden,bakırköyden bahçeşehirden filan da çok var giden. ben gittikçe konuşuyorum oradaki bayanlarla:)

Allah hastaneyemuhtaç olursak iyi hastane ve doktorlarla kaşılaştırsın, çok şükür zorlansakta bir şekilde gidebiliyoruz, ne zor durumda olanlar var

Damlacım 2 gündür çok merak ediyodum şükür herşey yolundaymış
Ay dedin ya emzirirken bakıyo her acıyı unutuyorum gözlerim doldu nasıl duygulandım çok şükür siz kurtuldunuz darısı bize artık çok öpüyorum canım ya çok mutluyum senin adına
Evet cook farklı bir duygu. Anneliği gercekten emzirirken anladım. Benim göğüslerim asırı derece ağrıyordu. Daha ilk gün kan revan içinde kaldı uçları. Sonra krem falan sürdüm de toparladık birazcık ertesi gün tabi kanayan yerler hafiften yara oldu kızım emerken ben ağlıyordum. Sonra ben ağlarken o maviş maviş gözleriyle bana bakıyordu ben direk birsey yokmuş gibi aferin benim kızıma ne güzel karnını doyuruyor moduna giriyordum annelik boyle birsey Can'ın açısa kızın üzülmesin diye birsey yokmuş gibi davranıyırmussun. Benim kızım çünkü benim psikolojinden cok etkilendi o ilk gün kanattığında ben göğüsümden indirdim kızımı sonra hemşire boyle olmaz alması lazım sararır falan diyince geri aldım kızımı bu sefer de kızım almadı. Bak senin canını akıttığı için istemiyor dedi ben cok üzüldüm aman dikkat edin sizde canım, canınız acısa da sakın belli etmeyin bebek diyip geçmeyin anlıyorlar bence

Canım herseyin fazlası zararlı. Ben hamilelikte yeşilcayda içtim adacayıda. Ama ikisinden de günde en fazla iki fincan içtim. O bitki çaylarının da zararlı olduğunu sanmıyorum doktora sormadım ama benim doktorum herseyi ye abartmadan ye dediği için rahattım. Evet pompa almıştım dediğim gibi iyiki de almışım. Dün gece gercekten cok kotu şişti göğüslerim mutlaka boşalması gerekiyordu yoksa o halde hayatta yatamazdım. Iyiki de pompa almışım hemen sağdım göğüslerim yumuşadı bende rahat rahat uyuyabildim.

hangi marka süt pompası aldın canım memnun kaldın mı? ben almadım ama sen öyle diyince tırstım alayım ben de.

Evet cook farklı bir duygu. Anneliği gercekten emzirirken anladım. Benim göğüslerim asırı derece ağrıyordu. Daha ilk gün kan revan içinde kaldı uçları. Sonra krem falan sürdüm de toparladık birazcık ertesi gün tabi kanayan yerler hafiften yara oldu kızım emerken ben ağlıyordum. Sonra ben ağlarken o maviş maviş gözleriyle bana bakıyordu ben direk birsey yokmuş gibi aferin benim kızıma ne güzel karnını doyuruyor moduna giriyordum annelik boyle birsey Can'ın açısa kızın üzülmesin diye birsey yokmuş gibi davranıyırmussun. Benim kızım çünkü benim psikolojinden cok etkilendi o ilk gün kanattığında ben göğüsümden indirdim kızımı sonra hemşire boyle olmaz alması lazım sararır falan diyince geri aldım kızımı bu sefer de kızım almadı. Bak senin canını akıttığı için istemiyor dedi ben cok üzüldüm aman dikkat edin sizde canım, canınız acısa da sakın belli etmeyin bebek diyip geçmeyin anlıyorlar bence
ayy ağladım ya:(((

aaa bebeğin ağzına şekerli su mu veriyorlar.. ben de hani bazıları yapıyor anlamında anlamıştım. onlar yapıyorsa büyük yanlış..manyak mı bunlar.. hiç öyle şeyler verilir mi yeni doğan bebeğe.. sırf 2 saatte bir baktık işimizii yaptık diye oraya not etmek için yapıyorlar.. bebeğin durumu sağlığını düşünen yok.. iyi yapmışsın canım..
hani başlarda 2saat uyandırırsın emzsin diye.. ama baktın 3 saatte bir uyanyıorsa niye zorlayasın..

verdiğin bilgiler için teşekkürler.
gögüs kalkanı almayacaktım.şimdi sen öyle deyince alıyım bari.. süt pompası da ne yapalım manuel idare edeceğiz. ama yeni mi alsam abimin eşi benim var veriyim diyordu onu mu alsam bilemedim.
Canım başlığı değişebilşyor sanırım bu pompaların. Eger yengene hijyeniklik acısından güveniyorsan başlığını değiştirip kullanabilirsin zaten biberon senin olacak başlıkta yeni olduğu sürece problem olacağını sanmıyorum. Evet yeni doğan bebeğe şekerli su verdiler ben şeker yüklemesi bile yaptırmadım şekerli herseyden uzak durmaya çalıştım ama yok. Neyse umarım unutur tadını düşündükçe sinirleniyorum

Euet ya hangi hastane bu.buarada daha hastane çntasnı hazrlamayan varmı.

Ben varım. Daha vakit var gibi geliyor ama yine de konulacak şeyleri koysak iyi olur. Hep yapayım diyorum elim gitmiyor. Haftaya da okul açılıyor bu haftasonu en azından tam olmasa da bir kısmını yerleştirmeyi ya da yerleştirmesem bile hazırlamayı düşünüyorum.

hangi marka süt pompası aldın canım memnun kaldın mı? ben almadım ama sen öyle diyince tırstım alayım ben de.
Ben avent kullanıyorum canım elektrikli olandan. Ya inşallah basınıza boyle birsey gelmez. Bence de doğarsa gerek olursa alırsınız ama gecenin köründe göğsünüzden Çeşme gibi süt akarsa nöbetçi eczane bulmak zorunda kalabilirsiniz o yüzden bence tedarikli olmak lazım

Çooookkk faydalı bir paylaşım olmuş Damlacım, ellerine sağlık, alkışlıyorum seni:)
Bebişinle aranızın iyi olmasına çooook sevindim, maşallah barekallah. Moral ve motivasyon çok önemli ve sen bunu bir kez daha ispatladın, zoru atlattın inşallah bundan sonrası daha kolay olacak.Allahım biz de hayırlısıyla doğum yapıp size katılalım inşallah:))
Evet zor günler bitti artık kızımı tanıma zamanındayız eşimle. Sizde alın Biran once kucağınıza inşallah. Cok teşekkür ederim canımcım

Allah hastaneyemuhtaç olursak iyi hastane ve doktorlarla kaşılaştırsın, çok şükür zorlansakta bir şekilde gidebiliyoruz, ne zor durumda olanlar var
kesinlikle canım öyle. geçen gün bakırköy devlet hastanesine endokrinoloji bölümüne gittim. hamilelik başından beri oraya gidiyorum süper bir doktor var orada. ona randevu alırken kadın doğuma da alayım bir de devlet hastanesi baksın dedim. gebe polikliniği yerine normal kadın doğumdan almışım. muayene etmedi tabi ultrasonu gebeye göre değildi. git bir gebe polikliniğindeki doktorla konuş belki bakarlar dedi. gittim doktor randevu almadan bakmam dedi ben de bir şey demedim çıktım. bi baktım suriyeliler hiç randevu almadan direkt gelip orada kayıt yapıp muayene oldular. sinir oldum. ayda bir ton param sigorta primine gidiyor vergi veriyorum, 9 aylık hamileyim 5 dk muayene etmeyip beni yolluyor dış kapının mandalı suriyeliler direkt gelip beleşe muayene oldular. derdim onların muayene olması değil. olsunlar tamam ama bana da yazık değil mi? sağlık sektörü ülkemizde ne kadar iyi denirse densin bence hala kangren olmuş durumda.

Back
X