2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Canım benim de meme ucum küçük fakat bu ay bir sızı başladı göğüslerimde ve çevresinde kahverengi kabuklanma oluyor, kenarlarında da kuruma var. Benimkiler de çok acıyacak gibi sen de oldu mu bu kabuklanmadan? ne yapsam şimdiden krem mi sürsem ya da zeytinyağı falan mı sürsem diyorum. Hiç dokunamıyorum artık düşün
Bende hiç boyle birsey olmadı. Sızı falanda yoktu o dediğin şeyler emzirmeye başladıktan sonra oldu. Dediğin gibi zeytinyağı falan sürsen acaba yumusatıp işe yararım ki? Yada lansion kullansan göğüs kremi o hemen iyileştiriyor göğüs uçlarını

Gunaydin kizlar.. size haberlerim var.. sali gununden beri sancim vardi o gunde kontrolum vardi nstde duzenli sanci cikti ama acilmam olmadi.. dunde nişanim geldi gece hastaneye gittim acilma fln yok daha.. sancimda yeni yeni başladi.. 2 dkya dusmesini bekliyoruz bizden haberler bu yonde..dua edin lutfen iki gundur kuru sanci cekiyorum

Allah yardımcın olsun canım.

tamam canım gidince haber verir misin? normal doğum 350 sezeryan 750 lira. bedava medipol mega'ya göre.

Canim akşam esimle konuştum ama başka doktora gitmeme izin vermiyor bu doktorun seni biliyor üçüncü sezeryanin olcak seni tanıyor biliyor diyor ( eski doktorum oyüzden öyle söylüyor) fiyati önemli değil yeterki sağlıklı olun diyor yani hemde tam teşekküllü olmasi güvenli diyor yani medipol mega ya devam canım

Kızlar ya kafam çok karışık:KK43: doğum yaklaştıkça paniğim, sıkıntım artıyor sanki. Nasıl soracağım sizlere bunu bilmiyorum:KK43:
Ben evliliğimin ilk yılında ilişki konusunda çok sıkıntı yaşamıştım, hala bile canım yanar arada ilişki esnasında. İlk alttan muayenem de kabus gibiydi. Son
Bende hiç boyle birsey olmadı. Sızı falanda yoktu o dediğin şeyler emzirmeye başladıktan sonra oldu. Dediğin gibi zeytinyağı falan sürsen acaba yumusatıp işe yararım ki? Yada lansion kullansan göğüs kremi o hemen iyileştiriyor göğüs uçlarını

Sızı ben de bazen çok oluyor dokunamıyorum ki benim doğuma daha var aslında . Önce bir zeytinyağı deneyim o zaman olmadı kreme başlarım. Çok sağol canım:)

kızlarr bi isim bulamadım ya çatlycam :KK43:( benim düşündüklerim ; zeynep ikra, hanzade, ahsen, ayşe hafsa,sedef,defne,zehra,nurcihan,gülnihal,gülfem,nurefşan,eyşan ama bunların hiç birinde karar kılamadık benm beğendiğimi eşim beğenmiyo onun beğendiğinide ben beğenmiyorum..sizce hangi isim daha güzelll

Defne ismi bana çok güzel geliyor bunların arasından.

Canım iki gün hiç baş ağrım olmadı benim de baş ağrım olmadı. Ben de de migren başlangıcı var. Ama dün geceden beri cok cok şiddetli ağrılarım oluyor. Ağrı kesici içmezsen geçmiyor ağrım. Ben yine söylüyorum bugun doğum yapacaksak olsam ilk basta spinal epidural kombin yaptırırım olmadı genel yaparım sanırım. Spinal bana cok zor geldi

Canım sen sezeryan olacaksın pijama da dikiş yerin acıyabilir. Ben külot giydim yüksek beldi kilodum o bile dikişlerimi açılmaya yetti. Spinal anesteziyi sanırım tavsiye etmiyorum yani benim cok fazla ağrım oldu ameliyattan sonra iki gün mahvoldum ağrı kesicilerle durdum resmen ayakta. Biyandan göğüs ağrısı biyandan gaz sancısı mahvetti beni. Gaz sancısı omzuma vurdu nefesim kesildi ne yatabildin ne kalkabildim. Sonra dikişlerim acımaya başladı falan. Epiduralde sanırım istediğin zaman ağrı kesici sen aktarabilşyırsyn vücuduna hemşirelere gerek kalmadan. Boyle birsey vardı sanırım onda. Ben yarın yeniden doğum yapacak olsam ya genel isterim yada epidural spinal kombin isterim. Bizim anestezi doktoru kombin yaparım demişti. Kombini düşün istersen. Ee sen aldın mı tarih şimdi ne zaman kavuşuyorsun kuzuna?

Canim aslinda genel en iyisi ama iste dogum aninda bebisi goremiyosun ondada sonrasinda bebisi emzirmekte gec kaliyosun kendine gelmen suruyo biraz bakalim biraz dusuneyim doktorlada konusayim bi karar vericem bize Allah nasip ederse 15 ekim e gun verdi 38+5 oluyo insallah durur o gune kadar cok sukur benim oyle ne kasilmam var ne sancim kasilma cooook nadir oluyo... Ben ilk dogumumda gecelik hic giymedim direk yuksk belli picama takimi giymistim hic zorlanmamistim her dogum farkli oluyo sanırım o gunler gelsinde her zorluguna raziyim Allah buyuk ama bebisine yaptiklarina co kizdim bende izin vermem ne o canim oyle onlar bizim kiymetlilerimiz haaaa bu arada bugun bebek arabamiz geldi ablama cok minnet ettim onun israriyla netten siparis etmistim gercekten cook guzel magazada bisuru model baktim bu hepsine on basiyo resimlerini paylasayim

Herkese günaydın. Biz geldik kızımla teyzelerimi kardeşlerini merak ettik nasıllar acaba? Kızım çok şükür cok iyi. Cok uslu bir bebek açıkmadığı sürece ağlamadan yada altı kirlenmeyince ağlamadan bir bebek. Ihtiyaclarını karsıladığımız anda susuyor ağlamasını da bir görseniz kedi gibi miyavlama seklinde :) birazda kendimden bahsedeyim. Ilk iki gün oluşan şiddetli gaz sancılarım sonunda son buldu. Buradan sezeryan olacaklara söyleyeceğim şu ki ameliyattan çıkar çıkmaz mutlaka ayağınıza kalın çorap giyin. Ben giymedim 2-3 saat sonra giydim sonrada davul gibi şiştim. 2 tane kaçman yapıldı ancak oyle rahatladım. Dediğiniz gibi komposto içtim kayısı form cayı içtim sinamike içtim incir yedim kayısı yedim herseyi yaptım ama çıkamadık işte. Neyse dün taburcu edildik. Bugun evdeyiz. Hastane e herkes kızımın canını açıtıyrordu yok 2 saatte bir emmesi lazım yok emmezse sararır soyle boyle ben bunların hiç birisini yapmadım. Evet 3-3,5 saati geçirmiyoruz ama kızımda zaten o zaman da bir uyanıyor. Yani zorlamıyorum emsin emsin diye. Zaten dün bebek hemsiresiyle çıkarmadan konuştum sonkez. Dedim ki bakın benim kızım oyle cok emen bir bebek değil. Yani mümkün değil 2 saatte bir uyandırmak. 3 saate bir zaten kendisi uyanıyor ben kızımı zorlamak orasını burasını cimcikleyerek uyandırmak ağzınaşekerli sular vermek istemiyorum dedim. Hemşire de tabi haklısınız doğru olanda o zaten. Bebek siz ne yaparsanız yapın kendisi belirler emme saatini dedi. Biz ilk gğnler yok 2 saatte bir emecek derken anneyi emzirmeye teşvik amaçlı yapıyorduk ama sizin artık 2. Gününüz bunun zaten bilincindesiniz dedi kızınız da cok sağlıklı gözüküyor. Siz 3,5 en fazla 4 saati geçirmeyin ama yine de dedi. Sonra sordum bazen yarım saat emiyor ama bazen 5 dakika emiyor neden boyle dedim. Kızınızın yeme öğünleri de farklı oluyor dedi. Yarım saat süren bir öğünden sonra tabiki daha kısa bir emme süreci oluyor bunun için kızınızı zorlamayın o zaten soyana kadar emer emmeden mi bıraktı zaten uyumaz huzursuz olur acsa aranır sürekli sizde bunu anlarsınız memenize götürürsünüz dedi.
Sonuc olarak şimdi evdeyiz. Düşün gece duşa girecektim badimi çıkartmamla Çeşme gibi sütüm akmaya başladı. Hayatımda ilk defa göğüslerimi bu kadar büyük gordüm. Hemen pompamla şağmaya başladım. 120 cc süt cıktı. Üstüne pompanın tamamen sağladığını bildiğim için kızımı emzirmeye başladım yarım saate yakında kızım emdi. Sonra duşa girdim kalkanlarımı taktım göğsüme. Sabah 4 de bi baktım kalkanın yarısı yine dolmuş. Bu sebepten artık süt arttığı çaylarını içmeyi buraktım eşim beni Montofon ineğim diye seviyor. Şimdi sitelere bir kac tavsiye de bulunmak istiyorum. Bunları bence mutlaka almanız gerekiyor.
1. Pompa. Bence elektirikli pompa iyi oluyor. Çünkü iki göğüsü sağmak gerektiğinde tek pımpaysa en az 20 dakika sürüyor. Manuel pompa bence cok zaman alır.
2. Lansinoh lanolin göğüs ucu kremi. Inanılmaz bir krem. Tek kurtarıcım diyebilirim. Ilk günler göğüste cok cok acı oluyor benim oyle oldu en azından. Bence doğumdan once başlanmalı göğüs uçlarına sürülmeye. Ben bu kadar açılacağını bilseydim doğumdan once kesinlikle alır başladım.
3. Göğüs ucu kalkanı. Eğer sütünüz benim gibi ciddi cok olursa göğüs pedi falam korumuyor. Kalkan şart oluyor. Kalkan sütü icinde topluyor böylelikle toplanan sütü bebeğinize de verebilirsiniz.
4. Hastaneye mutlaka kettle götürün. Ben kettle mı karsı odayla bile paylaştım cok cok lazım oluyor hastene de.
5. Ilk gün geceliğim ve iç çamaşırım kirlendi. Iyiki iki tane gecelik almışım dedim. Sezeryan olacaklar bence kesinlikle gecelik giymeli pijama asırı zor olurdu benim için.
6. HSta bezi hiç kullanmadım. 3 tane mesane pedi 3 tane Orkid bitirdim. Şimdide günlük ped kullanıyorum.
7. Hastanede sanırım 20 ye yakın bebek bezi kullanmışızdır. Bebek ilk günler cok cok fazla kaka yapıyor.
8. Sıcak su torbası. Bize gerçi hastane de verdiler ama basımdan dolayı karnım şişince ayağımın altına hemen sıcak su torbası verdiler ve bu son gece bana cok iyi geldi. Gaz olabilir acısından mutlaka sıcak su torbanızı yanınıza almanızda yarar var.
9. Bir tane hastane çıkışıyla geldik. 3 tane hastane çıkışımız vardı birde. Bosu bosuna okadar yük edindim. Üstü bası bile coğu zaman incecikti kızımın hiç hırka bile kullanmadık. Bence oyle cok cok yük edinmeye gerek yok.
Aklıma daha baska birsey gelmiyor. Soracak sorularınız olursa hemen cevapyabilirim. Kızım suanda uyuyor ve ben sizlerleyim kaderdaşlarım :)

Canim hoşgeldin maşallah hayirli haberlerle geldin. İyi olmanıza.bebeginin akilli olmasina ve en önemlisi sütünün olmasına cok sevindim.insallah bizimde zaman cabuk gecerde hemencecik alırız kucagimiza.ayrica su ısıtıcısı ni ben bikaç hafta burdan sizlere söylemiştim hatirlayan varsa gerçekten cok işe yarıyor inşallah verdigim diğer bilgilerde ise yaramistir.sen kurtuldun ve acilisi yaptin simdi sıra sıra doğum haberleri gelcek inşallah

kesinlikle canım öyle. geçen gün bakırköy devlet hastanesine endokrinoloji bölümüne gittim. hamilelik başından beri oraya gidiyorum süper bir doktor var orada. ona randevu alırken kadın doğuma da alayım bir de devlet hastanesi baksın dedim. gebe polikliniği yerine normal kadın doğumdan almışım. muayene etmedi tabi ultrasonu gebeye göre değildi. git bir gebe polikliniğindeki doktorla konuş belki bakarlar dedi. gittim doktor randevu almadan bakmam dedi ben de bir şey demedim çıktım. bi baktım suriyeliler hiç randevu almadan direkt gelip orada kayıt yapıp muayene oldular. sinir oldum. ayda bir ton param sigorta primine gidiyor vergi veriyorum, 9 aylık hamileyim 5 dk muayene etmeyip beni yolluyor dış kapının mandalı suriyeliler direkt gelip beleşe muayene oldular. derdim onların muayene olması değil. olsunlar tamam ama bana da yazık değil mi? sağlık sektörü ülkemizde ne kadar iyi denirse densin bence hala kangren olmuş durumda.
sağlık sektörü iyi ama zengine ve Suriyelilere....
zengin özelde istediği gibi bakılıyor,
suriyliler devlet hastanesine gider ilaç parası felan vermez
bizim gibi orta sınıfta vergisini veren kişiler kimsenin umrunda değil...devlette bizden aldığıyla geçiniyor işte...

Canim akşam esimle konuştum ama başka doktora gitmeme izin vermiyor bu doktorun seni biliyor üçüncü sezeryanin olcak seni tanıyor biliyor diyor ( eski doktorum oyüzden öyle söylüyor) fiyati önemli değil yeterki sağlıklı olun diyor yani hemde tam teşekküllü olmasi güvenli diyor yani medipol mega ya devam canım
ben de değiştiremem bu saatten sonra, yapacak bir şey yok devam edeceğiz.

sağlık sektörü iyi ama zengine ve Suriyelilere....
zengin özelde istediği gibi bakılıyor,
suriyliler devlet hastanesine gider ilaç parası felan vermez
bizim gibi orta sınıfta vergisini veren kişiler kimsenin umrunda değil...devlette bizden aldığıyla geçiniyor işte...
haram zıkkım olsun, helal etmiyorum benim verdiğim parayla elin yabancısının beleşe tedavi görüp bana bakılmamasını.

Kızlar ya kafam çok karışık:KK43: doğum yaklaştıkça paniğim, sıkıntım artıyor sanki. Nasıl soracağım sizlere bunu bilmiyorum:KK43:
Ben evliliğimin ilk yılında ilişki konusunda çok sıkıntı yaşamıştım, hala bile canım yanar arada ilişki esnasında. İlk alttan muayenem de kabus gibiydi. Şimdi kafamdaki soru normal doğum yapabilir miyim? Hamileliğimin ilk 3 ayında fitil kullanırken bile çok gerilmiştim. Ne yapmalıyım sizce normal mi sezeryan mı? Normali çok istiyorum ama başarabilir miyim diye de tereddüt ediyorum.

Herkese günaydın. Biz geldik kızımla teyzelerimi kardeşlerini merak ettik nasıllar acaba? Kızım çok şükür cok iyi. Cok uslu bir bebek açıkmadığı sürece ağlamadan yada altı kirlenmeyince ağlamadan bir bebek. Ihtiyaclarını karsıladığımız anda susuyor ağlamasını da bir görseniz kedi gibi miyavlama seklinde :) birazda kendimden bahsedeyim. Ilk iki gün oluşan şiddetli gaz sancılarım sonunda son buldu. Buradan sezeryan olacaklara söyleyeceğim şu ki ameliyattan çıkar çıkmaz mutlaka ayağınıza kalın çorap giyin. Ben giymedim 2-3 saat sonra giydim sonrada davul gibi şiştim. 2 tane kaçman yapıldı ancak oyle rahatladım. Dediğiniz gibi komposto içtim kayısı form cayı içtim sinamike içtim incir yedim kayısı yedim herseyi yaptım ama çıkamadık işte. Neyse dün taburcu edildik. Bugun evdeyiz. Hastane e herkes kızımın canını açıtıyrordu yok 2 saatte bir emmesi lazım yok emmezse sararır soyle boyle ben bunların hiç birisini yapmadım. Evet 3-3,5 saati geçirmiyoruz ama kızımda zaten o zaman da bir uyanıyor. Yani zorlamıyorum emsin emsin diye. Zaten dün bebek hemsiresiyle çıkarmadan konuştum sonkez. Dedim ki bakın benim kızım oyle cok emen bir bebek değil. Yani mümkün değil 2 saatte bir uyandırmak. 3 saate bir zaten kendisi uyanıyor ben kızımı zorlamak orasını burasını cimcikleyerek uyandırmak ağzınaşekerli sular vermek istemiyorum dedim. Hemşire de tabi haklısınız doğru olanda o zaten. Bebek siz ne yaparsanız yapın kendisi belirler emme saatini dedi. Biz ilk gğnler yok 2 saatte bir emecek derken anneyi emzirmeye teşvik amaçlı yapıyorduk ama sizin artık 2. Gününüz bunun zaten bilincindesiniz dedi kızınız da cok sağlıklı gözüküyor. Siz 3,5 en fazla 4 saati geçirmeyin ama yine de dedi. Sonra sordum bazen yarım saat emiyor ama bazen 5 dakika emiyor neden boyle dedim. Kızınızın yeme öğünleri de farklı oluyor dedi. Yarım saat süren bir öğünden sonra tabiki daha kısa bir emme süreci oluyor bunun için kızınızı zorlamayın o zaten soyana kadar emer emmeden mi bıraktı zaten uyumaz huzursuz olur acsa aranır sürekli sizde bunu anlarsınız memenize götürürsünüz dedi.
Sonuc olarak şimdi evdeyiz. Düşün gece duşa girecektim badimi çıkartmamla Çeşme gibi sütüm akmaya başladı. Hayatımda ilk defa göğüslerimi bu kadar büyük gordüm. Hemen pompamla şağmaya başladım. 120 cc süt cıktı. Üstüne pompanın tamamen sağladığını bildiğim için kızımı emzirmeye başladım yarım saate yakında kızım emdi. Sonra duşa girdim kalkanlarımı taktım göğsüme. Sabah 4 de bi baktım kalkanın yarısı yine dolmuş. Bu sebepten artık süt arttığı çaylarını içmeyi buraktım eşim beni Montofon ineğim diye seviyor. Şimdi sitelere bir kac tavsiye de bulunmak istiyorum. Bunları bence mutlaka almanız gerekiyor.
1. Pompa. Bence elektirikli pompa iyi oluyor. Çünkü iki göğüsü sağmak gerektiğinde tek pımpaysa en az 20 dakika sürüyor. Manuel pompa bence cok zaman alır.
2. Lansinoh lanolin göğüs ucu kremi. Inanılmaz bir krem. Tek kurtarıcım diyebilirim. Ilk günler göğüste cok cok acı oluyor benim oyle oldu en azından. Bence doğumdan once başlanmalı göğüs uçlarına sürülmeye. Ben bu kadar açılacağını bilseydim doğumdan once kesinlikle alır başladım.
3. Göğüs ucu kalkanı. Eğer sütünüz benim gibi ciddi cok olursa göğüs pedi falam korumuyor. Kalkan şart oluyor. Kalkan sütü icinde topluyor böylelikle toplanan sütü bebeğinize de verebilirsiniz.
4. Hastaneye mutlaka kettle götürün. Ben kettle mı karsı odayla bile paylaştım cok cok lazım oluyor hastene de.
5. Ilk gün geceliğim ve iç çamaşırım kirlendi. Iyiki iki tane gecelik almışım dedim. Sezeryan olacaklar bence kesinlikle gecelik giymeli pijama asırı zor olurdu benim için.
6. HSta bezi hiç kullanmadım. 3 tane mesane pedi 3 tane Orkid bitirdim. Şimdide günlük ped kullanıyorum.
7. Hastanede sanırım 20 ye yakın bebek bezi kullanmışızdır. Bebek ilk günler cok cok fazla kaka yapıyor.
8. Sıcak su torbası. Bize gerçi hastane de verdiler ama basımdan dolayı karnım şişince ayağımın altına hemen sıcak su torbası verdiler ve bu son gece bana cok iyi geldi. Gaz olabilir acısından mutlaka sıcak su torbanızı yanınıza almanızda yarar var.
9. Bir tane hastane çıkışıyla geldik. 3 tane hastane çıkışımız vardı birde. Bosu bosuna okadar yük edindim. Üstü bası bile coğu zaman incecikti kızımın hiç hırka bile kullanmadık. Bence oyle cok cok yük edinmeye gerek yok.
Aklıma daha baska birsey gelmiyor. Soracak sorularınız olursa hemen cevapyabilirim. Kızım suanda uyuyor ve ben sizlerleyim kaderdaşlarım :)

Sana da kızına da maşallah.

Senin kullandığın pompa nasıl bir şey? Elektrikli mi yoksa manuel mi? Gebelik eğitiminde bahsetmişlerdi emzirme periotlarından 4 saati geçirmemek gerektiğini söylüyor kadın doğum doktoru. Bu süre geçerse hipoglisemi gelişebilirmiş. Bebeği cimdikleyerek uyandırmak da doğru değil. :) Böyle azıcık ayaklarına masaj yaparak ellerine masaj yaparak uyandırılabilirmiş.

Ben evliliğimin ilk yılında ilişki konusunda çok sıkıntı yaşamıştım, hala bile canım yanar arada ilişki esnasında. İlk alttan muayenem de kabus gibiydi. Şimdi kafamdaki soru normal doğum yapabilir miyim? Hamileliğimin ilk 3 ayında fitil kullanırken bile çok gerilmiştim. Ne yapmalıyım sizce normal mi sezeryan mı? Normali çok istiyorum ama başarabilir miyim diye de tereddüt ediyorum.

Canim benim iliski sırasında öyle bir problemim olmadığı halde doktor alttan bile muayene ettiğinde kendimi kasarim iyicene düşün canim ama hakkinda hayırlısı nasılsa öyle olsun

Hoşgeldin canım. demek artık evdeki yeni hayatınıza başladınız,cekirdek aile oldunuz ne güzel:) kızının uslu bir bebis olmasina sütünün cok olmasına cok sevindim. Insallah boyle gider hep ve ek gıdaya kadar mamaya hic ihtiyaç duymazsın... ben pijama almistim kendime bir de gecelik alayım o zaman... bir de birsey soracagim canım...sütün hemen geldi mi bebisine hic sütün gelene kadar mama vermek zorunda kaldın mı? Ben en cok onun için tereddüt ediyorum ya sütüm hemen gelmezse bebisime mama vermelimiyim? İlay'i kocaman öpüyorum :) görüşmek üzere

Canim benim iliski sırasında öyle bir problemim olmadığı halde doktor alttan bile muayene ettiğinde kendimi kasarim iyicene düşün canim ama hakkinda hayırlısı nasılsa öyle olsun

Amin canım. Bu durum çok kafama takılmaya başladı bu aralar. beni sıkıntıya düşürüyor:( Doktorumla da konuşmam gerekiyor galiba. O da ne sezeryan ne normal hiç bir şey demedi daha bana. Ama sanki normal taraftarıymış gibi geldi bana.

Canım senin sezeryandı hep değil mi? Normal doğum yapan biri olur herhalde benden önce yazarlar inş buraya tecrübelerini

Back
X