2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
Biz geldik kizlar kg olayina acayip taktim taktim bittim yani. Daha once de solemistim benim bebe ek gidayi cok guzel yiyor olcu sinir yok yiyor ama kg almiyor siye. Anne sutu ve mama takviyesi eksik kaldigi icin hic beslenemiyormus. Ben bunu fark ettigimden beri (agzima geleni icimden soyledigim dr um) harika harika aa birak mama yemesin corba ver onun yerine deyip duran yine ( agzima geleni saydigim doktorum ) sinir sistemim tepemde. Yani sovsem anca rahatlarim o derece. sinirden yazamiyorum bile. Yarin sabah sekizde kan tahlili vericez yine. Gunah bu yavruma ya. Doktor hic bir turlu mamayi kabul etmedigini soyleyince nasil yapicaksiniz ben de bilmiyorum dedi. Beni iyce depresyonun dibine soktu. Endokrinci teyzemiz sagolsun ikaz etti. Simdi tahlil sonuclarini bekliycem. Ben bu bebege mamayi nasil vericem arkadaslar? Kasikla almiyo biberonla almiyo beye katarsam katayim kesinlikle almiyor. Ya vallahi cildircam az kaldi. Bi cocuga bakamadim. Anne sutu yokkk yokk yokk!! Simdi sigara aklima vurdu iste. Off off!

Canm alistirma bardağı kullaniyomu bebegin? Omunla dene istersen.aklima baska bisey gelmedi:) ya da farkli mama versen tadini begenmemistir belki

Biz geldik kizlar kg olayina acayip taktim taktim bittim yani. Daha once de solemistim benim bebe ek gidayi cok guzel yiyor olcu sinir yok yiyor ama kg almiyor siye. Anne sutu ve mama takviyesi eksik kaldigi icin hic beslenemiyormus. Ben bunu fark ettigimden beri (agzima geleni icimden soyledigim dr um) harika harika aa birak mama yemesin corba ver onun yerine deyip duran yine ( agzima geleni saydigim doktorum ) sinir sistemim tepemde. Yani sovsem anca rahatlarim o derece. sinirden yazamiyorum bile. Yarin sabah sekizde kan tahlili vericez yine. Gunah bu yavruma ya. Doktor hic bir turlu mamayi kabul etmedigini soyleyince nasil yapicaksiniz ben de bilmiyorum dedi. Beni iyce depresyonun dibine soktu. Endokrinci teyzemiz sagolsun ikaz etti. Simdi tahlil sonuclarini bekliycem. Ben bu bebege mamayi nasil vericem arkadaslar? Kasikla almiyo biberonla almiyo beye katarsam katayim kesinlikle almiyor. Ya vallahi cildircam az kaldi. Bi cocuga bakamadim. Anne sutu yokkk yokk yokk!! Simdi sigara aklima vurdu iste. Off off!

Ya benimde kafam çok karıştı şimdi benim kızım kilo almıyor ve doktorum sürekli olabilir falan diyodu tahlil falan yaptırmadık hiç bu arada süt mama olayı değil galiba bu çünkü benim kızım çok zor emiyo gündüz ben yokken annem sütümü kaşıkla zar zor veriyor biberon kesinlikle almıyor bende ne yapacağımı bilemez durumdayım gelecek hafta doktor kontrolünden sonra bir doktora daha mı gitsem acaba

Tv olayini soran arkadaslar ben kesinlikle izletmiyorum. Evde bon bon dolastiriyorum disari cikmadimda evin icinde oynatiyorum dolastiriyorum ama o illeti acmiyorum yine de. Konusmasi acisindan cok zarrarli acmayin kendiniz telefondan izleyin ipad olur masaustu olur onun goremeyecego bir yerde acin oyle izleyin yeterki o gormesin

Ya bu kadar Zararlı olabileceğini hiö düşünmemiştim biraz daha dikkatli olmakta fayda var demekki

cumartesi gunu gidicem bende kontrole bizimki de hic mama icmiyo sadece gece emiyo o da gunde en fazla 3-4 kere sorayim bende bakalim ne dicek

Bi de gecen gun markette bunu gordum doktora sorucam acaba tadi mama gibimi belki bunu icerler ilk-adim-200ml.webp

Anladım canım çok sağol :KK19:
Canım ben şimdi feste katılacak isimli emzik biberon kaşık falan yapan Ezgi hanım diye biri var ona biraz bilgi alabilir miyim dedim 170 firma varmış Katılan birinci salonda butikler ikinci salonda gıda ve oyun alanları varmış birde instagramda zerujshoppingfest etiketindende bakabilirsin Katılan firmaların bazıları burada bilgi paylaşmış :))

Bi de gecen gun markette bunu gordum doktora sorucam acaba tadi mama gibimi belki bunu icerler Eki Görüntüle 1376053
Ben bu ürünü ilk kez görüyorum henüz mama vermedim hiç ama bu kontrol sonucuna göre yine kilo almadıysa herşeyi verebilirim artık dayanamıcam sütüm mü yaramıyor anlamadım bunu mutlaka bende sorayım

Geçmiş olsun canım sakin ol. Benim de durum aynı biliyorsun mevzularımı, bizimki de ne golden goat keçi sütü bazlı ne aptamil ne de başka mama almadı, kaşıkla da almadı, biberonla da, uykuluyken de uyanıkken de. Sebzeyi meyveyi bile kabul etti mama asla. Ben de o mamaları yoğurt yapıyorum şimdi bu şekilde yiyo en azından. Bir de bizimkinin litrelerce içeceği sütüm dışındaki tek şey gece çayı, yarın kontrolde onu soracağım Dr ok derse bi de gece çayı ile mama yapmayı deneyeceğim.
Bu arada bizim gastroentrolojiye gitmedin mi sen? Adam kan istemiyor ve hatta en iyi kakadan anlaşılır dedi, Fulya'da da demet kan testini boşuna yaptınız dedi, ben de o ara arzuya iyi sövmüştüm yavrumu boşuna deldi diye. Sen alerji için kaka ver bence eğer protein alerjisine bakılacaksa

S Sevgidili5 canim bizdede sadece anne sütü alirken kabizlik vardi 3 gunde bir ancak yapiyodu hatta bazen yapamadigindan fitil atmak zorunda kaliyorduk ama ek gidada duzenli zeytinyagi veriyorum gunde bir kere yapıyor

UOTE="ayferzey, post: 38891406, member: 652710"]Keşke benim oglumda yapsa hergün kaka sürekli kabiz.ishal değilse bi sorun olmaz sanırım canım kabiz olmasi daha zor yaa çocuk ikinip duruyo ama yapamiyo yazık.
Canim bol bol da su ver cok faydasi oluyor.

Sık sık uyanmalarin disinda birsey yok şükür. Sizde durum nedir?[/QUOTE]
geç yatıp -gece 12-1 gibi- saat başı kalkmalar,ek gıda redleri ile mücadele,huysuzluk huzursuzluk,elde battaniye sallamaya devam :( kolda güç dizde derman kalmadan çalışıyorum valla,dünyadaki en zor iş bu olsa gerek mesai bitmiyor

Yaa kizlar bugün ilk defa tam yulaf unundan muhallebi yaptim.tadina baktim değişik kekremsi hafif acimtiraga benzer tat birakti agzimda.koku yoktu.yulaf ununun cabuk bozulduğunu okumuştum.normal tadi mi boyle bozuk mu anlayamadım. Yapanlar varsa fikir verebilir mi?

Geçmiş olsun canım sakin ol. Benim de durum aynı biliyorsun mevzularımı, bizimki de ne golden goat keçi sütü bazlı ne aptamil ne de başka mama almadı, kaşıkla da almadı, biberonla da, uykuluyken de uyanıkken de. Sebzeyi meyveyi bile kabul etti mama asla. Ben de o mamaları yoğurt yapıyorum şimdi bu şekilde yiyo en azından. Bir de bizimkinin litrelerce içeceği sütüm dışındaki tek şey gece çayı, yarın kontrolde onu soracağım Dr ok derse bi de gece çayı ile mama yapmayı deneyeceğim.
Bu arada bizim gastroentrolojiye gitmedin mi sen? Adam kan istemiyor ve hatta en iyi kakadan anlaşılır dedi, Fulya'da da demet kan testini boşuna yaptınız dedi, ben de o ara arzuya iyi sövmüştüm yavrumu boşuna deldi diye. Sen alerji için kaka ver bence eğer protein alerjisine bakılacaksa
Yok tatlim benimki hormonlarimiza bakacak baska sebepten cocuk endokrinine gittik orda varmis sadece iyiki de gittik demet yonlendirdi sagolsun. Alerjik degil yani. Ya cayla falan verebilirsin derse bana demedi bugunku hoca demete de sormadim acikcasi sana ver derse bana sole ben de vereyim. Benimki yogurda veya corbasina kattigin o verimi saglamaz dedi bugunku gunde 4 kez alicak o mamayi 150 cc den dedi o yuzden deniyorum duruyorum. Bu arada baska mamalari deneyelim dedik eczanede e bebekte vb magazalarda ne kadar cesit mana varsa denendi. Anti alerjik olanlar dahil. Yok almiyor. Inadi inat. Ama ver corbayi daya yogurdu yesin koca kari :)

Bi yamyamda benim yiğit yurutecle çekmece karistiriyo yuruyunce ne yapar artık bilmiyorum:KK17:ama karistir kendi goruntusude ayrı bi tatlı yaa:KK68:
Gökçede yürüteci ile çekmece karıştırıyor :) şimdi çok Hoşuma gidiyor ama ilerde ne olur bilmiyorum. Çok yoracak bu çocuklar bizi.

Bizim duraksamamiz biraz uzun surdu 50cm dogdu ilk uc ay 12cm ana son uc bucuk ayda3cm uzadi sadece :KK43:
Ins. Sonradan atak yapar bacim...
sen gunluk vitaminlerini iceren gidalarini vermeyi ihmal etme yeter ki ...

Yarın 7. Ay kontrolümüze gidiyoruz. Ben de sabahtan beri Azad'ın ağzına bişeyler tıkıştırıp yediriyorum. Bu duruma eşimin yorumu "dönem başından beri çalışmayıp final günü öncesi sabahlayan öğrenci gibisin" oldu :KK70:Hakikaten de yarın tartıda bir gram fazla görürüm umuduyla bugün ne çok abandım yavruma, baya sorun stres yapmışım şu kilo olayını
Cok guldum buna ya :-)
Kilolarla boylarla kakalarla kusmuklarla gunumuzu geciriyoruz iste :-)

Maşallah boyuna da kilosuna da...

Ayrılık kaygısı 7. ayda mı başlıyor :KK43: Hemen araştırayım, 7.5 aylıkken işe başlayacağım :KK43:

Maşallah canım, ek gıdada yol almıştırsınız emmeyle aranız nasıl.

Eline ekmek vermeyi çok istiyorum ama hala çekiniyorum. 15 gün sonra kayınvalidem gelecek, çok pimpirikli, ona kalsa 2 yaşa kadar vermez :) O gelmeden ekmeğe ve bardaktan su içirmeye alıştımam lazım:)

Canım yatkınlığı varsa alerjik de olabilir.
Emmeyi sevior oglum teyzesi ...
Masaallah oglen 2-3 kere gecede 3-4 kere emiyor...

Bizim ikinci dişimizde çıktı çok şükür sabaha kadar uyudu uyandı çok zormuş bunlar bıde alt dişler üstler daha zor diyolar
Hayirli olsun bacim ♥
Ust disleri bekleyen bir anne olarak sunu soylemeliyim ki alt dislerde hicbir zorluk yasamamis gibiydik ;-)

Kendim yapıyorum canim evde
Bacim rica etsem tarifini verebilir misin...
Bende tarif ariyordum...

Dur sakin ol bacim ya...
Anne sutu almasi sart degil ki bacim...
Gunluk besin degerlerine dikkat ederek yedir Allah (c.c.) in izni ile alir kilosunu...
Yedigi halde almiyorsa normal degil bu...
Tahlil yaptirmaniz iyi olmus umarim muhim birseyi cikmaz ♥

Yok tatlim benimki hormonlarimiza bakacak baska sebepten cocuk endokrinine gittik orda varmis sadece iyiki de gittik demet yonlendirdi sagolsun. Alerjik degil yani. Ya cayla falan verebilirsin derse bana demedi bugunku hoca demete de sormadim acikcasi sana ver derse bana sole ben de vereyim. Benimki yogurda veya corbasina kattigin o verimi saglamaz dedi bugunku gunde 4 kez alicak o mamayi 150 cc den dedi o yuzden deniyorum duruyorum. Bu arada baska mamalari deneyelim dedik eczanede e bebekte vb magazalarda ne kadar cesit mana varsa denendi. Anti alerjik olanlar dahil. Yok almiyor. Inadi inat. Ama ver corbayi daya yogurdu yesin koca kari :)
geçmiş olsun gerçekten yıpratıcı bi durum,benzerini yaşadım 4 aylıkken falan ek gıda da veremezken üstelik,emmediği için azalan sütümle uykuda besledim zamanla düzeldi,biberon kaşık vs ile ve her türlü mamayı reddetti. uykuda vemek çok sağlıklı olmasa da hiç denedin mi biberonla ?

Canim bende surekli tek basimayim yanindan ayrildigim anda aglamaya basliyor tuvalete bile gidemiy
Size 2 sorum olck kzlar gecendr sordm ama kiyma yoktu icjnde kiyma olan cirbayi ertesi gun icryomsnz
Brde televzyon izlettryomsnx ya bn btn gun tek basima tvacik. Hep izlio yani tv dr izlettrmicen dedi tv aslnda ama ne mumkun

Canim bol bol da su ver cok faydasi oluyor.

Sık sık uyanmalarin disinda birsey yok şükür. Sizde durum nedir?
geç yatıp -gece 12-1 gibi- saat başı kalkmalar,ek gıda redleri ile mücadele,huysuzluk huzursuzluk,elde battaniye sallamaya devam :KK43: kolda güç dizde derman kalmadan çalışıyorum valla,dünyadaki en zor iş bu olsa gerek mesai bitmiyor[/QUOTE]
En zor ama en guzel işi.. bir gülüşü bütün yorgunluga bedel.
Ayrica benim 5 yasinda kizim var onun vermis oldugu yorgunlugun yaninda oglusa şükrediyorum :KK53: büyüdükçe daha zorlasiyorlar

Back
X