2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497

Allah yardımcın olsun arkadaşım..okurken cidden bana bile bi fenalık geldi..ben tel çocuklu hâlimle bile bazen hiç kimseyi istemiyorım,tek kalmak istiyorum..senin hayli hayli hakkın..

Çok geçmiş olsun Allah arabadakileri korumuş neyseki. Üzülmemeye çalış diycem ama canım elde değil tabi.bide bi gün içinde hepsi üst üste gelmiş haddini bilmez komsunda bunca can sıkıcı olayın arasında tatil derdindemi bu kadın gerçekten sorunlu belli insanda biraz utanma olur ya.tekrar çok geçmiş olsun. allah bi kapıyı kaparken bi kapıyı acarmis her şerrin arkasından bi Hayır varmış bunları düşünmeye çalışip sabrini korumaya çalış canım.

Bizde mevzu bitmez. Akşam yazamadım. Kv daha doğum yaptığım dönemde bu ya ben de sizinle tatile gellcem diye dayattı. Bende zaten lohusa mallığı vardı sesin çıkmadı. Neyse yerini sağlamlaştırmak için de on kez söyledi ve herkese yaydı. Neyse ben de son olanlardan sonra eşime ben sen ve oğlumuz gitmek istiyorum annen gelmesin dedim. Başta söz verdin kadına şimdi niye vs yaptı. Ben söz vermedim siz ama oğul bana emrivaki yaptınız ben de ses etmedim dedim. Şimdi de istemiyorum ihtiyacım olan sakin bir tatil dedim. Neyse eş adamı sürekli aynı şeyi geveledi, yok oradayken bizim kavgamız herkesi annesini de yıpratmış onun da toparlanması lazımmış vs vs. Tam gerizekalı ya. Bekarken bi kez kadını geZdirmişliği yok, evlendi eski ailesi kıymete bindi. Çekirdek aile kavramını dün matematikteki keşişim birleşim kümeleri ile anlattım kızlar ciddi ciddi daha ne yapayım. Zaten kadın da gelmeyeyim siz gidin demiş ama yok bizimki bi de sen ara annemi ikna et diyo, asla dedim. O da tatile girmiyoruz o zaman dedi. Ben de iyi o zaman burda da birlikte vakit gwçirmeyeceğiz o zaman dedim. Velhasıl tatil işi yattı ama benim kafam iyi. Kv sorarsa da senin yüzünden gitmiyoruz diycem. Ya sıkıldım bu "aman alirıza bey ağzımızın tadı bozulmasın" alttan almalarımdan, böyle böyle benim kafa bozuldu. Herkes bundan sonra ne düşündüğümü bilecek dedim eşime de. Zaten kv ye Dr işini söylemesine de kızdım. Dedim nasıl ortalığa yaydıysan öyle de toparla bu konu hakkında bana tek bir soru gelirse kim olduğuna bakmam lafı ağzına tıkarım haberin olsun dedim. Zaten görüşmelerden ve konuşmalardan senin de haberin olmayacak dedim. Ayrıca ben bikaç seans gittikten sonra sen de gir acilliksin sen dedim, sonr a da çift terapisine mi gideriz ne yaparız konuşuruz dedim. Soğumak demişsiniz ya bizimki be büyü aşktı ya biz acaba birbirimize doyabilirmiyiz derdik hep ama gelinen nokta bu.
Dün stres testinde şöyle bir soru vardı, evlilik .... Boşluğu şu şekilde doldurdum "sadece aşkla yapılmayacak kadar ciddi bir iştir"

canım araya aileler girince aşk meşk pek anlam ifade etmiyor. bence çoğumuz senin geçtiğin bu dönemden geçtik. Ben de eşime inamıyorumdvlenmeden önce el üstünde tutar bir dediğim iki olmazdı. evlendik eşekten düşmüş karpuza döndüm. Annesi yüzünden be kavgalar. birgün yeter be dedim çektim kapıyı çıktım gecenin bi yarısıpara da almamışım yanıma atladım otobüseşehirdışındakiarkadaşıma gittim. bu odun aramadı gece gece ne yaptım diye. ben de kapadım teli üç gün açmadım. tutuşmuş. Seni çatır çatırboşayım gitananın dizi dibinde yaşa dedim.sonra kırk takla attı barışmak için şimdi nispeten daha iyi.Ama hala gevşemesin diye derim hiç eyvallahım yok sana da ailene de diye slır oğlumu giderim diyorum. Bazen erkeklere kaybetme korkusunu yaşatmak lazım. şu erkek anaları da bi düşsün oğulların yakasından. annemi uyarırım çoğu zaman. herkes kendi ailesini kurdu. Demem o ki yalnız değilsin boşver sen takma kafana içindekini söyle onlar düşünsün dursun

Seninki de sağlam maceraymış :) şaka bi yana da şanslarını bu kadar zorlayacak nasıl bir özgüvene egoya sahip bu adamlar aklım almıyor.
İçimfekiler söylemek konusunda Öyle yapıcam ki öyle biriydim ben. Kimseye eyvaşlahım yoktu, hiçbirşeyi içimde tutamadım, benim başım ağrıyacağına onların karnı ağrısın der herşeyi dan dun söylerdim karşımdakine, ama aşk körlüğü lohusa mallığı derken bu hale geldim. Zaten iş görüşmelerine de başlıycam adli tatil biter bitmez. Anladım ki işim kendi kazancım ve sosyal çevrem yoksa ben ezikleşeceğim ve bunu sınlandırmak lazım. Haaa tatile gitmiyorsam da burada bi yer buldum haftaya havuz üyeliği alıcam, çünkü hayatımda suya girmeden bir yaz geçirmedim ben. Eski aprioriyi istiyorsa da biraz o çaba göstersin. Benden bu kadar onu anladı en azından

Nedir bu ailelerin gelinlerle tatil merakı anlamam. Bizimkide hep arkadaşlarıyla gidermiş bu sene herkesin bizle gideceği tuttu. Tam konu kapandı diyorum yine çıkıyo. Küçük görümcem geçen sofrada ben sizle gidecektim tatile niye gitmiyosunuz dedi. Eşim para yok deyincede ya ya kesin öyledir diyo. Salak madem anladın istenmediğini ne diye ısrar ediyosun?
İçimden dedim ama inşallah evlenirsinde kv görümce kayınbaba tatillerde peşine takılır anlarsın ne hissettiğimi diye.
Biz yapsak bu erkeklerin yaptığını kıyamet kopardı. Hiç içinde tutma söyle sustukça alttan aldıkça tepene biniyolar görmüyolar ne yaptığını.
Geçen annem akşam 11 gibi aradı beni. Nırmalde o saatte aramaz her gün de konuşmayız yani öyle zırt pırt rahatsızda etmezler. Eşim gelmiş açma bu saatte telefon mu edilir miş diyo. Söyle bu saatte aramasın diyo.
Senin anan evlendiğimiz günün sabahı 6 da arayınca bu saatte aranır mı dedin mi dedim.
Sende hiç bişey unutmuyosun diyo.
Yontulmamış kütükler.
bi laf vardır ya. Erkekler sizi kaybetmeyeceğini anladıkları anda onları kaybedersiniz diye. Öyle gerçekten. Öğrenciyken gezer tozardık ağzımın içine bakardı adam. Evlendik bu sefer ana babasının ağzının içine bakmaya başladı. Be adam madem öyle evlenmeyeydin kafana silah mı dayandı. Bende boşancam. Deyip kararlılığımı gösterince biraz kendine geldi. Hala arada tökezliyo ama bu sefer elinden tutmayıp arkasından iteceğimi bildiğinden toparlamaya çalışıyo.

Valla çocuğu bahane yapiyolar tatile giderken benide alin çocuğa bakarm diyorlar sanki anlamiyoruz ne için gelmek istediklerini bizmkide gelmek istedi almak smdi gene istiyo gderseniz gelicm bnde diyo acaba BN onunla rahat edeblcekmiym zaten ruyamdada gordm bu gece birbirmzi boguyoduk

sen yokken nasıl evine girebiliyo ya.eşim rahatsız oluyo görüşmemizi istemiyo desen anlar mı acaba. Hiç gelemem böyle insanlara.

Ya bu KV hc dusunmuyo kendi kasgindan yemek veriyi verme diyorm veriyo öpme diyorm opuyo nefret ettm buyuzden ondan. Eve geliyoruz bu sefer eşime söyleniyorm oda hemen acik ariyo benm sulalemden . oda öptü bisey demedn vs diyo. Ya azck dusunemiyo ben böyle yapiyorm oglumla gelinim benm yuzmden kavga etcekler aralari bozlcak demiyo. Bz esmle birkere kavga etmedk. Ama yakindir öyle hissediyorm anasida kina yaksin snra

fotoğraf makinesi tek kelimeyle müthiş canım telefondan sonra acayip kaliteli geldi çekimler ama makineyi tam kapasiteyle kullanmak için gerçekten kurs şart ben bi kaç tane araştırdım 450-500 civarı fiyatlarda olanlardan temel eğitim seviyesinde ama cumartesi ve en az 4-5 saat vaktimi alacak gibi henüz miradan bu vakti kısmak istemiyorum zaten bi haftasonumuz var o yüzden erteledim otomatik ve sürekli çekim modunda kullanıyorum sadece mercek ayarını iyi yapmak gerekiyor yine de hala telefonu daa çok kullanıyorum hem alışkanlık hemde ayar gerekmiyor çat çat çekiyorum bide makine miranın acayip ilgisini çekiyo ona doğru kalkıyo falan fashion çekimlerimizde kullanamıyorum.. makineyle çekincede sonrasında filtreye ihtiyaç olmuyo direk çektiğin haliyle kullan :) he üşendiğim nokta makineden bilgisayara ordan telefona atmak var bide

bu arada mirada jetonla çalışan oyuncaklara bayılıyo parkta bir kaç tane var 1 liraya eskiden bi kez istiyodu şimdi iki olmadan inmiyor yüz versek üçüde isticek durumda

@minnakkartal canim mira ya yer yataginda uyutmayi deniyecektin noldu uyuttun mu hic merak ettim ben yer yataginda yatirdigimdan beri guzelce uyumaya basaladi sanirim @yaz yagmuru da eceyi yer yataginda yatirinca deliksiz uyuyo demisti
yok canım henüz deneyemedim cesaret edemedim yat kalk olurum diye malum iş var bu akşam denemeyi düşünüyorum bakalım bizde de işe yararsa süper olur

ah canım ya hepsi üst üste gelmiş gerçekten zaten senin üç çocuğun ve eşin var onlarla ilgileniyosun birde ektra çıkan bu olaylar bunaltmaz mı seni çok normal insanların daha duyarlı olması için bişi yapamamk çok kötü

sinirden öyle gelmiştir sana kuzum yok olmasa daha çok dertlenirsin hepimiz başka şeylerden dertleniyoruz allah daha büyük sorunlardan korusun

belki sıcaktan bunalmıştır oda canım bu sıralar doğru dürüst uyuyamıyor çocuklar

bence kararlı tavrınla ve derdini anlatmakla iyi yapmışsın zaten benim kafamda çizdiğim apriori tam olarak böyle biri ne istediğini bilen kendinden emin sen böyle yavaş yavaş eskiye döndükçe eşinde eskiye dönecek kelebek etkisi bi yer de birde adli tatil sonrası ufakta olsa işe döneceksen ki çok iyi bi karar aldığını düşünüyorum inan çok ii gelecek evet elbette kuzuyla geçirilen vakit çok değerli başta alışırken zorlanılıyor ama sosyalleşmek işle uğraşmak da bi yerde terapi gibi

Ya ben çözdüm bunlar sülale içinde hava yapıyorlar işte oğlum beni tatillere götürdü falan diye, halbuki kendileri yapışıp geliyorlar. Eşime dedim dünyayı gezerken, güneyde tatil beldelerini arşınlarken annen yok muydu alsaydın bir yaz yanına. Bişey diyemiyor. Yüz yıl tatile gitmeyeceğimi bilsem gitmem artık inada bindi. Normalde işime bile gelir çocuğa bakar biz bara diskoya falan gideriz ama sırf artık namus meselesi yaptım diye gitmeyecem birlikte.

Minnakcım valla senin enerjine pozitifliği e maşallah, hep böyle ol. Gerçekten çalışmak insanı zinde yapıyor. 10 çocuk fa doğursan işini bırakma. Bn bi daha doğurursam ki sanmıyorum artık, o yavru azad kadar şanslı olamayacak, 4.-5. Ayda bakıcıya veririrm.

Ay ben vallahi salaklaştım iyice. Bi yanık kokusu doldu eve. Yine otları yaktılar diye bi ton söylendim camları kapadım.
Koku iyice yoğunlaştı gözlerim yanmaya başladı baktım bizim mutfaktan duman geliyo. Sabah tavuk koymuştum gökçeye haşlansın diye onu unutmuşum. Tavukta tencerede bildiğin kömüt olmuş. Bi de salak gibi kapağını açtım duman iyice doldu. Aspiratörü kapıyı açıp kaçtım mutfaktan.
Hiç işim yoktu gübi bi de yanık tencere çıktı başıma

Canim senin psikolojini hissediyodur ecede belki ondan yemiyordur kizin icin moralini yuksek tutmaya calis

tatil konusunda benim eşimin teklifi de şöyleydi söyleyelim annen de gelsin çok yoruldu tatil yapmış olur hem arada miraya bakar bizde beraber bişiler de yapabiliriz bana da mantıklı geldi tabi belki kendi annem olduğu için teklif ettim ısrar da ettim istemedi siz baş başa gidin hem benimde işlerim var onlara bakarım dedi
şimdi eşim diyoki arkadaşlarının hep ya anneleri ya kv leri beraber gitmiş tatile başka türlü tatil olmuyomuş yani erkeklerin bu teklifteki amacı biraz da çocuğu satma eşle eskisi gibi keyfe bakma ruh hali çocuk olduğunda hayatlarında çok az şey değiştiği için tatil de değişmesin diye bekliyolar heralde

Sizinki bence ayrı bir durum. Çünkü kız anneleri damatlara karışmıyolar ister istemez bi mesafeli duruyolar. Yerlerini biliyolar.
Genelde kaynanalar teklifsiz(gelin kim ki ona sorulacak) bende gelicem diyolar.
Eşimin bana dediği hep birlikte gidelim dediler kıramadım. Adım gibi eminim eşim onları istemez. Çünkü eşimede deli gibi karışıyolar.

Sanirim bu eslerle ilgili donemsel bir durum arda 13 aylik olana kadar hersey yolundaydi arda odak noktamizdi. 13 aydan sonra esim ilgisiz kaldigini ima etti.disarda bas basa zaman gecirmek istedigini soyledi evde onunla da vakit gecirmemi istedi. Esim yonunden sansli bir insanim emzirme ve dogurmak disinda ardaya herseyi ortak yaptik :) sanirim erkeklerin istedikleri bizimde isteyip dile getiremedigimiz seyler. Esimle uzun sure sonra bas basa disari ciktigimizda el el tutusup yurumeyeli cok zaman oldugunu farkettik. Kendi anneme sitem ile karisik ima ettim hafta sonlari gelip bir kac saat ardaya bakacak. Gecen hafta annem bakti yuruduk kahve ictik alisveris yaptik herseyden once konustuk'. Sorunu tespit edince cozume gitmek.kolay oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…