2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
sabahın köründen beri süt sağıyorum...3 saat sonraya hazırlık...çok uykum vaaaaaar 😫

Gunaydin kizlar gene uykusuz bir gece gecirdik oglumla, 2 gun sonra 1aylik oluyoruz artik.
geceleri oglumu nasil uyutucagimi bilemiyorum, memede ya da kucagimda uyuyo ama yatagina koyunca uyaniyo, henuz bi duzenimiz yok bazen 11.30 da uyuyo bazen 2.30 da
ilerde duzen otutrtamamaktan korkuyorum, bebeklerimizin uyku duzenlerini nasil saglamayi dusunuyosunuz

Canim eger normal dogurabilirsem ben de istiycem prenses dogum yapicam 😄

Buneki yuruyus yapiyormusun ? Birde sana bisey sorcam dr veya ebe alttan muayene ettilermi ..cunku alltan muayene etmek rahni uyariyor dogum icin.
Bu arda bana da dua et bende 2.cimi eylul sonunda ekim basinda doguum yapacakmisim doktr
Oyle dedi inslah tabii

Rabbim bagislasin..1 aylik cok kucuk zaten kirki cikmadan duzene.oturmaski ya kirki cikina kadar yada 3 ayini doldurana kadar duzene
Oturur ..

Canim benim göğsüm de yara oldu senin gibi ağlaya ağlaya emziriyorum lansinoh krem tahinin üzerine biriken yagdan ve kendi sutumu dönüşümlü olarak sürüyorum biraz iyi geldi sagdigin sütüde kaşıkla ver yoksa emmek zor gelir emez seni sana iyi gelir inşallah çok zor çünkü

Emzirirken çatlayan meme uçları
18 Haziran 2014 Çarşamba

Aslında emzirme fiziksel olarak ağrılı ve acılı olmamalıdır. Göğüsler ilk defa böyle bir olaya maruz kalıyorlar, evet belli bir alışma süreci yaşanabilir; ama bu süreçte acılı çatlaklar, meme ucunda açılan yaralar, ağrılar ve bebeği emzirememeye kadar varan fiziksel yaralanmalarla anneyi canından bezdirmemelidir.

Bunlarla karşılaşıldığı zaman malesef sorunu gidermek için ilk alınan önlem meme ucuna lanolin içeren kremler sürmek oluyor.

Peki lanolin nedir?

Roma ve Yunan dönemlerinden beri kullanılan, koyunların yağ bezleri tarafından salgılanan etkin bir nemlendiricidir. Koyunları sert hava koşullarına karşı korur. Uzunca yıllar bir yan etkisi görülmemiş ama 1960 yılında pek çok insanda lanolin alerjisi görülmüş ve bu madde kötü ün yapmaya başlamıştır. Günümüze kadar lanolin ile ilgili pek çok bilimsel çalışma yapılmış ve bazılarının sonucu; lanolinin madde olarak o kadar da masum olmadığı, enfeksiyon ve aleji risklerini arttırdığı olmuştur.

Lanolinin meme ucunda oluşan çatlaklar ve yaraları iyileştirme gücünü araştıran bir başka çalışma da, İran'da bir hastanede 2001 yılı itibariyle iki yıl süren randomize klinik bir çalışma olarak gerçekleşmiş. 225 tane anneyi rastgele üç gruba ayırmışlar. Birinci gruptaki 78 anne bebeklerini emzirdikten sonra meme uçlarına kendi sütlerini sürmüş. İkinci gruptaki 74 anne günde üç kere lanolin kullanmış ve emzirme öncesi memeyi ıslak bir bezle temizlemiş. (Lanolin içeren her meme kremi emzirme öncesi temizlenmek zorunda değil, markadan markaya fark ediyor.) Üçüncü gruptaki 73 anne ise hiçbirşey yapmamış. Yapılan çalışma boyunca annelerin emzirme teknikleri düzeltilmiş. İlk ziyaretlerinden sonra üçüncü, beşinci, yedinci ve onuncu gün anneler tekrar muayene edilip, durumları hakkında genel bilgiler alınmış. Üç gruptaki annelerin de hamilelik dönemleri, doğumları, ilk emzirmeye başlama zamanları, doğum öncesi emzirme eğitimleri, daha önceki bebeklerini emzirme deneyimleri birbirlerine benzermiş.

Bu araştırmanın sonucunda klinik bulgular arasında anlamlı bir fark görülmemiş, ama iyileşme süreleri arasında farkla varmış. Lanolin kullanan anneler, meme uçlarına kendi sütlerini süren ya da hiçbirşey yapmayan annelere göre daha geç iyileşmiş. Çalışma sırasında hiçbir yan etki görülmemiş ve bedava, herkesin ulaşabileceği anne sütü ile bakım önerilmiş. Buna benzer pek çok çalışma var ve hepsinin sonuçları aşağı yukarı aynı. Lanolin kullanan annelerin meme uçlarındaki çatlak ve yaralar anne sütü kullananlara yada hiçbirşey yapmayanlara göre daha geç iyileşir.

Anlamamız gereken şey; konforlu bir emzirme süreci yaşamak için önemli olan geçici bir iyileşme değil, varolan sorunu bulup kökünden çözmektir. Yazımın başında da belirttiğim gibi emzirme sırasında memede yara, çatlak ya da ağrı oluşmamalıdır. Bir şekilde oluşmuşsa onun neden oluştuğuna bakılmalı; acaba anne doğru pozisyonda emziriyor mu? Bebeğin dil bağı, düz damak tabanı var mı? Memeyi kavrama şekli nasıl? Tüm bunlar ve daha fazlası incelenmelidir. Örneğin bebeğinizin dil bağı varsa ve siz bunu kontrol ettirmediyseniz, istediğiniz kadar krem sürün çatlaklar ve yaralar oluşmaya devam edecektir.

Bazı emzirme danışmanları hasarı oluşturan nedeni bulduktan sonra bazen saflaştırılmış lanolin kullanımı önerilebilir. Sağlıklı bir meme ucunun kreme ihtiyacı yoktur ama hasar görmüş bölgeye ince bir tabaka sürmek anneyi rahatlatabilir.

Siz siz olun doğumunuza sahip çıktığınız gibi emzirme sürecinize de sahip çıkın. Etrafınızdaki acılı emzirme hikayelerine kulak asıp korkuya kapılmayın. Eğer bir krem kullanacaksanız onun doğal, organik ve yenilebilir olmasına dikkat edin.

Özge Taşkın

Yapiyorum herseyi yapiorum sabahtan aksama kadar evde totomunbustune oturmuyorum is yapiyorum. Pazartesiye kdr vaktim var. alttan muayene bir kere etti daha da etmedi.

Yapiyorum herseyi yapiorum sabahtan aksama kadar evde totomunbustune oturmuyorum is yapiyorum. Pazartesiye kdr vaktim var. alttan muayene bir kere etti daha da etmedi.

Inslah hakkinda hayirisi olur ..eger imkanin varsa ebeye git alltan birdaha muayene etsin ..sonrada inslah sancin olur bende senin gibi cook beklemistim cok uzuluyordum sonra ebe bakti acidi acikcasi canim ama resmen uyardi bebisimi :))) uzerinede ben baya bir yurudum .sonra nisanim geldi ama cok siddetli degildi sidetlenmesi icin sunni sanci verildi ki rahim acilmya basladi ..uzulme inslah hersey cok guzel olur ..

Canim cok sagol ya ilgilenip cevapladigin icin.

ama 50-60 ml en az süt oluyo onu içiyo her seferinde..kaşıkla başa çıkılır mı ki o?çocuğa onla uğraşmaktan gına gelir...

Kızlar pilise bugün doğuruyordu sanırım haber gelmedi merak ettim nasıl acaba

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ya kızlar bide ben genel anestezi ve epudüral arasında çok kararsızım çok panik bir yapım var fikirlerinizi merak ediyorum salı günü sezeryan kısmetse

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Haziranin ortasini gectik biz de doguralim artikkk. Bugun dogum yapicak 2 arkadasimiz vardi insallah guzel gecmistir. Darisi basimizaaa

ama 50-60 ml en az süt oluyo onu içiyo her seferinde..kaşıkla başa çıkılır mı ki o?çocuğa onla uğraşmaktan gına gelir...

Pufpufum haklisin kaşıkla baş etmek zor ama gebelik egitimlerindede cok soylediler bu kuzular biberona alisinca memisi kabul etmede bu sefer sorun cikiariyorlarmis plastik kasik yada dediler sırıngayla verin sutunuzu.kasikla bas edemezsin ama agzinin kenarindan siringayla verebilirsin..gerci simdi bize kolay geliyor soyle yap boyle yap demek kim bilir biz ne yapacagiz ama goguslerin cabuk iyilesecek gibiyse hemende alismaz herhalde bebek biberona su kantaron yaginida dene pufpufumbirdw sudocrem var aslinda bu bebek pisik kremi ama herseye iyi geliyor yanik yara catlak sivilce pisik aklina gelecek hersey resmen bir mucize ve annelerin bas kremi bu biz bebegede aldik ama ben hamilelikte elim yansa bi yerim catlasa hep bunu surdum simdi geldi aklima ondan al pufpufum ise bile yaramasa bebegin icin zaten kullanacagin harika bi krem eczanelerde var bide mothercare magazasinda

serap abla gelmi mi prenses yoksa takvimi kaldırdıgına göre gelmiş.. Allahım analı babalı büyütsün iyisiniz inşallah ikinizde.. çoooooooooooookkkkkkk öp teyzoşumu yerime

evet cnm 1 hafta oldu bugun artik.. tesekkur ederim. darisi basina insallah senin ne zaman dogum Allah kismet ederse? ikimizde iyiyiz cok sukur canim..

Pufpuff cum göğüslerin için birde aventin göğüs kalkanı var bende ondan kullanıyorum silikon aynı meme ucu gibi bebekte çok kolay kavrayabiliyor. Benimde göğüs ucum yoktu bebeğim ememiyordu bu ürün sayesinde artık sorunsuzca emiyor. Tavsiye ederim.benim çok işime yaradı.Telefondan yazıyorum umarım foto yükleyebilmişimdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…