2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
günaydın kızlar dün dogum günümdü demiştim milli egitim kontejjanları açıkladı yıllardır almadıgı kadar düşük bi kontejjan verdiler bölümüme ve ben gidemiyorum :KK14::110: moralim çok bozuk gece uyuyamadım agladım migdem ve kasık sancılarımdan öldüm sabaha kadar artık tek tesellim oglum :KK61: başkada yapacak beni teselliş etcek bişey kalmadı

bugün doktora gitcez ayrıntılı ultrason ve sezeryanın anestezi işlemleri için gelince yazarım size yine :KK51:

Üzülme canım biraz da nasip işi bu bazı kontejyanlar artmış bazıları azalmış senin branş ne idi? Hem kendine hem bebeğine yazık hissediyorlar onlar duygularımızı.

Canım sana birşey sormak istiyorum.Sağdığın sütleri veriyor musun yoksa nasılsa memeden emiyor diye saklıyor musun..Biberona alışır vermeyin diyorlar ya bende endişeleniyorum çünkü ablamın kızı gerçekten hemen alıştı biberona..Sen nasıl yapıyorsun..Bilgi verirsen sevinirim.

Ben sağdığım sütleri öncelikle bardak veya kaşıkla vermeyi deneyeceğim canım emzirme ile ilgili eğitimde bir videoda görmüştüm. Önce sözü geçmişti böyle yapıyorlar diye inanamamıştım. Ama videoda görünce denemeye karar verdim. Bir diğer alternatif şırınga(iğnesiz tabi) ile veriyorlar. En son hiç biri ile beceremezsem biberonu deneyeceğim. İlk akla gelen biberon oluyor ve bence bir çok anne kolayına geldiğini için tercih ediyor. Biberonda da en doğal his kauçuk uçlarda oluyor ama onlarda uzun süreli kullanılmıyor sürekli yenilemek gerekiyor.

günaydın herkese,
benim de şafak 17 ne kadar az almış yaa, bi de hala çalışıyorum.
dün iki kez doğum yapmış bi bayan geldi bizim kurumdan, konu doğumiznime geldi,
ben de dedimki sezeryan olduğu için beklenen doğum tarihinden daha önce doğum yapıyorum o yüzden 16 haftalık iznimin sadece 1 haftası falan doğum öncesi almış oluyorum.
Aaa dedi öyle şey olur mu yedi hafta asla doğum sonrasına ekleyemezsin yanar o hakkın dedi,
Biraz konuşmayı uzattık ama çok kesin konuşunca ben de bi daha soruyum doktora dedim, netten baktım tekrar yine aynı sonuca vardım, bi yanlışım yok dimi bu konuda kızlar?

Yönetmelik açık ve net canım bir kaç kere okumuşluğum var kamu kuruluşlarında en az 5 haftasını ekleyebiliyorsun. Ama benim de kafam karışık doktora soracağım bu gidişte mesela ben 36. haftada ayrılmayı düşünüyorum veya 37 diyelim hemen ilk hafta doğum yaptım hemen doğum sonrası raporunu mu yazıyorlar yoksa 16 haftalığı bütünüyle baştan mı yazıyorlar? Baştan yazılıyorsa iyi yoksa öncesi sonrası diye ayırırsa biraz sıkıntı olabilir. Aslında her şey doktorda bitiyor gibi geliyor bana. :)

Günaydın anne adayları :)
Kontrolden geldik geçen Cumartesi başka bir Dr a muayene olduğumda bebeğim 2925 gr 50 cm çıkmıştı. Bir önceki ölçüm üzerinden daha 3 hafta geçmeden 1 kilo almış 7 cm uzamış çıkmıştı şaşırmış ve korkmuştum.Şimdi kendi Dr um 2910 gr 47 cm çıkardı.
Dr a sordum nasıl bu kadar farklı olur diye " eğer o zaman 50 cm olsaydı doğum zamanı 57 cm olması gerekirdi ki pek mümkün olduğunu sanmıyorum" dedi..
Açıkçası Dr uma katılıyorum o zamanda çok büyük olacak diye az endişelenmemiştim...
Nst de sorunsuz çıktı neyseki..
10 gün sonra gel o zaman çatı muayenesini yapıcaz dedi..Erken doğumu tetiklediği söyleniyor dedim.
Eğer 2-3 cm açılma varsa süreci hızlandırır evet dedi. Ama daha hiç açılma yoksa çatı muayenesi doğumu tetikleyemez mümkün değil dedi...
Bana hala çok saçma geliyor. Ablam bana yaptı birşey yok çatı genişliğinden ziyade açılma olup olmadığına doğumun yakın olup olmadığına bakıyorlar dedi.Zaten sezeryan falan derlerse bana 1 sn düşünmem hastaneyi de Dr u da değiştiririm dedim. Allaha şükür herşeyim yolunda neymiş çatın dar sezeryana...Bende ters teper...

Bazı ultrasonlar az bazıları çok ölçüyor bebeğin pozisyonu da etkileyebiliyor ölçümü. Hayırlısı olsun. Ben çatı muayenesinden hiç korkmuyorum. Sonuçta doktorlar riskli olsa yapmazlar diye düşünüyorum. Ve onun belli bir haftası var yaptıkları hafta da zaten doğumun her an beklendiği haftalarda. Hakkımızda hayırlısı olsun.

Merhabalar:))))
En fazla 19 günüm kaldı:))) çok heyecanlıyım her an bekliyorum bebeğimi:))
Şuanda annemle komşusu geldiler:) komşumuz camları siliyor sağolsun. Bana da yat deyip duruyorlar. Hamilelik güzelmiş, heryerde özel muamele var:) doğurmasam mı ben:)))))

Kraliçelik döneminin son demlerinin keyfini çıkaralım bence. :) Aaltını çiziyorum abartmadan tabi ki.

Merhaba arkadaşlar şu bebek göbek bakım setlerinden almamız gerekiyormu siz aldıysanız hangi markayı tercih ettiniz birde almak isteyen varsa chicco latway baston model bebek arabası 440 liradan 365 liraya inmiş gitti gidiyor stesinde ve sadece 4 adet var almak isteyenler bir baksın istersenz

Günaydın anne adayları :)
Kontrolden geldik geçen Cumartesi başka bir Dr a muayene olduğumda bebeğim 2925 gr 50 cm çıkmıştı. Bir önceki ölçüm üzerinden daha 3 hafta geçmeden 1 kilo almış 7 cm uzamış çıkmıştı şaşırmış ve korkmuştum.Şimdi kendi Dr um 2910 gr 47 cm çıkardı.
Dr a sordum nasıl bu kadar farklı olur diye " eğer o zaman 50 cm olsaydı doğum zamanı 57 cm olması gerekirdi ki pek mümkün olduğunu sanmıyorum" dedi..
Açıkçası Dr uma katılıyorum o zamanda çok büyük olacak diye az endişelenmemiştim...
Nst de sorunsuz çıktı neyseki..
10 gün sonra gel o zaman çatı muayenesini yapıcaz dedi..Erken doğumu tetiklediği söyleniyor dedim.
Eğer 2-3 cm açılma varsa süreci hızlandırır evet dedi. Ama daha hiç açılma yoksa çatı muayenesi doğumu tetikleyemez mümkün değil dedi...
Bana hala çok saçma geliyor. Ablam bana yaptı birşey yok çatı genişliğinden ziyade açılma olup olmadığına doğumun yakın olup olmadığına bakıyorlar dedi.Zaten sezeryan falan derlerse bana 1 sn düşünmem hastaneyi de Dr u da değiştiririm dedim. Allaha şükür herşeyim yolunda neymiş çatın dar sezeryana...Bende ters teper...

canım açıkçası bana da o zaman abartı gelmişti, aynı gün ben de gitmiştim kontrole ve aramızda 500 gr fark vardı.. şimdi normale dönmüş ;) yine büyük tabi de :)
üff ne çatı muayenesiymiş arkadaş ya illa yapacaklar yani..

kızlar bnm sorumu yantlamayı unutmayın sut posetlerı eczaneden bulabılrmıym?son hazrlkları tamamlamam gerek.sabah karnma hafif sancı grdı sanırım artık yokluor.canlar çatı muayenesı bnde 39dan önce yaptrmıcm.bunı ogrendgnız ıyı oldu

süt poşeti lansinoh aldım, bir de kap aldım medela.

canım ben de doğumdan sonra diye düşünmüştüm ama tüm arkadaşlarım şimdiden bak dediler. en azından fikrin olur dediler. türkler yatılı gelmiyor maalesef o yüzden yabancı olması gerekiyor canım

aslına bakarsan doğumada sayılı günler kaldı :) benim arkadaşım Moldovyalı , gürcü felan yatılı alıyor, gerçi onun kızı artık büyüdü ama evin her işini yaptırıyor genelde memnun birkez afrikalı almıştı, kız evini soyup gitmişti

aslına bakarsan doğumada sayılı günler kaldı :) benim arkadaşım Moldovyalı , gürcü felan yatılı alıyor, gerçi onun kızı artık büyüdü ama evin her işini yaptırıyor genelde memnun birkez afrikalı almıştı, kız evini soyup gitmişti

aynen öyle canım, yani aslında çok da zamanım yok. ilk etapta annem kalacak yanımda ama sonrası için birini bulmam şart. afrikalıyı nerden bulmuş yahu :KK57: Allah korusun bizi öyle insanlardan..

Yanii bizimkilerde calisanlar var teyzemlerde anneannnemde abimlerdee...memnun olduklari da var iclerinde bes para etmeyenleri de:KK43: yine de iyi arastirmakta fayda var cnm

aynen canım ya her milletin iyisi de oluyor kötüsü de inşallah iyi biri çıkar karşımıza..

Yönetmelik açık ve net canım bir kaç kere okumuşluğum var kamu kuruluşlarında en az 5 haftasını ekleyebiliyorsun. Ama benim de kafam karışık doktora soracağım bu gidişte mesela ben 36. haftada ayrılmayı düşünüyorum veya 37 diyelim hemen ilk hafta doğum yaptım hemen doğum sonrası raporunu mu yazıyorlar yoksa 16 haftalığı bütünüyle baştan mı yazıyorlar? Baştan yazılıyorsa iyi yoksa öncesi sonrası diye ayırırsa biraz sıkıntı olabilir. Aslında her şey doktorda bitiyor gibi geliyor bana. :)
aklınız karışmıs herhelade canım son 3 haftayı zorunlu kullanıyoruz 5 haftayı sadce aktarabiliyoruz

aynen öyle canım, yani aslında çok da zamanım yok. ilk etapta annem kalacak yanımda ama sonrası için birini bulmam şart. afrikalıyı nerden bulmuş yahu :KK57: Allah korusun bizi öyle insanlardan..
..

sürekli çalıştığı bir büro var ordan ayarladı sanırım, birde bu yabancıların sigorta işi felan var, sigortasız çalıştırırsan .ok yüklü cezası var

kızlar bnm sorumu yantlamayı unutmayın sut posetlerı eczaneden bulabılrmıym?son hazrlkları tamamlamam gerek.sabah karnma hafif sancı grdı sanırım artık yokluor.canlar çatı muayenesı bnde 39dan önce yaptrmıcm.bunı ogrendgnız ıyı oldu
canım eczanede var mıdır bilmiyorum ben ebebekten almıştım hemende getiriyorlar istersen bak bir..Benimde ağrım vardı bugün dediğin gibi yokluyorlar bizi:)

Back
X