- 2 Nisan 2013
- 427
- 36
- 73
- Konu Sahibi cilgin_anne_
-
- #2.381
Canımm maşallah kaç yaşındasın bilmiyorum ama senin pozitif enerjin bana bile geçiyor burdan .Canim esim bir ay izinli bakici var esimin dayi kizi var.onlar ikizlerle ilgileniyo ben de bebekle.
Canım senin yazını okurken bir an kendim yazmışım gibi geldi.
Benim annem de bana diyor duki erkek bebek 40. Haftayı doldurur 10 günde öyle geçirir diyordu normalde 1 Eylül Pazartesi gel diyordum yok yok daha olmaz diyordu hep
Ben hastaneye giderken kızımı arkadaşımın eşine bıraktım arkadaşımı da yanıma aldım ( arkadaşım diyorum ama 43 yaşında çok sevdiğim 4 yıldır tanıdığım bir ablam )
Bütün doğum sancılarım boyunca doğum için yaptığım hazırlıklarda hep o yanındaydı.
Hastaneye yattım haber verme kimseye dedim eşime o kadar kızdım yani.
Eğer benimle birlikte hastaneye gelen abla nın kızı başka şehirde ünv . Kaydı için gitmeyecek olsalardı haber vermeyecektim ama onlarıda işlerinden alıkoymak istemediğim için haber verdik .
Kayınpederim sağolsun alıp getirdi hem kv yi hem anne mi.
O gece başımda hastaneye birlikte gittiğimiz ablanın kızı kaldı annem ve kv mi Eve gönderdikki ertesi gün evde bana iyi bakabilsinler yol yorgunluklarını atsınlar diye .
Ertesi gün eve çıktık annem herkesten önce uyudu kv dem zaten rahatsızdı o gece yediği bişeyden zehirlendi hastaneye kaldırdı eşim gece.
Benim eşim sürekli olarak gece çalıştığı için geceleri hep yalnızım ben.
Ilk gece dikiş ağrılarımla bebeğimle hep kendim ilgilendim zaten sütüm olmadığı in hiç durmadı bebek sabaha kadar.
Kv hastaneden sabaha karşı geldi annem desen kızımın odasında yattı kızım yanımda yattı sabaha kadar hiç uyumadım o gece.
Ertesi gün hastanede yanımda olan abla kızının kaydını yaptırıp istanbula dönünce akşam 22:00 de tekrar yanına geldi 1 hafta bizde kaldı hem kızıma hem bana baktı Allah razı olsun.
Biz çocuklarımızı kimseye güvenerek doğurmadık tabiki ama hem annem hem kv varken de başkasının gelip yardım etmesi insana koyuyor .
Ilk günler çok gelen giden oldu annem de kv dede sürekli gün içinde uyuyorlar gelen olunca kaldırıyorum biri kalksa biri kalkmıyor gelene gidene servis yapmak gerekiyor anlayacağın o abla olmasaydı çok daha zor geçirirdim bu günleri .
Yinede Allah razı olsun kv de yemeğimi kahvaltımı hazırlıyor sağolsun taşlı insanlar ikiside onlarada bişey diyemiyorum Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin inşallah.
cok gecmis olsun canim..insallah yarin son ignesini yaptirirsin da bir daha gerekmez..mincik kuzu daha ooo...Sağol canım staflakokus diye bir hastane mikrobu kapmış canımâmin Rabbim cümlemizin evladını bağışlasın .
Bugün sağlık ocağında topuk kanı alındı delik deşik oldu her yeri yavrumun.
Yarın son iğnesini olacak inşallah .
Öğlende doktor kont var hala bi kaç yerinde kızarıklıklar var umarım onlarda tamamen geçer .inşallah sende sağ salim alırsın miniğini kucağına hayırlısıyla canım
seninki cok zor olmus canimvyaa.insan zaten lohusalik yuzunden deoresif oluyor bi de bunkari tak kafaya..benimkiler yani annem de kv dem de guzel bakarlar bana da bebege de..ikisinden de allah razi olsun..ama ben ameliyata girmeden once yanimda olsun isterdim..ki ben su gun gel desem gelirama kendinin dusunmesini isterdim..neyse gecti zaten benim anlik bir sinir geldi oyle..cok yimusagimdir ben kolay kolay kizmam sinirlenmem cabuk affederim...ofkem de anlik olur..cok cekiyorum bu yuzden...Canım senin yazını okurken bir an kendim yazmışım gibi geldi.
Benim annem de bana diyor duki erkek bebek 40. Haftayı doldurur 10 günde öyle geçirir diyordu normalde 1 Eylül Pazartesi gel diyordum yok yok daha olmaz diyordu hep
Ben hastaneye giderken kızımı arkadaşımın eşine bıraktım arkadaşımı da yanıma aldım ( arkadaşım diyorum ama 43 yaşında çok sevdiğim 4 yıldır tanıdığım bir ablam )
Bütün doğum sancılarım boyunca doğum için yaptığım hazırlıklarda hep o yanındaydı.
Hastaneye yattım haber verme kimseye dedim eşime o kadar kızdım yani.
Eğer benimle birlikte hastaneye gelen abla nın kızı başka şehirde ünv . Kaydı için gitmeyecek olsalardı haber vermeyecektim ama onlarıda işlerinden alıkoymak istemediğim için haber verdik .
Kayınpederim sağolsun alıp getirdi hem kv yi hem anne mi.
O gece başımda hastaneye birlikte gittiğimiz ablanın kızı kaldı annem ve kv mi Eve gönderdikki ertesi gün evde bana iyi bakabilsinler yol yorgunluklarını atsınlar diye .
Ertesi gün eve çıktık annem herkesten önce uyudu kv dem zaten rahatsızdı o gece yediği bişeyden zehirlendi hastaneye kaldırdı eşim gece.
Benim eşim sürekli olarak gece çalıştığı için geceleri hep yalnızım ben.
Ilk gece dikiş ağrılarımla bebeğimle hep kendim ilgilendim zaten sütüm olmadığı in hiç durmadı bebek sabaha kadar.
Kv hastaneden sabaha karşı geldi annem desen kızımın odasında yattı kızım yanımda yattı sabaha kadar hiç uyumadım o gece.
Ertesi gün hastanede yanımda olan abla kızının kaydını yaptırıp istanbula dönünce akşam 22:00 de tekrar yanına geldi 1 hafta bizde kaldı hem kızıma hem bana baktı Allah razı olsun.
Biz çocuklarımızı kimseye güvenerek doğurmadık tabiki ama hem annem hem kv varken de başkasının gelip yardım etmesi insana koyuyor .
Ilk günler çok gelen giden oldu annem de kv dede sürekli gün içinde uyuyorlar gelen olunca kaldırıyorum biri kalksa biri kalkmıyor gelene gidene servis yapmak gerekiyor anlayacağın o abla olmasaydı çok daha zor geçirirdim bu günleri .
Yinede Allah razı olsun kv de yemeğimi kahvaltımı hazırlıyor sağolsun taşlı insanlar ikiside onlarada bişey diyemiyorum Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin inşallah.
canimm kafana takmamaya xalis..stres etkiler sutunu..bulgur gaz yspmus olabolir..dereotu rezene cayi ic... bi de ayva bulabilirsen biraz suya kat bir iki tasim kaynat suyunu ic..soguk da icebolirsin..bikac gunecgelir sutun..mama ver ama emzirmekten vazgecme birskirsan hepten gider..Canımm maşallah kaç yaşındasın bilmiyorum ama senin pozitif enerjin bana bile geçiyor burdan .
Ne güzel sütün hemencecik gelmiş birde bol bol benimki gelse hiç dolmadı daha göğüslerim
Mama takviyesiyle gidiyoruz bugün bebeğimin çok gazı var.
Kıvranıp duruyor.
Doktorum ilk 10 gün bulgur soğan sarımsak Yeme gaz yapar demişti ama ne denediysek süt çoğalmayınca
Önceki gün ve bugün bulgur pilavı bol dereotlu ayran yedim bilmiyorum bulgur mu gaz yaptı bebeğime.
Her gün dua ediyorum Allahım sütümü artır diye adak bile adadım inşallah bir an önce bollaşır ....
Bebeğin doymasa hem o kadar kaka yapmaz hemde durmaz canım zaten yarın falan sarılık için çağırmışlardır sizi de inşallah sarılık ta yoktur
Doktorum bana en fazla 3 saat uyusun uyanmazsa uyandır demişti ama zaten o kadar uyumuyor sürekli emmek istiyor miniğim ama doymuyor .
Bence sana Allah'ın bir lütfu bu bebeğin çok kısmetli olacak süt konusunda maşallah ..
canim sen de cok set yasamissin kolay degil.oncelikle kuzunz gecmis olsun tez zamanda sifaya kavussun ins.anne ve kv takma bosver hayatta kimseden fayda yok kafayi takip stres yapmakla kaliyorsun olan yine sana luyo .en iyisi hic takmamak.canim benim ikizlerdede sutum coktu.gunde 2kilo sutum cikardi.kvme sen inegini bosa besliyosun ben ondan cok sut veriyorum derdim:] ins seninki daha cok olur.stresten uzak dur direk sutu etkiliyor .gaz yapan yiyecekler herkeste gaz yapmiyor yapi meselesi.ikizlerde herseyi yedim ben ama gaz yapmadi .yarin kontrol var bakalim sarilik cikacakmi .Rabbim hepimize bol sut ve gazsiz bebekler versin ins :]]Canımm maşallah kaç yaşındasın bilmiyorum ama senin pozitif enerjin bana bile geçiyor burdan .
Ne güzel sütün hemencecik gelmiş birde bol bol benimki gelse hiç dolmadı daha göğüslerim
Mama takviyesiyle gidiyoruz bugün bebeğimin çok gazı var.
Kıvranıp duruyor.
Doktorum ilk 10 gün bulgur soğan sarımsak Yeme gaz yapar demişti ama ne denediysek süt çoğalmayınca
Önceki gün ve bugün bulgur pilavı bol dereotlu ayran yedim bilmiyorum bulgur mu gaz yaptı bebeğime.
Her gün dua ediyorum Allahım sütümü artır diye adak bile adadım inşallah bir an önce bollaşır ....
Bebeğin doymasa hem o kadar kaka yapmaz hemde durmaz canım zaten yarın falan sarılık için çağırmışlardır sizi de inşallah sarılık ta yoktur
Doktorum bana en fazla 3 saat uyusun uyanmazsa uyandır demişti ama zaten o kadar uyumuyor sürekli emmek istiyor miniğim ama doymuyor .
Bence sana Allah'ın bir lütfu bu bebeğin çok kısmetli olacak süt konusunda maşallah ..
selam canimmmSlm millet taze 2. Anne olarakhayat düne kada4 çok güzeldi oğlan boyuna uyuyordu dün gece farketti birşeylerin değiştiğini uyudugumda saat 5.25 ti dr kontrolüne gsarısı köy arabası 6da hiç kalkamadim bile. Sarılık var mi yok mu merak ediyorum gözleri sarı gb geliyor bazen. En geç 3 saatte bir emziriyorum bazen saat başı zorlu yorum. Memeyi bulamıyor bulsa ememiyor daha gözlerini bile açamıyor çok.küçük bu yaa.. diğer oğlum daha diriydi bu daha garip daha muhtaç. Abisinin azıcık beyazı. Bütün sülale dalga geçiyor adam aynı çocuktan 2.ye yapar mi diye oğlum kardeş ten çok bebek diye seviyor gece 4 kişi ayaktayız hırçınlığı yok çok şükür ama o da emmek istiyor bazen üzülüyorum :-( :-( 19 ay emdi 8 aydır emmiyor. Wc yi zaten birakmistik aşırı ishalden dolayı ne zaman başlarız bilmiyorum. Ya bu yenidogan günde kaç kere yapıyordu kaka çiş bizimki hep.kaka gidiyor. İshal gb de cıvık normal mi unutmuşum herşeyi yaa hafıza reset. Uykusuz bir anne olarak uyumaya calisicam şimdi. Yorumları bekliyorum sevgiyle kalın kızlar doğuran varsa gözü aydın geçmişe bakmadım
Kizlar ben dogurmadim hala bekliyorum yarin 2 de dr kontrolum var artik gun vericek sanirim sanci hic bi belirti yok suni sanciyka normal deniycekler olmazssa sezeryana donucem.... 7nsallah kendi sancilarim nbaslar yaaaaamona ne yapti acaba..
siraya koyalimmii
1 cilgin
2 jang
3 esma
4 kim olacak acaba
esmanin ne zaman yaptigini hatirlayamadm sizden once olabilir
Zaten çok geriliyorum ..Çok geçmiş olsun. gerçekten sinir bozucu bir durum insanın loğusalık zaten psikolojisinin sağlam olmadığı zaman birde etrafında işe yaramayan fosur fosur uyuyan insanlar olması iyice gerer insanı. Bazen insan aileside olsa tahammül edemeyebiliyor. Evde bulaşık çamaşır kalabalığından başka bir şey olmuyor böyle durumda eğer gelen işe yaramıyorsa. Anneler böyle yapmaz ama o da farkında değildi galiba yaptığının. Kayınvalide ile inadamı bindiler nedir.
Tekrar geçmiş olsun
Bugün son iğnesini oldu kuzum doktor kont vardı hala yenileri çıkıyor tek tük doktor onlara biokadin sür dedicok gecmis olsun canim..insallah yarin son ignesini yaptirirsin da bir daha gerekmez..mincik kuzu daha ooo...
seninki cok zor olmus canimvyaa.insan zaten lohusalik yuzunden deoresif oluyor bi de bunkari tak kafaya..benimkiler yani annem de kv dem de guzel bakarlar bana da bebege de..ikisinden de allah razi olsun..ama ben ameliyata girmeden once yanimda olsun isterdim..ki ben su gun gel desem gelirama kendinin dusunmesini isterdim..neyse gecti zaten benim anlik bir sinir geldi oyle..cok yimusagimdir ben kolay kolay kizmam sinirlenmem cabuk affederim...ofkem de anlik olur..cok cekiyorum bu yuzden...
canimm kafana takmamaya xalis..stres etkiler sutunu..bulgur gaz yspmus olabolir..dereotu rezene cayi ic... bi de ayva bulabilirsen biraz suya kat bir iki tasim kaynat suyunu ic..soguk da icebolirsin..bikac gunecgelir sutun..mama ver ama emzirmekten vazgecme birskirsan hepten gider..
canim benim merak etme gececek hepsi bebisin iyilesrcek sutun artacak..sen yeterki stres yapma rahat ol..yikaninca da miss gibivolmustur..benim icin b daha koklaaaBugün son iğnesini oldu kuzum doktor kont vardı hala yenileri çıkıyor tek tük doktor onlara biokadin sür dedi
Çok şükür kilo alımı da iyi
Son durulama suyuna katmak için bir ik vermişti ama piyasada epeydir yokmuş .
Şimdi görüştük doktorla muadili yok onun dedi .
Mis gibi yıkandı bugün kuzum bir haftadır hiç şampuan kullanmıyoduk bugün yıkadık mis mis oldu
Deri döküntüleri içinde babe nemlendirici verdi bebe yağı şimdilik kullanmayacakmışız.
Bende senin tam tersine çok çabuk sinirlenen biriyim ve çok takarım her şeyi kafama .
Bugün bahsettiğim abla öğleden sonra geldi .
Biz doktordan gelince bebeği yıkadık uyutmak için odaya geçtim eşim zaten gece çalıştığı için gündüz uyuyor kv de ve annem de yatmışlar kızım sürekli odaya geldi anne herkez uyuyor sıkıldım diyor kuzum artık bebeği uyuyup kalktım mutfakta temizlik yaptım biraz sonra annem uyandı da parka götürdü kızımı abla da geldi sağolsun ütü yapıyor bende duşa gireceğim şimdi .
Aslında herkez kendince haklı işte taşlı insanlar birde annem hiç bir şeye elini sürmediği için kv dede yoruluyor haliyle zaten ameliyatlı kadın ne diyim canları sağolsun Rabbim de kolaylık versin bana inşallah ..
Bugün bir eczaneden malt içeceği bulduk
Kefir
Malt içeceği
Balık yağı
Pharma nord vitamin
Hurmana stil tee
Isırgan otu çayı
Dereotu
Bunların hepsini yiyip içiyorum hergün canım emzirmeye de devam ediyorum inşallah bollaşacak sütüm
valla bilmiyorum nadil oluyo...Kızlar çok sabırsızlanıyorum..... Hıc belırtım yok. Normal dogum yapan bırı anlatabilir mı doğumun yaklaştığını nasıl anlarız ? Bende hıc belırtı yok? Arada karnım taş gıbı oluyor. Basketbol topu gıbı. Nst de hıç sancı yok.
Bende hayırlısına gelsin istıyorum. Ama bılmıyorum...... Bakalım rabbım ne zaman yollayacak
Âmin canım sağolasın.canim sen de cok set yasamissin kolay degil.oncelikle kuzunz gecmis olsun tez zamanda sifaya kavussun ins.anne ve kv takma bosver hayatta kimseden fayda yok kafayi takip stres yapmakla kaliyorsun olan yine sana luyo .en iyisi hic takmamak.canim benim ikizlerdede sutum coktu.gunde 2kilo sutum cikardi.kvme sen inegini bosa besliyosun ben ondan cok sut veriyorum derdim:] ins seninki daha cok olur.stresten uzak dur direk sutu etkiliyor .gaz yapan yiyecekler herkeste gaz yapmiyor yapi meselesi.ikizlerde herseyi yedim ben ama gaz yapmadi .yarin kontrol var bakalim sarilik cikacakmi .Rabbim hepimize bol sut ve gazsiz bebekler versin ins :]]
Koklamaya doyamıyorum zaten senin içinde Koklarım inşallah sende hayırlısıyla kucağına sağ salim alırsın yavrunu missss gibi Koklarsıncanim benim merak etme gececek hepsi bebisin iyilesrcek sutun artacak..sen yeterki stres yapma rahat ol..yikaninca da miss gibivolmustur..benim icin b daha koklaaa
valla bilmiyorum nadil oluyo...
yaa bekle de 15 inde beraber doguralimmm
Merhaba inşallah sağ salim alırsın sende bebeğini kucağınaKızlar çok sabırsızlanıyorum..... Hıc belırtım yok. Normal dogum yapan bırı anlatabilir mı doğumun yaklaştığını nasıl anlarız ? Bende hıc belırtı yok? Arada karnım taş gıbı oluyor. Basketbol topu gıbı. Nst de hıç sancı yok.
Bende hayırlısına gelsin istıyorum. Ama bılmıyorum...... Bakalım rabbım ne zaman yollayacak
canım bende aynı oldum 40 bitti 41+2 de dogum yaptım normal bir ben doğuramıcam zannediyordum acılmam 40 ta başaladı 2.5 cm ile amasanı cekmiordum arada sertlik oluyordu ve 40 cı haftanın bitmesine iki gün kala boll yüryüş yapmiştim nişanım geldi 4 gün sonrada doğurdum 9 saat sancı cektim suni sancı verdiler hastaneye gittmizde bebek kakasını yapmıştı doktor suyumu patlatıp suni sancı tatkı şıp die dogurdum suan kzızım 1 yasında ve 2 ciye hamileyim :)Kızlar çok sabırsızlanıyorum..... Hıc belırtım yok. Normal dogum yapan bırı anlatabilir mı doğumun yaklaştığını nasıl anlarız ? Bende hıc belırtı yok? Arada karnım taş gıbı oluyor. Basketbol topu gıbı. Nst de hıç sancı yok.
kızlar sabırınızın tükendinizi anlıyorumm ama bekleyinn elbet gelecekk herzman denildiği tarih olmuyor 2 hafta ve 1 hafta yanılma payı olabiliyormaşallah göbüşüne canım ,çok değil bence normal ...bendede yanlamasına biraz genişleme var ,öne doğru çok değil ama başladı artık göbüş bende de ,e artık başlasın yetti gari :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?