2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Kızlar bugün aşımızı vurulduk çok şükür iyiyiz her nekadar sağlık ocağındaki ölçü ve tartılara güvenmesemde bugün çok sıkıldım kızımın kilo alımı yavaşladığı için 1 ay önce ek gıdaya başladım 4 haftada yalnızca 100 gr almış ve 1 cm uzamış :KK43:( 6 aylık bebeklere göre normal dedi ama ilk 3 ay gelişimi çok hızlıymış son 3 ay çok fazla yavaşlamış dedi yarın doktor rabdevumuz var moralim yerlerde kızım çok iştahlı bi bebek değil zatn normalde ek gıdayı verirken çok sabırlıyımdır bugün nasıl kızdıysam artık bu gelişim olayına ağzını açmadığı için resmen delirdim çocuğum suratımdan hissetti ve çok ağladı çok pişman oldum :KK43:(
Artık hareketleri artmaya başladı, kilo alımı 6 aydan sonra duruyor zaten. Zorlamayın yedirirken, beslenme bozukluklarına yol acabilir.

canım merhaba ek gıda konusunda çok da tecrübeli bir anne olmadığım için fetva verirmiş gibi olsun istemem .bence ek gıda bir yol herkes doktorunun ya da araştırmalarının sonucu bu yolu şekillendiriyor.Ben yoğurtla başladım ilk bir hafta yoğurt vericem sadece sonra 2 öğüne çıkarıcam ek gıdayı sebze ve yoğurt olarak.3. haftada meyveleri ekleyeceğim.sonra iç güdülerime güvenerek bir şeyler vereceğim,yulaf unuyla ve anne sütüyle muhallebi gibi...
yani bence çok kasmamalıyız güle eğlendire yedirmeye çalışıyorum oğluma yoğurdunu yemek yemeyi sevsin iyi anıları oluşsun yemek ile ilgili diye.
Bence içgüdüsel olarak tüm bilgiler var aslında .kodlanmışız :)kendine güven araştır öğrendiklerini burada hepimizle paylaş .Güle güle büyüt yavrunu .
teşekkür ederim hepimiz güle güle büyütelim inşallah :) dün tarhana çorbası verdim oğluma sevdi ilk kez verdim diye az miktarda verdim bakalım gün gün yeni şeyler deneyeceğim

teşekkür ederim hepimiz güle güle büyütelim inşallah :) dün tarhana çorbası verdim oğluma sevdi ilk kez verdim diye az miktarda verdim bakalım gün gün yeni şeyler deneyeceğim

bir de benim oğlum istediği yöne dönüyor ama oturamıyor yani bende destekli oturtmadım henüz kucagımda oturuyor sizlere sorayım dedim sizde durumlar nasıl bu arada oğlum 9 ekim doğumlu

canım merhaba ek gıda konusunda çok da tecrübeli bir anne olmadığım için fetva verirmiş gibi olsun istemem .bence ek gıda bir yol herkes doktorunun ya da araştırmalarının sonucu bu yolu şekillendiriyor.Ben yoğurtla başladım ilk bir hafta yoğurt vericem sadece sonra 2 öğüne çıkarıcam ek gıdayı sebze ve yoğurt olarak.3. haftada meyveleri ekleyeceğim.sonra iç güdülerime güvenerek bir şeyler vereceğim,yulaf unuyla ve anne sütüyle muhallebi gibi...
yani bence çok kasmamalıyız güle eğlendire yedirmeye çalışıyorum oğluma yoğurdunu yemek yemeyi sevsin iyi anıları oluşsun yemek ile ilgili diye.
Bence içgüdüsel olarak tüm bilgiler var aslında .kodlanmışız :)kendine güven araştır öğrendiklerini burada hepimizle paylaş .Güle güle büyüt yavrunu .

bir de benim oğlum istediği yöne dönüyor ama oturamıyor yani bende destekli oturtmadım henüz kucagımda oturuyor sizlere sorayım dedim sizde durumlar nasıl bu arada oğlum 9 ekim doğumlu

merhabalar arkadaşlar benim oğlum da 9 ekimde doğdu.. ben ek gıdaya başladım azar azar fakat yoğurt meyve püresi verdim şimdilik bundan sonra nasıl yapmalıyım sizlerden fikir almak istedim
oğlum şuan 8300 gr 70 cm boyunda
Benim kızım da 15 ekim doğumlu oturuyor ancak sırtını doldurmazsam sağa sola düşüyor hala :D

Ben 1 aydir yogurt veriyorum canim ama hala 1 cay bardagini tam bitiremiyor ama benim hatam her huysuzlandiginda emziriyorum tam anlamiyla acikmiyor sanirim sebze puresini 4-5 cay kasigi kadsr yedirebiliyorum anca tarhanayi cok sevdik yarim su bardagini yiyor. Bende senin gibi bir meyve bir sebze seklinde gitmeye calisiyorum ama meyveleri pek sevmedi yavas yavas aliscak zorlamak istemiyorum ama haftaya da ise basliyorum biberondan da sut icmedigi icin ekgidalara agirlik vermem lazim napcam bilmiyorum duzen kuramadim :KK43: bu arada iki ogun vermeyi planliyorsun ama 6 aydan itibaren kahvalti da veriliyor sanirim yumurta peynir falan
kızlar ben kahvaltı ya başladım peynir zeytin karıştırıp kayısı muhallebisi ile yada pekmezle tatlandiriyorum.öğlene çorba veriyorum genelde yayla tarhana bazen içlerine ıspanak arıyorum aksama doğrudan yoğurt içine armut püresi filan kayıyorum onu yiyor yoğurdu sade sevmiyor.kendim bal kabağının çok severim kizimada vermek istiyorum.haftaya onu deniycem balkabagini haslayip içi e pekmez katmayı düşünüyorum bakalım sevecekmi.birde yeşillik ekleyenler oluyormuş çorbaya maydonoz dere otu filan hic bu konuda fikri olan var mi

kızlar ben kahvaltı ya başladım peynir zeytin karıştırıp kayısı muhallebisi ile yada pekmezle tatlandiriyorum.öğlene çorba veriyorum genelde yayla tarhana bazen içlerine ıspanak arıyorum aksama doğrudan yoğurt içine armut püresi filan kayıyorum onu yiyor yoğurdu sade sevmiyor.kendim bal kabağının çok severim kizimada vermek istiyorum.haftaya onu deniycem balkabagini haslayip içi e pekmez katmayı düşünüyorum bakalım sevecekmi.birde yeşillik ekleyenler oluyormuş çorbaya maydonoz dere otu filan hic bu konuda fikri olan var mi
Canım zeytin tuzlu olduğu için önermiyolar kahvaltı menüsü olarak pekmez tuzsuz peynir yada labne yumurta sarısı bebe bisküvisi yada tam tahilli robottan geçirilmiş ekmek formül mama ıhlamur veya anne sütü ile sulandırıp berbat bi bulamaç :)) sağlık ocağıda doktorumuzda benzer tarifleri verdiler tabi kendin bilirsin bizim bugün doktorumuz soğana bile izin verdi kızım sebze püresi yemiyo dedim artık çeşitlendir çorbalarını 4 aylık değil o senin beğenmediğin püreyi o neden yesin dedi yalnız tuza dikkat et kullanma dedi bakalım yiyebileceği bişeyler yapmayı başarırsam paylaşırım

Benim oğlum 7 Ekim doğumlu, bir kaç gündür öne doğru sürünmeye başladı. ben internetteki yorumlardan yola çıkarak ikea antilop mama sandalyesi aldım fiyatı çok uygun beğenmezsem daha iyi bir şey alırım diye düşünüyordum, iyi ki almışım çok sevdi onu. akşam eve gittiğimde koyuyorum sandalyeye ben de yemek vs yapabiliyorum bu arada. ilk zamanlar dirseklerini tepsiye dayayıp oturuyordu bir kaç gündür daha rahat oturuyor. sandalyede oturmaya başladığından beri yerde desteksiz 5-10 saniye oturabiliyor. her oturttuğumda çoraplarını tutmak istediği için kafa öne doğru gidiyor ve devriliyor.

Benim oglum sebze corbasini cok seviyor.kabak, , brokoli, kereviz, havuc, , karnabahar, ispanak , maydonoz hepsinden azar azar koyuyorum.tarhana corbasini cok sevmiyor.yogurduda dedigin gibi meyve puresiyle tatlandirinca yiyor.sabahlarida beyaz peynir ve yumurta sarisi veriyorum. Artik tavuk suyuda ekliycem corbasina.

bende kızıma sabahları yoğurt veriyorum 1 saat sonrada yumurta ve kendi yaptığım çökelekten meyve suyuyla tatlandırıp veriyorum yiyor. tarhana ve yoğurt çorbası tok tutmuyor sanki bizde ekmek doğrayıp veriyoruz. benim tek sıkıntım artık öğünlerin çoğu ek gıda olsun istiyorum ama sonunu mama ile bağlamak zorunda kalıyoruz. nasıl ek gıdayı artıracam hiç bilmiyorum

Denizcim Oğluma zorla 150 CC içerdim uyurken ama durumumuz değişmedi 2 saatte bir uyanıyoruz :KK43:sonuç olarak sabahları dolmuş taşmış Çişli bir bez ile Uyanıyor,daha fazla emdiği için.neyse en azından kilosunu etkiler belki.sıcak da tutuyorum bence bizim sorunumuz açlık uyanması değil emerek uyumaya alışmış bir çocuk başka türlü nasıl uyunacağını bilmediği için uyku aralarında Uyanıyor ve tekrar uykuya dalamıyor.internette bu tip yorumlar okudum.
Kim west in Kitabı'nı bir türlü alamadım.alıp okuyan var mi arkadaşlar ?
Çarşamba günü aşısını vurdurayım diyorum ama o büyük elektrik kesintisinden sonra bozulmuş mudur acaba aşılar diye işkilleniyordum sürekli.bakalım kilomuz boyumuz ne olmuş.burdan yazarım kızlar çarşamba.
Buarada şimdilik 5 Kaşık yoğurt yiyor oğlum cumaya kadar 12 ye çıkaracağım inş.şimdilik sevdi gibi .cumadan sonra da bal kabağı ile sebzelere başlayayım diyorum.
Canım uyku konusunda ne yaptın bi çare bulabildin mi biz dün gece yine çok sık uyanmalı bi gece yaşadık sabah olunca ağlıcaktım resmen bu duruma ne kadar dayanabilicem bakalım

Kızlar bebişlerimiz 6 aylık oldular. Ne durumdalar paylaşırmısınız... Boy ve kiloları nasıl oturabiliyorlarmı diş çıkarmaya bailadılar mı nasıl besleniyorlar vs

Canım uyku konusunda ne yaptın bi çare bulabildin mi biz dün gece yine çok sık uyanmalı bi gece yaşadık sabah olunca ağlıcaktım resmen bu duruma ne kadar dayanabilicem bakalım
koca bir hiç bir şey uyku konusunda ve dün de bizim için berbat bir geceydi. Aslında hergün böyle olsa çözüm için uğraşacağım ama bir düzeliyor hıh tamam düzeldi diyorum sonra dün geceki gibi yine burnumdan geliyor.haftasonu da 7 de kalktı uyumadı bir daha uykusuzluktan ve yorgunluktan sabahları başım dönüyor oturuyorum yere biraz geçiyor sonra :(

Kızlar bebişlerimiz 6 aylık oldular. Ne durumdalar paylaşırmısınız... Boy ve kiloları nasıl oturabiliyorlarmı diş çıkarmaya bailadılar mı nasıl besleniyorlar vs
merhaba canım,benim oğlum 14 ekim doğumlu 15 nisan da 8100gr 72cm geldi.daha yeni ek gıdaya geçtik ilk hafta sadece yoğurt verdim dün ilk defa sebze verdim patates havuç ve kabak püresi.hiç dişimiz yok herhangi bir kabartı ishal ateş yani belirti de yok.desteksiz oturuyor 1 haftaya kadar tam anlamıyla emekleyecek şuanda emekliyor gibi ama daha çok sürünme şeklinde.siz de durumlar nasıl ?

Benim kızım da 13 ekim doğumlu 2 hafta önce 6800 gr ve 66 cm geldi henüz dişimiz yok desteksiz oturamyır pek istediği yöne dönerek gidiyor sabah kahvaltı öğlen sebze püresi akşam muhallebi ve gün içinde de meyve veriyorum az az benim kız pek sevmiyor yemeyi ama yavaş yavaş tadına alışsın

Kizim 15 ekim dogumlu 16 nisanda 7600gr 70 cm di destekli oturuyor desteksik cok kisa one ve yana egiliyor :) emekleme falan yok henuz disler de cok zorluyor ama gorunurde birsey yok halaa ekgidaya basladik kahvalti yogurt ve sebze puresi veriyorum

Bugun ise basladim. Kuzumu sicacik yataginda misil misil uyurken birakip ciktim evden cok dokundu bana kac gundur aglmaktan perisan oldum zaten ise baslicam diye ne zormus anne olmak hic kiyamiyorum bebegime. Ise gittim orda da agladim zaten herkes alisacaksin diyor ama ne zaman onun bana ihtiyaci var biliyorum sicacik memeden emmek varken biberonu da reddediyor yavrum. Biraz zaman alacak alismamiz onun da benim de..

Benim oğlum 21 Ekim sezeryanla 38+1 de 3420 gr 51 cm doğdu. 18 nisanda 8740 gr ve 72 cm idi (2 gün önce) gün içinde iki kez yoğurt bi sebze bi meyve püresi yiyoruz. (Kavanoz maması) yavaş yavaş çorbaya başliicaz. Desteksiz oturamıyor öne Düşüyor. Dişlerimizin kaşınması tavan yapmış durumda artık dilini çiğneyerek dudağını ısırarak kaşımaya da başladı ama kızarıklık şişlik fln yok henüz. Emeklemeye de hiç yüzü yok sırtüstü durmaktan hoşlanmıyor zaten ama ayakta durmaya bayılıyor zorla oturtuyorum çok az bi destekle ayakta durabiliyor ve sürekli ayağa kalkmak istiyor (doktorumuz erken daha kalkmadın dedi) elinden tutunca oturmaya değil ayakta durmaya yukarı yöneliyor :)

Benim oğlum 21 Ekim sezeryanla 38+1 de 3420 gr 51 cm doğdu. 18 nisanda 8740 gr ve 72 cm idi (2 gün önce) gün içinde iki kez yoğurt bi sebze bi meyve püresi yiyoruz. (Kavanoz maması) yavaş yavaş çorbaya başliicaz. Desteksiz oturamıyor öne Düşüyor. Dişlerimizin kaşınması tavan yapmış durumda artık dilini çiğneyerek dudağını ısırarak kaşımaya da başladı ama kızarıklık şişlik fln yok henüz. Emeklemeye de hiç yüzü yok sırtüstü durmaktan hoşlanmıyor zaten ama ayakta durmaya bayılıyor zorla oturtuyorum çok az bi destekle ayakta durabiliyor ve sürekli ayağa kalkmak istiyor (doktorumuz erken daha kalkmadın dedi) elinden tutunca oturmaya değil ayakta durmaya yukarı yöneliyor :)
Canım benim de oğlum hep ayakta durmak istiyor ve 3 aydır flan kollarında tutup yürütüyordum Ayakları üzerinde zıplamaya da cok seviyor.ayakta durmasında ne gibi bir problem varmış hiç içim rahat değildi zaten ayaktaydım :(

Back
X