ne zormus ya gerci buradada bende gunum gecti dedimde yaptilar yoksa ebbedi yapmazlar insallah sen hamissindir amaHayirlisi canim ya ben almanyada kaliyorum ve öyle kolay degil her zaman gidip kan aldirmak Eger positiv testle gidersen aliyorlar seni yada en yakin zaman randevu yapiyorlar yoksa süpheliyim diye gidince yapmiyorlar gecsin Gel diyorlar Yani beklemekten baska Carem yok
Haydi işlerin yolunda gider inşallah.gunaydın kızlar,
evet sabah doktora gittim önce sizin sordugunuz sorularaı yazıyım.
1. Yumurta cok buyurse riskmi? evet yumurta cok buyurse risk olurmus o sebeple öncesinde yumurta takibi yapılmalı ne kadar buyume oluyor o kontrol edilmeli ardından klomen baslanmalı dedi. mesela benim ilk tedavide normalden az buyudugu için gunde bir adet klomen kullandırmıstı ikincisinde ikiye cıkarttı ve suanda nur topu gibi bir kistim var. peki niye iki yaptınız dedim yumurtamın içi bos oldugu için dedi. amh den dolayı.
2. Kist: kist hayatımızın her doneminde olabilirmis bununla ilgilide sadece bir veya iki ay dogum kontrol hapı kullanmanız yeterli olacaktır dedi. tabii boyutuna gore ilac cesidide oluyormus.
gelelim bana, bu ay kis oldugu için asılama yapamıycaz dedi. birdahaki ay yapacakmıs onuda klomenle degil igne ile yapacakmıs gonalf dedi yanılmıyorsam, önce o igneler ile yumurta gelişcekmiş sonra catlatcak sonrada spermi enjekte edecekmiş bu normal yolla kalmayı % 10-15 civarında artırıyormus. tutmama olanagıda tabiiki var. fiyat olarak 350 tl asılama için 350 tl de sperm yıkama için istediler ilaclarda cabası. burda baktıgımda 400 tl ye falan bu işi bitiren arkadaslar var bilmiyorum biraz pahalı gibi geldi bana ama bildiginiz üzere öglen funda nın doktorada gidicem bakalım onlar ne diycek.
durumum kısaca boyle.
şimdiden kolay gelsin. Güzel haberlerini bekliyorum.ayy bacım gittim, dur anlatıyorum şimdi hepiniz aydınlanın :)
öncelikle gittiğim hastane medicana beyliksuzu tup bebek merkezi doktorun adı selman lacin arastırı internetten. ben cok sevdim bey efendiyi bi kere urkutmeden sakin sakin anlatıyor her seyi dinliyor soruyor. senin oncedne aklına gelmiş ama unuttugun soruları bile dile getiriyor. gayet temiz titiz bir calısma ortamı neyse gelelim mevzuya. onlarda asılama veya tup bebek olması gerek dediler.
asılama için 1100 tl + ilaclar (300-400 civarı ancak bunun için heyet raporu cıkartıyorlarmıs ve iki sefer kullanımlık ilac alabiliyorsun)
tup bebek te: 4800 tl + ilaclar yine aynı sekilde 300-400 civarında.
asılamayı anlatıyorum: onumuzdeki ay adetin ikinci gunu gidicem, bu parayı bir sefer için oduyorsun ikinci seferde yine aynı para tutmazsa.
tup bebekte: 4800 un ustune 650 tl daha odeyip vermiş oldugun yumurta ve spermleri dollenmiş vaziyette donduruyorlarmıs ve olaki bebek tutunmaz ise ikinci seferde ne igne ne ilac ugrasmıyorsun direk onu 1750 tl ye enjekte ediyorlar.
ben asılama sansımı denemek istiyorum direk tup istemiyorum o sebeple birdahaki ay baslıcam.
Rabbim hayırlı etsin dedim ne diyim. :)
Al benden dw o kadar cnm son uc gun. Yedikce yiyorum aciktikca acikiyorum nasi bisi bu anlamadm kiiGüzeller yok mu aranızda gebe olan?
Benim Mense daha 4-5 gün var. Beklemedeyim.
Bu aralar beklemek zor geliyor,işler güçler falan derken canım sıkılıyor. Sıkıntıdan iştahım çok açıldı. Depresyonda mıyım ne! Öküz gibi fastfood yiyorum,doymuyorum.
Benimki sıkıntı stres kaynaklı gibi.Al benden dw o kadar cnm son uc gun. Yedikce yiyorum aciktikca acikiyorum nasi bisi bu anlamadm kii
Evet zaten ben de onun icin uyariyorum herkesi artik. Yapmayin böyle seyler diye.canım bu tarz seyleri denemeyin bakın sogan dı bilmem neydi bunlar size zararlı doktorunuzun soylemedigi hiçbirseyi yapmayın. korkma oyle korkutucu bişi degil kist ameliyatı laproskopik yontemle yapılıyor kasıntan kucuk bir delik ile girip alıp cıkıyorlar uzunda surmuyor. ama tabii insallah o safhaya gelmezsin. bu arada dogum kontrol hapı ne kullandırıyor.
Elif sen hamile kalmamis miydin mayista?teşekkür ederim yarın doğum günüm ve yapmak istiyodum hani belki eşime ben hediye vermiş olurum diye heycanlanıp sabırsızlanıyorum
Neye streslenfn bu kdr cnm hayrdirBenimki sıkıntı stres kaynaklı gibi.1 haftada 1 kilo aldım.
Daha fazla kilo almadan kendimi durdurmaliyim ama nasıl
Iş yeri sorunları.Neye streslenfn bu kdr cnm hayrdir
Bnm adet oncesi hep tatliya istahm artar zatn de smdi bi de cok acikiyorum:) her sey olabilir walla ama tabi umarim dusundugumuz seydirIş yeri sorunları.Stresten yüzüm boynum heryerim sivilce doldu., hayatımda ilk defa sistit oldum,depresyona gidiş var sanki çok yiyor ve cok uyuyorum.
Bana bunları yaşatan tepemdeki nevrotik karıyı Allaha havale ediyorum.
Senin iştah neden artmış olabilir ki
manyak hafif kalır tepemdekineBnm adet oncesi hep tatliya istahm artar zatn de smdi bi de cok acikiyorum:) her sey olabilir walla ama tabi umarim dusundugumuz seydirAman bu is yerndeki manyaklari dovmek lazim her yerde bar birer ikiser galiba
Canm bnm bi hafta kdr oncedn baslio iste normalde. Smdi adetine uc gun var. atesm hala 36.9 henz bi dusme yok. Ama adet olcakmsm gbi de hssediorm brzmanyak hafif kalır tepemdekineadetine kaç gün var? Normalde kaç gün önce tatlı isteğin olur? Belki de beklenen olur
Güzel yorumların için teşekkür ederim canım..sevgili persa senin yorumlarını dikkatlice takip ediyorum mantıklı ve tecrübeli olduğunu düşünüyorum.sbu yüzden
bi konu hakkında yardım istiyorum.bende 1 yıllık evliyim evliliğim ilk aylarında bebek için bir çalışma düşünmedik.mart ayından beri başladık çalışmlara bu ay ümitlendim fakat olmadı önümüzdeki salı günü eşimle doktora gideceğim.doktora sormam gerekn konular varmdır.yoksa herşeyi dokotrunmu sormasını bekleyeyim.cevap yazarsan sevinirim teşekkürler.
Insallah canim insallah isteyen herkese versin allahim cok aratmasinne zormus ya gerci buradada bende gunum gecti dedimde yaptilar yoksa ebbedi yapmazlar insallah sen hamissindir ama
canım çok teşekkür ederim.daha önce dokotra gittim fakat herşeyin normal yumurtlarımın da çok güzel olduğunu söyledi.herhangi bir ilaç vermedi sadece bekle dedi.aslında doktora gitmeye korkuyrm panik oluyrm.allh hepimizin yardımcısı olsun çok çok teşekkür ederim.Güzel yorumların için teşekkür ederim canım..
Elbette birbirimizin tecrübelerinden yararlanacaz bu süreçte.. Ben şimdiki aklım olsa daha farklı yaklaşırdım bu olaya. Gerçi senin çok uzun bir süre değil ama erken müdahale süreci kısaltır. Arkadaşlarım doktora git dedikçe aman acelem yok ne zaman olursa dedim, sonuç 2 yıl oldu evleneli.. Daha önce doktora gittin mi veya klomen gibi bir ilaç kullandın mı bilmiyorum fakat.. İlk iş kendi hormonlarına ve eşinin spermiyogramına baktır derim. Ve iyi bir doktor bulursan mutlaka sık takip edilmek iste. Ayrıca marttan beri bekliyorum deme 1 yıl oldu de doktorlar da daha aceleci davranır. Klomen kullandırmak isterse en azından 1 ay ilaçsız takip yaptır. Yaptırki ne kadar dozla başlayacağını bilsin. Benim bu yapılmadan başladı 2 taneyle ve sonuç yumurtam çok hızlı büyüdü.. İşim zorlaştı..İlaç verdiğinde de sık sık kontrol edilmek istediğini belirt.Doktora soracak çok şey kalmıyor aslında.. Sorunu bulmaya yönelik testlerini yaptırmakla başla..
2-3 ay içinde de olmazsa hemen rahim filmi çektir hiç bekleme. Bekledikçe ümitleniyoruz yıpranıyoruz bu rüreç çok yorucu ve yıpratıcı. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.. Ha bide öyle her ay ümitlenme, hiçbir belirtini dinleme..Belirsizlik çok daha acıtıyor insanın canını..Olmayacakmış gibi davran, olursa zaten süper olur. Olmazsa hayal kırıklığı yaşamazsın.
Evet kalmistim kalpleri durdu kurtaj oldum ben 9 haftalik kaybettim simdi tekrar basliyorum.Elif sen hamile kalmamis miydin mayista?
ayy bacım gittim, dur anlatıyorum şimdi hepiniz aydınlanın :)
öncelikle gittiğim hastane medicana beyliksuzu tup bebek merkezi doktorun adı selman lacin arastırı internetten. ben cok sevdim bey efendiyi bi kere urkutmeden sakin sakin anlatıyor her seyi dinliyor soruyor. senin oncedne aklına gelmiş ama unuttugun soruları bile dile getiriyor. gayet temiz titiz bir calısma ortamı neyse gelelim mevzuya. onlarda asılama veya tup bebek olması gerek dediler.
asılama için 1100 tl + ilaclar (300-400 civarı ancak bunun için heyet raporu cıkartıyorlarmıs ve iki sefer kullanımlık ilac alabiliyorsun)
tup bebek te: 4800 tl + ilaclar yine aynı sekilde 300-400 civarında.
asılamayı anlatıyorum: onumuzdeki ay adetin ikinci gunu gidicem, bu parayı bir sefer için oduyorsun ikinci seferde yine aynı para tutmazsa.
tup bebekte: 4800 un ustune 650 tl daha odeyip vermiş oldugun yumurta ve spermleri dollenmiş vaziyette donduruyorlarmıs ve olaki bebek tutunmaz ise ikinci seferde ne igne ne ilac ugrasmıyorsun direk onu 1750 tl ye enjekte ediyorlar.
ben asılama sansımı denemek istiyorum direk tup istemiyorum o sebeple birdahaki ay baslıcam.
Rabbim hayırlı etsin dedim ne diyim. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?