2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497

Sanki benim oğlumu anlatmışsın, eminim pek çoğumuzun bebeğini anlatmıştırsın, tırmanmalar, zıplamalar, hep ayakta durmak istemeler, hep yanında istemeler :) Hiperaktif mi diye ben de düşünmedim değil ama enerjileri yüksek diyelim :)

Annem de bi gün eczaneye gitmiş. Bi bakıcı krem almak istemiş. Çocuk düşmüş izi olmuş, izi kapatan krem varmış, ne malum dövmediği, düşse de annesine söylemek zorunda. O nedenle annem bana mümkünse tecrübesiz birini bul demişti.

aaaaa öylemii.. ben zannettim bir biberonda mama, bir biberonda ıhlamur. Bir onu, bir diğerini veriyorsun

peki ıhlamuru sade versek olmaz mı ki?

1 haftadır kahvaltıda ıhlamur veriyorum.

Ihlamuru poşet çay mı yoksa aktardan mı almak lazım

Poşetler iyi olmaz. Ben de çiçek yaprak karışımı var. 3-5 dal önce yıkıyorum, ilk kaynama suyunu döküyorum, acısı tozu gitsin diye, sonrakini kaynamada 5 dk bekleyip kapatıp soğuyunca veriyorum. Kalanı kavanoza koyup buzdolabında saklıyorum. Aynısını en fazla 3 gün veriyorum. Ormandan toplamıştık, kıpkırmızı oluyor. Aktarlardan alabilirsin.

Canım neden 1 yaşa kadar tadımlık gıda verip mama vermeye çalışıyorsun. Bebekler 1 yaşta sofradan herşeyi yiyebilecek duruma gelecekler, bu da sebze-meyve gibi doğal besinlerle vitamin ve mineralleri alacaklar demek. 1 yaştan sonra bazı alışkanlıkları kazandırmak zor olacak. Anne sütü bolsa eğer 6-8 ay arasında 2 çay bardağı ek gıda öneriliyor, azsa bu miktarı artırabiliyorsun. 8 aydan sonra bu miktar da artıyor. Mamaların ne kadar anne sütüne yakın olduğu söylense de ek gıda miktarını artırmanı tavsiye ederim. Doktorun ne diyor.

Allah sabır versin, yardımcınız olsun, çok uzun bir süre maalesef ama alışıyorlar, ablamdan biliyorum, çocukları kocaman oldu, onlarda bu düzene alışıyor bi şekilde.

Gün içinde asla emzik vermiyorum oğluma, uykuya dalmaya yardımcı ve ağladığında sakinleştirmek için susturucu olarak iyi oluyor. Ben de konuşmaya olumsuz etki edeceğini düşünüyorum. 1-1.5 yaşta kendini ifade etmeye başladığında , uykusu biraz düzeldiğinde bıraktıracağım inşallah.

Gece ağlayarak uyanmasının nedenini ben de merak ediyorum. Eskiden böyle değildi. Gün içinde birlikteyiz, ağlatmamaya çalışıyorum, bakıcı yok, neden böyle oluyor, yatağına yatırırken dua da okuyorum. Acaba diş ya da başka bi sancısı mı oluyor.

Kizlar benim kizim tam cadi olmus emerken corabini cikariyo mendil gibi salliyor

Aynı benim oğlum, çocuklar ne kadar çok birbirine benziyor, oğlumda herkesten bi özellik almış maaşallah :)

Yaa ben neden zayiflayamiyorunharekette ediyorum gün içinde cok fazlada yemiyorum uyuz oluyorum kendime

Canım TSH ını ölçtürdün mü doğumdan sonra, bi de insüline baktırsan, kilo vermeni engelleyebilir. Metabolizmayı yavaşlatıcı ve yağ yakımını azaltıcı unsurlar, hemşiresin biliyorsundur.

Canım durumuna üzüldüm ve eşine sinirlendim. Şunu bilmeni isterim ki erkeklere babalığı öğretmek gerekiyor. Gerekirse çocuğu sevmesini bile söyleyeceksin. Yapmasını istemedim değil eşimden. Akşama kadar ayakta , gözleri kıpkırmızı eve gelir yine de Allah razı olsun hep destektir. İlk başlarda yorgun gelip uyumak istiyordu, 1-2 defa izin verdim, sonra konuştum akşama kadar yorulduğumu anlattım, görüyordu zaten, bebeğimi emzirdikten sonra yorgunluktan bir kol boyundan daha yakındaki beşiğine yatıracak halimin olmadığı çok günlerim oldu. Yalnızlık ne demek bilirim, yüzümü yıkamaya banyo yapmaya fırsat bulamadım, mutfak aldı başını gitti, yemeği eşim oğlumu oyalarsa yapıyorum, yoksa dışardan söylüyorum. Erkekler maalesef bilmiyorlar ve bazı şeyleri hissedebilmek için bile öğretilmesi gerekiyor. Ve annesi korkuyor da sen bebeğinle korkmuyorsan bile ya bişey olursa ne olacak. Annesi çok bencilce davranmış, hiç çocuk büyütmemiş gibi. Eşine aile olduğunuzu da öğretmen gerekecek. Bazen güçlü olmak kadının ezilmesine yol açabiliyor. Annesi tecrübeli, korkuyorum diyor, çaresiz güçsüz acınası hissettiriyor kendisini, iyi numara bence, neden korkacak ki. BIrak güçsüz ol, destek iste, böylece o kendini senin yanında iyi hisseder. Bi arkadaşım söylemişti, alışverişten gelirken bilerek poşetleri taşıyamıyor numarası yapıyorum, eşimin güçlü olduğunu hissetmesi için. Bazen aciz gibi davranmak, karşı tarafı aciz yapıyor :)
Kızın bir melek, onu hep mutlu et. Diğer arkadaşların dediği gibi 3-4 ay sonra birlikte parka gezmelere gidersiniz, bu günleri unutursunuz. Yaşına kadar aylar, 1 yaşından sonra yıllar sayılırmış. Zaman akıp gidiyor.

Canım babasıyla da annesiyle de fotoğraf olması iyi oluyor. En kötü ihtimal anneler babalar gününde slayt hazırlayıp sürpriz yaparsın :)

İyı gcler herkese bebeklerın yanında internete gırıyomusunuz çok tehlikeli diye duydum onlar uyurken oda da int heryerde açık ne yapmak lazım ki?

Canım önce düşündüm ama yalnız evle bitmiyor ki, apartman cep telefonu ve wireless ağlarıyla dolu. Baz istasyonu nerde kimbilir gizlenmiş. Bi yerden sonra bişey yapamıyorsun. Bir de alışveriş merkezlerinde yoğun radyasyon olduğunu duydum, kapalı alan ve herkeste cep internet bir arada. Haftasonu hem bu nedenle hem de hastalık nedeniyle alışveriş merkezlerine gitmiyorum.

Bide hep öyle olur.yazık bize bebişler uyudu diye azcık takılalım diyoz olmuyo.akifcik resmen sabah olmuş gibi davranıyo babasıyla oynuyo bu saatte
hani kirki ciksin dediler yok 3aydan sonra duzelcek hadi 6 ayi devir hic biseyin duzeldigi yok :) sen daha iyi bilirsin hala gazla ugrasiyosun bi de benim koca kalkmis gecen 2. Diyo dur bakalim orda dedim sasirmis bu adamlar

Arkadaşımın oğlu evlerden uzak olsun inş 3 yaşında kötü hastalık olmuş elınde surekli int oymuyomuş dr genetık araştırmış sebebi int ıpetlermiş allah korusun

Herkes uyudu heralde ıyı geceler bız yarım saat te bır ağlıyarak uyanıyruz da

Bende ptesi basladm ama sıkı yapamıyorum aksam yemegnden sonra bisey yemiyorum ve gun icinde abur cubur yemiyorum. Aksam annemdeydm ipin ucunu kaçırdım yineneyse yarin devam

Benim hamilelikten 2 kilom kaldı ama sanki daha fazla gibi duruyor ve benim en büyük sorunum rejim yapamıyorum bu kilolar ne zaman dert olmaktan çıkcak

Benm 5 kilom var

Ben hem sut hem mma veriyorum canm.250 cc sut sagiyorm gece de 300 cc falan da mama veriyorum.kahvalti corba yogurt mmuhallebi yiyor gun icinde de.sen ek gidayi arttir bence tadmlik verme.dr a sor yine de

Oglum bugun emekleklemis ama ben goremedim
Maşallah ardaya:) uzulme canm onun icin çalışıyorsn sonucta

Ben gördüm şimdi ya bi yerleri ağrımıyordur inşallah böyle :)

Ben koymstm canm fotoyu:) agrisa öyle yatmaz herhalde:) halinden memnun

Ben bugun oğluma lahana dolmasından verdım etlerınden kendi yemeğimizden baya sevınce bıraz kaçtı tabıı artık çok kasmıcam verıcem ev yemeklerınden ne dersınız?

Ver canm az az ben de veriyorum. Dun pırasa yapmstm ondan yedirdm[/QUOTE]

Oy anam benim buraya gece yazacamhic aklima gelmezdi benim kizi uyutali 2 saat olsu iki saatte 3 ciglik cigliga ne okuma ne ne koku onu gectim kucagimda bile ciglik cigliga agladi dis geleck ya nerden dr ust de olabilir dedi yan taraftakiler de cikar dedi bahtima nereyse artik ben bu saatler uyurdum yaa bikac gundur boyle bigun uyuyosa ikinci gece uykulari gun boyle.ciks ad su bi dis rahatlasak alt iki disin ciktigini bile analamdim meyve puresi verirken tik tik etti o kadar benim kizim vide uykuyu seviyo agrisi olup uykusu bolununce daha da hircinlasiyo

.....
şimdi bişey desen adam itiraf ettiğine pişman olacak, keşke o söylemeden sen bu durumu ortaya çıkarabilseydin daha çok söz hakkın olurdu. Şimdi bişi desen, o da diyecek ki doğruyu söylediğime pişman ettin keşke seni kandırmaya devam etseydim. Neyse en iyisi onu vicdanıyla baş başa bırak. Kv. gelse yanına istemez misin, madem korkuyormuş hem biraz da sana nefes aldırır bebekle ilgilenir....

10 dk. emanet ediyim demişsin ya, hakkaten bu duyguyu çok yaşamış biri olarak 10 dk. da bir insan gerçekten yenilenip, tazenelebiliyor bazen annem yada eşime veriyorum oğlanı bi 10 dk. balkona çıkıyorum bütün enerjimi toplamış olarak geri dönüyorum. Aslında bir insanı rahatlatmak bu kadar kolay dediğin gibi...

allah kolaylık versin cnm sana, bugünlerde geçicek yaza inşallah ellerinden tutup gezmelere çıkarıcaz. Biraz da kış olduğu için evlere kapanmak bizleri depresyona soktu.

Bu arada ben yakında işe başlıycam, eve kapalı kalmayı da tercih ederdim, o da ayrı mesele.....

hani kirki ciksin dediler yok 3aydan sonra duzelcek hadi 6 ayi devir hic biseyin duzeldigi yok :) sen daha iyi bilirsin hala gazla ugrasiyosun bi de benim koca kalkmis gecen 2. Diyo dur bakalim orda dedim sasirmis bu adamlar
Onlara kalsa ev çocuk dolar.benimkide 3. istiyoda yapan yok ona=))
Bu arada gazzzzz benim kabusum oldu evet negüzel emzirip yatırıyım diyom yatakta dört dönüyo sancıdan.1 yaşına kadar sürer dedi doktor

Daldımı ne uykuya...hadi uyanmadan ii geclr

Bune yahuu bi grip bakiyim dedim 40dk okuyorum sayfalar ucmus kizm uyuyo bn bu saatte burda okuyorm yazdiklarinizi uykumda kacti simdi nyse uyumaya calisaym bn

Umuutttt yat kuzucum anan dinlensin helak oldu kadin ise de gidiyo bak yazik gunah

Bence sen ise gitme diye uyumuyo akilli bidik
Helak oldum valla yat kalk yat kalk calusmamiistemiyor anne karnindaykende karsiydi calisabilir raporu almaya gitmistim dogum basladi diye alamamistim ama son ana kadar dogmadi da benide calistirmadi da:)

Helak oldum valla yat kalk yat kalk calusmamiistemiyor anne karnindaykende karsiydi calisabilir raporu almaya gitmistim dogum basladi diye alamamistim ama son ana kadar dogmadi da benide calistirmadi da:)
Canım bende hala bi umut sallıyom yarım saatte bi uyandı yine.beben seni çalıştırmak istemiyomuş belli))))

Ankara12 canim tsh larim iyi amainsulin direncim yüksek piko var bende her tedavidrn sonra üzerime yapisan kilolar bidr üstünedoğum eklendi ve sonuc sisko bir anneama buna şükür siskoda olsam rabbim anne olmayi nasip etti kilo vermem cok uzun zaman alacak sanirim

aysenazi: 38878892 .!.:
Canım bende hala bi umut sallıyom yarım saatte bi uyandı yine.beben seni çalıştırmak istemiyomuş belli))))
Isyemiyor canim annesi yaninda olsun isyiyor hep zaten ben yokken cok masum oluyormus bemi kapida gorunce bi gulusu var dunyalara deger tum yorgunluumu unutturuhor sipa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…