2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
Ben şanslı annelerdenim galiba. Kızımın gaz sancıları varken kucağımda uyumaya alıştı. Hatta bazı geceler oturarak kucağımda gökçeyle uyuyodum o derece.
6 aylıkken bi ara baya rahtladı. Bende fırsat bu fırsat dedim. Önce yanına yattım iyice sokuldum arada emzirdim falan. Öyle uyuttum. İlk gün 45 dk falan uyumasını bekledim. Allahtan ağlamadı ağlasa bırakırdıö. Ninni aöyleyince çok rhatlıyo sürekli ninni türkü falan söyledim. Yavaş yavaş uyuma süresi 5 dkkaya düştü. Kendimide yavaş yavaş geri çektim. Şimdi uyku saatinden önce emziriyorum. Yatırıyorum bizim yatağa bende yanına yatıyorum saçını burun kıvrımını okşuyorum direk uyuyo. boynuma falan sarılıyo hatta küçücük kollarıyla:)
Geceleride alıyorum sabaha karşı yanıma. Yanına yattığım an uyuyo. İyice dalınca yerine koyuyorum bazen öyle koyun koyuna uyuyoruz. Bi sıkıntısı yoksa genel olarak çok rahatız.
Çocuğu ağlatarak resmen çaresizliği öğretiyolar. Her şeyi anlıyolar hissediyolar bence. Zorla yemek yedirmekten bir farkı yok bence zorla uyutmamın.
Çocuğu emzirirken uyuyakalmayayom diye çırpınıyorum:KK53:
benim oğlum yenidoğduğunda emerek uyurdu. sonra gaz sancıları başlayınca sallamaya alıştı. önce ana kucağında sonra beşikte. gece de sürekli sallıyorum. utanırsa uykusu olsa bile 5/6 saat uyumuyo. sonra da çok zor uykuya dalıyo. sonra hastalanınca battaniyede sallamaya alıştı. evde tek başıma kafayı yiyorum uykusu gelinece. annemlere taşındım resmen. bu durum da eşim arada perişan. uyku benim kabusum oldu. ama oğlumun gözünden akan bir damla yaşa tahammül edemem. yeter ki uyusun ben sabaha kadar salllarım ne yapayım.

Azad gibi katı haşlanmış ya da yağda kavrulmuş sert yumurta yemeyen bebekler için daha önce omlet ve menemen önermiştim. Bi alternatif daha denedim yine severek yedi :)
2 tane krem üçgen peynir (kolay eridiği için) ve bi yumurtanın sarısı ile beyazının yarısı. 1 tatlı tereyağında bunları kavurunca yumuşacık peynirli yumurta oluyor, bebeler afiyetle yiyor :KK66:
annem menemeni denedi oğlum sevdi teşekkürlet.benim elimden yemiyo sıpam. direkt memeye saldırıyo. ama göğsümn ucu kopmak üzere emziremiyorum kaç gündür. inşallah sütüm azalmaz. dişleri bi çıkarsaydı.hem ısırıyo hem çimdikliyo.

annem menemeni denedi oğlum sevdi teşekkürlet.benim elimden yemiyo sıpam. direkt memeye saldırıyo. ama göğsümn ucu kopmak üzere emziremiyorum kaç gündür. inşallah sütüm azalmaz. dişleri bi çıkarsaydı.hem ısırıyo hem çimdikliyo.
Afiyet olsun :)

Kızlar dün oğlumun doğumgününü kutladık gayet eğlenceli geçti, ikramlara herkes bayıldı
Kısır, makarna salatası, 2 çeşit kek, Peynirli poğaça, içli köfte, yaprak sarma, yoğurtlu Kızartma, susamlı kurabiye yaptık belki sizlere de fikir olur. Baya yorucu geçti ama altınları ve hediyeleri topladık:rolleyes:

benim oğlum yenidoğduğunda emerek uyurdu. sonra gaz sancıları başlayınca sallamaya alıştı. önce ana kucağında sonra beşikte. gece de sürekli sallıyorum. utanırsa uykusu olsa bile 5/6 saat uyumuyo. sonra da çok zor uykuya dalıyo. sonra hastalanınca battaniyede sallamaya alıştı. evde tek başıma kafayı yiyorum uykusu gelinece. annemlere taşındım resmen. bu durum da eşim arada perişan. uyku benim kabusum oldu. ama oğlumun gözünden akan bir damla yaşa tahammül edemem. yeter ki uyusun ben sabaha kadar salllarım ne yapayım.
Çok kötü olmuş gerçekten:( çocuğun en düzensizliğintüm aileyi etkiliyo. Bende dayanamam ağlamasına muhtemelen sizin gibi yapardım bende :(
İnşallah düzelir uykuları

Bebeğinin köpek dişi patlayan var mı? Önce ilk azı dişi sonra köpek dişi patlarmış normalde bizimkinin köpek dişi patlayacak gibi.
Benim kuzenimin bebeğinin ilk üst köpek dişleri çıktı:)) doktor bu delikanlı sırasını şaşırmış demiş. Baya zor çıkartmıştı.
Vampir gibi dolandı diğerleri çıkana kadar ortalıkta:) çok sevimliydi
Kızlar dün oğlumun doğumgününü kutladık gayet eğlenceli geçti, ikramlara herkes bayıldı
Kısır, makarna salatası, 2 çeşit kek, Peynirli poğaça, içli köfte, yaprak sarma, yoğurtlu Kızartma, susamlı kurabiye yaptık belki sizlere de fikir olur. Baya yorucu geçti ama altınları ve hediyeleri topladık:rolleyes:
ohh ohh maşallah:))Bende aile arasında küçük bi parti yapmak istiyorum. Heveslendim burda sizleri gördükçe

Buda kıyafetımız nasıl ?

Naptın cnm arkadaşınla programınn yaptınız mı?

canım kıyafetinize bayıldım çok güzel inşallah doğum günüde istediğin gibi geçer ayrıca çok geçmiş olsun inşallah daha iyisindir biz çıktık dışarı ama burnu uzdan geldi miranın tüm huysuzluğu üstündeydi dışarlarda uyku falanda şaşınca eve perişan döndük

Bebeği yemek yemeyenler, açık havada yemeği denesin derim. 2 gündür dışarlardayız.
benimde umudum buydu ama yok daa beter oldu dışarda :(

nice güzel yaşları olsun. oh ne güzel sırayla yapılıyor doğum günleri bende iice heyecanlanmaya başladım bizde hayırlısıyla atlatsak

günaydın kızlar iyi haftalar olsun
haftasonu çok az bakabildim mira çok huysuzdu diş falanda yok ne derdi bilmiyorum kucağa al gezdir hallerindeydik ben evdeyken yemek yeme işini iice sallıyo zaten uyku desen gece doğru dürüst yoktu şimdi gündüzde bire indi birde pazar günü direktörüm sunum hazırlamam için dosyalar gönderdi onlarla uğraştım çok yorgunum
yeni gelen arkadaşlar hoş geldiniz

Kizlar dogum gunune baska ne yapacaksiniz ben minnakkartalin renkli toplarindan 3 2 1 pogacadan kaplumbaga seklinde kisirdan sekerbhamursuz cubuklu kurabiye kurabiyelerin yarisinida cikolataya batirip renkli sekerlere batiricam diger yarisinida cicek yapip ortasina bonibon koycam siz baska neler yapcaksiniz

İkram olarak en az 7-8 çeşit düşünüyorum ben tatlısı tuzlusu bide pasta var zaten..en az 20-25 kişi olucaz biz muhtemelen,her şey güzel eksiksiz ve istediğim gibi olsun inş..hepimizin öyle olsun :KK51:

Hayırlı akşamlar canlarım ben çok hastayım boğazlarım iltıhaplandı antıbıyotık alıyırum kaçgundur yazamadım size hastayken çocuk bakmak daha zor oluyo bugun eşim müsaitken doğum gunu için alılveriş yaptık helyumlu balon siparişi verdım doğum gunu sabahı alıcam şişmiş halde en son havaya uçurucaz ama bana pahalı geldi hazır eşim yanımdayken aldım tanesı 3,5 tl siz baktınızmı fiyatlardan haberınız var mı 1 yaş süslerı aldık konfetı cerceve iyiki doğdun eksık varsa hatırlatırmısınız kıyafet te aldık haftaya pazartesı kısmetse çok heyecanlıyım kızıma da 15 yıl önce yapmıştım ozamanda böyle heyecanlıydım

Ben en ucuz tanesi 3 tl 'ye buldum..ya da direk helyumu satın alıyosun o da 100 tl gibi bi fiyat ve 25 balon şişiriyor..araştırdım baya ama ucuzu yok malesef..ama yinede yaptıracağım bende,çok istiyorum çünkü

Oooh hadi hayırlı olsun bakalım ilk yaşınız..hep sağlıkla mutlulukla kutlayın inşallah böyle..eee peki resim hani resim?masa düzeniniz ortamınız süslemeler ve varsa konseptiniz falan?

Azad da 250 cc rahat içiyordum belki daha fazla, tabi 3 saatte bir bez değiştiriyorum . Aslında terliyor da heralde su kaybı çok oluyor ve onun için fazla içiyor. Baya su için ağlıyor susadıpında meme ister gibi suya ağlıyor.
@stanki Arda'ya da çok geçmiş olsun
Benim oğlan da çok fazla su içiyor,bizim ki 250 ml'den daha fazlasını içiyor, 400-500 ml civarı, gece kalktığında da su içmek istiyor, ben de içiriyorum, ben de en fazla 3 saatte bir bez değiştiriyorum, çok çiş yapıyor:D
Bu hafta kontrolümüz var dr ben de sorayım şimdi kafam karıştı:S

Oooh hadi hayırlı olsun bakalım ilk yaşınız..hep sağlıkla mutlulukla kutlayın inşallah böyle..eee peki resim hani resim?masa düzeniniz ortamınız süslemeler ve varsa konseptiniz falan?
Sağol canım teşekkürler, eşim foto koymamı istemiyo koyup daha sonra silebilir miyim acaba nasıl yapsam bilemedim

Bişey sorucam kızlar. Aşılarını hastanede mi yaptırıyosunuz? Biz sağlık ocağında yaptırdık hep de. Burda görmüştüm sanki hastanede yaptırdık diyen. Ekstra ücret alıyorlar mı onun için?
12 ay da kontrolümüz var eğer ek ücret vs gerekmiyosa sağlık ocağına ayrı hastaneye ayrı gitmeyeyim

Kizlar reklamlar da sleepy sensetive islak havlu reklami cikiyo hatta sitede tklayan ilk 50 bin kisiye ucretsiz numune yolluyolar ben bir hatta once sitye girdim formu doldurdum bugun numune islak havlular geldi iki paket eger bakarsaniz www.sleepy.com.tr sitenin adi

Bişey sorucam kızlar. Aşılarını hastanede mi yaptırıyosunuz? Biz sağlık ocağında yaptırdık hep de. Burda görmüştüm sanki hastanede yaptırdık diyen. Ekstra ücret alıyorlar mı onun için?
12 ay da kontrolümüz var eğer ek ücret vs gerekmiyosa sağlık ocağına ayrı hastaneye ayrı gitmeyeyim
ben hastanede yaptırıyorum kızamıkta almamışlardı devlet karşılıyo diye menenjit özel olduğu için ben ödedim öncekileri bilmiyorum ödemeleri eşim yapmıştı :)

Kizlar reklamlar da sleepy sensetive islak havlu reklami cikiyo hatta sitede tklayan ilk 50 bin kisiye ucretsiz numune yolluyolar ben bir hatta once sitye girdim formu doldurdum bugun numune islak havlular geldi iki paket eger bakarsaniz www.sleepy.com.tr sitenin adi
bende üye oldum şimdi 50bin kişi olmuş mudur acaba :))

Back
X