canım çok geçmiş olsun tekrar. İnşallah hastaneye gerek kalmadan iyileşirtesekkur ederim kizlar savahtab beri bir iki satir okuyup cikmak zorunda kaliyorum oglumu babasi cocuk dr na goturdu akciger rontgeni cekildi kan tahlili yapildi oglum malesef zature olmus mikrobik ve bulasiciymis dr kardeslerinden uzak olsun evi surekli havalandirin demis zaten hep acik camlar ilac tedavisi vermis kullandiktan sonra kontrole gidecek iyilesir ilaclarla buyuk ihtimal drmis iyilesmesse hastaneye yatirilir demis cok moralim bozuk nerden nasil kapti anlamiyorum Allah beterinden korusun sifa versin insallah
burdan anlamış oluyoruz ki ne yaparsak yapalım bu dırdırı çekicez :))Kilo konusunda herkes gerçekten bilip bilmeden yönlendirmeye çalışıyor.
Benzer şeyleri de ben yaşadım, tabi benim ki biraz farklı:) Oğlum 3 kg dünyaya geldi, ilk 20 gün doğum kilosunu yakalayamadı, dr böyle devam ederse mamaya başlayacağız deyince, ben ne yedim, ne yedim kilo olsun diye
Kv sağolsun bu konuda hep yardımcı oldu ve oğlum çok güzel kilo almaya başladı anne sütü ile, ben genelde sütün kalitesini artıran şeyler yiyordum.
Sonra oğlum çok güzel kilo aldı, her ay normal alması gereken kiloyu geçiyorduk, çevremde bu seferde sen mama filan mı veriyorsun, kilosu fazla değil mi denmeye başlandı.
Hayır arkadaş ben mama vermedim, çocuğa kilo tutsun diye muhallebi de yapıp yedirmedim, ben doğumdan çıktıktan sonra kilo alan annelerdenim:))
Sırf o anne sütünden mahrum kalmasın diye, en azından 6 ay içebilsin diye ben yediklerime dikkat ettim, çok yedim:)
Şimdi de tutmuşlar ek gıdayı fazla mı veriyorsunuz, hayır efendim fazla vermiyorum, hala en temel besin kaynağımız anne sütü, sonra ek gıda, doktoru da öyle dedi, anne sütünü ikinci plana atmayın ek gıdaya geçince dedi.
Şu an 10 kg üzerinde ayına göre üst sınırda bir bebek, boy ortalama yaşıtlarına göre, fakat böyle diye bana çocuğa diyet uygula diyenleri de duydum, yahu zaten diş çıkarma döneminde yemediği günler, sütü ağzını açamayıp içemediği günler oluyor, daha yürümüyor, o kiloyu zaten korumayacak, kilo alımı artık daha yavaş zaten
Yok kilolu o yüzden daha poposunu kaldırıp yürümeyez, yok bunun dişleri erken çıkmış çabuk dökülür, size ne arkadaşım size ne
Siz ne demeye çocuğumun geçmişini bilmeden yorum yapıyorsunuz
Kızıyorum böyle insanlara...
ben niye vuruyosunuz dediğimde hem sen hemde çocuk için demişlerdi. Yenidoğan tetenosu diye bişey varmış. Ama koruyuculuğu ne kadar süre için geçerli bilmiyorum canım. Hastaneyi ya da sağlık ocağını arayıp sor istersenKızlar seminer dönemi diye kerem alp le okula gidiyorum. Bugün bahçede yürürken kapıyı açmak için kullanılan tel vardı siyah renkli ama Paslı mi anlamadım. Yanından geçerken biraz kafasına battı o zaman baktım birsey yok gibiydi biraz ağladı sustu. Biraz önce uykudan uyandı sanki delinmiste kabuk bağlamış toplu iğne başı kadar( Sizce birşey olur mu, cok tedirgin oldum. Hamileyken aşı oluyoruz ya biz bebekleri de koruyor mu acaba bir süre. Aramızda saglikci arkadaşlar var bana yardımcı olsalar çok mutlu olucam. Gerekirse doktora götürelim??
Canim konyada kac tane adamla karsilastin bilmiyorum ama konyalilara genellemen yanlis olmus. Herkes her sehirde bununla karsilasiyor topicde ornekleri cok. Ayrica ne kadar unv okusam master de yapsam buyuklerin bi bildigi vardir deyip herseyi goz ardi etmiyorum, etmemeliyiz. Okumakla olmuyo bazi seyler yasamakla ogreniliyor. Hayat keske kitaptakiler gibi olsa. Cevremde goruyorum sadece un ile beslenen lise ogrencisi cok saglikli iken cok dikkatli yetisen baska bi cocuk hep hasta. Ben un ile beslensin demiyorum ama genelleme yapmani dogru bulmuyorum ve maalesef gencler ben de dahil herseyi bildigimizi saniyoruz ama yaniliyoruz.Çocuğum bunları yese kahrımdan ölürüm.
Benim geçenlerde kv ve kp ile tartıima sebebimde buydu.
Herkesin çocuğu sağlıklı mı besleniyomuş. Onların çocuğu ölüyo muymuş. Ne gerek varmış bu kadar uğraşmaya. Ben cahilmişim bilmiyomuşum onlar doğru yolu göstermeye çalışıyolarmış.
Bende dayanamayıp ben çocuğum ölmesin diye değil sağlıklı kaliteli yaşasın diye uğraşıyorum. Başkasının kendi çocuğuna ne yaptığı umrumda değil dedim. Ben 5 ay değil gibi kustum insanlıktan çıktım. 5 ayın 2 ayı hastanede yatarak geçti o kadar kötüydü .Ağrısı sancısı uykusuzluğu huysuzluğu hastalığı pisliği her haltına ben katlanıyorum. Dadısı değilim ben bu çocuğun anasıysam benim emanetimse bu çocuk ne yiyeceğinrde ne içeceğine de ben karar veririm. Benim yüzümden ölecekte olsa kimseye hesap vermek zorunda değilim Allahtan başka.
İnsanı çileden çıkarırlar valla. Kola veriyo çocuğa ya kola. Nasıl sesimi çıkarmayım nasıl dayanayım ben.
Konyalı arkadaşlar kusuruma bakmasın. Genel olarakta söylemek istemiyorum ama şu şehirde bir tane adamla daha kariılaşmadım önemli olan sağlığı diyen.
Et iyidir et iyidir. Bıktım bu laftan.
Bundan sonra sıkıyosa karışmaya çalışsınlar bakalım.
Avm de emzirme odasında kızımı emziriyorum. Hamilelik kilolarını verememiş birazda onun siniriyle heralde bana bakıp ' bu kadar zayıflaman için hiç bişey yememn lazım. Çocuğun sağlığı daha önemli sütün kesilmemiş amaovuğada yaramamış diyo' vebalıyım ben kilo tutmuyorum dedim bön bön bakıyo.
Öbürü emzirmeyi bırak der. Öbürü un helvası yedir der. Önürü çikolata tutuşturur eline.
Aman ya çok dertliyim bu konuda
Bizim pakette buna benzer maviydi ig da paylaşmış hatta resmini paketi bile atmadık duruyoSonunda babalar günü hediyemiz geldi, hediye paketimiz de pek afişliymiş
geçmiş olsun canım.. inşallah hastaneye yatmadan evdeyken ilaçlarla geçer gider... Allah beterinden korusun..tesekkur ederim kizlar savahtab beri bir iki satir okuyup cikmak zorunda kaliyorum oglumu babasi cocuk dr na goturdu akciger rontgeni cekildi kan tahlili yapildi oglum malesef zature olmus mikrobik ve bulasiciymis dr kardeslerinden uzak olsun evi surekli havalandirin demis zaten hep acik camlar ilac tedavisi vermis kullandiktan sonra kontrole gidecek iyilesir ilaclarla buyuk ihtimal drmis iyilesmesse hastaneye yatirilir demis cok moralim bozuk nerden nasil kapti anlamiyorum Allah beterinden korusun sifa versin insallah
Geçmiş olsun canım ya inşallah hemencik atlatır aman sizdr dikkat edintesekkur ederim kizlar savahtab beri bir iki satir okuyup cikmak zorunda kaliyorum oglumu babasi cocuk dr na goturdu akciger rontgeni cekildi kan tahlili yapildi oglum malesef zature olmus mikrobik ve bulasiciymis dr kardeslerinden uzak olsun evi surekli havalandirin demis zaten hep acik camlar ilac tedavisi vermis kullandiktan sonra kontrole gidecek iyilesir ilaclarla buyuk ihtimal drmis iyilesmesse hastaneye yatirilir demis cok moralim bozuk nerden nasil kapti anlamiyorum Allah beterinden korusun sifa versin insallah
sağol canım bizde şimdilik sütü biraz aza indirme yolunu seçtik ve yemek aralarını açmayı bakalım acıkacak mı isticek mi hoş eğer bu şekilde de olmazsa ben eski usul devam eder daa da ne doktor ne bi uygulama dinlerim ikimizde çok yıprandık hatta annemdeKızlar kaç gündür giremedim pek, sayfaları ancak bitirdim. @yaz yagmuru ogluna geçmiş olsun canım. Acil şifalar versin Allah.
@minnakkartal canım senin kızını senden daha çok hiç kimse düşünemez ve üzülemez de. Canını sıkma diyoruz hepimiz ama eminim çok etkili olmayacakSen her yolu deniyorsun ama belki fikir olur. Kerem Alp de ben söyle bir durum yaşıyordum çoğu zaman, cok sık emzirirsem hiç birşey yemek istemiyor su bile içmiyor nasıl olsa emzirecegimin farkında oluyor bazen bilerek emzirmedigim zamanlar oluyor. Önce yemesi gereken yemeği ne kadar yerse oyunla sebeklikle yediği kadar yediriyorum nasıl olsa memeyi reddetmiyor üzerine emiyor. Bir de bu alıştırma döneminde bırak aç kalsın biraz ve anne sütüne guvenmesin. Iki üç hafta önceye kadar çok fenaydı yemek durumları. Puturlu yiyor sıkıntısız ama yememe durumundan çok çektim ben de. çok şükür biraz duzeldi gibi. Inşallah sizinde düzelir canım.
canım inşallah ilaçlarla hızlıca iileşir acil şifalar olsuntesekkur ederim kizlar savahtab beri bir iki satir okuyup cikmak zorunda kaliyorum oglumu babasi cocuk dr na goturdu akciger rontgeni cekildi kan tahlili yapildi oglum malesef zature olmus mikrobik ve bulasiciymis dr kardeslerinden uzak olsun evi surekli havalandirin demis zaten hep acik camlar ilac tedavisi vermis kullandiktan sonra kontrole gidecek iyilesir ilaclarla buyuk ihtimal drmis iyilesmesse hastaneye yatirilir demis cok moralim bozuk nerden nasil kapti anlamiyorum Allah beterinden korusun sifa versin insallah
zayıf olsa başka kilolu olsa başka eminim standart bi bebek olsa yine bişi bulunurdu insanlara konuşmak karşındakini mutsuz etmek olsunKilo konusunda herkes gerçekten bilip bilmeden yönlendirmeye çalışıyor.
Benzer şeyleri de ben yaşadım, tabi benim ki biraz farklı:) Oğlum 3 kg dünyaya geldi, ilk 20 gün doğum kilosunu yakalayamadı, dr böyle devam ederse mamaya başlayacağız deyince, ben ne yedim, ne yedim kilo olsun diye
Kv sağolsun bu konuda hep yardımcı oldu ve oğlum çok güzel kilo almaya başladı anne sütü ile, ben genelde sütün kalitesini artıran şeyler yiyordum.
Sonra oğlum çok güzel kilo aldı, her ay normal alması gereken kiloyu geçiyorduk, çevremde bu seferde sen mama filan mı veriyorsun, kilosu fazla değil mi denmeye başlandı.
Hayır arkadaş ben mama vermedim, çocuğa kilo tutsun diye muhallebi de yapıp yedirmedim, ben doğumdan çıktıktan sonra kilo alan annelerdenim:))
Sırf o anne sütünden mahrum kalmasın diye, en azından 6 ay içebilsin diye ben yediklerime dikkat ettim, çok yedim:)
Şimdi de tutmuşlar ek gıdayı fazla mı veriyorsunuz, hayır efendim fazla vermiyorum, hala en temel besin kaynağımız anne sütü, sonra ek gıda, doktoru da öyle dedi, anne sütünü ikinci plana atmayın ek gıdaya geçince dedi.
Şu an 10 kg üzerinde ayına göre üst sınırda bir bebek, boy ortalama yaşıtlarına göre, fakat böyle diye bana çocuğa diyet uygula diyenleri de duydum, yahu zaten diş çıkarma döneminde yemediği günler, sütü ağzını açamayıp içemediği günler oluyor, daha yürümüyor, o kiloyu zaten korumayacak, kilo alımı artık daha yavaş zaten
Yok kilolu o yüzden daha poposunu kaldırıp yürümeyez, yok bunun dişleri erken çıkmış çabuk dökülür, size ne arkadaşım size ne
Siz ne demeye çocuğumun geçmişini bilmeden yorum yapıyorsunuz
Kızıyorum böyle insanlara...
canım doktorunu arayıp sorsan bana bişi olmaz gibi geliyor ama risk almamak lazım geçmiş olsunKızlar seminer dönemi diye kerem alp le okula gidiyorum. Bugün bahçede yürürken kapıyı açmak için kullanılan tel vardı siyah renkli ama Paslı mi anlamadım. Yanından geçerken biraz kafasına battı o zaman baktım birsey yok gibiydi biraz ağladı sustu. Biraz önce uykudan uyandı sanki delinmiste kabuk bağlamış toplu iğne başı kadar( Sizce birşey olur mu, cok tedirgin oldum. Hamileyken aşı oluyoruz ya biz bebekleri de koruyor mu acaba bir süre. Aramızda saglikci arkadaşlar var bana yardımcı olsalar çok mutlu olucam. Gerekirse doktora götürelim??
Canım teşekkür ederim, şimdi aradım doktoru 1 yaşında olduğu için aşısı var sıkıntı olmaz dedi. Tentürdüyotla pansuman yapın eğer sıyrılma filan varsa da antibiyotikli krem alın eczaneden dedi. Baya aydınlanmiş oldum:)canım çok geçmiş olsun tekrar. İnşallah hastaneye gerek kalmadan iyileşir
burdan anlamış oluyoruz ki ne yaparsak yapalım bu dırdırı çekicez :))
ben niye vuruyosunuz dediğimde hem sen hemde çocuk için demişlerdi. Yenidoğan tetenosu diye bişey varmış. Ama koruyuculuğu ne kadar süre için geçerli bilmiyorum canım. Hastaneyi ya da sağlık ocağını arayıp sor istersen
Neee burgur king mi ben biledogru duzgun artik yemiyorum 1 yasinda be diyecegimi sastim burger kingden yiyip de tok kalacagina sabahdan aksama kadar ac kalsin anne sutu alsin ondan iyi bu neyin kafasini yasiyo arkadasHayır o yüzden seni kastetmedim. bu çocuk gerçekten kötü beslenerek böyle. Avrupa'da yaşıyorlar ve orda obezite çağın hastalığı ve Dr lar çok dikkat ediyor buna. Düşün daha yeni bir yaşını geçmişti burger kinge götürdü, kutu meyve suyu veriyor vs . Sorun ben o kadar dikkatli beslerken benim kötü olmam.
Su senin elti de tam dayaklik ben okurken sinir oluyom sen bide nerdeyse ayda bi goruyin allah yardimcin olsun seytan kafa goz dalacan diyo soz konusu cocugum oldugumu gerisi teferruat millete neyse allaha binlerce sukur ediyom eltudrn kaynamadan gorumceden uzak buyuttum kendi ailemde onlarda ayri sehirde yalniz cocuk buyutmek kafan rahat sekilde buyuttum yok az yemis yok kusmus yok bilmem ne olmus diyen olmadi kisin kendi anneme gittim 5.5 aylikken karismadi bile sadce hareketleri yavas gec dedi donmuyodu bile cunku kizim kiloluydu daha kaynana gormedi bile 20 gun sonra bi haftaligina memlekete gitcez o zaman daha ilk gorecek zaten telefon da acmam da konusmam da nadirdir istese karissa da lafi veririm zaten bilmem bi hafta nasi gececek karisir karismaz mi tereddutlerim var zaten cabuk parlayan bi insan oldugum icin o da karismaz eltim yakinim da var gorusmuyom aram acik emin olun eger gidip gelmem olsa illa bi laf derdi ben az insan cok huzur mantigindayim kimse isime karissin da istemem karisini da lafimi veririm kocam tarafimla zaten muhabbetim yok lohusalikta gorumce bakma(ma)ya geldi baktim olmuyo annemi cagirdim hemen oda annemin geldigune bozuldu tartistim gitti halen konusmam konusacagimi da zannetmemne diyosun sen canım ya yazık günah çocuğa resmen burger king kutu meyve suyu aman allahım nasıl seninle kıyaslarlar sen ne güzel yemekler yapıyosun azada ki hepimiz yapıp yedirmeye çalışıyoruz azadın sağlıklı beslenmesiyle asla kıyaslanamaz bile şaşırmış bu insanlar benim eltimde dört öğün muhallebi yediriyo çocuğa ve benden de bunu bekliyolar memeyi kestim mama verdim desem hepsi derin bi nefes alcak
canım çok geçmiş olsun tekrar. İnşallah hastaneye gerek kalmadan iyileşir
burdan anlamış oluyoruz ki ne yaparsak yapalım bu dırdırı çekicez :))
ben niye vuruyosunuz dediğimde hem sen hemde çocuk için demişlerdi. Yenidoğan tetenosu diye bişey varmış. Ama koruyuculuğu ne kadar süre için geçerli bilmiyorum canım. Hastaneyi ya da sağlık ocağını arayıp sor istersen
geçmiş olsun canım.. inşallah hastaneye yatmadan evdeyken ilaçlarla geçer gider... Allah beterinden korusun..
Geçmiş olsun canım ya inşallah hemencik atlatır aman sizdr dikkat edin
sağol canım bizde şimdilik sütü biraz aza indirme yolunu seçtik ve yemek aralarını açmayı bakalım acıkacak mı isticek mi hoş eğer bu şekilde de olmazsa ben eski usul devam eder daa da ne doktor ne bi uygulama dinlerim ikimizde çok yıprandık hatta annemde
canım inşallah ilaçlarla hızlıca iileşir acil şifalar olsun
zayıf olsa başka kilolu olsa başka eminim standart bi bebek olsa yine bişi bulunurdu insanlara konuşmak karşındakini mutsuz etmek olsun
canım doktorunu arayıp sorsan bana bişi olmaz gibi geliyor ama risk almamak lazım geçmiş olsun
tesekkur ederim kizlar insallah kardeslerine bulasmadan atlatiriz@yaz yagmuru cok gecmis olsun Allah sifa versin umarim cabucak iyilesir
Gecmis olsun CanimCanım teşekkür ederim, şimdi aradım doktoru 1 yaşında olduğu için aşısı var sıkıntı olmaz dedi. Tentürdüyotla pansuman yapın eğer sıyrılma filan varsa da antibiyotikli krem alın eczaneden dedi. Baya aydınlanmiş oldum:)
Ya bilmem hatırlar mısınız ben kv nin üst katına taşındım korka korka daha bikaç hafta oldu ama valla krndi tarafımdan görmediğim yardımı gördüm görüyorumda dün mesela betülle çıldırdım o durup durup ağladı bende bağırdım bugün de aşıdan dönüşe uğradım altkata dedim sesimi duydunuz mu niye getirmedin dedi öyle bunalınca işin olunca getir dedi hatta süt almış banada ben evde yokum diye onu aldım mayaladım evi topladım sağolsunlar baktırlar betüle inşalah senindr iyi geçerNeee burgur king mi ben biledogru duzgun artik yemiyorum 1 yasinda be diyecegimi sastim burger kingden yiyip de tok kalacagina sabahdan aksama kadar ac kalsin anne sutu alsin ondan iyi bu neyin kafasini yasiyo arkadas
Su senin elti de tam dayaklik ben okurken sinir oluyom sen bide nerdeyse ayda bi goruyin allah yardimcin olsun seytan kafa goz dalacan diyo soz konusu cocugum oldugumu gerisi teferruat millete neyse allaha binlerce sukur ediyom eltudrn kaynamadan gorumceden uzak buyuttum kendi ailemde onlarda ayri sehirde yalniz cocuk buyutmek kafan rahat sekilde buyuttum yok az yemis yok kusmus yok bilmem ne olmus diyen olmadi kisin kendi anneme gittim 5.5 aylikken karismadi bile sadce hareketleri yavas gec dedi donmuyodu bile cunku kizim kiloluydu daha kaynana gormedi bile 20 gun sonra bi haftaligina memlekete gitcez o zaman daha ilk gorecek zaten telefon da acmam da konusmam da nadirdir istese karissa da lafi veririm zaten bilmem bi hafta nasi gececek karisir karismaz mi tereddutlerim var zaten cabuk parlayan bi insan oldugum icin o da karismaz eltim yakinim da var gorusmuyom aram acik emin olun eger gidip gelmem olsa illa bi laf derdi ben az insan cok huzur mantigindayim kimse isime karissin da istemem karisini da lafimi veririm kocam tarafimla zaten muhabbetim yok lohusalikta gorumce bakma(ma)ya geldi baktim olmuyo annemi cagirdim hemen oda annemin geldigune bozuldu tartistim gitti halen konusmam konusacagimi da zannetmem
Teşekkür ederim canım. Genelde karsilasilacak bir durum değil ya doktorun belki o yuzden demiştir. Benim okulum köy okulu olunca şartları biraz daha ilkel oluyor.@yaz yagmuru canım çok geçmiş olsun. Senin için çok zor olacak ama eceyle oğlanı ayrı tutacaksın heralde bi aüre, inşallah eceye bulaşmaz.
K kaapi çok geçmiş olsun canım da ben tetanos yaptırmamıştım. Sağlık o ağına hiç gitmedim ben hastane drum da gerek yok diyince yaptırmadım. Şimdi senin kazayı okuyunca korktum açıkçası
Ne güzel canım sen de nefes alırsın biraz. Yalnizken zor bazen saatlerce tuvalete gitmeyi bile erteliyorumYa bilmem hatırlar mısınız ben kv nin üst katına taşındım korka korka daha bikaç hafta oldu ama valla krndi tarafımdan görmediğim yardımı gördüm görüyorumda dün mesela betülle çıldırdım o durup durup ağladı bende bağırdım bugün de aşıdan dönüşe uğradım altkata dedim sesimi duydunuz mu niye getirmedin dedi öyle bunalınca işin olunca getir dedi hatta süt almış banada ben evde yokum diye onu aldım mayaladım evi topladım sağolsunlar baktırlar betüle inşalah senindr iyi geçer
Eki Görüntüle 1563654
İşte bu zafer
Ağlıcam nerdeyse. Kıza güzelim salata yaptım yemedi. Makarna haşladım onuda yemeid. Çilek bozulmadan yiyeyim diye kendime de salata yapmıştım. Baktım oynamak istiyo yere polar serdim bi tane koydum önüne. Tadına baktı sonra döktü her yere makarnayıda meyveyide.
4-5 tane çilek dilimi yedi küçük küçük. Bi kaç parça muz. Azıcıkta makarna yedi. Hiç öyle büyük parça yememişti. Biraz öğürdü falan ama oynamak cazip geldi.
En son kaldırdığımdada ayağına çilek yapışmış. Halımda onunla gezdi
Tek yemeye alışsında onada razıyım
tesekkur ederim kizlar savahtab beri bir iki satir okuyup cikmak zorunda kaliyorum oglumu babasi cocuk dr na goturdu akciger rontgeni cekildi kan tahlili yapildi oglum malesef zature olmus mikrobik ve bulasiciymis dr kardeslerinden uzak olsun evi surekli havalandirin demis zaten hep acik camlar ilac tedavisi vermis kullandiktan sonra kontrole gidecek iyilesir ilaclarla buyuk ihtimal drmis iyilesmesse hastaneye yatirilir demis cok moralim bozuk nerden nasil kapti anlamiyorum Allah beterinden korusun sifa versin insallah
@yaz yagmuru canım çok geçmiş olsun. Senin için çok zor olacak ama eceyle oğlanı ayrı tutacaksın heralde bi aüre, inşallah eceye bulaşmaz.
K kaapi çok geçmiş olsun canım da ben tetanos yaptırmamıştım. Sağlık o ağına hiç gitmedim ben hastane drum da gerek yok diyince yaptırmadım. Şimdi senin kazayı okuyunca korktum açıkçası
Ya bilmem hatırlar mısınız ben kv nin üst katına taşındım korka korka daha bikaç hafta oldu ama valla krndi tarafımdan görmediğim yardımı gördüm görüyorumda dün mesela betülle çıldırdım o durup durup ağladı bende bağırdım bugün de aşıdan dönüşe uğradım altkata dedim sesimi duydunuz mu niye getirmedin dedi öyle bunalınca işin olunca getir dedi hatta süt almış banada ben evde yokum diye onu aldım mayaladım evi topladım sağolsunlar baktırlar betüle inşalah senindr iyi geçer
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?