Kv ler deniz.kenarinda oturuyorlar hem ziyaret hem tatil diye her sene oraya gideriz gerci ben isi birakali otele gidecek parada kalmiyor ama ordada hep kavga ederiz o keyfine bakar ben sinirden catlarimSizinki bence ayrı bir durum. Çünkü kız anneleri damatlara karışmıyolar ister istemez bi mesafeli duruyolar. Yerlerini biliyolar.
Genelde kaynanalar teklifsiz(gelin kim ki ona sorulacak) bende gelicem diyolar.
Eşimin bana dediği hep birlikte gidelim dediler kıramadım. Adım gibi eminim eşim onları istemez. Çünkü eşimede deli gibi karışıyolar.
Tabi bakacak birinin olmasida gerek bunun icin annen bakmis cok sanslisin gerci esimle basbasa bisi yapmaktansa kizimla yanliz.kalmayi yeglerim.benSanirim bu eslerle ilgili donemsel bir durum arda 13 aylik olana kadar hersey yolundaydi arda odak noktamizdi. 13 aydan sonra esim ilgisiz kaldigini ima etti.disarda bas basa zaman gecirmek istedigini soyledi evde onunla da vakit gecirmemi istedi. Esim yonunden sansli bir insanim emzirme ve dogurmak disinda ardaya herseyi ortak yaptik :) sanirim erkeklerin istedikleri bizimde isteyip dile getiremedigimiz seyler. Esimle uzun sure sonra bas basa disari ciktigimizda el el tutusup yurumeyeli cok zaman oldugunu farkettik. Kendi anneme sitem ile karisik ima ettim hafta sonlari gelip bir kac saat ardaya bakacak. Gecen hafta annem bakti yuruduk kahve ictik alisveris yaptik herseyden once konustuk'. Sorunu tespit edince cozume gitmek.kolay oluyor.
Vay be kv ye bak:))Eşim de bana söylüyordu, uzun süredir sinemaya bile gitmiyoruz diye, benim kv ama hep der bana, ben zamanında baş başa vakit geçiremedim, ben en azından sağlıklı iken sizler çocuğu düşünmeyin, kocanı ihmal etme, onunla gez, toz, dolaş der..
Biz de arada da olsa dışarı çocuksuz çıkabiliyoruz...
Ayyy Allah korumuş tek dert tencere olsunAy ben vallahi salaklaştım iyice. Bi yanık kokusu doldu eve. Yine otları yaktılar diye bi ton söylendim camları kapadım.
Koku iyice yoğunlaştı gözlerim yanmaya başladı baktım bizim mutfaktan duman geliyo. Sabah tavuk koymuştum gökçeye haşlansın diye onu unutmuşum. Tavukta tencerede bildiğin kömüt olmuş. Bi de salak gibi kapağını açtım duman iyice doldu. Aspiratörü kapıyı açıp kaçtım mutfaktan.
Hiç işim yoktu gübi bi de yanık tencere çıktı başıma
Niyetin bu olduğunu bilsem 1 dk düşünmem ama bizde durum farklı. Artık iki kadın arasında tercih yapma zamanı, ayrıca sabaha kadar oğlumu uyutmaya çalışmayı kv ile tatile yeğlerimtatil konusunda benim eşimin teklifi de şöyleydi söyleyelim annen de gelsin çok yoruldu tatil yapmış olur hem arada miraya bakar bizde beraber bişiler de yapabiliriz bana da mantıklı geldi tabi belki kendi annem olduğu için teklif ettim ısrar da ettim istemedi siz baş başa gidin hem benimde işlerim var onlara bakarım dedi
şimdi eşim diyoki arkadaşlarının hep ya anneleri ya kv leri beraber gitmiş tatile başka türlü tatil olmuyomuş yani erkeklerin bu teklifteki amacı biraz da çocuğu satma eşle eskisi gibi keyfe bakma ruh hali çocuk olduğunda hayatlarında çok az şey değiştiği için tatil de değişmesin diye bekliyolar heralde
Yok canım ya tercih. Artık bir ailesi olduğunu bilsin ve ebeveynleriyle ailesini birmiş gibi düşünmesin. Bi de ebeveynler de değil bir tek kardeşler falan biz geniş bir aile olduk diyo. Hayır diyorum ben de biz evlendik çocuğumuz oldu üç kişilik bir aile olduk. Ha ben de öyle bir anne olacaksam oğlum da bana bin mislini yapsın.
fotoğraf makinesi tek kelimeyle müthiş canım telefondan sonra acayip kaliteli geldi çekimler ama makineyi tam kapasiteyle kullanmak için gerçekten kurs şart ben bi kaç tane araştırdım 450-500 civarı fiyatlarda olanlardan temel eğitim seviyesinde ama cumartesi ve en az 4-5 saat vaktimi alacak gibi henüz miradan bu vakti kısmak istemiyorum zaten bi haftasonumuz var o yüzden erteledim otomatik ve sürekli çekim modunda kullanıyorum sadece mercek ayarını iyi yapmak gerekiyor yine de hala telefonu daa çok kullanıyorum hem alışkanlık hemde ayar gerekmiyor çat çat çekiyorum bide makine miranın acayip ilgisini çekiyo ona doğru kalkıyo falan fashion çekimlerimizdekullanamıyorum.. makineyle çekincede sonrasında filtreye ihtiyaç olmuyo direk çektiğin haliyle kullan :) he üşendiğim nokta makineden bilgisayara ordan telefona atmak var bide
bu arada mirada jetonla çalışan oyuncaklara bayılıyo parkta bir kaç tane var 1 liraya eskiden bi kez istiyodu şimdi iki olmadan inmiyor yüz versek üçüde isticek durumda
yok canım henüz deneyemedim cesaret edemedim yat kalk olurum diye malum iş var bu akşam denemeyi düşünüyorum bakalım bizde de işe yararsa süper olur
ah canım ya hepsi üst üste gelmiş gerçekten zaten senin üç çocuğun ve eşin var onlarla ilgileniyosun birde ektra çıkan bu olaylar bunaltmaz mı seni çok normal insanların daha duyarlı olması için bişi yapamamk çok kötü
sinirden öyle gelmiştir sana kuzum yok olmasa daha çok dertlenirsin hepimiz başka şeylerden dertleniyoruz allah daha büyük sorunlardan korusun
belki sıcaktan bunalmıştır oda canım bu sıralar doğru dürüst uyuyamıyor çocuklar
bence kararlı tavrınla ve derdini anlatmakla iyi yapmışsın zaten benim kafamda çizdiğim apriori tam olarak böyle biri ne istediğini bilen kendinden emin sen böyle yavaş yavaş eskiye döndükçe eşinde eskiye dönecek kelebek etkisi bi yer de birde adli tatil sonrası ufakta olsa işe döneceksen ki çok iyi bi karar aldığını düşünüyorum inan çok ii gelecek evet elbette kuzuyla geçirilen vakit çok değerli başta alışırken zorlanılıyor ama sosyalleşmek işle uğraşmak da bi yerde terapi gibi
tatil konusunda benim eşimin teklifi de şöyleydi söyleyelim annen de gelsin çok yoruldu tatil yapmış olur hem arada miraya bakar bizde beraber bişiler de yapabiliriz bana da mantıklı geldi tabi belki kendi annem olduğu için teklif ettim ısrar da ettim istemedi siz baş başa gidin hem benimde işlerim var onlara bakarım dedi
şimdi eşim diyoki arkadaşlarının hep ya anneleri ya kv leri beraber gitmiş tatile başka türlü tatil olmuyomuş yani erkeklerin bu teklifteki amacı biraz da çocuğu satma eşle eskisi gibi keyfe bakma ruh hali çocuk olduğunda hayatlarında çok az şey değiştiği için tatil de değişmesin diye bekliyolar heralde
Sizinki bence ayrı bir durum. Çünkü kız anneleri damatlara karışmıyolar ister istemez bi mesafeli duruyolar. Yerlerini biliyolar.
Genelde kaynanalar teklifsiz(gelin kim ki ona sorulacak) bende gelicem diyolar.
Eşimin bana dediği hep birlikte gidelim dediler kıramadım. Adım gibi eminim eşim onları istemez. Çünkü eşimede deli gibi karışıyolar.
İşten geldim mira hanım biraz sokuldu azıcık mıncırdı beni sonra emdi ve uyuyakaldı bgn çok az uyumuş ama benim çok içim kaldı şimdi daa doyamadım başında uyansın diye bekliyorum Daha yerlerde yuvarlanıp birbirimize sarılarak aşk yapmamız Lazım bütün günü o anlar için bekliyorum bide emzirirken şarkı sölüyorum Gözlerinin taa içi Gülüyo neyse en azından bunu yaşadım..
Bizimkiler evlendigimiz gunun sabahi 7 de kahvaltiya geldiler sizinki yine bi nebze iyiymis canim. Hala esime soylerim basina kalkarimNedir bu ailelerin gelinlerle tatil merakı anlamam. Bizimkide hep arkadaşlarıyla gidermiş bu sene herkesin bizle gideceği tuttu. Tam konu kapandı diyorum yine çıkıyo. Küçük görümcem geçen sofrada ben sizle gidecektim tatile niye gitmiyosunuz dedi. Eşim para yok deyincede ya ya kesin öyledir diyo. Salak madem anladın istenmediğini ne diye ısrar ediyosun?
İçimden dedim ama inşallah evlenirsinde kv görümce kayınbaba tatillerde peşine takılır anlarsın ne hissettiğimi diye.
Biz yapsak bu erkeklerin yaptığını kıyamet kopardı. Hiç içinde tutma söyle sustukça alttan aldıkça tepene biniyolar görmüyolar ne yaptığını.
Geçen annem akşam 11 gibi aradı beni. Nırmalde o saatte aramaz her gün de konuşmayız yani öyle zırt pırt rahatsızda etmezler. Eşim gelmiş açma bu saatte telefon mu edilir miş diyo. Söyle bu saatte aramasın diyo.
Senin anan evlendiğimiz günün sabahı 6 da arayınca bu saatte aranır mı dedin mi dedim.
Sende hiç bişey unutmuyosun diyo.
Yontulmamış kütükler.
bi laf vardır ya. Erkekler sizi kaybetmeyeceğini anladıkları anda onları kaybedersiniz diye. Öyle gerçekten. Öğrenciyken gezer tozardık ağzımın içine bakardı adam. Evlendik bu sefer ana babasının ağzının içine bakmaya başladı. Be adam madem öyle evlenmeyeydin kafana silah mı dayandı. Bende boşancam. Deyip kararlılığımı gösterince biraz kendine geldi. Hala arada tökezliyo ama bu sefer elinden tutmayıp arkasından iteceğimi bildiğinden toparlamaya çalışıyo.
kvnin yaptığı saçmalık. Ama rşinin yaptığıda ayıp olmuş evde annen varken diyememiş mi annesine misafirimiz var nasıl gelelim diye.Aynen katiliyorum sana canm.tasinma olsyni halletsek ilk firsatta ise baslycam.
Esim de gecen dyo ki emreyi biraksbilseydk anneanne ve babaanneye biz yalnz gitseydik tatile.cok sadrdm valla adam normalde gozunu ayrmaz kimseye emanet etmez ve bu yuzden evdeyz surekli o bile bunu dedyse hakikaten bunalmis:))ben de hayir dedm tabiki cocugmu birakip tatile mi gitcem.otelde durmaz biz de surekli pesinde olurz bisey anlamayz dyo.dogru olabilir ama birakaman ben.
Gecms olsun canm bende yaktm bi defa hem de duduklu.dibi cok fena tutmustu cope attm:)benm kv de oyleydi.hele ki buraya tasindiktan sonra.kibirinden aramaz beni oglunu arayip yemege cagirirdi aksama gelin diye.sanki bana dese nolcak:)dogumdan sonra cogunlukla annem kaldi benmle catladi zaten.dogum yapali 15 gun falan olmus esim aksam geldi annem de bizde.yemegi hazrladim dyo ki annem oglen arayip yemege cagrmisti oraya gidelm.annem burda yeni dogm yapmsm ne yemegi dedm ya daha neler.dikislerim hala hassas evde bile uzaniyorm firsat buldukca hanim yemege cagrms.istiyosan sen git ben gelmycem dedm kendi gitti .sirf annemi hazmedemedigi icin yapiyo.lohusa kadin yemege mi cagrilr.bi de beni aramyo oglunu ariyo o zaman oglu gider sadece.o gunden sonra bi daha yapmadi bunu.zannetti ki ogluna soyleyince oglu beni de goturebilecek zorla.biz mesafeliyz zaten istemedgm bisey oldu mu yuzune soylerim hemen kivirmam yoksa tepeme cikar
oha yaniBizimkiler evlendigimiz gunun sabahi 7 de kahvaltiya geldiler sizinki yine bi nebze iyiymis canim. Hala esime soylerim basina kalkarim
teşekkür ederim canım kesinlikle bende çalışmakla alakalı olduğunu düşünüyorum ben işe başlayana kadar eşimin tişörtleri yada pijamayla gezdim evde makyaj hiç yoktu kilom o kadar umrumda değil taam yine umrumdaydı ama çabam azdı işe dönünce de küçücük çocuğumu bırakmak miranın iştahsızlığı yorgunluk sorunlarım oldu ama en azından kendim olduğum anlarıda hatırladım çeki düzen vermeye çalıştım kendime tabiki eskisi değilim değilim ama ben olduğum anları arttırmaya çalışıyorum bi daa ne zamn doğururum bilmiyorum eskiden işe dönmem iki çocukla diyodum ama gün geçtikçe bunun bana ne kadar ii geldiğini gördüm belki miraya olan özlemimde sabrımı artırıyo ona daa yumuşak davranıyorum bu ara fotoğraf çekme hobisi mirayla başladı bende daha önce toplanız 5-6 poz çekmişliğim vardır hep başlarının çektiği fotolarda yer aldım yani bi hobi edinmekte ii geldi bana kendimce bişiler yapıyorum ama eğliyorum çekerken fikir üretmeye çalışırken hatta fotoları yorumlarken bile :)Ya ben çözdüm bunlar sülale içinde hava yapıyorlar işte oğlum beni tatillere götürdü falan diye, halbuki kendileri yapışıp geliyorlar. Eşime dedim dünyayı gezerken, güneyde tatil beldelerini arşınlarken annen yok muydu alsaydın bir yaz yanına. Bişey diyemiyor. Yüz yıl tatile gitmeyeceğimi bilsem gitmem artık inada bindi. Normalde işime bile gelir çocuğa bakar biz bara diskoya falan gideriz ama sırf artık namus meselesi yaptım diye gitmeyecem birlikte.
Minnakcım valla senin enerjine pozitifliği e maşallah, hep böyle ol. Gerçekten çalışmak insanı zinde yapıyor. 10 çocuk fa doğursan işini bırakma. Bn bi daha doğurursam ki sanmıyorum artık, o yavru azad kadar şanslı olamayacak, 4.-5. Ayda bakıcıya veririrm.
canım geçmiş olsun hiç uğraşma at tencereyi ben olsam öle yapardım :))Ay ben vallahi salaklaştım iyice. Bi yanık kokusu doldu eve. Yine otları yaktılar diye bi ton söylendim camları kapadım.
Koku iyice yoğunlaştı gözlerim yanmaya başladı baktım bizim mutfaktan duman geliyo. Sabah tavuk koymuştum gökçeye haşlansın diye onu unutmuşum. Tavukta tencerede bildiğin kömüt olmuş. Bi de salak gibi kapağını açtım duman iyice doldu. Aspiratörü kapıyı açıp kaçtım mutfaktan.
Hiç işim yoktu gübi bi de yanık tencere çıktı başıma
bizimde tam tersi miranın yaşından sonra maşallah daa bi toparlanma oldu yavaştan eski hayatımıza dönmeye başladık tabiki tam olarak değil artık eskisi gibi değiliz bi çocuğumuz var ama en azından daha çok vakit geçiriyoruz annem sağolsun akşam haftasonu ayırt etmiyor ne zaman istesek seve seve alıyo bide sık sık gençsiniz hadi bi tur atın hadi şunu yapın teşvik ediyo bizi miranın kusmaları biraz azaldığı için arkadaşlarımızla da bişiler yapabiliyoruz dışarı çıkabiliyoruz beraber sosyalleşmek de ii geldiSanirim bu eslerle ilgili donemsel bir durum arda 13 aylik olana kadar hersey yolundaydi arda odak noktamizdi. 13 aydan sonra esim ilgisiz kaldigini ima etti.disarda bas basa zaman gecirmek istedigini soyledi evde onunla da vakit gecirmemi istedi. Esim yonunden sansli bir insanim emzirme ve dogurmak disinda ardaya herseyi ortak yaptik :) sanirim erkeklerin istedikleri bizimde isteyip dile getiremedigimiz seyler. Esimle uzun sure sonra bas basa disari ciktigimizda el el tutusup yurumeyeli cok zaman oldugunu farkettik. Kendi anneme sitem ile karisik ima ettim hafta sonlari gelip bir kac saat ardaya bakacak. Gecen hafta annem bakti yuruduk kahve ictik alisveris yaptik herseyden once konustuk'. Sorunu tespit edince cozume gitmek.kolay oluyor.
bence çok güzel bi kafa dağıtma yöntemi kursları inceledim gruplar genelde benzer yaş grupları bir iki seanstan sonra uygulamaya beraber çıkılıp fotoğraf çekilen kurslar var vaktim olsa bi saniye düşünmem sanırım ilk baharda gidebilirim bendeteşekkürler canım ven de evde bunaldım. kuzuyu haftada bi gün anneme bırakıp kursa gideyim mafa. dağılsın diye istiyorum @minnakkartal
benim eşimde bi tek kalma konusunda ikna edemiyo beni şimdide tutturmuş ekimde arkadaşları 3-4 günlüğüne turla yurtdışına gitcekmiş bizde gidelim ama miraya annem bakar sende sütünü orda sağar dökersin diyo bak bak lafa bak normalde emzir diye kendi yırtınır ama keyfine gelince dök bende çok istiyosan sen git ama ben mirasız bi yere gitmem hele yurtdışına hiç gitmem allah kourusun bişi olsa durmasa aklıma bin türlü şey geliyor biraz daha sabır 3 yaşından sonra falan olur dedimAynen katiliyorum sana canm.tasinma olsyni halletsek ilk firsatta ise baslycam.
Esim de gecen dyo ki emreyi biraksbilseydk anneanne ve babaanneye biz yalnz gitseydik tatile.cok sadrdm valla adam normalde gozunu ayrmaz kimseye emanet etmez ve bu yuzden evdeyz surekli o bile bunu dedyse hakikaten bunalmis:))ben de hayir dedm tabiki cocugmu birakip tatile mi gitcem.otelde durmaz biz de surekli pesinde olurz bisey anlamayz dyo.dogru olabilir ama birakaman ben.
Gecms olsun canm bende yaktm bi defa hem de duduklu.dibi cok fena tutmustu cope attm:)benm kv de oyleydi.hele ki buraya tasindiktan sonra.kibirinden aramaz beni oglunu arayip yemege cagirirdi aksama gelin diye.sanki bana dese nolcak:)dogumdan sonra cogunlukla annem kaldi benmle catladi zaten.dogum yapali 15 gun falan olmus esim aksam geldi annem de bizde.yemegi hazrladim dyo ki annem oglen arayip yemege cagrmisti oraya gidelm.annem burda yeni dogm yapmsm ne yemegi dedm ya daha neler.dikislerim hala hassas evde bile uzaniyorm firsat buldukca hanim yemege cagrms.istiyosan sen git ben gelmycem dedm kendi gitti .sirf annemi hazmedemedigi icin yapiyo.lohusa kadin yemege mi cagrilr.bi de beni aramyo oglunu ariyo o zaman oglu gider sadece.o gunden sonra bi daha yapmadi bunu.zannetti ki ogluna soyleyince oglu beni de goturebilecek zorla.biz mesafeliyz zaten istemedgm bisey oldu mu yuzune soylerim hemen kivirmam yoksa tepeme cikar
Ceneniz kesilmesin emi oku oku bitiremedim bitecek gibi degil ben mutfaga kacar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?