Attım bile :))@Akaibu karbonat koy içinde biraz kaynasın, yanığa iyi geliyoratmayacaksan tencereyi dene:)
çok iyi ya :) annem de benim ve kardeşimin bebekliğimizi hep unutmuş.zaten rahmetli babannem büyütmüş bizi, tek hatırladığı mesela ben ilk 3 ay çok gazlı bir bebekmişim, yemek de yemezmişim, huysuz virjin derlermiş. kardeşim de tam tersi 8-9 aylıkken etli dolmalar falan yermiş, yerinden kalkmayan tosuncuk gibi bir bebekmiş. ama kardeşim okula başladıktan sonra çok fazla sayıda kaza ve hastalık geçirdi. trafik kazası, asansör kazası, genel cerrahi türünde bir kaç ameliyat...ben çok şükür daha sağlıklı ve kendi kendine yeten bir çocuktum.Benim en küçük kardeşim doğduğunda 15 yaşındaydım. Kabusum olmuştu bu sallama işi. Gündüz annemle uyutmak için battaniyede sallar sallar dururduk. Gecede babamla sallarlardı. Kardeşimde çok zorlandı ama alıştı bi şekilde. Çovuklar onun tadını bir aldılar mı bir daha kolay bırakamıyolar.
İnat ettim o yüzden gökçeyi kesinlikle battaniyede sallamıcam diye. Gerçi tek başıma zaten mümkün olmazdı sallamam.
Kucağımda uyumaya alışmıştı gökçede gaz yüzünden. Sonra okuduğum kadarıyla uyku eğitiminin en iyi zamanı 6-7 ay zamanıymış. Gaz sancıları büyüme atağı yavaşlayınca fırsat bu fırsat dedim. Alıştırdım yattığı yerde uyumasına. Gerçi yanında mutlaka yatmamı şstiyodu ama o da bişey.
Ama unutuyo canım ya insan onuda. Gökçe gaz sancıları zamanında annem çarşafla sallayalım demişti. Kağan gibi alıştıramam tek başıma be yapcam o zaman tek başıma dedim. Annem kağan öyle mi uyuyodu ki dedi. Kadın unutmuş resmen :)
onu denemedim direk yanığın üzerine döktüm, o kabartıp çıkarıyordu büyük kısmını..Attım bile :))
Kapağı kurtarmaya çalışıyorum şuan ona deneyeyeim bari. Karbonatı bi tencerede kaynatıp içine kapağı koysam olur heralde.
Başka bi tencereyede kapatıyorum onu atamadım o yüzden:)
Yanan tencereyi kullanmak iyi değilmiş diye duymustm ben tatlmAttım bile :))
Kapağı kurtarmaya çalışıyorum şuan ona deneyeyeim bari. Karbonatı bi tencerede kaynatıp içine kapağı koysam olur heralde.
Başka bi tencereyede kapatıyorum onu atamadım o yüzden:)
Ben kv'den çok sorun yaşamadım, genel olarak hiç bir şeyime karışmaz, sadece oğluma baktığı için oğlum konusunda biraz söz sahibi, o da birlikte vakti geçirdikleri ve tüm gün neredeyse onunla olduğu için benden daha çok biliyor oğlumun tavırlarını
Evime, işime pek karışmaz, annem biraz karışmaya başlayacak gibi oldu ona da müdahale ettim o da pek karışmıyor artık:)
Allahııımm:))ay kızlar dün k. v. ve görümce bir kenara çekip hemen emzirmeyi bırak filan diye nutuk çektiler. kendileri 5-6 ay emzirmiş,benim kızım da memeye çok düşkündür, çocuk keyif alıyor. özellikle memeyi bırakmasın diye uykuya geçerken ben alıştırmıştım memede uyutmayı. belki hata ettim bilmiyorum ama...ben gündüz evde yokken de uyuyor aslında, illa memede uyuyacak diye bir şey yok. ama çocuğum ne emzik aldı ne biberon onun keyfi de anasının memesi olsun ama deil mi? ( sigarası var ne içkisi gibi bir şey oldu bu da)
işte bu çocuk emdiği için kilo almıyor filan dediler.
ben de yazın emzirmeyi bırakmak zor olurmuş, kışa doğru düşünüyorum, dedim. k. v. de "zaten iice azalmıştır, sütün var mı da? dedi. ben de "emzirmediğim zaman çok rahatsız oluyorum şişiyor, ağrıyor,ayrıca çocuk emdikçe geliyor" dedim.
Allam bi taktılar kafaya benim emzirmemi...bi de doktor görümcemin dediğine göre inek sütü anne sütünden daha faydalıymış...puhahaaa:)
Emen çocuğa bıraktırmak haksızlık değil mi ya, başka nedenler olur bıraktırırsın, çok düşkün olur, sütten başka bir şey ağzına sürmez bıraktırırsın, yapışık ikiz gibi dolanırsınız bıraktırırsın da, hem faydası olmaz mı hiç, hiç olmazsa bağışıklık sistemine faydası oluyor o sütün...ay kızlar dün k. v. ve görümce bir kenara çekip hemen emzirmeyi bırak filan diye nutuk çektiler. kendileri 5-6 ay emzirmiş,benim kızım da memeye çok düşkündür, çocuk keyif alıyor. özellikle memeyi bırakmasın diye uykuya geçerken ben alıştırmıştım memede uyutmayı. belki hata ettim bilmiyorum ama...ben gündüz evde yokken de uyuyor aslında, illa memede uyuyacak diye bir şey yok. ama çocuğum ne emzik aldı ne biberon onun keyfi de anasının memesi olsun ama deil mi? ( sigarası var ne içkisi gibi bir şey oldu bu da)
ben de yazın emzirmeyi bırakmak zor olurmuş, kışa doğru düşünüyorum, dedim. k. v. de "zaten iice azalmıştır, sütün var mı da? dedi. ben de "emzirmediğim zaman çok rahatsız oluyorum şişiyor, ağrıyor,ayrıca çocuk emdikçe geliyor" dedim.
Allam bi taktılar kafaya benim emzirmemi...bi de doktor görümcemin dediğine göre inek sütü anne sütünden daha faydalıymış...puhahaaa:)
Onu bilmiyodum canım hiç. Ama zaten kurtarılacak gibi değildi attım bende uğraşmamak için. Zaten gökçeye kullandığım tencereydi küçük sos tencerelerinden. İyikide atmışım o zamanYanan tencereyi kullanmak iyi değilmiş diye duymustm ben tatlm
Ayyy zaten o sute çok muhalefet var. Benmde ilk günler sutm gelmemişti sarilk oldu kizm bzde mama verdk verme bnu seni istemick sonra dediler ama maşallah hala emiyo kizm herkesi mors etti :)))ay kızlar dün k. v. ve görümce bir kenara çekip hemen emzirmeyi bırak filan diye nutuk çektiler. kendileri 5-6 ay emzirmiş,benim kızım da memeye çok düşkündür, çocuk keyif alıyor. özellikle memeyi bırakmasın diye uykuya geçerken ben alıştırmıştım memede uyutmayı. belki hata ettim bilmiyorum ama...ben gündüz evde yokken de uyuyor aslında, illa memede uyuyacak diye bir şey yok. ama çocuğum ne emzik aldı ne biberon onun keyfi de anasının memesi olsun ama deil mi? ( sigarası var ne içkisi gibi bir şey oldu bu da)
Sanırım bir anneye söylenebilecek en ağır söz olmalı, zaten doğum başlı başına bir anne için özellikle ilk kez tecrübe eden için yorucu bir süreç, üzerine bir de yenilerini eklemek için var sanki çevredekiler...Benim sutumde sezeryandan 3 gun sonra geldiki hemde nasil gelmek sutun yok senin varsada yaramiyo diyenlerde gordu durdugum yerde surekli akiyordu ayda 2 kilo aliyordu kizim hemde sadece emerek halada birini emerken birinden akar maşallah ama iste gelgelelim o 3 gün gelmeyen sutumden ve laflardan kizimi emziremiyecekmiyim falan diye cokkkk coookkkk aglamistim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?