2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
Benim sıpada öyle :) tencere kepçe veriyorum eline. Donates salatalık atıyorum içine karıştırıyo. Kepçeyle almaya çalışıyo hoşuna gidiyo
bizim genel yemeklerimiz öyle. Hatta daha berbat karışımlar yapıyorum bazen. Bu gün kabak dolması yaptım mesela düzgün yemek ama onuda çatalla iyice ezince anca yiyo. Bi farkı olmuyo. Zaten midede karışmıyo mu bunlar.
Senin fıstık çiğneme pütür konuaunda sıkıntılı değil sanırım. Arada böyle versende bişey olmaz bence sana kolaylık olur sadece

Aslinda makarna bulgur pilavi falan yiyebiliyor esimde blendira degilde (cunku meyveleri hep blendirla yiyoruz) hepsi bi arada tadi cok kotu olur diye soylendi acikcasi hadi kiymali kabak yemegi diyelim maydanozla mercimek ne alaka diye :))

Ben de yapıyorum canim öğle yemeği ona özel akşam yemeği bizim menüden dün bende kereviz havuç kıyma soğan sarımsak pişirip yoğurtla terbiye yapıp karistirdim hepsini eşim eve geldi bunun tadı nasıl dedi süper dedim iyi o zaman iğrenç şeyleri yedirme çocuğa dedi tamam dedim ama ben bildiğimi okuyorum akşam zaten bizim yemeklerimizden yiyiyor

ay aynı aren. Valla ben önüne her çeşit tatlı koyayım bırak tadına bakmayı dokunmaz bile..
Afiyet olsn.. Bende sabahları kahvaltının yanında sıkıp veriyorum. Aren çok seviyor.
Çok üzüldüm. Rabbim ailesine sabır versin.
isimdeyimgucumdeyim anlattığın olay çok üzücü ya. Yanarak can vermek.. Yavrum benim melek oldu.

Amin canim çok aci

Kızlar ben arene;
Sebzeli tavuk
Sebzeli balık
Pirzola yada biftek yada et haşlayıp içine sebzeler katıyorum
Kıymalı yeşil mercimek
Kıymalı tarhana
Yayla çorbası
Mercimek çorbası (kemik sulu)
Soslu makarna
Sulu köfte
Prinçli kıymalı ekşili köfte
Kuru fasülye
Bunları yediriyorum. Kışın karnıbahar brokoli kereviz falanda veriyorum. Bunların dışında yapabilecegim yada sizin yedirdiginiz farkı bi tarif varmı ?

Pediakid in burun-bogaz diye cesidi var. gunde iki kasik veriyorum . Birgun unutsam ertesi gun basliyor burun akmaya bogaz hirlamaya. Dis donemindeyiz sanirim gunde uc onluk degisiyor sirilsiklam. Bir de probiyotikler veriyorum bagisikligi guclensin diye. Pediakidin probiyotigi ve activia yogurt donusumlu. Ikisinin icerigindeki bakteriler farkli. Ben bebekken yedigim yogurdun limiti yokmus. Simdi en son ne zaman hastalandim ne zaman midem bozuldu bilmiyorum. Probiyotikleri mutlaka arastirin derim. Ev yogurdu tarhana kefir de dahil.

Kızlar bu süper dadı oynuyo şimdi iki çocuğu var ayakta sallıyomuş kadın 3 yaşında biri öbürü daha emiyo küçük bıraktırıyo sallamayı ağladı sızladılar uyudular emen içinde 20.30 da emzirdi uyuttu 24 gibi kalkınca emzir sonrada 4-5 gibi emzir arada uyanırsa emzirmiceksin dedi çok zor uygulaması ama biyerden başlamanız gerekiyo

Aynen öyle canim ben de gece emmesini azaltmaya calisiyorum bizimki de 10.30 da yattı 12 de kalktı emzirmedim geri uyutmaya çalıştım ağlamayı çoğalttı emzirdim uyudu şimdi inşallah kalkmaz bir daha alışkanlık haline getirip kalkan bebekler için gerçekten çok zor ne kadar aza indirirsem kârdir

bu gün ne yemek yapsam günün sorusu:))
Geçen gün bize yaptığım gibi kıymalı ıspanak yemeği yaptım gökçeye çok sevdi. Kabak yemeği yaptım yine kıymalı onuda severek yedi.annem karnıbahar yemeği yapar yine kıymalı onuda yapıyorum arada. Yine patatesli kıymalı bezelye yemeği. Balkabağı çorbası.
Kırmızı biber dolması. Nohutta veriyorum ben. Bi hafta nohut bi hafta kuru fasülye yapıyorum.
Kurbandaki ciğerleri minik minik doğrayıp porsiyonladım. Kırşehirin ciğer çorbası varmış. İnternetten baktım. Ona göre pişirip haftada bir ve ya 2 ondan veriyorum.
Kitapta ki yerelması tarifini yaptım güzel oluyo canım o da çok faydalıymış zaten.
Portakallı kereviz tarifinide yapmıştım geçen sene onuda yemişti.
Onun dışında diğerleri seninle aynı.
Arada hiç bişey yapasım yoksada içine her sebzeden atıp mercimek bulgur falan kıyma ekleyip çorba yapıyorum.
Ha bi de gökçeye erişte pişirip üzerine kıymalı domatesli fesleğenli sos yapıyorm. Ceviz fındık kaju çekip karıştırmıştım bi tatlı kaşığı da ondan ekliyorum çok sevdi bunu. İştahı az olduğunda bunu yapıyorum az da olsa yiyo

Ya kızlar gökçe yine 6 buçuk gibi kalktı. Ağlayarak uyandı ama emzirdim evde gezdik sakinleştirdim. Baktım mayıştı bi yarım saat daha uyursa diye yatırdım bende yatmıştım. Kalktım şuan ve gökçe hala uyuyo. İlk baktığım şey nefes alıp almadığıydı. Ateş falanda yok. İlk defa bu saate kadar uyudu.
Hala da uyuyo. Uyandırsam mı bilemedim

Kötü hisset tabi (probis ile kendini avutan) hem seni @apriori11 görmesin çeker kulaklarından

Gel gel sen bana gel,gizlice yediririm ben seni

pufpuff kostebek pastayi en son 2 sene once yemistim heralde. Olsa da yesem nasil canim cekti hafta sonu bende mi yapsam acaba.

Şu yuvarlak kocaman olanı 1-2 kez denedim,olması gerektiği gibi olmadı yapamadım sanki..Bu tarz şeylere el becerim vardır oysa..Ama bu böyle ufak yuvarlak,tek tek olanları becerdim..

Bende bazen veriyorum çikolata.

Yupppiiiiii yalnız değilmişim

ben tarif istiyorum

Tabi canım vereyim...

Malzemeler :
3 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
1.5 su bardağı un

Tarif : Tüm malzemeleri sırayla ekleyip,iyice çırpıyoruz.. Yayık fırın tepsisini yağlayıp (ben yağlı kağıt kullandım) keki pişiriyoruz.. 1 parmak kalınlığı olucak kekin.. (Ben klasik bir fırın tepsisi kullandım,tam oldu)
Kek soğuduktan sonra istediğin ölçü su bardağı ile keki yuvarlak yuvarlak kesiyorsun.. Kestiklerini büyük bir borcama dizip yarım su bardağı nescafeyle ıslat..
Geri kalan kek kenarlarını elinle parçala bulgur gibi ufak ufak yap..

Ortası için :
1 paket krem şanti
1 paket cremole (Ben ikisini de dr.outker'in kini kullandım) 2.5 su bardağı süt

Tarif : Sütle malzemeleri çırp (pişirmeden) Katılaşınca 1 çorba kalığı kadar yuvarlak keklere koy..En son parçalanmış kekle üstünü köstebek şeklinde kapat,elinle düzelterek şekil ver..

O programda uygulanan 1-2 şeyi beğeniyorsam 6-7 şeyi beğenmiyorum..Çoğu şeyi de doğru bulmuyorum ve 3 günde o kadar yol katedilebileceğine de inanmıyorum

Hiç uyandırma büyüme atağı falan geçirirken kuzular fazla uyurlarUykuya ihtiyacı var demek ki:)

ben yine işteyim, iyileştim mi hayır ama 2 gün rapor vermişti dr S:S

Bende izledim aksam sl biraz süper dadiyi bende 3 günde o kadar yol katedilecegini düşünmüyorum hem kolayca gelsinde kendi emzirmesin gece kalkınca hiç dee kolay olmuyor o anca soluyor

Aslinda gece hic emzirmemek grekiyo belli bi aydan sonra ben hep emzik verdm agladgnda şimdi kalkmiyo dk basi sabaha karşı kalkarsada sut veriyorum bazen hepsini icemiyo bile çünkü alisti gece beslenmemeye bana doktrumun onerisydi bu duzen . bi tanidgmin çocuğu 2.5 yasnda hala gece meme için uyaniyomus ben bir yaşından snra kestm gece

Bende izledim aksam sl biraz süper dadiyi bende 3 günde o kadar yol katedilecegini düşünmüyorum hem kolayca gelsinde kendi emzirmesin gece kalkınca hiç dee kolay olmuyor o anca soluyor
Su veya emzik denednmi cnm. (Gerçi bazi geceler cglikla agliyolar ozman meme iste tek çözüm ) :)

aren makarna yiyebiliyor mu mira minicik minicik koparıyor bir çubuk makarna yarım saat o yüzden veremiyorum ben
bir de ben ıspanak taze fasulye ve bamya da denedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…