canım yaramazlık sayılmaz ki bu yaşta yaptıkları. Merak duygusunun olması çok çok iyi bişey. Evet yorucu ama kuzeninde dediği gibi aosyal hayatında daha aktif olacaktır. Sen şimdi hastalık 3 çocuk derken çok yoruluyosun. Bunalmış olabilirsin. Ama geçicek bu dönemleri hepimizden iyi sen biliyosun bunu:)Dün annanemlerde mayıs doğumlu Eceyle yaşıt bir kız bebek vardı çok usluydu maşallah annesinin kucağında oturdu hep Ece onun yanına gitti oynamaya çalıştı ama o inmedi annesinin kucağından sonra uyudu öylece Ece ise kurcalamadigi yer kalmadı ayran kutularını istiyor veriyorum ama o oyun için hepsini istiyor mutfakta çekmece boşalttı kapıların anahtar deliklerine parmağını bile soktu bir dk durmadi bütün kadınlara annane diyerek gitti namaz kalanlara bakıp namaz kılmak istedi seccadeyi serdim ustune oturup birşeyler yaptı ben onun yaramazlığından sıkıldim hastaydim zaten kuzenim psikoloji mezunu ilkokulda rehber öğretmen o bana sıkılma hic ben Eceyi gozlemledim özgüveni yüksek bir çocuk sakin bu yönünü bastirmayin ama her istediğini yapıp simartmayin da dedi sosyal yönü çok iyi dedi evet artık hiç kimsede aglamiyor hatta zorla gidip kendini sevdiriyor insanlara
dün yazmayı unutmuşum. Eşimin msjı sert gelmişti ama evde bişey demedi. İyi yapnışsınız hatıra olur ama Adresi verme dedi sadece. Ben varım yani :)canım size de çok geçmiş olsun hemen iileşirsiniz inşallah ve tekrar başın sağolsun
o zaman akşam senden son haberi bekleyelim çekiliş için.
@Akaibu senin durum netleşti mi canım
Bir de meme krizi tuttu meme diye bağırıyor bir sürü kişinin içinde ben sonra diyorum o daha sesli şekilde meme diye bağırıyor kadınlar aaa emiyormu diye sordular bende evet dedim bazıları yeter biraktir artık büyümüş dediler bazıları da emzir emzir 2 yaşına kadar dediler ben bir iki ay daha emzirip biraktircam dedim ben başka bir evde rahat edemiyorum Eceyle sürekli peşinden koşuyorum zor oluyorKuduruk ece :) napsın annesi oyun istemiş o da ortamdan nolduğundan haberi yok bende bazen çok sıkılıyorum ama bu modeller böyle :) kuduruk hepsi
sağol canim ben akşam haber veririmcanım size de çok geçmiş olsun hemen iileşirsiniz inşallah ve tekrar başın sağolsun
o zaman akşam senden son haberi bekleyelim çekiliş için.
@Akaibu senin durum netleşti mi canım
Evet canim çok hastaydim eve zor attım kendimicanım yaramazlık sayılmaz ki bu yaşta yaptıkları. Merak duygusunun olması çok çok iyi bişey. Evet yorucu ama kuzeninde dediği gibi aosyal hayatında daha aktif olacaktır. Sen şimdi hastalık 3 çocuk derken çok yoruluyosun. Bunalmış olabilirsin. Ama geçicek bu dönemleri hepimizden iyi sen biliyosun bunu:)
dün yazmayı unutmuşum. Eşimin msjı sert gelmişti ama evde bişey demedi. İyi yapnışsınız hatıra olur ama Adresi verme dedi sadece. Ben varım yani :)
basin sagolsun canm. Hirada cok kuduruyo. Ama gecen gun mevlute gttm ve kucagimda otrdu hep ve uyuyakaldi oylece sok oldum herkes ne aklli kiz dedi. Ogun nye oyle yaptysa bende sasrdm normalde karistiryo heryeriDün annanemlerde mayıs doğumlu Eceyle yaşıt bir kız bebek vardı çok usluydu maşallah annesinin kucağında oturdu hep Ece onun yanına gitti oynamaya çalıştı ama o inmedi annesinin kucağından sonra uyudu öylece Ece ise kurcalamadigi yer kalmadı ayran kutularını istiyor veriyorum ama o oyun için hepsini istiyor mutfakta çekmece boşalttı kapıların anahtar deliklerine parmağını bile soktu bir dk durmadi bütün kadınlara annane diyerek gitti namaz kalanlara bakıp namaz kılmak istedi seccadeyi serdim ustune oturup birşeyler yaptı ben onun yaramazlığından sıkıldim hastaydim zaten kuzenim psikoloji mezunu ilkokulda rehber öğretmen o bana sıkılma hic ben Eceyi gozlemledim özgüveni yüksek bir çocuk sakin bu yönünü bastirmayin ama her istediğini yapıp simartmayin da dedi sosyal yönü çok iyi dedi evet artık hiç kimsede aglamiyor hatta zorla gidip kendini sevdiriyor insanlara
Sağol canim bizimki bir süre sessiz kalıp ondan sonra başlıyor etrafı kurcalamayabasin sagolsun canm. Hirada cok kuduruyo. Ama gecen gun mevlute gttm ve kucagimda otrdu hep ve uyuyakaldi oylece sok oldum herkes ne aklli kiz dedi. Ogun nye oyle yaptysa bende sasrdm normalde karistiryo heryeri
evet ya böyle bilinmezse daha güzel olur sanki. Eğer herkes razı olursa öyle yapalımumarım yazanı kaçırmamışımdır şimdilik listemiz
@oslew
@hiraysen
isimdeyimgucumdeyim
@feyena
@AreN5
@Akaibu
@minnakkartal
@yaz yagmuru da yazınca olumlu olumsuz çekilişimizi yapalım daha ötelemeden ki alışverişe vaktimiz olsun :) bi de sürpriz olsa daha güzel olur gibi geldi bana ama ortak karara göre yapalım ben şimdiden heyecanlandım bile
hediyeleride kimin kime çıktığını burda yazmayalım da kendi içimizden özelden keyfini çıkaralım ki katılamayanlar da heveslenip seneye kocişleri ikna etsinşaka valla
çok fena bişey bu balgam ya. Ben hamileliğin son aylarında çok uğraştım.3 haftadır balgamdan kurtulamadık, bu gün bir araştırayım dedim. Çörek otunu deniyim dedim süzüpte veriyormuşuz.
Bebeklerde Balgam Sökmek İçin
Bebeklerde Balgam Nasıl Söktürülür Balgamın atılması öksürük yardımıyla gerçekleşir.Balgamı dışarı daha rahat atmak için balgam söktürücü ilaçlar veya bitkiler yardımıyla balgamı ağızdan dışarı atabilmek daha rahat ve daha kolay olmaktadır.
Bebeklerdeki balgamı tedavi etmeye yarayan ilaçların yanetkilerini gözümün önüne getirirsek bebeklerdeki balgamı tedavi etmeye yarayan ilaçların yerine bitkilerle yardımcı tedavi uygulamak daha doğal ve daha mantıklı olacaktır.
Bebekler için uygulanabilecek yöntemler şöyledir..
Elma kabuklarının soyulduktan sonra, kabukların bir miktar kaynatılması ile yapılan çay azar azar verilir
-Ihlamur suyu verilir
-Adaçayı azar azar verilebilir
-Havuç suyu içirilebilir
-Çörek otu 1 bardak suda kaynatılır ve suyu ılıyınca içirilir
Not: Bol sıvı almak balgamın atılmasını kolaylaştıracaktır
Uyarılar
1 yaşından küçük bebeklere bal verilmez
2 yaşından küçük bebeklere zencefil verilmez
Bebek altı aylıktan küçükse sadece anne sütü verilir Doktor tavsiyesi dışında başka yöntemlere başvurmak doğru değildir.
Balgam söktürücü ilaçlar aşırı kullanıldığında mide içi mukozasına zarar verir
- Bir miktar bal ve limon karıştırın, yedirin. (bir yaşından küçük çocuklara bal yedirmeyin)
- Adaçayı, havuç ve enginar balgam söktürebilir.
- Antep fıstığı ve balı karıştırıp yedirin.
- İki kaçık çörek otuna bir bardak su ile 5 dakika kaynatın ve sonra ılık bir şekilde içirin.
bencede verebiliriz
yarın eğer müsait olurda yaparsa süper olur cidden. Öğrenelimdr ona göre düşünelim hedayemizi :)O zamanpufpuff cum sana zahmet bi el atıver bizim kuraya :)
Geçmiş olsun inş çabucak toparlanırKerem Alp in ateşi düşmedi bi türlü kızlar bugün doktora götürdük 39 u geçti yineKulakta boğazda ciğerde birşey yok burnu akıyor birtek... Kan verdik. O kadar çok ağladı ki zor zaptettik. Bir de kadın koluna iğneyi batırdı alamadı tekrar elinin üstünden aldı zorla. Kan alınırken kendi kendine teselli olmaya çalıştı sıpam ağlayarak bitti bitti diye idrarda istedi ama bi türlü beceremedik. Kanda enfeksiyon değeri yüksek çıkmış antibiyotik verdi doktor. İlk defa antibiyotik kullanicaz ama gözüm görmüyor artık çok yiprandi kuzum. Kullanalım bitsin istiyorum. Allahım şifa ver bize ve bütün hasta bebislere. Annelere de dayanma gücü tabi...
çok geçmiş olsun canım ya. Mecbur kullanıyoruz ilaçları. Bu son olsun inşallah çabuk atlatırKerem Alp in ateşi düşmedi bi türlü kızlar bugün doktora götürdük 39 u geçti yineKulakta boğazda ciğerde birşey yok burnu akıyor birtek... Kan verdik. O kadar çok ağladı ki zor zaptettik. Bir de kadın koluna iğneyi batırdı alamadı tekrar elinin üstünden aldı zorla. Kan alınırken kendi kendine teselli olmaya çalıştı sıpam ağlayarak bitti bitti diye idrarda istedi ama bi türlü beceremedik. Kanda enfeksiyon değeri yüksek çıkmış antibiyotik verdi doktor. İlk defa antibiyotik kullanicaz ama gözüm görmüyor artık çok yiprandi kuzum. Kullanalım bitsin istiyorum. Allahım şifa ver bize ve bütün hasta bebislere. Annelere de dayanma gücü tabi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?