Buda benm dogum hikayem.
Aslnda ne yalan soyleyeyim hayalim ssvd yapmakti.yani sezeryen sonrasi vajinal dogum.hepiniz biliorsunuz ki ilk dogumda neler cektim dort ay yuruyemedim,enfeksiom kaptim,kizim emmedi sagdim .piskolji allak bullak.yarim kalma hissi vs vs vs
Doktorumuda buna gore sectim.Allah razi olsun hamilelikte olan tum skntilarimi gderdi.kolay gecen hamileligimi dahada kolaylastirdi .bastan sonuna kadar konustuk.hocam sezeryen bile.olsam bebegim istedigi tarohte kendi gelmeli diye.saygi duydu bana.37.hafta bir avuc kalan benegimin suyunu sirf ben cok istior ve uzuluyorum.diye serum takarak cogaltti ve 41+2ye getrtti beni Allahin izniyle.bu sure zarfinda hep yanindayim die sefkatle yaklasti.40+6da baslayan sancilarim gittikce siddetini arttirdi.41de hastahaneye gittim uc dort gun cekilen siddetli sancilar ve sadece bircm acilma.doktorum hep.pes etme belki.olur dedi.ama.yok o sancilari cekene allah yardim etsin.ne yapti etti olmadi acilmadim.sonunda suni baglarim ama.iki gun cekersin dogum belki olur ancak hirpalanmanin anlami var mi dedi.hocam suni nin riskine gremem dedim ve spinal sez oldum.esimde girdi yanima.ne agri je bsey.sutum hemen geldi bebegim mememe yapisti cuk cuk.o an agladim.doktorum bunlarin hepsinin son gune kadar bekledgm icin oldgnu soyledi.bebegim uc kilo 800gram dogdu ki dikkat ta ettgm.halde :) huzurlu bir bebek smdilik.beni sonuna.kadar ugrasip bebegin gelcegi zamani kendi secsin istegm icin de tebrik etti.ama kizlar elli kre dogum yapsam elli kere bu doktorumda spinal sez olurum aculmazsam tabi.ancak anladm ki normal.dogum cok zor ve yapanlara dayananlarin azminede hayret ettim anlocagniz iki dogumda birbirinden zor.ten tene temas kordonu gec kestirme olaylari oldu.resimler cektim spinal aninda bebek dogunca.ve yasak oldgu halde ben cok istiom die esimide aldilar iceri doguma.o an oda agladi dogunca.bu arada normal icin ugrasirken istifra ettim rahim acilior dediler ama acilmadi.sezeryene grerkej bi igne yaptilar aninda kustum gene.tepki verdi vucut.okadar sanciya neden acilma olmadgi ise rahim cok incelmis ve sinir kaslari is yapamamis.doktorum acindq bunu soyledi ve ole tahmin ediom ki ondan acilma.olmadi dedi.kotu dikilen dikisi yeniden duseltti.ne kotu yapmis bunu diyerek piskoljmi bozan yerleri duzelltti.allah herkese bole guzel dogumlar yasatsin diorum.bras karidik.oldu dahqda ayrintiya grerdim ama oglum aglior smdi .