2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
@Akaibu karbonat koy içinde biraz kaynasın, yanığa iyi geliyor atmayacaksan tencereyi dene:)
Attım bile :))
Kapağı kurtarmaya çalışıyorum şuan ona deneyeyeim bari. Karbonatı bi tencerede kaynatıp içine kapağı koysam olur heralde.
Başka bi tencereyede kapatıyorum onu atamadım o yüzden:)

ay aramalar diyince aklıma komik bişi geldi anlatayım size benim evlilik tarihi yaklaştığında annem ikide bir öyle evlenir evlenmez anne aranmaz ayıp falan gibi şeler diyodu neyse bir deil iki deil söylüyor bende de yer etmiş bu evlendik bir iki gün geçti annem beni aradı neden beni aramıyosun çok merak ediyorum özledim seni fln diye e dedim sen bana beni arama faln dedin ayıp dedin ben sana şaka yapıyodum takılıyodum dedi neyse telefonu kapattık ben başladım eşime ağlamaya annemi çok özledim şöyle böyle eşimde diyoki iiya özlediysen gidelim sanki annen fizanda kendi kendime triplenmişim boşuna :)))

çok iyi ya :) annem de benim ve kardeşimin bebekliğimizi hep unutmuş.zaten rahmetli babannem büyütmüş bizi, tek hatırladığı mesela ben ilk 3 ay çok gazlı bir bebekmişim, yemek de yemezmişim, huysuz virjin derlermiş. kardeşim de tam tersi 8-9 aylıkken etli dolmalar falan yermiş, yerinden kalkmayan tosuncuk gibi bir bebekmiş. ama kardeşim okula başladıktan sonra çok fazla sayıda kaza ve hastalık geçirdi. trafik kazası, asansör kazası, genel cerrahi türünde bir kaç ameliyat...ben çok şükür daha sağlıklı ve kendi kendine yeten bir çocuktum.
bu arada ben de henüz uyku eğitimi falan vermedim, bir ara teşebbüs etmiştim ama oolmadı yarıda bıraktım.
ilk 6 ay bizim yatak odamızda beşikte yattı kızım. 7 aylık olunca da kendi odasına bebek karyolasına geçirdik.

Kapağı kurtarmaya çalışıyorum şuan ona deneyeyeim bari. Karbonatı bi tencerede kaynatıp içine kapağı koysam olur heralde.
onu denemedim direk yanığın üzerine döktüm, o kabartıp çıkarıyordu büyük kısmını..

ay kızlar dün k. v. ve görümce bir kenara çekip hemen emzirmeyi bırak filan diye nutuk çektiler. kendileri 5-6 ay emzirmiş,benim kızım da memeye çok düşkündür, çocuk keyif alıyor. özellikle memeyi bırakmasın diye uykuya geçerken ben alıştırmıştım memede uyutmayı. belki hata ettim bilmiyorum ama...ben gündüz evde yokken de uyuyor aslında, illa memede uyuyacak diye bir şey yok. ama çocuğum ne emzik aldı ne biberon onun keyfi de anasının memesi olsun ama deil mi? ( sigarası var ne içkisi gibi bir şey oldu bu da)
işte bu çocuk emdiği için kilo almıyor filan dediler.
ben de yazın emzirmeyi bırakmak zor olurmuş, kışa doğru düşünüyorum, dedim. k. v. de "zaten iice azalmıştır, sütün var mı da? dedi. ben de "emzirmediğim zaman çok rahatsız oluyorum şişiyor, ağrıyor,ayrıca çocuk emdikçe geliyor" dedim.
Allam bi taktılar kafaya benim emzirmemi...bi de doktor görümcemin dediğine göre inek sütü anne sütünden daha faydalıymış...puhahaaa:)

Yanan tencereyi kullanmak iyi değilmiş diye duymustm ben tatlm

benim kv.nin bir kaşık yemek vermişliği yoktur, genelde telefonunda oyun oynar, arada da kucağına alıp sever, zamane babannesi:) benim de annem bakıyor kızıma, Allah razı olsun onlardan

Allahııımm:))
Ben artık çocuğu annesinden kıskandıklarını düşünmeye başladım. Benim damla damla göğsümden süt damlarken. Çocuk ağzından çektiğinde fışkırırken sütün yaramıyo bırak diye başımın etini yediler.
senin yerinde olsam inadına bırakmam heralde emzirmeyi
Doktor görümcenede hörmetler. Kendi çocuğuna versin madem öyle inek sütünü.

Emen çocuğa bıraktırmak haksızlık değil mi ya, başka nedenler olur bıraktırırsın, çok düşkün olur, sütten başka bir şey ağzına sürmez bıraktırırsın, yapışık ikiz gibi dolanırsınız bıraktırırsın da, hem faydası olmaz mı hiç, hiç olmazsa bağışıklık sistemine faydası oluyor o sütün...

Yanan tencereyi kullanmak iyi değilmiş diye duymustm ben tatlm
Onu bilmiyodum canım hiç. Ama zaten kurtarılacak gibi değildi attım bende uğraşmamak için. Zaten gökçeye kullandığım tencereydi küçük sos tencerelerinden. İyikide atmışım o zaman

Ayyy zaten o sute çok muhalefet var. Benmde ilk günler sutm gelmemişti sarilk oldu kizm bzde mama verdk verme bnu seni istemick sonra dediler ama maşallah hala emiyo kizm herkesi mors etti :))) Kesilecek sut istemick birakick seni sutn varmi emiyomu bu sorular çok baydi. Hadi smdide desn ya bisey diyemiyo

Benim sutumde sezeryandan 3 gun sonra geldiki hemde nasil gelmek sutun yok senin varsada yaramiyo diyenlerde gordu durdugum yerde surekli akiyordu ayda 2 kilo aliyordu kizim hemde sadece emerek halada birini emerken birinden akar maşallah ama iste gelgelelim o 3 gün gelmeyen sutumden ve laflardan kizimi emziremiyecekmiyim falan diye cokkkk coookkkk aglamistim

Sanırım bir anneye söylenebilecek en ağır söz olmalı, zaten doğum başlı başına bir anne için özellikle ilk kez tecrübe eden için yorucu bir süreç, üzerine bir de yenilerini eklemek için var sanki çevredekiler...

Kızlar kolumu kıpırdatacak halim yok
Sıcaklar beni etkiledi sanırım

ayyy çene niz düşmüş iyice oku oku bitiremedim emzirme konusunda bende hala emziriyorum ve o ustedigi surece emzircem çünkü umut emerken o kadar keyif aliyor ki nasil esirgeyin bu halii gorupde
tatil de bizde esimle bir dakika yalniz vakut geciremedik hatta karsilikli oturup yemeği bile yiyemedik ben umutla takildim o da arkadaslari vardi onlarla takildi kardesimi de goturmedigimize pisman olduk:

Ne çok konuşmuşsunuz oku oku biteremedim. Bu kayinvalde kayinpeder konuları bitmez bende çok dertliyim aslında bazen buraya dokuluyorum daralıp 15senedir öyle bunaldimki aslında benimde kv ve kp konusunda bi piskolojik yardım almam lazım.çok yakınım herkese gorumcem ayrı laf sokar eltim ayrı bide onlar var. Bu dubleks eve oturdugumdan beri eltim ev ariyo oda dubleks istiyomus yigite hamileyken bebek istediği gibi kadın resmen yarışta. Ama benimde işime gelir keşke alabilsede o bari biraz uzaklassa burdan.kv yle aramızda bi kat vardı binada şimdi hemen alt katta allahım uzaklasacagima yakinlasiyorum.kp sürekli kadın gibi her işi min içinde. Neyse yaz yaz bitmez benim derdimde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…