2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
of ya hayat çok çok zor,anne olmak daha da zor,çok yorgun ve depresifim inan,Allah güzel günler göstersin hepimize

Simdi birde beni dinleyin kızlar,
Bu anlattiginiz modelin aynısı bende de var bu kismi uzun uzun yazmak istemiyorum arti bir de bel fitigindan çekiyorum ama onu da geciyorum ve geliyorum kızıma. Biliyorsunuz 4,5 yaşında yaramaz mi yaramaz bir kizim var. Gecen sene yazın oglan zatürre gecirdi onunla ilgilenmekten kizima vakit ayiramamistim halamiz yillik izine gelmisti iki kucuk cocuguyla anlasamiyorlardi bizimkiyle sagolsun halamizdan cektigimizi dusmanimizdan cekmemistik cok şükür bitti gitti o gunler bir daha gelmez insallah seneye (yani bu yaz) oglan buyur rahat ederim diye düşünüyordum ama yanilmisim.
Kayinvalideyle altli ustlu oturmanin bedelini cocugumla oduyorum. Dogdugundan beri cocukla ilgili herseyin icindeydi herseyine karıştı buyudukce dogruyu yanlisi ogretirken durmasi gereken yeri anlatirken hep muhalefet oldu karisma dedi birsey olmaz dedi cocuktur dedi hiraya kimse karisamaz dedi simdi 4.5 yasinda ve basedemiyoruz. Sabahtan aksama kadar ac susuz sokakta kostursa acıktım demeyi bilmiyor içeriye gelmeyi bilmiyor cocuklarla anlasamiyor devamli agliyor sorun çıkarıyor defalarca sesleniyorum sesimi duymasina ragmen efendim demiyor. Cok doluyum kizlar gecenlerde zorla iceri aldim kvyi gorunce aglamaya basladi ama ne aglama biliyorya babaannesi destek olacak neyse babaanneyi kibarca yukari gonderdim kapidan, o gidince kiz daha cok agladi bende kriz gecirdim resmen bagirdim cagirdim elim ayagim tutmuyordu. Sonra iki gun surat yapti kvcigim sagolsun.
Bir akil verin bana kizlar lutfen cektigim streste kimin ne dediginde degilim onun sokaklarda asagida yukarida perisan olmasina üzülüyorum.

Hastaneye gitmiştik bugün aren iki ayda ne kilo almış ne boyu uzamış. Üstelik 50grda vermiş. 8.400 kilo 76cm boy. Dr zayıf ama kemikleri çok sağlam dedi. Kan ve idrar tahlili yaptırdık. Karaciger ve akcigerinede bakıcam dedi. Kilo almasını engelleyen bi durum mu var diye dedi. 6küçük tüp kan aldılar ve aren pür dikkat hiç sesini çıkarmadan kanın alınmasını izledi. Şaşırttı bizi. Pazartesi alıcaz sonuçları inş. olumsuz bişey çıkmasında böyle zayıf kalmasına razıyım..
inşallah iyi çıkar sonuçları. benim oğlumun da boyu ve kilosu aynı iki aydır. ama çok hareketlendi ve diş çıkarma döneminde diye üstünde durmadım. bu ayda almazsa ben de tahlil istiycem

Hastaneye gitmiştik bugün aren iki ayda ne kilo almış ne boyu uzamış. Üstelik 50grda vermiş. 8.400 kilo 76cm boy. Dr zayıf ama kemikleri çok sağlam dedi. Kan ve idrar tahlili yaptırdık. Karaciger ve akcigerinede bakıcam dedi. Kilo almasını engelleyen bi durum mu var diye dedi. 6küçük tüp kan aldılar ve aren pür dikkat hiç sesini çıkarmadan kanın alınmasını izledi. Şaşırttı bizi. Pazartesi alıcaz sonuçları inş. olumsuz bişey çıkmasında böyle zayıf kalmasına razıyım..
bu aylarda almıyorlar zaten ona üzülme önemli olan sağlıklı olması ,hareketten zayıf çocukla hastalıktan süzülüp zayıflamış olan çocuk farklı görünüyor inan,Allah sağlık sorunu vermesin,aren e ve tüm bebeklere uzun ve sağlık dolu ömür ve annelerine takat güç versin rabbim

Simdi birde beni dinleyin kızlar,
Bu anlattiginiz modelin aynısı bende de var bu kismi uzun uzun yazmak istemiyorum arti bir de bel fitigindan çekiyorum ama onu da geciyorum ve geliyorum kızıma. Biliyorsunuz 4,5 yaşında yaramaz mi yaramaz bir kizim var. Gecen sene yazın oglan zatürre gecirdi onunla ilgilenmekten kizima vakit ayiramamistim halamiz yillik izine gelmisti iki kucuk cocuguyla anlasamiyorlardi bizimkiyle sagolsun halamizdan cektigimizi dusmanimizdan cekmemistik cok şükür bitti gitti o gunler bir daha gelmez insallah seneye (yani bu yaz) oglan buyur rahat ederim diye düşünüyordum ama yanilmisim.
Kayinvalideyle altli ustlu oturmanin bedelini cocugumla oduyorum. Dogdugundan beri cocukla ilgili herseyin icindeydi herseyine karıştı buyudukce dogruyu yanlisi ogretirken durmasi gereken yeri anlatirken hep muhalefet oldu karisma dedi birsey olmaz dedi cocuktur dedi hiraya kimse karisamaz dedi simdi 4.5 yasinda ve basedemiyoruz. Sabahtan aksama kadar ac susuz sokakta kostursa acıktım demeyi bilmiyor içeriye gelmeyi bilmiyor cocuklarla anlasamiyor devamli agliyor sorun çıkarıyor defalarca sesleniyorum sesimi duymasina ragmen efendim demiyor. Cok doluyum kizlar gecenlerde zorla iceri aldim kvyi gorunce aglamaya basladi ama ne aglama biliyorya babaannesi destek olacak neyse babaanneyi kibarca yukari gonderdim kapidan, o gidince kiz daha cok agladi bende kriz gecirdim resmen bagirdim cagirdim elim ayagim tutmuyordu. Sonra iki gun surat yapti kvcigim sagolsun.
Bir akil verin bana kizlar lutfen cektigim streste kimin ne dediginde degilim onun sokaklarda asagida yukarida perisan olmasina üzülüyorum.

Klimadan olmuştu dimi öyle hatırlıyorum da. Bende kv yakın oturuyorum ama hiçbişeye karışmasına müsade etmiyorum. En basit şeylerde bile. Geçen aren düştü kv hemen panik yaptı arende doğal olarak yalandan ağladı. Bende kv dönüp sen panik yaptıgın için ağlıyo hiç panik yapma dedim. Bozuldu ama bu mesefeyi korumak zorundayım. Az öncede doktoru sormak için aradı bende durumu özetledim direk söyledigi şey sebze yediriyorsun ondan mı kilo almıyor acaba. Şaka gibi sebzeyide etsiz asla yedirmem. Tersledim yine. Çocugun terbiyesini ne olursa olsun anne baba vermelidir diye düşünüyorum. Dışardan edilen müdahaleyi çok yanlış buluyorum. Yerinde olsam hoşlanmadığım şeyleri dile getiririm yada imkanın varsa taşın derim.

bu aylarda almıyorlar zaten ona üzülme önemli olan sağlıklı olması ,hareketten zayıf çocukla hastalıktan süzülüp zayıflamış olan çocuk farklı görünüyor inan,Allah sağlık sorunu vermesin,aren e ve tüm bebeklere uzun ve sağlık dolu ömür ve annelerine takat güç versin rabbim
Aminn. Hastalıklı bi görüntüsü yok yani en azından resimlerini görüyorsunuz hiç öyle durmuyo. Bünye meselesi diye düşünüyorum kuzenleri de öyle. Dedigim gibi sonuçları güzel çıksında başka bişey istemiyorum.

İnsallah birsey cikmaz canim benim kizimda kilo almamisti dra gittigimizde boyu 3 cm uzamis o yuzden ve hareketli oldugu icin bu sefer onemsemiyorum ama bir daha ki kontrolde de kilo almamis olursa idrar tahlili yaptiririz dediidrar yolu enfeksiyonu da kilo aldirmaz dedi

günaydınlar.. hayırlı cumalar... bizimde bugün 1 yaşımız var... hafta sonu kutlayacakların şimdiden doğum günleri kutlu olsun...
canım nice güzel Yaşları olsun kuzunun iyiki doğmuş

[QUO"minnakkartal, post: 41354144, member: 530028"]Yokk canım maalesef hatta biraz evvel 50 cc Muhallebi yedirdim ağzından burnundan geLe gele kustu bende oturdum Ağladım Üstüne emmedi babası sallayarak uyuttu iştah yerlerde daa yeni sekiz kilo oldu şimdi eşimlle konuştuk bir yaş kontrolünde tekrar gastroya gidicez
Ayy üzüldüm canım geçmiş olsun ama sen ağlama kiyamam.mira da zor bir bebek anlaşılan üstüne dusmesen asabi iştahsızlık diye bir şey var acaba öyle bir durum mu var mira da.biliyorsun elifde iştahsız ama ben iki üç kez hariç kusturmadim saatlerce aç kaldığı çok oldu ama istemiyorsa zorlamadim kaşığı bıraktım ve inanirmisin kendi açlık hissetmeye başladı acikinca beni cekistiriyor doyur diye. Neocate mama kullanıyorum tadı iğrenç ama düşün acikinca o tadı kötü şeyi bile yiyor. Bu şekilde iki ayda toparlandı. Bence yipratma kendini bende çok ağladım hala iştahlı değil ama açlığıni hissetmesine izin verdim dokuz saat yemeyip o çay kaşığı yediginde demekki ihtiyacı bu kadarmış kendini aç birakmaz dedim ve haklı çıktım bir dene istersen ama sabırla ve yine yemedi yemiyor demeden ve yerken yüzüne baktığında hep gül seninrahatligini görsün stresini hissederse sana karşı kullanir ve yemez. Bu dediklerimi denersen kazanan mira değil sen olacaksın. öpüyorum canım.
Canım tavsiyen için sağol o kadar dayanırmıyım bilmiyorum ama dünkü kusmadan sonra ek Gıdaya ara verdim yine sadece emzirdim bgn ve inan başka bişi aramadı Ben tükendim bu yeme işlerinden

Kizlar fotokitap diye bisey varms babalar gunu icin yaptirmayi dusundm nasl fikir sizce?su dugun fotolarndan falan yapiliyo ya bu daha sade bisey olck
Bence güzel canım eşim bana fotoyla ilgili hediye almasa bende düşünebilirdim bende keçeyle kızımla baba Tişört yapıp öyle karşılayalım onu diyorum

Kizlar asilarimizi olduk geldik alerjimiz devam ediyor 1 ay sonra haslanmis yumurtayla tekrar hastaneye goturucez kizim doktor gozetiminde yumurtayla tanisacak onlar yedirecekmis bazen alerji oldugu halde yiyince bisi olmuyormus gecmis olabilir dedi doktor biz bi yedirelim bakalim dedi inşallah artik yiyebilir kuzum
Inşallh sorunsuz yer geçip gitmiştir alerji
Ya bu havalar mahvetti bizi yine grip oldum bi taraftanda faranjit kizima bulasmadan atlatitim inşallah ya keske kendi yataginda yatsada bende yatabilsem :KK43: bu arada asi yaptiranlar ateş oldumu bebislerinizde
Çok geçmiş olsun canım inşallh bulaştırmadan atlatırsınız

Azad sustu ben oturup ağlıyorum şu an. Yolda bi başladı ağlamaya eşim ayağım dolaştı atucakrım puseti bi kenara gelecektim artık o derece. Zaten sabaha kadar parça parça toplasan ancak bi saat yyumuşundur. Ya bu ne evde durur ne dışarda durur ne kucakta durur ne uyur ne yer... Anne oldum ama ben bu çocuktan bi halt anlamadım. Yarın doğumgünü kutlayacaktık ama artık içinden gelmiyor ya vazgeçicem galiba.
Şu ana kadar fikrinin değiştiğini düşünüyorum sen ne hallerini atlattın yarın daa sakin daha güzel bir gün olsun inşallah

Biz de asidan geldk teyzeler 10 230 gr ve 82 cm olmus pasam:cool:asi yapilirken cok agladi ama demir ve deviti kestik ates yapabilir surup verebilirsn dedi
Oh maşallah emreciğe

Inşallh sonuçlar temiz çıkar canım sağlık olsunda kilo hiç Önemli değil gerçekten

canım nice güzel Yaşları olsun kuzunun iyiki doğmuş

Canım tavsiyen için sağol o kadar dayanırmıyım bilmiyorum ama dünkü kusmadan sonra ek Gıdaya ara verdim yine sadece emzirdim bgn ve inan başka bişi aramadı Ben tükendim bu yeme işlerinden

Bence güzel canım eşim bana fotoyla ilgili hediye almasa bende düşünebilirdim bende keçeyle kızımla baba Tişört yapıp öyle karşılayalım onu diyorum

Inşallh sorunsuz yer geçip gitmiştir alerji
Çok geçmiş olsun canım inşallh bulaştırmadan atlatırsınız

Şu ana kadar fikrinin değiştiğini düşünüyorum sen ne hallerini atlattın yarın daa sakin daha güzel bir gün olsun inşallah

Oh maşallah emreciğe

Inşallh sonuçlar temiz çıkar canım sağlık olsunda kilo hiç Önemli değil gerçekten
Canim iyi yapmissin yemek vermekte israr etmemekle demek ki Mira ya sutun yetiyor cok sukur insallah duzelecek Mira kiz bunu butun kalbimle diliyorum yipratma kendini canim

yaaa cok moralim bozuldu oturup aglicam simdi kurabiyelerim tam bir fiyasko oldu beceremedim zaten kurabiyeler sekli kayik oldu duzelttik o kadar ama seker hamurlari egreti durdu ustunde cok heveslenmistim tutmasam kendimo aglicam yani

Canm ayni durumu ablam ve eltim yasadi.ikisi de kv den uzaklasinca rahatladilar.eltimin de iki oglu var 5 ve 3 yaslarnda.kv her seye karisrdi ayni evde oturuyorlardi.cocuklarn yemesinden uykusuna kadar.anneleri kizsa hemen kucagina alrdi cocuklar kabahatli oldgu halde.babaanne dedeye kosarlardi her seyde.annenin hicbir otoritesi yoktu anlayacagin.gecen sene evleri ayirdilar.kv saniyo du ki cocuklar onsuz yasayamaz annelrni birakip ona gitmek isterler.ama istedgi gbi olmadi tabiki.tam olarak duzelmeseler bile artk annlerinden izin almalari gerektgni biliyorlar.ordan ayrilamiyorsan bile kv ile konus biraksn da cocugnu kendin yetistir.sozkonusu senin cocugun alinmaya hakki yok.alinirsa da kendi bilir.ben smdi bile isime karistirmyotm.sozkonusu cocugumsa herkes kusebilir sorun degil.kizin huysuzlandgnda agladfnda da kabahati sen de buluyolardir kesin ilgilenmiyo cocukla diye.bizimkiler oyle en azindan.ben de diyorm madem huysuzlaninca ben yapmis ben simartmis olcm normal zamanda da hicbiri karisamaz.babaannesi olarak tabiki hakki var ama annenin onune gecmemeli.cocugn terbiyesnden anne sorumlu bence

En iyisi uzaklaşmak sanırım. Eskilere laf anlatmak çok zor:KK43:
Ben baktım aynı şeyleri yaşıyacağım. Tersledim dinlemedim. Çocuğu kıskanıyo falan demedikleri şey kalmadı. Ama umrumsa değil ne düşünürlerse düşünsünler. Benim ruh sağlığım çocuğum herşeyden önemli.
Bi laflarına sinirlenip ölmesine sebep olsam bile size hesap verecek değilim benim çocuğum o bile dedim. İnsanı hasta yapıyolar geröekten :KK43:

Canim oncelikle Allah yardimcin olsun zor bir durum cocuklarla ugrasmak bir yana bir de kv ile ugrasmak cok sabir isteyen bir durum ben buyuk oglum bir yasina gelene kadar kv ile oturdum cok zordu herseye karisiyordu cocuga ne yaparsam elestirip onune gelene sikayet ediyordu dun geldiler bana kv ler kizlari falan kizima meyve yediriyordum mama sandalyesinde cocuk yedigi halde basima dikildi neden veriyorsun emiyor cocuk yemek vermene gerek yok cocuk daha gecen gun hasta oldu yemek yizunden hasta olmus guya ben alcam oradan cocugu dedi anne gecip otururmusun bir yere karisma sen dedim tamam dedi gitti oturdu en sonunda bunu istedi cocuklarin odasini ayirdim nedrn ayirmisim korkarlarmis herseye karisti yakin olsam bem de cok sorun yasardim en guzeli uzak olmak insallah bir gun imkaniniz olur ve tasinirsiniz ama gerekli mesafeyi koy canim esin konusabilir bence annesiyle oglunu daha dikkate alir

üzüldüm . sanırım ben yapamazdım.taşınabilseniz kendi düzenini kurardın.ben anneme gidince çok rahatım. ama annemin çok bilmiş komşuları yüzünden gitmek istemiyorum. oğluma çikolata kaymaklı bisküvi cips yedirmeye çalışıpşar çay içirmeye çalışıolar. kolundan bacağından mıncıklıyarak seviyolar. küçücük çocuklarının kucağına vermeye çalışıolar. çok pinpirikliymişim şöyleymişim böyleymişim. bi gün dayanamadım çok biliyosanız kendiniz yapın bi çocuk istediğiniz gibi ydtiştirin karışmayın bu benim çocuğum dedim. şimdi eşim on günlüğüne kendi memleketine bırakıp gelecek kara kara düşünüyorum. beniö kv kendi bildiğini okur.senin yerinde olsam tımarhaneyi boylardım. Allah kolaylık versin

of ya hayat çok çok zor,anne olmak daha da zor,çok yorgun ve depresifim inan,Allah güzel günler göstersin hepimize

Klimadan olmuştu dimi öyle hatırlıyorum da. Bende kv yakın oturuyorum ama hiçbişeye karışmasına müsade etmiyorum. En basit şeylerde bile. Geçen aren düştü kv hemen panik yaptı arende doğal olarak yalandan ağladı. Bende kv dönüp sen panik yaptıgın için ağlıyo hiç panik yapma dedim. Bozuldu ama bu mesefeyi korumak zorundayım. Az öncede doktoru sormak için aradı bende durumu özetledim direk söyledigi şey sebze yediriyorsun ondan mı kilo almıyor acaba. Şaka gibi sebzeyide etsiz asla yedirmem. Tersledim yine. Çocugun terbiyesini ne olursa olsun anne baba vermelidir diye düşünüyorum. Dışardan edilen müdahaleyi çok yanlış buluyorum. Yerinde olsam hoşlanmadığım şeyleri dile getiririm yada imkanın varsa taşın derim.
Sabahtan beri birilerine derdimi anlatmaya calisiyorum ama cevap alamiyorum anneme de anlatmak istemedim onun derdi ona yetiyor zaten. O kadar gergindim ki biraz once oturup agladim yine rahatlayamadim ta ki yazdiklarinizi okuyana kadar. Birilerinin insani dinlemesi anlamasi destek olmasi ne kadar güzel. Cok tesekkur ediyorum hepinize.
Su anda ayrilma durumumuz soz konusu degil ama bu yil olmazsa iki yil sonra iki yil olmazsa 5 yil sonra ev alip cikacagim Allahin izniyle. Yoksa kafayi yiyecegim esime de soyledim bu aksam. Benim sorunum kvden cikti artik o 5 yilda yapti yapacagini, kayin babam ve kaynim mudahale etmemesi gerektigini soyluyor devamli ama bos cok belli etmeden bildigini yapiyor yine,kizimla bas edemiyorum artik onlarin bir ust katta olmasi butun duzeni alt ust ediyor. Bu aksam babasinin yanindan geldi yukari cikmak istedi izin vermedim aglamaya başladı sesine kardesi uyandi kostum kardesini sallamaya o da bu durumdan yararlanip yukari kacti. Kardesini uyuttum ciktim kv madem beni dinlemiyor benden ocuymusum gibi kaciyor verecegim bezini kiyafetlerini vs. yukarda kalsin sen ilgilen bu sekilde olmuyor dedim asagi indim aradan on dk gecmedi baktim bucur cadi zile basiyor. E tabi kvnin isine gelmedi cocugun sorumlulugunu almak o sadece uzaktan karisma cocuga demesini bilir. Bu arada zile bastigi icin oglum yine uyandi yine uyuttum aradan yarim saat gecmedi bir daha agladi (yarinin pazarligini yapiyor babaannesi icin) oglan yine mizirdandi... Yani anlatilmaz yasanir. Yazarken bile sinirlerim zipladi. Ne diyeyim Allah kazadan beladan esirgesin yavrumu. Sabretmekten baska carem yok. Insallah hayirlisiyla en kisa zamanda kendi evimde kendi duzenimi kurarim

@kmltm canım o fotokitaptan eşim yaptırmış bana annelet gününde benim çok hoşuma gitmişti bence gayet güzel bi hediye

11 haziran eşimin doğumgünüydü bende ekteki resmi yaptırdım instagramdan birine resim yolluyosun bi de bi hikaye anlatmanı istiyo istersen gerçek resimlerr benzetiyo yada bizimki gibi karikatürize ederek çiziyo eşim çok beğendi hiç tahmin etmezdim böyle bişey dedi hatta bende çok beğendim tabi

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    44,1 KB · Görüntüleme: 88
Sabahtan beri birilerine derdimi anlatmaya calisiyorum ama cevap alamiyorum anneme de anlatmak istemedim onun derdi ona yetiyor zaten. O kadar gergindim ki biraz once oturup agladim yine rahatlayamadim ta ki yazdiklarinizi okuyana kadar. Birilerinin insani dinlemesi anlamasi destek olmasi ne kadar güzel. Cok tesekkur ediyorum hepinize.
Su anda ayrilma durumumuz soz konusu degil ama bu yil olmazsa iki yil sonra iki yil olmazsa 5 yil sonra ev alip cikacagim Allahin izniyle. Yoksa kafayi yiyecegim esime de soyledim bu aksam. Benim sorunum kvden cikti artik o 5 yilda yapti yapacagini, kayin babam ve kaynim mudahale etmemesi gerektigini soyluyor devamli ama bos cok belli etmeden bildigini yapiyor yine,kizimla bas edemiyorum artik onlarin bir ust katta olmasi butun duzeni alt ust ediyor. Bu aksam babasinin yanindan geldi yukari cikmak istedi izin vermedim aglamaya başladı sesine kardesi uyandi kostum kardesini sallamaya o da bu durumdan yararlanip yukari kacti. Kardesini uyuttum ciktim kv madem beni dinlemiyor benden ocuymusum gibi kaciyor verecegim bezini kiyafetlerini vs. yukarda kalsin sen ilgilen bu sekilde olmuyor dedim asagi indim aradan on dk gecmedi baktim bucur cadi zile basiyor. E tabi kvnin isine gelmedi cocugun sorumlulugunu almak o sadece uzaktan karisma cocuga demesini bilir. Bu arada zile bastigi icin oglum yine uyandi yine uyuttum aradan yarim saat gecmedi bir daha agladi (yarinin pazarligini yapiyor babaannesi icin) oglan yine mizirdandi... Yani anlatilmaz yasanir. Yazarken bile sinirlerim zipladi. Ne diyeyim Allah kazadan beladan esirgesin yavrumu. Sabretmekten baska carem yok. Insallah hayirlisiyla en kisa zamanda kendi evimde kendi duzenimi kurarim
Yazını okuyunca korktum desem yeridir çünkü yrni kv ile altli üstlü taşındım gerçi benimki ben betüle kızıpta kp gilan bişey derse karışma birinden çekinip sözünü dinlemesini bilsin dedi geçen gün inşallah böyle devam eder
Kızın 4,5 yaşındaymış kreşe yollasan acaba hem öğretmeniyle anlaşıp annelerin sözü dinlenir gibilerinden çocuğa işlese kreşlerde genelde yeme içme düzenleri de oluşuyo bilemedimki allah yardımcın olsun canım ya

Selam kizlar biraz uzak kaldim kizim cok hareketli bide elime teli aldigim an cildiriyo bu arada dogum gunu arkadadlar dogum gununuz kutlu nice guzel yaslari olsun bebislerin biz artik iki gundur iyice yuruyoruz 10 15 gun once adimlamisti bi iki adim bi iki adim seklindeydi iki gundur show yapiyo resmen kizim biraz olsun rahat oluyomus yuruyunce cidden yine arada dusmeler de.oluyo bizden boyle firsat buldukca yazmaya calisacam sevgiler iyi geceler hepinize

Back
X