• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
off yaaa ev hanımı olanlarınıza öyle imreniyorum ki.....bu bakıcı derdi beni sabaha kadar uyutmadı....anlaştığım bakıcı ki komşum olur.. bana ayak yaptı insanlardaki bu aç gözlülüğü anlayamıyorummm...

aynen duygularıma tercüman olmuşsun, ev hanımlarına imreneceğim aklıma hiç gelmemişti, taaa kiii kuzum olana kadar :KK42:onu hiç bırakmak istemiyorum, ayrılmak çok zor ama çalışmak da zorundayım.... :KK16:

allah kimseyi yavrusundan ayırmasın

bu arada ben memurum günde 3 saat süt iznim var ve annem bakacak haaa, yani kötünün iyisi durumunda olduğum halde üzülüyorum. Özel sektörde çalışsam, bi de bakıcı derdim olsa ne yapardım bilmiyorum :KK57:

allah özel sektördekilere, süt izni kullanamayacak durumda olanlara ve bakıcı arayanlara yardım etsin, karşınıza iyi insanlar çıksın inşallah :cry:

amin.

Canim iyi yapmışsın kendi doktorunu aramakla hemen niye antibiyotik veriyorlar anlamıyorum benim oğlum bebekken doktorumuz atesliyken bile vermiyordu önemli olan iki gün boyunca ateşi kontrol altında tutabilmek diyordu telefonlasiyorduk ve en sonunda atesimiz dusuyordu ve zamanla iyilesiyordu bir iki kez yazdı sadece antibiyotik kullanması gerekiyor dedi ve guvendim doktorumuza ama en ufak oksurukte gripal enfeksiyon da antibiyotik veren doktorları anlayamıyorum

ya benimkinde de ateş olmadı hiç ama yinede verdi antibiyotik yaaa, bende içirdim iyileşsin diye çünkü boğazı tıkalı gibi. Ya daha çok hastalanırsa, bronşite çevirirse diye korktum.

riski alamadım yani kötümü yaptım o_O

aynen duygularıma tercüman olmuşsun, ev hanımlarına imreneceğim aklıma hiç gelmemişti, taaa kiii kuzum olana kadar :KK42:onu hiç bırakmak istemiyorum, ayrılmak çok zor ama çalışmak da zorundayım.... :KK16:

allah kimseyi yavrusundan ayırmasın

bu arada ben memurum günde 3 saat süt iznim var ve annem bakacak haaa, yani kötünün iyisi durumunda olduğum halde üzülüyorum. Özel sektörde çalışsam, bi de bakıcı derdim olsa ne yapardım bilmiyorum :KK57:

allah özel sektördekilere, süt izni kullanamayacak durumda olanlara ve bakıcı arayanlara yardım etsin, karşınıza iyi insanlar çıksın inşallah :cry:

amin.

Ben özel sektörde çalışıyorum süt iznimi toplu kullandım ve kızım dört dört buçuk aylıkken işe başladım tek kötü yanı erken dönmek oldu işe direktörüm ve çalışma arkadaşlarım süt sağım saatlerine saygılı ve bana psikolojik olarak çok destek oluyorlar Allah razı olsun neyseki en azından bakıcı sorunu yaşamadım kızıma annem bakıyor ve gerçekten bakıcı arayanlar inşallah kalpleri iyi düzgün insanlarla karşılaşsınlar

Ben özel sektörde çalışıyorum süt iznimi toplu kullandım ve kızım dört dört buçuk aylıkken işe başladım tek kötü yanı erken dönmek oldu işe direktörüm ve çalışma arkadaşlarım süt sağım saatlerine saygılı ve bana psikolojik olarak çok destek oluyorlar Allah razı olsun neyseki en azından bakıcı sorunu yaşamadım kızıma annem bakıyor ve gerçekten bakıcı arayanlar inşallah kalpleri iyi düzgün insanlarla karşılaşsınlar

ben hala başlamadım işe, şu an 5,5 aylık oldu kuzum heralde 6 aylıkken falan başlıycam.

ben hala başlamadım işe, şu an 5,5 aylık oldu kuzum heralde 6 aylıkken falan başlıycam.

Allah tüm çalışan annelere dayanma gücü versin daha öncede belirttiğim gibi çalışan anne çok az tanıyorum bu yüzden ben kendi deneyimlerimi paylaşmaya ve tavsiye almaya hazırım :)

ya benimkinde de ateş olmadı hiç ama yinede verdi antibiyotik yaaa, bende içirdim iyileşsin diye çünkü boğazı tıkalı gibi. Ya daha çok hastalanırsa, bronşite çevirirse diye korktum.

riski alamadım yani kötümü yaptım o_O
Canim kullanman gerekiyorsa tabi ki kullan bilemiyorum belki gerçekten kullanması gerekiyordur ama bizim doktorumuz çok mecbur kalmadikca vermiyordu kızımı başka bir doktora goturuyorum şimdi o da vermedi eğer daha kötü olursa dedi ve cok şükür gerek kalmadı iyileşti kızım eğer her hastalandiginda antibiyotik verirse başka bir doktora goturmeni öneririm

Kızlar hipp in sütlü tahilli gece mamasini hazırlarken suyla hazırlanıyor ya içine meyve koysak meyveli hazirlasak olurmu acaba bu şekilde hazırlayan varmı

Canim kullanman gerekiyorsa tabi ki kullan bilemiyorum belki gerçekten kullanması gerekiyordur ama bizim doktorumuz çok mecbur kalmadikca vermiyordu kızımı başka bir doktora goturuyorum şimdi o da vermedi eğer daha kötü olursa dedi ve cok şükür gerek kalmadı iyileşti kızım eğer her hastalandiginda antibiyotik verirse başka bir doktora goturmeni öneririm

anladım cnm,

daha ilk defa hastalandı, bilmiyorum ki her seferinde böyle mi yapıcak? bende tecrübesizim korktum açıkçası aslında tıkanıklığın dışında ateş yada çok fazla öksürme falan da yok ama kötüleşirse diye riske giremedim işte...

nede olsa dr. değil mi bunlar ya, bizden daha çok düşünmeleri gerekmiyor mu? Zaten bugün zararlımı ilaçlar falan diyecek oldum, atarlandı hafif yollu, nasıl tedavi edicez o zaman diye... bende bişi diyemedim...

hayırlısı....

Bogazında hırıltısı olan bebekler için sıcak buhar hemen etkisini gosteriyor. Kaynamış suyu hemen hafıf derın bır kaba koyun. Bebegin ellerinden tutarak ikiniz beraber kabın uzerine yuzunuzu tutun. Aman dikkat cok yakın olmasın buhar sıcaklıgı yakabilir. Uzerinize bir ortu ortsunler her tarafı kapalı olsun. 10-15 sn falan yetiyor cunku cok sıcak oluyor buhardan. Bunu gunde ıkı kere yaptım. Burnunu gun asırı temisledim. Aylardır gecmeyen hırıltı iki gunde yok oldu. Biberonla mama verirken de ıhlamur veriyorum devamlı. Hırıltı goguse inmedikce ates olmadıkca ilaca falan gerek yok. Coldmix damlayı yatagın bas kısmına bir iki damla damlattım nefesini cok guzel acıyor.

Canım baya referans aldım aradım baktığı çocukların annelerini face den bile ekledim kişileri inanmayıp :) istanbuldayım şu an çok güveniyorum evimde kamera var işyerinde cep tlf dan izliyorum. Benim temizlik ve ütü için gelen bir ablam var zaten haftalık gelen o yüzden bakıcıya bebişin yemeklerinden başka iş yaptırmıyorum. Kitaplarını okutuyor eğitici kartlarını öğretiyor vs işi o olsun istedim sadece
sende benımle aynı durumdasın canım, benımde ole cok cok komsum yok tanıdıgım falan, komsulardada hepdınde 2-3 cocuk, hanı başka cocuga bakmaz, cevredede ole cok calısan yok kı hanı bakıcı tanıdık falan olsun . mecburen o sıteden baktın kı dedıgın gıbı bende bakıyorum ama guvenemıyorum yaa :(:(
nasıl guvendın vallaa! kamera her yerı cekıyor mu,? tum odalarda varmı ? hadı evde kısın tamam, ama yazın sokaga falan cıkarcak o zaman nolcak ?? hay Allahım cok mu paranoyagım ben :(:(
ya feresransları fake se ??!
cnm bende aynı fikirdeyim, ne olursa olsun hiç tanımadığım birine güvenmem zor olurdu heralde. Face'den ekledim demişsin ama o kişilerin gerçekliğinden eminmisin (ben internette olan hiç birşeye güvenemiyorum), belki kendisi açmıştır o hesaplarıda.. (çok mu paranoyakım:KK57:)

Ben anneme bırakıcam, allahtan öyle bir seçeneğim var, tabi annemde yaşlı inşallah sağlık sorunu olmazda, bakabilir. Annem bakamasaydı da ya bir komşu yada bir arkadaş gibi birini bulurdum diye düşünüyorum. Net'ten bulmak yerine seninde bir komşun falan yokmuydu en azından ailesini ve kendisini tanıdığın bildiğin biri olurdu.
Yanlış anlama muhakkak sen çok iyi araştırmışsındır yoksa kuzunu bırakır mısın? ama yinede dikkatli olmalısın.
bende aynı seyı dusundum ya fake se profıller, ya referanslar tanıdıklarıysa :(:( hay allahım yardım et

off yaaa ev hanımı olanlarınıza öyle imreniyorum ki.....bu bakıcı derdi beni sabaha kadar uyutmadı....anlaştığım bakıcı ki komşum olur.. bana ayak yaptı insanlardaki bu aç gözlülüğü anlayamıyorummm...
aaa nolduu canımmm??
Tabi ki haklısın riskli bir konu bakıcı işi ama ailem uzakta ve bakacak birisini bulmak o kadar zor ki aynı durumda olsan aradığında inan bulamazsın ne bakıcılık yapmak isteyen bir arkadaşım ne de bütün gün çocuk bakacak bir komşum var öyle arkadaşı ya da komşusu olan zaten çok şanslıdır. mecburen dışarıdan birisini buluyorsun. Çok iyi bir işim ve çalışmak zorunda olduğum için de birisine güvenmek durumundayım malesef.

Gurme bebek de buğday ruşeymin çok faydali olduğunu okudum. Makarnalutfen.com dan sipariş etmiştim. Bugün geldi. Üzerinde + 8 yaziyor.bebeği için kullanan var mi? Bu arada urunler kapali ambalaj da degildi.kendileri poşetlemişler. Bu çok hoşuma gitmedi :KK43:

bugday ruseymı neymıs ??? ılk defa duyuyorum valla ??!!

bu arada dun arastırırken gordum, bakıcılara dıkkat edın kızlar, bebıslerımızı uyutmak ıcın cakmak gazı kullanıyorlarmıs.

Allahım zaten paranoyaktım ıyıce kafayı yıycem ben, nerden arastırdım , cahıl ınsan kalsaydım keske :( ( cahıl cesaretı denır ya )

anladım cnm,

daha ilk defa hastalandı, bilmiyorum ki her seferinde böyle mi yapıcak? bende tecrübesizim korktum açıkçası aslında tıkanıklığın dışında ateş yada çok fazla öksürme falan da yok ama kötüleşirse diye riske giremedim işte...

nede olsa dr. değil mi bunlar ya, bizden daha çok düşünmeleri gerekmiyor mu? Zaten bugün zararlımı ilaçlar falan diyecek oldum, atarlandı hafif yollu, nasıl tedavi edicez o zaman diye... bende bişi diyemedim...

hayırlısı....
Haklısın canım korkuyor insan bazen ikilem de kalıyor hangisi doğru bilmiyor benim üçüncü çocuğum ve yaşadığım tecrübeler sonucunda böyle düşündüm

bu arada dun arastırırken gordum, bakıcılara dıkkat edın kızlar, bebıslerımızı uyutmak ıcın cakmak gazı kullanıyorlarmıs.

Allahım zaten paranoyaktım ıyıce kafayı yıycem ben, nerden arastırdım , cahıl ınsan kalsaydım keske :KK43: ( cahıl cesaretı denır ya )

cahillik mutluluktur :KK45:

Bogazında hırıltısı olan bebekler için sıcak buhar hemen etkisini gosteriyor. Kaynamış suyu hemen hafıf derın bır kaba koyun. Bebegin ellerinden tutarak ikiniz beraber kabın uzerine yuzunuzu tutun. Aman dikkat cok yakın olmasın buhar sıcaklıgı yakabilir. Uzerinize bir ortu ortsunler her tarafı kapalı olsun. 10-15 sn falan yetiyor cunku cok sıcak oluyor buhardan. Bunu gunde ıkı kere yaptım. Burnunu gun asırı temisledim. Aylardır gecmeyen hırıltı iki gunde yok oldu. Biberonla mama verirken de ıhlamur veriyorum devamlı. Hırıltı goguse inmedikce ates olmadıkca ilaca falan gerek yok. Coldmix damlayı yatagın bas kısmına bir iki damla damlattım nefesini cok guzel acıyor.
Buhari böyle yapmak hiç aklıma gelmemişti canım sagol

sğl. cnm. yaaa :KK19: şu anda oğlum uyuyor, yarın ilk iş bunu deniycem...

eskiden büyükler bunu kendilerine yaparlardı doğru hiç aklıma gelmedi bebek için yapmak..
ıhlamur bende vericem artık dr. verebilirsin demişti, sen mama verirken veriyorum demekle neyi kastettin ikisini aynı anda mı veriyorsun? ıhlamuru yalnız başına vermiyor musun yani?

Kızım saat 9.30 gibi uyudu ve az önce yattigindan bu yana beşinci kez uyandı yoğurt mayalayip yatcam ama bir türlü olmuyor

benimki de benim yatmamı bekliyor, artık her gece böyle. Ne zamanki ben yatıyoruuum kokumu mu alıyor nedir, hemen o kalkıyor. Üstelik parmak ucunda giriyorum yatağa, hiç ses yapmadan yorganı çekiyoruuumm, usulca yastığa başımı koyuyorum veeee hop bakalım oğlum ağlamaya başlıyor, ondan sonra artık yarım saatte bir yada 10 dk.da bir kalk kucağına al uyut yatır, al uyut yatır, al uyut yatıııırrr taaa kiii sabaha kadar....:KK47:

sabah 7.30'da da koğuş kalk borusunu öttürüyor ve o böyle :KK71: ben de böyle :KK57:

sğl. cnm. yaaa :KK19: şu anda oğlum uyuyor, yarın ilk iş bunu deniycem...

eskiden büyükler bunu kendilerine yaparlardı doğru hiç aklıma gelmedi bebek için yapmak..
ıhlamur bende vericem artık dr. verebilirsin demişti, sen mama verirken veriyorum demekle neyi kastettin ikisini aynı anda mı veriyorsun? ıhlamuru yalnız başına vermiyor musun yani?

Mama yaparken 100 ml ıhlamur gerisini su koyarak yapıyorum. Ihlamur yuzunden sut gri oluyor ama.

Back
X