17 kilo aldım.vee eee sadece 3 kilo gitti
hâlâ hamile gibiyim....durum vahim
Aynen bende sadece 3kilo gitti:))hani en az 6 7 gidiodu anlamadim:))hatta aabah dr.um saka yapti icinde bitane daha var gibi dedi:)nede dogru dedi...nese verxz artik su sutum geleydi bi ..acaba gelmeicekmiki sut17 kilo aldım.vee eee sadece 3 kilo gitti
Ben de 17 aldim bakalim kaci gidecek kaci kalacak..
Bekleyen hamişler inş sag salim güzel doğumlar yaparsınız biz haftasonuda hastanedeyiz sarilik ve idraryolu sorunumuz var bebeğimin yanina geçtim çocuk hast kuvezde uc saatte yanina gidip emziriyorum yavrum yorgun ben yorgun kanim cok dusuk dikislerim var ama güçlü olmaliyim dua edin arkadaslar hayirlisi ile iyilesip evimize gidelim
17 kilo aldım.vee eee sadece 3 kilo gitti
Arkadaşlar herkese teşekkürederim biz çıktık hastaneden evimizegeldik iyiyiz şükür göğüs yarısını ve ağrıları saymazsak
İnsallah cnm hayirlisi bakalim . Bu arada deneyen memnun doguma giderken goguslere sogan suruluyo ve yara olmuomus sahsen ben denicem kokarsamda kokiyim sonu gusel olsunda :)))İnş.inmiştir canım hayırlı haberlerini bekliyoruz:)
Eyvaah sende de mi oldu yaa bende korkuyorum olur mu acaba yaa ara ara krem sürdüm ama insallah olmaz
Canım geçmiş olsun aktarda katı kakao yağı varmış arkadaşımda aynı durumdaydı o almış benmari usulü eritip sürdü her emzirmeden sonra çok iyi geldi mutlaka dene bence belki sana da iyi gelir
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Canım bizim bugün 14. günümüz parçalanan göğüslerim hala iyileşmedi. Her gelen şunu yap iyi gelir dedi ama şu ana kadar iyi gelen birşey olmadı. Kremi de bıraktım. Acımı azaltan tek şey süt sağma makinası oldu. Sağarak veriyorum, sağdığında başta acı oluyor ama bebeğin çektiği gibi olmuyor. Benim artık bebeğim kan emiyordu göğüslerimden. Makinada en azından kan biberona akmıyor.
07/11/2011 by sharp
Doğum sonrası en büyük sorunlardan biri (hele ilk bebekse) bebeğin de meme emmekte acemi olmasından dolayı, yeni annenin meme uçlarının çatlaması yara olması ve çoğu zaman anneye dayanılması zor acılar çektirmesi. Bunun için çeşitli kremler öneriliyor. özellikle saf lanolin içerikli Lansinoh krem en iyilerinden biri. Ama meme uçları öylesine hassas oluyor ki (kimi zaman kanıyor da) ve kremi sürmek bile son derece acı verebiliyor. Bu acıları azaltmak ve yaraları iyileştirmek için için mucizevi bir formül var. Hem de son derece doğal ve yapımı kolay. Tek ihtiyacınız bol miktarda ayva çekirdeği ve sıcak su. Kesinlikle denenmiş ve yan etkisi olmayan bir mucizevi çözüm diyebilirim. Ben eşimin halası sayesinde öğrendim ve hemen hastanede başlayarak ilk 3 ay sürekli kullandım, sonuçlar muhteşem!
Yapılışı: Hep taze olarak, yapıldıktan sonra 5-6 saat içinde kullanılması gerektiği için ayva çekirdeklerini ekonomik kullanın.(24 saatten fazla bekletince hemen üzerlerinde küf oluşmaya başlıyor.) 1 sefer için 3-4 adet çekirdek yeterli. Ayvanın çekirdeklerini bir çay tabağına veya küçük bir kaseye/bardağa/vb. koyun. Üzerine az miktarda sıcak su ilave edin. Suyun miktarı önemli çok koyarsanız jel haline gelmez, az koyarsanız kullanacağınız jelin miktarı çok az olur yetmez. En iyisi 3-4 adet çekirdeğe yaklaşık 4 yemek kaşığı sıcak su koymak. Çekirdekleri suyun içinde beklemeye bırakın yarım saat-bir saat sonra koyduğunuz su şeffaf bir jel haline gelecek. B u jeli çekinmeden her emzirmeden sonra bol bol meme uçlarınıza silin. Bebeği ueniden emzireceğiniz zaman ıslak bir pamuk ile meme ucunuzu silin. (bebek için tadı değişik olabileceği için)
Oncelikle hayirli olsun bebegin uzun omurlu olsun, seni cok iyi anliyorum ben dogum yapali 27 gun oldu hala gogus uclarim ayri goguslerim ayri agriyo. Ben en basindan beri aventin gogus kalkanini kullaniyorum, ben de sisme gibi bisey olmadi, onlar olmasa dayanamazdim heralde en ufak bi kiyafete temasta canim yaniyo cunku, kayinvalidemler tahin yaginin cok iyi geldigini soylediler gogus ucu yaralarina
evde tahin varsa uzerinde biriken yagdan surmeyi dene gogus uclarina, ben denemedim cunku emzirmeden once silmem gerekicek en iyisi hic surmemek kendi hali e birakmak diye dusundum
arada lansinoh suruyorum, ilk baslarda hep suruyodum artik useniyorum
insallah gecer diye umuyorum bu kalkanlarla disari da cikamiyorum dogru duzgun, kiyafetlerde bi garip duruyo zaten
canım forumları didikledim senin içinde genelde çoğu kişi aynı sorunu yaşamış ama herkes garmastan diye bir kremle toparlamış göğüslerini.bebeği emzirmediğin an sürüp emzirmeden önce güzelce silin demişler birde saf kantaron yağı o gerçekten etkili bir şey kantaron yağı bulursan aktardan saf olanını her yaraya iyi geliyor canımcım şimdi hala okuyorum eğer değişik bir şey görürsem yine yazacağım canım sana
Puffpuff canimm sogani limonu kesmeden once ezeriz de oyle keseriz ya daha sulu olsun diye oyle ez sonra kes sonra gogus ucuna damlat sur bebek uyurken yap bjnu uyaninca da hogsunu silip emzir cok iyi geliyormus..
Canim benim oncelikle hayirli olsun Allahim uzun uzun saglikli omurler verdin... Sıkıntına gelince daha yasayamadim ama arkadaslarimdan biliyorum ya hakiki zeytinyagi kullan ( hatta kofteninde altini sil pisigi engelliyo) yada kantaron yagi cok tabiki en guseli ayva cekirdegi ama mevsimi coktan gecti aktarlarda varmidir bilmiyorum umarim cabucak iyilesirsin sabirli ol canim ...
bana da doktorun yardımcısı tahinin üstünde biriken yağı sür demişti direk susam yağı da alıp sürebilirsin sonuçta aynı şey inşallah işe yarar
İnsallah cnm hayirlisi bakalim . Bu arada deneyen memnun doguma giderken goguslere sogan suruluyo ve yara olmuomus sahsen ben denicem kokarsamda kokiyim sonu gusel olsunda :)))
Kızlar bugun 5. Gunumuz gogus yaralarım harıç ıyıyız çok skntmz yok , bugun bebegın altını degstırıken bezınde 1 damla kan vardı bole bısey yasayan varmı ?? Cuma kontrolumuz var bu arada sarılık olup olmadıgınıda takıp et dedı dr sankı gozlerının akı bıraz sararmıs gıbı cumayı beklesemmı
pufpufum hayirli ugurlu olsun.. kisin ayva cekirdekleri biriktirmismiydin.. surdukce iyilestiriyor canim ben derdime dermani bu sekilde buldum insallah sende bulursun
[sıze=3]
kızlar her yorumunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum...sağolun,yazmışsınız özenipte...
Dün efe'cim çok açtı ve bi türlü göğüs ucumu yakalayamadı ememedi çocuk..cıyak cıyak ağladı dayanılır gibi değildi...yavrum yaaa huysuz değil asla ama çok açtı..artık mecbur sağmaya başladım dünden beri,evede aldım makine..istemeye istemeye..şimdi efe çok mutlu ama..ne güzel yiyor mamasını..biberonu istemiyorum vermek ama en azından anne sütü alıyor diye avutuyorum kendimi napiyim 😨😪 inşallah bir an önce geçer göğüs acım ağrım da emzirmeye dönerim ve efe'de emmeye devam eder inşallah..
Ayva çekirdeği olayını çok duydum ama ayva yok ki 😱 denemek isterdim ama...
[/sıze]
Benimbi arkadasim dogum iki kere dogum yapti ve ikisindede doguma giderken surdu onun icin denemekte fayda var olur ya etkili olur sonucta dogal bisey ben gerci nisanin sonlarindan itibaren lansinohu her aksam suruyoruAynen cnm pufpufa tavsiye ettim kokarsa bebiş emmez diye korktu..arkadaşıma sordum öyle bi sorun yaşamamış emzirmeden önce yıkıyormuş koku geçiyomuş..ama önceden başlamak gerekiyomuş tabi ben üşeniyom hiç dememedim:)
Bakalım hayırlısıyla sende kurtulsan kilo önemli deil...Ben de 17 aldim bakalim kaci gidecek kaci kalacak..
İlk doğumumda 13 aldım 7 yi hemen doğumda verdim.6 kiloyuda 1 ay içinde.şimdi çok şişkinlik var.sezeryan diyemiyorum bilemedim.canım sabır gelir sütün pozitif ol inan kendini oku.olmasada canın saolsun.bir ok annenin basında bu dertAynen bende sadece 3kilo gitti:))hani en az 6 7 gidiodu anlamadim:))hatta aabah dr.um saka yapti icinde bitane daha var gibi dedi:)nede dogru dedi...nese verxz artik su sutum geleydi bi ..acaba gelmeicekmiki sut
3 müüüü şaka gibi , bebiş ve eşi zaten 5-6 kg değil mi yaaa
merhaba bendede aynı sorun var çok üzülüyorum, hastanede 2 gün sütüm gelmedi mama vermek zorunda kaldı hemşireler fakat bugün sütüm geldi ama emmiyor sanırım uçları büyük geliyor bebğimin ağzı minnacık : ) bende sağıyorum ve öyle veriyorum uyuyuyor sanırım doyuyor . Dr emzir sürekli pes etme diyor ama emzirmeye çalışınca çok ağlıyor . Inşallah emmeyi öğrenirler . Aman neyse vallahi hiç umrumda değil sağlıklı bir şekilde dünyaya geldiler ya hiç birşey umrumda değil emmese emmesin mama veririm. Allaha şü
ükürler olsun bugünleride gördük ya.
Tavsiye ediyormusunnnn?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?