- 31 Ocak 2014
- 3.305
- 344
- 88
- Konu Sahibi cilgin_anne_
-
- #2.261
Sutlac
1KG SUYUN icine 1, 5cay bardağı. Pirinci koyup suyunu cekene kadar pisirin .Uzerine 1kg soguk sut, 2bardak seker, 3yemek kaşığı nisasta yada pirinc ununu ekleyip 15dakikayarim ateste pisirin.kaselere bolun.
Firin tepsisine kaselerin yarisina gelecek kadar su koyun kaseleri dizin.200derecede 15dakika altli ustlu pisirin, sonra firini sadece üst ayara getirin bi 10dakika ustu iyice kizarana kadar pisirin.biraz soguyunca dolaba atin.2-3saat dinlensin dolapta.sutlaciniz hazir
Afiyet olsun canim deneyince sonucu paylashımm aldım tarifi hemen defterime ,,,
yarim tur gibi duruyor normal olabilir benceevet yaa direk o geldi aklıma birşey olmuş mudur bebeğime die ..
Tam olarak şu yazıyor raporda ''UMBİKAL ARTER A/B ORANI 2,6(NORMAL) UMBİKAL KORD BOYNU ARKADAN ÇEVRELEMEKTEDİR ''
Florence Nightgale istanbul hastanesinden bi dr bulabilirsem tavsiye edilebilecek birde ona görüneyim diyorum 38 haftalıkkende kım bakar bılmıyorum ..
hakikaten oyle vakit gecmiyor bir turlu..gecen haftalarda hazirlikti fskan vakit geciyordu.simdi is de kalmadı yapacak zaman geçmiyor.slm nasıl gidiyor hamilelik son zamanlar daha zor sanki vakit geçmiyor. biran önce kızımı kucağıma almak istiyorum. bide kızlar bu fatma anamızın eli varmış kaynanam umreden getirmiş doğumu kolaylaştırıyormuş inş. sizin bilginiz varmı
himm bilmiyordum ...vaesa elinde dene nadilsa icmiyorsun surmuyorsun..zararı olmaz yani..sonraki doguracaklara araştırma yapmis olursun..böyle büzülmüş el şeklince ot ama. suya koyuyormuşsun sancın başladığında ot açılıyormuş o açıldıkça rahimde açılıyormuş kolay doğum oluyormuş inş.
Ben biliyorum cnm bi cok arkadasim yapti doğum sancilarin başlayınca suya koyuyorsun önemli nokta bebek doğunca hemen sudan cikarttirman lazimmis bizdede varmi ama acil sezeryan olunca kullanamamistikadi_sevda .!.:böyle büzülmüş el şeklince ot ama. suya koyuyormuşsun sancın başladığında ot açılıyormuş o açıldıkça rahimde açılıyormuş kolay doğum oluyormuş inş.
Ben biliyorum cnm bi cok arkadasim yapti doğum sancilarin başlayınca suya koyuyorsun önemli nokta bebek doğunca hemen sudan cikarttirman lazimmis bizdede varmi ama acil sezeryan olunca kullanamamistik
Yok hayir sadece o suyun icinde acildikca rahimde acilirmis doğum kolaylasirmis doğumdan sonra sudan cikariyorsun eski haline donuyor suyun içinde unutmayinki kanama normale dönsün deniyorsuyunu içmiyoruz yani demi. bazıları suyunu için diyorda bende endişelendim bişey olurmu acaba diye
yarim tur gibi duruyor normal olabilir
Yarin baska bir dr a randevu aldim kizlar birde ona goruneyim bakalim ne diyecek ....
sorma canım daha doğuramadım bugün hamilelik takvimimin de son günü.. ve de doğum günüm.. gelsin artık yaa..dun gece aklimdan gectin canim dogurmustur herhalde diyordum..doktira git gel ayrinti bekliuorum.guzel habetlerle gel..srninki yerini cok begendi gsliba...
çooooooooooook geçmiş olsun canım.. geçende ben de eltimin makinasından ıslak çamaşırları alıyordum fiş takılıymış cereyan kaçırdı makine ayak altımdan sinek ısırması gb bişeyler oldu 4.de anca anladımGünaydın hepinize kızlar ,,,
ayy sabah sabah okurken hem korktum hem güldüm Allah iyiliğini versin zaten kafam karışık senı görünce gülmeye başladım
ya kızlar benım doğumum normal ilerlerken bebeişin boynuna kordon dolanmasıyla sezeryane dönebilir cumartesi tekrar doktora gidicem ,
nette okyunca kordon dolanması ile nrmal doğum yapan birçok anne var bir dr a daha mı görünsem die düşündüm tavsyeniz nedir ?
birde dün akşam beni elektirik çarptı 220 woltt elimden dirseğime kadar çıktı elektirik önce şok yaşadım sonra 1 saat ağladım ölücektim resmen çok güçlüydü hissettiğim çok korktum ... bi çığlık attımki eşim uykusundan uyandı ve hafif değildir uykusu o can havliyle nasıl bağırdıysam, tam girmeyen fişi çekmeye çalışmışım metal uçlarına parmklarım deymiş Allahtan çekebildim elimi yoksa vücuduma yürüyecekti elektirik rabbim korudu ..
benden habeer yok kuzum pozitif anlamda az sonra yazıcam zaten..Jangcim hayirli haberini bekliyoruz ilk sen dogurcaksin sanirim.
Mona canim cok gecmis olsun amandikkat et Allah koruyor .valla geceleri ben de ayni senin gibiyim.her uyandigimdada bişeyler yiyorum .hayirlisiyla dogursak ins.canim bebek saglikli olsun da sezeryan normal artiksansina.
Bu gece acayip gazim vardi karnim sertlesti belim agridi benim de ama simdi gecti sukur.
Canim tarifte biseyyok el kivami onemli.
inş gelir canım benim de merkez ilçede tek yer açıktı geldi..Eylül kurasi icin bursada tek yer actilar tercihimi yaptim notere onaylattim..dua edin bana olur mu. kızımın şansına olur belki...
bide kuaföre gittim kisisel temizlik icin. artik ne zwman isterse gelebilir kuzummm.cumartesi kontrolumuz var..
sorma canım daha doğuramadım bugün hamilelik takvimimin de son günü.. ve de doğum günüm.. gelsin artık yaa..
çooooooooooook geçmiş olsun canım.. geçende ben de eltimin makinasından ıslak çamaşırları alıyordum fiş takılıymış cereyan kaçırdı makine ayak altımdan sinek ısırması gb bişeyler oldu 4.de anca anladımbütün vücudu geçti yani ama çok şükür bişey olmadı..
benden habeer yok kuzum pozitif anlamda az sonra yazıcam zaten..
inş gelir canım benim de merkez ilçede tek yer açıktı geldi..
şimdiii geleyim dün dr un dediklerin bebiş de su da gayet iyi hatta hareket kabiliyetine dr bile şaşırdı 35. haftadan sonra azdı benimki içeride :)) ama kötü haber şu ki dr um beklemek istemiyor40+2 olacaksın pzt aç gel kontrole dedi. niye dedim müdahale olabilirmiş duruma göre.. direkt kestirip atmadı aslında daha 4 gün var dedi. geçenki tahlili gösterdim muhtemel taş düşürmüşsün dedi. çok ciddi çıkmış sonuçlar hemen antibiyotik verdi doğuma kadar kulan diye. kan ilacını kesti. bugün de gidip doğuramadım daha raporu alıcam ayy ne komik ilk doğumda beklediklerim bunda oluyor yaa.. ebeye venst ye yolladı.. tahmin ettiğim gb açılma 0. orada da iltihap varmış. nst de sancı 10lardan 20lere çıkmış anca kadın 140 falan olunca doğum oluyor diyo. gerçi ben 60larda gitmiştim. sancının her birimini hala hissediyorum ne duyarlı vücudum var Yarabbi.. pzt gelince bi sıkıntı görürse hemen sezaryene alacakmış suni sancı oksijensiz bırakıp tekrar sezaryene dönme ihtimali varmış.. usg de bakarken geç döllenme olduğu için miadını geç doldurabilir demişti halbuki.. neredeyse ağlayarak hastaneden çıkıp koçun yanına gittim. 40+2 ye kadar bekleyen dr duymadığını bu civardaki en sabırlı ve normal doğum yanlsı dr a düştüğümü ve muhakkak tanışmaya gideceğini söyledi. 3 gün var önümde.. herşey olabileceği 3 gün ama kararım şu ki bu bebek ilişkiden 4 gün sonra tutundu. 40+4 e kadar yolu var bence.. 40+3 için devletten randevu aldım. 40+2 de dr kötü birşey gördüm derse direkt doğum hastanesi acile gitmeyi düşünüyorum. hemen bıçak altına yatmak gereksiz. kv de niye kestiricen kızım kendini diyor annem hayırlıysa öyle olsun diyor halbuki anam sezaryen kv 12 normal doğum yapan insanlar.. annem hala nasıl direkt sezryeni kabul ediyor anlamıyorum. tamam bebekte bende bi sıkıntı olsa eyvallah haftasına göre suyuna gayet iyi dedi dr. e gelişimi biraz geri diye hala bazı değerler 38 i gösteriyor hemen çocuğu kesip biçip mi almak lazım üstelik daha önce normal doğum yapmışken.. elbette Allahın işine karışılmaz gerekirse gene üzülür girerim sezaryene ama önceliğim bebeğin vaktini beklemek..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?