canım inşallah kendine uyarsın çünkü ilerisi için gerçekten çok zor br durum oluyor.. canlısı karşımda olduğundan biz yemeği bitiriyoruz masadan kalkıyoruz Berke halen 1. tabakta oluyor.. ben onu gördüğüm için yemek konusunda hiç zorlamıyorum.. bende kızıma pütürlü vermiyorum ama bu tamamen benden kaynaklı maalesef boğazında kalacağından korkuma veremiyorum.. geçmişte yaşadığım bir olay yüzünden.. onun içinde diyorum ki nasıl olsa yiyecek ha bugün ha yarın onun içinde zorlamıyorum hiç.. inşallah sende artık doğru yolu bulup hem kendine hem de Mira ya işkence etmezsın canım..bende hep böyle düşünüyodum aç olsa mutsuz olmaz mı ağlamaz mı yediği yetiyor demek ki diye ama herkes sinirimi bozuyo buna doktorda dahil oldu belki mira yese de kilo almayacak bunun garantisi yok ki ama yok anlatamıyorum bu sefer miraya yükleniyorum sonra kaşık görünce öğürmeye başlıyo hatta ağzında tutmalarda başladı suyla yutturuyorum ve belki benim yüzümden ileride böyle sorunlarımız bile olabilir kendimi frenleyemediğim için bu kez annem ve eşim daha çok destek olucak biraz pütürlüyü biraz da yeme aralığını uzatıp denicez olmazsa bende artık zorlamıcam
ne bilim geçende yazılmıştı burda şu kıyaslanılan bebekler nerde diye işte hepimizin etrafında var bende ne yazık ki eltimden çekiyorum ve daha bu haftayı atlatamadan eşim cumartesi iftara dışarı gidelim hep birlikte diyo şimdilik bişi demedim zaten gerginim hır gür çıkmasın diye ama bu kez bende senin gibi olmayı denicem ayrıca o bebek sahi obez ya ben bile bu kdr yemezken öyle olsun istemem ayrıca kimse obezlikten korkmuyor sanırım gerçekten benim çocuğum zayıfta olsa sağlıklı görünüyor yüzü gözü sönük değil allah aşkına fotolarda görüyosunuz bide hiçbişi geri değil çok hareketli bıdır bıdır ama yok ille de kilo benide delirttiler şimdi sadece pütürlü için savaşım olcak ve birazda metod değiştirmece onun dışında yine kasmıcam iyiki buraya yazmışım biraz da olsa kendime geldim@minnakkartal ayrıca miranın kg su çok da anormal değil yani en azından topiğin ortalamasını alınca gayet normal göründü bana.
Ben 2 hafta sonra eşimin ailesinin yanına gidice asıl o zaman görücem kıyaslamayı stresi. Bi de bizim kıyaslandığımız ağır siklet biri. 1 yaşındayken 13 kg olup şu anda 1,5 yaşında 18 kg ve 97 cm boyunda bi insan irisiyle karşılaştırılacak oğlum ve normal olan o anormal zaafiyet geçiren benim oğlummuş gibi muamele görücem( bana laf soktukları yerde pişman ederim onları da bazen şaşkaloz eşim de kıyaslamaya gidiyor işte ona hiç tahammülüm yok. Ben de yazık o bebeğe tam bir obez adayı diyorum obez değil kalıplı diyorlar te allahım.
yok canım yok bizimki ben yemek yerken yanıma gelmez gelse de beni kadırmaya çalışır dün akşam ekmeği yoğurda bandırıp vermeyi denedim almadı şeftali kayısı bütünken oynadı ama dilimleyip eline verince tutmadı bile yine de denicem bakalımCanim istersen yumusak seylerle ve ona yediriyomus gibi degilde sen yerken o tadiyomus gibimi yapsan mesela sen ortada bi yerde corba icsen illaki yanina gelecektir yemek icin bile olmasa dagitmak icin illa gelecektir o ara çorbaya ekmek batirip kucuk kucuk her geldiginde versen biz boyle basladik mesela ama hic zorlamadim geldi verdim tukurdu gitti geri geldi yine verdim yine verdim derken benimle yemek yer oldu ekmek daha yumusak olur sanki bizde dun makarnaya basladik ama ben yerken yine geldi geldi oyle yedi onune koyunca yemiyor ama ben yersem kosarak geliyor
ay bende tam afiyet bal şeker olsun dicektim yok yok etrafımda niyeti olana dicem aman haziranda doğurmayın diyeMuz çilek şeftali kayısı hurma avokado yu minicik minicik doğradım. Üzerine bal gezdirdim biraz meyve salatası yaptım. Yedirmeye çalıştım küçük hanıma.
Ve bilin bakalım ne oldu?
Tabi ki yemediii.
Muzları yedi sadece. Kabızlığına kabızlık katmak istedi zannımca.
sağol canım yok zaten ileri boyuta geçmem hem kendime hem kızıma sözüm var sadece bu son tavsiyeleride uygulamayı denicem olmadıysa zorlama yok yediği kadar eninde sonunda büyücekcanım inşallah kendine uyarsın çünkü ilerisi için gerçekten çok zor br durum oluyor.. canlısı karşımda olduğundan biz yemeği bitiriyoruz masadan kalkıyoruz Berke halen 1. tabakta oluyor.. ben onu gördüğüm için yemek konusunda hiç zorlamıyorum.. bende kızıma pütürlü vermiyorum ama bu tamamen benden kaynaklı maalesef boğazında kalacağından korkuma veremiyorum.. geçmişte yaşadığım bir olay yüzünden.. onun içinde diyorum ki nasıl olsa yiyecek ha bugün ha yarın onun içinde zorlamıyorum hiç.. inşallah sende artık doğru yolu bulup hem kendine hem de Mira ya işkence etmezsın canım..
Canim konu benimle alakasiz ama bende uzerime alindim acikcasi asla kiyaslamalara giden biri degilim ama benim kizimda 9 haziran dogumlu suan 12 kilo obez adayi demek biraz agir olmadimi sonucta kizim 4 kilo dogdu ilk 6 ay sadece anne sutuyle 6 kilo aldi son 6 aydada 2 kilo anca almis kilolu dogdu anne sutuyle iyi kilo aldi diye simdi buu kilodaki herkes obez adayimi yani@minnakkartal ayrıca miranın kg su çok da anormal değil yani en azından topiğin ortalamasını alınca gayet normal göründü bana.
Ben 2 hafta sonra eşimin ailesinin yanına gidice asıl o zaman görücem kıyaslamayı stresi. Bi de bizim kıyaslandığımız ağır siklet biri. 1 yaşındayken 13 kg olup şu anda 1,5 yaşında 18 kg ve 97 cm boyunda bi insan irisiyle karşılaştırılacak oğlum ve normal olan o anormal zaafiyet geçiren benim oğlummuş gibi muamele görücem( bana laf soktukları yerde pişman ederim onları da bazen şaşkaloz eşim de kıyaslamaya gidiyor işte ona hiç tahammülüm yok. Ben de yazık o bebeğe tam bir obez adayı diyorum obez değil kalıplı diyorlar te allahım.
Ben bugünü için konuşuyorum 1,5 yaşında 18 kg 97 cm, bunu söyleyen de teşhisi koyan da ben değil Dr U, çocuğa diyet verdiler, çocuk sürekli unla pirinçle ekmekle beslendi erkenden sütü bıraktırdı. şimdi de çocuk cips abur cuburla besleniyor sürekli. Ama annesi diyeti de dru da sallamıyor et olsun sağlam olsun diyor. Bana da memeyi bıraktırmamı ve onun gibi beslememi öneriyor bir de. Yani buradaki obez kavramı hakaret değil bir hastalık o yüzden alınmanı gerektirecek bir durum da yok aslında.Canim konu benimle alakasiz ama bende uzerime alindim acikcasi asla kiyaslamalara giden biri degilim ama benim kizimda 9 haziran dogumlu suan 12 kilo obez adayi demek biraz agir olmadimi sonucta kizim 4 kilo dogdu ilk 6 ay sadece anne sutuyle 6 kilo aldi son 6 aydada 2 kilo anca almis kilolu dogdu anne sutuyle iyi kilo aldi diye simdi buu kilodaki herkes obez adayimi yani
Hmm beslenememe durumunu goze alinca haklisin canim ben sadece kilo acisindan dedigini dusundum haliyle tabi benim kizimda sisko onada bisi diyemicem ama obez diyince ustume alindim boyle anlatinca simdi anladim haklisin canimBen bugünü için konuşuyorum 1,5 yaşında 18 kg 97 cm, bunu söyleyen de teşhisi koyan da ben değil Dr U, çocuğa diyet verdiler, çocuk sürekli unla pirinçle ekmekle beslendi şimdi de çocuk cips abur cuburla besleniyor sürekli. Ama annesi diyeti de dru da sallamıyor et olsun sağlam olsun diyor. Yani buradaki obez kavramı hakaret değil bir hastalık o yüzden alınmanı gerektirecek bir durum da yok aslında.
ayy bugun bes günlük bebekten kan aldim nekadar küçük geldi ne cok cabuk unutuluyormus yaaaa
Geçmiş olsun canım. Şimdi nasıl ?Buyuk oglum ateslendi 39 derece atesi babasi acile goturecek simdi
Hayır o yüzden seni kastetmedim. bu çocuk gerçekten kötü beslenerek böyle. Avrupa'da yaşıyorlar ve orda obezite çağın hastalığı ve Dr lar çok dikkat ediyor buna. Düşün daha yeni bir yaşını geçmişti burger kinge götürdü, kutu meyve suyu veriyor vs . Sorun ben o kadar dikkatli beslerken benim kötü olmam.Hmm beslenememe durumunu goze alinca haklisin canim ben sadece kilo acisindan dedigini dusundum haliyle tabi benim kizimda sisko onada bisi diyemicem ama obez diyince ustume alindim boyle anlatinca simdi anladim haklisin canim
Hayır o yüzden seni kastetmedim. bu çocuk gerçekten kötü beslenerek böyle. Avrupa'da yaşıyorlar ve orda obezite çağın hastalığı ve Dr lar çok dikkat ediyor buna. Düşün daha yeni bir yaşını geçmişti burger kinge götürdü, kutu meyve suyu veriyor vs . Sorun ben o kadar dikkatli beslerken benim kötü olmam.
ne diyosun sen canım ya yazık günah çocuğa resmen burger king kutu meyve suyu aman allahım nasıl seninle kıyaslarlar sen ne güzel yemekler yapıyosun azada ki hepimiz yapıp yedirmeye çalışıyoruz azadın sağlıklı beslenmesiyle asla kıyaslanamaz bile şaşırmış bu insanlar benim eltimde dört öğün muhallebi yediriyo çocuğa ve benden de bunu bekliyolar memeyi kestim mama verdim desem hepsi derin bi nefes alcakHayır o yüzden seni kastetmedim. bu çocuk gerçekten kötü beslenerek böyle. Avrupa'da yaşıyorlar ve orda obezite çağın hastalığı ve Dr lar çok dikkat ediyor buna. Düşün daha yeni bir yaşını geçmişti burger kinge götürdü, kutu meyve suyu veriyor vs . Sorun ben o kadar dikkatli beslerken benim kötü olmam.
ne diyosun sen canım ya yazık günah çocuğa resmen burger king kutu meyve suyu aman allahım nasıl seninle kıyaslarlar sen ne güzel yemekler yapıyosun azada ki hepimiz yapıp yedirmeye çalışıyoruz azadın sağlıklı beslenmesiyle asla kıyaslanamaz bile şaşırmış bu insanlar benim eltimde dört öğün muhallebi yediriyo çocuğa ve benden de bunu bekliyolar memeyi kestim mama verdim desem hepsi derin bi nefes alcak
Çocuğum bunları yese kahrımdan ölürüm.Hayır o yüzden seni kastetmedim. bu çocuk gerçekten kötü beslenerek böyle. Avrupa'da yaşıyorlar ve orda obezite çağın hastalığı ve Dr lar çok dikkat ediyor buna. Düşün daha yeni bir yaşını geçmişti burger kinge götürdü, kutu meyve suyu veriyor vs . Sorun ben o kadar dikkatli beslerken benim kötü olmam.
evet canım meyveli sebzeli yoğurlu ballı sütlü ne kadar ek gıda çeşidi varsa hep onlar üstüne bi kaç saatte bir mama ve bunun doğru olduğunu savunuyolar niye çünkü kilo alıyor4 ogün muhallebimisonrada bu cocuk neden hep hasta oluyor derler biz okadar et suyu yemek hergün baska bisi diye ugrasip duruyoruz bidr kilolu diye omu saglikli oluyor hayret bisi
hay allahım akrabaları geçtik bir de abuk sabuk insanlara açıklama yapıyoruz herkes en ii anne zaten bi bizde var sıkıntı ne güzel de birbirimizi bulmuşuz bi sürü sağlık diye tutturan deli anneÇocuğum bunları yese kahrımdan ölürüm.
Benim geçenlerde kv ve kp ile tartıima sebebimde buydu.
Herkesin çocuğu sağlıklı mı besleniyomuş. Onların çocuğu ölüyo muymuş. Ne gerek varmış bu kadar uğraşmaya. Ben cahilmişim bilmiyomuşum onlar doğru yolu göstermeye çalışıyolarmış.
Bende dayanamayıp ben çocuğum ölmesin diye değil sağlıklı kaliteli yaşasın diye uğraşıyorum. Başkasının kendi çocuğuna ne yaptığı umrumda değil dedim. Ben 5 ay değil gibi kustum insanlıktan çıktım. 5 ayın 2 ayı hastanede yatarak geçti o kadar kötüydü .Ağrısı sancısı uykusuzluğu huysuzluğu hastalığı pisliği her haltına ben katlanıyorum. Dadısı değilim ben bu çocuğun anasıysam benim emanetimse bu çocuk ne yiyeceğinrde ne içeceğine de ben karar veririm. Benim yüzümden ölecekte olsa kimseye hesap vermek zorunda değilim Allahtan başka.
İnsanı çileden çıkarırlar valla. Kola veriyo çocuğa ya kola. Nasıl sesimi çıkarmayım nasıl dayanayım ben.
Konyalı arkadaşlar kusuruma bakmasın. Genel olarakta söylemek istemiyorum ama şu şehirde bir tane adamla daha kariılaşmadım önemli olan sağlığı diyen.
Et iyidir et iyidir. Bıktım bu laftan.
Bundan sonra sıkıyosa karışmaya çalışsınlar bakalım.
Avm de emzirme odasında kızımı emziriyorum. Hamilelik kilolarını verememiş birazda onun siniriyle heralde bana bakıp ' bu kadar zayıflaman için hiç bişey yememn lazım. Çocuğun sağlığı daha önemli sütün kesilmemiş amaovuğada yaramamış diyo' vebalıyım ben kilo tutmuyorum dedim bön bön bakıyo.
Öbürü emzirmeyi bırak der. Öbürü un helvası yedir der. Önürü çikolata tutuşturur eline.
Aman ya çok dertliyim bu konuda
Zaten buraya üye olduğumdan beri daha rahatım. Kendimden şüphe ediyodum. En azından stresimi atıyorum iyi geliyo gerçektenevet canım meyveli sebzeli yoğurlu ballı sütlü ne kadar ek gıda çeşidi varsa hep onlar üstüne bi kaç saatte bir mama ve bunun doğru olduğunu savunuyolar niye çünkü kilo alıyor
hay allahım akrabaları geçtik bir de abuk sabuk insanlara açıklama yapıyoruz herkes en ii anne zaten bi bizde var sıkıntı ne güzel de birbirimizi bulmuşuz bi sürü sağlık diye tutturan deli anne
Bana da kolaycı diyorlar ne varmış memede aç verne diyosun sen canım ya yazık günah çocuğa resmen burger king kutu meyve suyu aman allahım nasıl seninle kıyaslarlar sen ne güzel yemekler yapıyosun azada ki hepimiz yapıp yedirmeye çalışıyoruz azadın sağlıklı beslenmesiyle asla kıyaslanamaz bile şaşırmış bu insanlar benim eltimde dört öğün muhallebi yediriyo çocuğa ve benden de bunu bekliyolar memeyi kestim mama verdim desem hepsi derin bi nefes alcak
Ben de kaç kez ellerinden lokum kek salçalı yemek suyu vs aldım ki kuzum daha 5 aylıktıÇocuğum bunları yese kahrımdan ölürüm.
Benim geçenlerde kv ve kp ile tartıima sebebimde buydu.
Herkesin çocuğu sağlıklı mı besleniyomuş. Onların çocuğu ölüyo muymuş. Ne gerek varmış bu kadar uğraşmaya. Ben cahilmişim bilmiyomuşum onlar doğru yolu göstermeye çalışıyolarmış.
Bende dayanamayıp ben çocuğum ölmesin diye değil sağlıklı kaliteli yaşasın diye uğraşıyorum. Başkasının kendi çocuğuna ne yaptığı umrumda değil dedim. Ben 5 ay değil gibi kustum insanlıktan çıktım. 5 ayın 2 ayı hastanede yatarak geçti o kadar kötüydü .Ağrısı sancısı uykusuzluğu huysuzluğu hastalığı pisliği her haltına ben katlanıyorum. Dadısı değilim ben bu çocuğun anasıysam benim emanetimse bu çocuk ne yiyeceğinrde ne içeceğine de ben karar veririm. Benim yüzümden ölecekte olsa kimseye hesap vermek zorunda değilim Allahtan başka.
İnsanı çileden çıkarırlar valla. Kola veriyo çocuğa ya kola. Nasıl sesimi çıkarmayım nasıl dayanayım ben.
Konyalı arkadaşlar kusuruma bakmasın. Genel olarakta söylemek istemiyorum ama şu şehirde bir tane adamla daha kariılaşmadım önemli olan sağlığı diyen.
Et iyidir et iyidir. Bıktım bu laftan.
Bundan sonra sıkıyosa karışmaya çalışsınlar bakalım.
Avm de emzirme odasında kızımı emziriyorum. Hamilelik kilolarını verememiş birazda onun siniriyle heralde bana bakıp ' bu kadar zayıflaman için hiç bişey yememn lazım. Çocuğun sağlığı daha önemli sütün kesilmemiş amaovuğada yaramamış diyo' vebalıyım ben kilo tutmuyorum dedim bön bön bakıyo.
Öbürü emzirmeyi bırak der. Öbürü un helvası yedir der. Önürü çikolata tutuşturur eline.
Aman ya çok dertliyim bu konuda
Bebekler sisko olsun diye cildirmis insanlarevet canım meyveli sebzeli yoğurlu ballı sütlü ne kadar ek gıda çeşidi varsa hep onlar üstüne bi kaç saatte bir mama ve bunun doğru olduğunu savunuyolar niye çünkü kilo alıyor
hay allahım akrabaları geçtik bir de abuk sabuk insanlara açıklama yapıyoruz herkes en ii anne zaten bi bizde var sıkıntı ne güzel de birbirimizi bulmuşuz bi sürü sağlık diye tutturan deli anne
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?