Maden suyu siselerinin kapaklari tutuyor muuBir de meyve suyu yaptım geçen gün süper oldu kızlar tavsiye ederim size de. Erikten ve seftaliden yaptım yine maden suyu siselerine doldurdum kışın kerem alp içer bol bol. Hatta şimdi kendimize bile yapmayı düşünüyorum. Hazirlarin içinde ne var bilmiyoruz bile. Meyveleri dogradim küp küp (seftalinin kabuğunu soydum) kaynattim biraz su koydum kaynayinca blenderla çektim altını kapatmamistim hala kayniyorken siselere doldurup kapattım. Şeker atmadim meyvelerin kendi tadı vardı ama ben denemek için dün bir şişe şeftali açtım içine bal kattım çok az limon sıktım mükemmel oldu kerem alp çok sevdi. Erik zaten şekersiz haliyle bile çok güzeldi. Şimdi elma da yapmayı düşünüyorum.
Canım bizde maden suyu kapakları ve kapatma makinesi var. Yeni kapak basiyoruz şişelere. Çok güzel oluyor.Maden suyu siselerinin kapaklari tutuyor muu
Mama kavanozlarinin ağzı çok sıkılmaz bence. Hava alır. Ben onlara sadece yoğurt mayaliyorum.Ay ciddi mi. İnşallah öyle olmaz ya. Denedim ama ısınınca değişir mi ki. Eşimde maça gitti tam onun dönüşüne ayarladım pişmesini. Ona sıkırcam iyice olsun diye.
Ay inşallah altından kalkarım. Kv ve annemin ağzına laf vermemem lazımbi de ziyan olur
hiç duymamıştım bunu bi araştırayım. Meyve suyu fikride güzelmiş ciddenCanım bizde maden suyu kapakları ve kapatma makinesi var. Yeni kapak basiyoruz şişelere. Çok güzel oluyor.
Nasıl birsey ki bu makina nerden aldınız bide foto koysana canm biCanım bizde maden suyu kapakları ve kapatma makinesi var. Yeni kapak basiyoruz şişelere. Çok güzel oluyor.
Haklisin esker analarina laf soylemezler soyletmezler iki ucu b.k degnek senin is.Ama yeni bi bebek yaparsan ne yapacaksin calisma hayatina uzun dure giremezsin ben memur oldugum icin kadrom devam etsin diye donecem ise bana kalsa uc yil kendim bakip veya iki yil krese vermek ama maalesef bakiciya kaldik insallah bakicoya kizim alisir ve iyi biri cikar bakicimiz[/QUOTE]ya ikinci şimdikik gundemde yok zaten konusuyoruz burda sadece borclarımız var kp satılcak yer var orası satılırsa rahat etcez biraz bi de tokiye yazıldık 2016 sonunda oraya geccez inş odemelerı kiramızdan düşük o zaman bakıcam duruma gore belki ufak biyer acarım kendime belki yarım gun bi iş cok düşüncem var ama önceliğimiz üç yaş ve iki senenin bize getirdikleri :) inş gönlüne göre birini bulursun sende[QUOTE="oslew, post: 42385370, member: 22soyletmezler.nim icinde omemli degilde arada esim olunca bende ne bulastiriyorum ne bisey ama biliyorum o zaman ortalik karisir zaten yazlik yerde oldugum icin genelde sezonluk burda isler yazkis bulmak zor biraz
Evet canım düşünüyorum hatta önümüzdeki yaz deneyelim diyodum yaşımız ilerlemeden ama işte ev alınca 5 krş para kalmadı belki bi sonraki yaz deneriz dedik nasip olursaTekrar tüp düşünüyor musun canm benim pek gözüm o süreci yemiyorda
ya ikinci şimdikik gundemde yok zaten konusuyoruz burda sadece borclarımız var kp satılcak yer var orası satılırsa rahat etcez biraz bi de tokiye yazıldık 2016 sonunda oraya geccez inş odemelerı kiramızdan düşük o zaman bakıcam duruma gore belki ufak biyer acarım kendime belki yarım gun bi iş cok düşüncem var ama önceliğimiz üç yaş ve iki senenin bize getirdikleri :) inş gönlüne göre birini bulursun sende[/QUOTE] herkes icin hayirlisi olsunHaklisin esker analarina laf soylemezler soyletmezler iki ucu b.k degnek senin is.Ama yeni bi bebek yaparsan ne yapacaksin calisma hayatina uzun dure giremezsin ben memur oldugum icin kadrom devam etsin diye donecem ise bana kalsa uc yil kendim bakip veya iki yil krese vermek ama maalesef bakiciya kaldik insallah bakicoya kizim alisir ve iyi biri cikar bakicimiz
Ohhh afiyet olsun emreye. Ben dometes yerine az Salça koydum. Bulgur yerinde Şehriye koydum. Blendirdan geçirmedim önce. Bir iki kaşık yedi. Sonra taneleri ağzında bekletip 5 dk sonra yutmaya başladı :/ aslında beklerim hep 1 saatte sürse yediririm ama bugun hiç halim yoktu. Blendirdan geçirdim hemen yedi
Afiyet olsn emreye :) yalnız ben mercimegi haşlıyorum ayrı bi yerde soğan ve sarımsağı pişiriyorum bunlar pişince içine kıyma koyuyorum. Sonra bunları pişen mercimege koyuyorum biraz piştikten sonra içine biraz erişte az biraz salça tuz kekik kimyon atıyorum. Arende çook seviyor. Bide geçen cigeri buharda haşladım ayrı bi yerde tarhana pişirdim. Yine ayrı bi yerde sarımsaklı domates sosu hazırladım. Hepsini birleştirdim aren hepsini yediCanm aklima gelmsken yazym su yesil mercimekli corba tarifini sen vermstn sanirm emre bi kase bitiriyo masallah:)smdi de pisiyo uyansin yedircem tesekkur ederim.kalani da ben iciyorum
Bende 24 yumurta topladılar. 12 tanesini dondurdular arende 6tanesini çözdürdüler şimdi 6 tane daha var. Sizde inş. gerek kalmaz tüp bebegede kendiliginden hamile kalırsn.Ay ne güZel benim dondurulmuş olsa önümüzdeki yaz denerdim ama yok malesef
Kızlar bu domates sosu kavanozunu açtıktan sonra ne kadar dayanıyo?
Bi de çocukların mama kavanozlarıyla denediniz mi hiç bişeyler koymayı tutar mı ki?
Ben bi kere sıcak çorba koymuştum. Alışveriş merkezinde eşimle uğraşıp açamamıştık. Bi restoranta girip ahçıya vermiştik bıçakla açmıştı. Bu tuttuğu anlamına mı geliyo ki?
5 kilo domates aldım. Kardeşimle soyduk. Birazdan sos yapcam. Ona göre kavanoz ayarlamak istiyorum
Yaptım bakalım. Tadı güzeldi. Eşim dibine ekmek bandıAfiyet olsn emreye :) yalnız ben mercimegi haşlıyorum ayrı bi yerde soğan ve sarımsağı pişiriyorum bunlar pişince içine kıyma koyuyorum. Sonra bunları pişen mercimege koyuyorum biraz piştikten sonra içine biraz erişte az biraz salça tuz kekik kimyon atıyorum. Arende çook seviyor. Bide geçen cigeri buharda haşladım ayrı bi yerde tarhana pişirdim. Yine ayrı bi yerde sarımsaklı domates sosu hazırladım. Hepsini birleştirdim aren hepsini yedi
Bende 24 yumurta topladılar. 12 tanesini dondurdular arende 6tanesini çözdürdüler şimdi 6 tane daha var. Sizde inş. gerek kalmaz tüp bebegede kendiliginden hamile kalırsn.
Cnm bende her sene yaparım. Bu sene 30 kilo yapıcam. Sipariş verdim pzartesi getirecekler. Ben her sene yeni kapak alır kaynatırım onları. Daha 1 şişem bozulmamıştır. Domatesleri sıcak sıcak doldurup üstlerine az biraz tuz koyup sıcakken ters çevirip kapatırım. Sabahta düzeltip yerlerine koyarım. Bide kırmızı biber yaparım oda çok güzel oluyor.
Afiyet olsn emreye :) yalnız ben mercimegi haşlıyorum ayrı bi yerde soğan ve sarımsağı pişiriyorum bunlar pişince içine kıyma koyuyorum. Sonra bunları pişen mercimege koyuyorum biraz piştikten sonra içine biraz erişte az biraz salça tuz kekik kimyon atıyorum. Arende çook seviyor. Bide geçen cigeri buharda haşladım ayrı bi yerde tarhana pişirdim. Yine ayrı bi yerde sarımsaklı domates sosu hazırladım. Hepsini birleştirdim aren hepsini yedi
Bende 24 yumurta topladılar. 12 tanesini dondurdular arende 6tanesini çözdürdüler şimdi 6 tane daha var. Sizde inş. gerek kalmaz tüp bebegede kendiliginden hamile kalırsn.
Cnm bende her sene yaparım. Bu sene 30 kilo yapıcam. Sipariş verdim pzartesi getirecekler. Ben her sene yeni kapak alır kaynatırım onları. Daha 1 şişem bozulmamıştır. Domatesleri sıcak sıcak doldurup üstlerine az biraz tuz koyup sıcakken ters çevirip kapatırım. Sabahta düzeltip yerlerine koyarım. Bide kırmızı biber yaparım oda çok güzel oluyor.
Yaptım bakalım. Tadı güzeldi. Eşim dibine ekmek bandı
Huniyle doldurdum. Hiç bi yer batmadıda. Eşime verdim verdim kapattı. Sabah bakıcam inşallah hava almazlar. Azıcık kalınca mama kavanozlarının büyüklerinede koydum iki tane bakalım onlar tutacak mı.
Bende de falso olmadı hiç. Denemiştim kapakları alırken tek tek. Bazen kavanozlarda sorunlu oluyomuş sanırım.
Kırmızı biberi bende yapmak istiyorum inşallah. Eşim bundan biraz daha yap dedi sanırım bende yapcam biraz daha. Az olsu cidden bu. Tencerede çok gibi geliyodu gözüme
Amaninn ne hamaratli hatunlar var. Ben tembelim yahuDüsüklüye koydum derin olsun diye. Bi iki sıçrıyo ama idare ediyo gibi. Bi de ben doğramaya uğraşmayayım diye robotta çektim ama fazla sulanmadı çok şükür. Bursa domatesi almıştım etli az sulu çıktı.
Aslında salça yapmak istiyodum bende. Ama onda çekirdeklerini falan ayırmal gerekiyomuş. Bi değişik geldi. Dedim önce bi sosu becer sonra salçayı denersin :))
Siz maşallah baya yapmışsınız.
Bi ara annemde teyzemle 75 kilodan menemen yapmışlardı. Ama eniştemin lokantası vardı. Orada koca koca kazanlarda kafam kadar kepçelerleyaptılar. Nasıl yapınız o kadar cidden helal olsun
tamam canım teşekkür ederim tavsiyelerin için. Eşime sıktırcam zaten. Tenizler veririm eline.
Bende koydum bi çay bardağı zeytin yapıyla bi yemek kaşığı kadar tuz. Az bi de sarımsak eklicem. Koruyuculuğunu arttırsın bakteri üremesi az olsun diye. İnternette gezindimde baya bazı tariflerde vardı.
Güzel olur inşallah
MasaaallahBiz yuz tane menemen otuz tane turlu yaptik yarisi annemin yarisi benim
Miranın yeni huyu kakası gelince kuytu köşelere gidiyo kimse ona baksın istemiyo işi bitince hemen kucağıma geliyo Altını temizliyim diye askında utandırcak bişi yapmadık neden böyle yapıyo olabilir fikri olan var mı kızlar
kizlar bence de anliyorlar gecenlerde buraya yazmistim kizimin altini degistirirken pis kokuyor dedim birkac kez o da pis demeyi ogrenmisti simdi de kakasini yapinca pis diyor hwtta gecen gun bir arkadsim gelmisti biz sohbet ederken Ece de pis demeye basladi arkadasima dedim bak kesin kaka yapmistir diye bir baktim beze kaka yapmis arkadasimda sasirdi ama pis diyerek ogrenmesi iyi olmadi aslinda internette okumustum pis demeyin tuvaletini yaparken yaziyordu ne bileyim ben pis diye ogrenecegini bir ara gaka diyordu demiyor simdi sadece pis diyorBnce anliyo kakasini ne güzel işte hirada köşelere gdio koltgn arkasina tutunuyo orda yapiyo snrda asla oturtamazsn onu o bezle illa degiscek alti hayatta otrmaz kakasnin üstüne.ben tuvalete gderken hadi gel cis yapmaya gdelim diyorum oda geliyor cis cis deyip duruyor orda . annemde alalim Bi lazmlik diyo çünkü hira bezi baglatmiyo her seferinde ciglikla agliyo illa bezsiz durcak
Bu domates ne kadar kaynayacak? Birde niye sise kapagini kaynatiyorsunuz? Sisede kaynatiliyor mu? Ben hic yapmadimdaAfiyet olsn emreye :) yalnız ben mercimegi haşlıyorum ayrı bi yerde soğan ve sarımsağı pişiriyorum bunlar pişince içine kıyma koyuyorum. Sonra bunları pişen mercimege koyuyorum biraz piştikten sonra içine biraz erişte az biraz salça tuz kekik kimyon atıyorum. Arende çook seviyor. Bide geçen cigeri buharda haşladım ayrı bi yerde tarhana pişirdim. Yine ayrı bi yerde sarımsaklı domates sosu hazırladım. Hepsini birleştirdim aren hepsini yedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?