• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
1 yaş kontrolünde bizim doktor da kan ve idrar tahlili istedi. Idrarı veremedik o torbaya bir türlü denk gelemedi idrarı da az yapıyor. Bu ay 100 gram zayıflamış boyu 2 cm uzamış neyse ki. Alt batın usg de istedi. Bunlar rutin kontroller dedi ama usg istenileni ilk kez duyuyorum. Sizin doktor da istedi mi? Neyse ki temiz çıktı. Kan değeri de iyi hemoglobin 12.4 çıktı artık ilaç kullanmanıza gerek yok dedi. D vitamini 6 ay dah kullanacakmışız. Hormon testleri de istedi onlar daha çıkmadı. Bu kadar detaylı bakmasının sebebi kilo almaması mı acaba. 74 cm 8900 kilosu
Evet canim kilodan dolayi bakmistir benim kiz 9 aylik kilosuyla duruyo hala birden fazla idrar enf gecirdigi icin ilk kez bu kez usg istedi. 10 gun sonra enfeksiyon gecince usg sine bakilacak bizde d vitamini ve kan ilacini kullanmaya devam edecegiz.

Kızlar bana bir akıl verin. Oğlumun huyu suyu değişti. Eşimin memleketine gittik geldik ne olduysa oldu. Herşeye bağırıyor itiraz ediyor. İstediği olana kadar kendini paralıyor. Bağırmaktan morarıyor resmen. Sabah gülerek uyanan oğlum ağlıyor beşiğinde kucağıma almak istiyorum bağırıyo almasam aynı. yemek yedirmeye çalışıyorum itiraz. altını değiştirtmiyor üstünü değiştirtmiyor. araba koltuğuna oturtuyorum direniyo. gideceğimiz yere gelince almak istiyorum bu sefer inmiyor. bu örnekler o kadar çok ki. çok zor bir çocuk oldu. bikaç kelime vardı artık hiç söylemiyor . Ancsk avazı çıktığıkadar bağırıyor. görmemezlikten gelmeyi denedim olmuyor. huyuna gideyim diyorum olmuyor. başka birşeyleilgisini dağıtıyom diyorum yok. kızıyorum yok. iki yaş sendromu bizi erken mi vurdu acaba
Benimki de ayni oyle bir iki haftadir herseye itiraz ediyor altini degistirtmiyor yemiyor her seye itiraz.ilk once yepki veriyordum baktim olmuyor artik tepki vermiyorum gecis donemi diye dusunuyorum her ay farki farkli huyu oluyo

Malesef kilosunu doğru. 9. Ayda da 8900 dü 10. Ayda 100 gram verdi 11 de 200 aldı şimdi 100 daha verince 9. Ay kilosuna geri döndü. Boyu da kısa olduğu için herhalde hiç zayıf gözükmüyor. Görenler maşallah ne tombik diyor. Zaten hep hareketliydi şimdi yürümeye de başladı hiç durmuyor yerinde. Umarım daha da zayıflamaz
Yemesi nasil canim?

Canım erken doğuma sebep olur ya da bebeği zehirler falan diyolar ama doğru değilmiş onlar.
Annenin kalsiyum diğer besin ihtiyaçları hamilelikte artacağından anne açısından zor olur diye bazı doktorlar bırakmasını öneriyolar. Bazılarıda sakıncası yok devam et diyolar.
Yengem diğer bebişimiz 1.5 yaşındayken hamile kalmıştı. Çevreden çok dediler zehirlenir kızın diye. Doktoru zaten 1 buçuk yaşına gelmiş 12 haftalık olduktan sonra bıraktır seninde ihtiyacın var. Ama bebeğe zarar vermez demişti.
Anladim canim tam icerigini bilmiyordum duymustum sadece zehirleme falan olmaz bence de ama kalsiyum konusu mantikli

Malesef kilosunu doğru. 9. Ayda da 8900 dü 10. Ayda 100 gram verdi 11 de 200 aldı şimdi 100 daha verince 9. Ay kilosuna geri döndü. Boyu da kısa olduğu için herhalde hiç zayıf gözükmüyor. Görenler maşallah ne tombik diyor. Zaten hep hareketliydi şimdi yürümeye de başladı hiç durmuyor yerinde. Umarım daha da zayıflamaz
Valla çok şaşırdım resimlerde maşallah gayet toplu duruyor. Bizde 2 ay hiç kilo almadık hatta 50gr verdik. Dr keratainene kadar baktı ama bişey çıkmadı çok şükür.
Bu saatte sacimi boyadim kafayi yedi galiba diyeceksiniz haklisiniz iyi de drgilim zaten guzel olursa biraz iyi olabilirim 10 dk sonra yikayacagim :KK53:
Ay inanmıyorum bu saatte :) inanılmaz bi enerjin var maşallah.. Ne renk yaptın peki :)

Esim is cikisi kizimi mutlaka disari cikariyor biliyo ya hemen kucagina gidiyo bana gelmek istemiyor disari cikinca asagidan bi de bana el salliyor. Ben disari cikmaya kalksam kiyameti kopariyor evden bana el sallamak istemiyo
aynen esim de cikariyo her aksam.babasi gelr gelmez kapiya yoneliyo gidelim diye:)

Bu saatte sacimi boyadim kafayi yedi galiba diyeceksiniz haklisiniz iyi de drgilim zaten guzel olursa biraz iyi olabilirim 10 dk sonra yikayacagim :KK53:

Helal olsun:KK9:ben evlendigmden beri sacimi boyatmadim dogalliktan yanayim:21:yoksa üşengeç falan degilim yani:KK70:

Valla çok şaşırdım resimlerde maşallah gayet toplu duruyor. Bizde 2 ay hiç kilo almadık hatta 50gr verdik. Dr keratainene kadar baktı ama bişey çıkmadı çok şükür.

Ay inanmıyorum bu saatte :) inanılmaz bi enerjin var maşallah.. Ne renk yaptın peki :)

aynen esim de cikariyo her aksam.babasi gelr gelmez kapiya yoneliyo gidelim diye:)

Helal olsun:KK9:ben evlendigmden beri sacimi boyatmadim dogalliktan yanayim:21:yoksa üşengeç falan degilim yani:KK70:
yaptim vallahi kizlar esime boya dedim boyamam dedi kizkardesime defim tamam dedi yan yana gelince cocuklar durmuyor uykumda gelmemisti boyayim dedim karamel kahve yaptim tam kurumadi daha sacim nasil oldu bilmiyorum artik

yaptim vallahi kizlar esime boya dedim boyamam dedi kizkardesime defim tamam dedi yan yana gelince cocuklar durmuyor uykumda gelmemisti boyayim dedim karamel kahve yaptim tam kurumadi daha sacim nasil oldu bilmiyorum artik

Iyi yapmissn canm o bile iyi gelir emin ol:)arada bu tarz seylerle ugrasmak lazim yoksa kafayi yeriz:KK53:

herkese gunaydin arkadaslarrrrr:)
azerikizi91 azerikizi91 . o kadar sevindim kiiiii cooook tebriklerr allah saglikla kucagina almayi nasip etsin cnm insalh bende 2. cocuu dusunuyorum ama ancak 2 sene sonra felan. ruzgar esiyo su aralarrr:))

isimdeyimgucumdeyim isimdeyimgucumdeyim . cnm cok gecmis olsun. haber et mutlaka :(

yemek tariflerinizi cok yakindan takip ediyorum arkadaslar bende yeni yeni puturlu yemeklere alistiryorum ama bi dk. oturmuyoki surekli kosma oyun derdinde yemekleride oyun zannediyo isim zor valla :)

esim is sdegistirdi o yuzDen busene yillik izni yok. tek izni bayramlar :) o yuzden bizde bayramda antalyakemer deyiz. bakalim nasil gececek. su an sort yuzme simidii havuz icin bez felan bakiyorum:) ama havuza sokmayin diyorlar mikrobik acidan

azerikizi91 azerikizi91 cnm dr emzirmeyle ilgili ne dedi Ali Yasin'i emzirmeye devam edicekmisin , bir de kizlar benim sezeryan dikişim hala kirmizi ve belirgin acaba bu toparlanamadgm anlamınami geliyodur acısı sızısı vs yok ama belli yani icerde durum ne acaba. :KK66:
pufpuff pufpuff cok ilginc ya kalbinin sağda olmasi ilk kez senden duydum bole biseyi merak ettm int te baktm hatta Rabbim cok buyuk
Canım benim de aynı ameliyat yerim hatta pazartesi doktora gösterdim. Sanki hiç iyileşmedi sanki naylon çamaşır ipi gibi kalın be kırmızı. Doktor bünye ile alakalı dedi. Ama ilk altı ay kullanılan bir jel varmış onu vermişmiydim dedi. Uyuz oldum. Öyle bişey var niye önce vermezsin be adam. Şimdi işe yaramaz ama dedi. Ilerde durum iyiymiş. Rahim toparlanmış yaralar geçmiş.

herkese gunaydin arkadaslarrrrr:)
azerikizi91 azerikizi91 . o kadar sevindim kiiiii cooook tebriklerr allah saglikla kucagina almayi nasip etsin cnm insalh bende 2. cocuu dusunuyorum ama ancak 2 sene sonra felan. ruzgar esiyo su aralarrr:))

isimdeyimgucumdeyim isimdeyimgucumdeyim . cnm cok gecmis olsun. haber et mutlaka :KK43:

yemek tariflerinizi cok yakindan takip ediyorum arkadaslar bende yeni yeni puturlu yemeklere alistiryorum ama bi dk. oturmuyoki surekli kosma oyun derdinde yemekleride oyun zannediyo isim zor valla :)
Sağol canım. 10 buçukta randevumuz dönüşte haber veririm.

Aynen eşimde her akşam dışarı çıkarıyor aren de babasına deli oluyor bazen bana gelmek bile istemiyor.
Eminim çok yakışmıştır. Beyaz tenlisin ya her renk gider sana.

ben çok özeniyorum böyle saçını hiç boyatmayanlara. Kardeşimde yıllarca boyatmadı sonra uçlarda krepe balyaja yenik düştü.
Canım benim de aynı ameliyat yerim hatta pazartesi doktora gösterdim. Sanki hiç iyileşmedi sanki naylon çamaşır ipi gibi kalın be kırmızı. Doktor bünye ile alakalı dedi. Ama ilk altı ay kullanılan bir jel varmış onu vermişmiydim dedi. Uyuz oldum. Öyle bişey var niye önce vermezsin be adam. Şimdi işe yaramaz ama dedi. Ilerde durum iyiymiş. Rahim toparlanmış yaralar geçmiş.
Rahimin toparlanıp toparlanmamasına içten bakıyorlar sanırım. Ben ameliyat sonrası çok düzenli kullandım ve o kadar hafif bi iz kaldı ki. Rengide beyaz. Sana vermeyip bide böyle demeside çok ilginç. Bu arada gökçe için iyi haberlerle gelirsin inş.

Ya emzirirken sakıncalı değil miydi?
Benim saçlarım çok ince telli. Hint kınasını yağlarla karıştırıp boyayınca saçıma çok iyi gelşyo. Kendi rengimde siyah zaten çok belli de olmuyodu.
Sakıncası yoksa bende istiyorum ya:/

Mira da canim reflu de var demi belki o yuzden de olabilirdi ilk baslar halen reflusu var mi ilacda kullanmistiniz faydasi oldu mu bide dun bi akrabya yemege gitmistik benim kizdan 2 ay kucuk biraz zayifdi onda da reflu varmis bisey yemiyo dedi ama bebegin motor gelisimi guzeldi emekleyip dikiliyodu bisey yemiyo yediremiyom diye annesi soylemisti oruc tutuyom dedi sutum vugun biraz azdi yedi dedi sanirim acliktan dedi yoksa agzini kitliyo diyo yemege kasiga diyodu umarim miranin da ogurmelri gecer sendr cok yipraniyon canim yaa
canım yemek için zorlamazsam ve pütürlü vermezsem kusmuyo artık çok şükür bende emzirmeyi biraz azaltmaya çalışıyorum öğün aralarını da açtım ama banamısın demedi bakalım ama bu kez gerçekten onu üzmemek için kaşıkla deliler gibi peşinden gitmiyorum zaten bünyesi belli artık çok almasını beklemiyorum dedi doktorda sadece kilo vermemesine bile razıyım

Kizimin istahsizligi vardi biliyorsunuz. Dr kansizlik demisti idrar tahlili de yapildi ve enfeksiyon çıktı. Atesi yuksek degildi diye sordugumda ates yapmayabilir kusma ve bulanti yapar dedi bu yuzden kizim aylardir kili almiyor. Surup verdi simdi qz da ilsa yiyor. Istahi olmayan bebeklerin annelerine duyurulur. Hic bi sey yemiyorsa idrar yollarinda enf olabilir ozellikle kizlarda oluyor
geçmiş olsun canım bizim doktorda her kilo almayışında bundan şüphelendi üç kez yapıldı test bişi çıkmadı bizimkinin iştahsızlığı psikolojik heralde artık başka da bişi düşünemiyorum

azerikizi91 azerikizi91 cnm dr emzirmeyle ilgili ne dedi Ali Yasin'i emzirmeye devam edicekmisin , bir de kizlar benim sezeryan dikişim hala kirmizi ve belirgin acaba bu toparlanamadgm anlamınami geliyodur acısı sızısı vs yok ama belli yani icerde durum ne acaba. :KK66:
pufpuff pufpuff cok ilginc ya kalbinin sağda olmasi ilk kez senden duydum bole biseyi merak ettm int te baktm hatta Rabbim cok buyuk
benimkide kırmızı ve belirgin bu ay kontrolüm var bakalım içerde durum nasıl

Kızlar bana bir akıl verin. Oğlumun huyu suyu değişti. Eşimin memleketine gittik geldik ne olduysa oldu. Herşeye bağırıyor itiraz ediyor. İstediği olana kadar kendini paralıyor. Bağırmaktan morarıyor resmen. Sabah gülerek uyanan oğlum ağlıyor beşiğinde kucağıma almak istiyorum bağırıyo almasam aynı. yemek yedirmeye çalışıyorum itiraz. altını değiştirtmiyor üstünü değiştirtmiyor. araba koltuğuna oturtuyorum direniyo. gideceğimiz yere gelince almak istiyorum bu sefer inmiyor. bu örnekler o kadar çok ki. çok zor bir çocuk oldu. bikaç kelime vardı artık hiç söylemiyor . Ancsk avazı çıktığıkadar bağırıyor. görmemezlikten gelmeyi denedim olmuyor. huyuna gideyim diyorum olmuyor. başka birşeyleilgisini dağıtıyom diyorum yok. kızıyorum yok. iki yaş sendromu bizi erken mi vurdu acaba
umarım geçici bişidir canım bu çocuklar iki gün bi yere gitsen bile huy değiştiriyorlar ben en çok huyuna gitmeyi deniyorum bu seferde her istediğini yapmaya dönüyor iş iice şımarıyo

bızde eylulde gıdıcez kısmetse, dogum ıznınden dondugumde herkezın tatıl planları yapılmıstı, agustos ayını doldurmuslar banada mecburen eylul kaldı. bızım ıcın problem yokta, kuzular usumesın acaba, denıze havuza gırebılırlermıı eylulde, onları dusunuyorum valla:KK64::KK64:
Antalya mevsimde çok sıcak bunaltıcı eylülde daha ideal oluyor ama ben üniversitede çalıştığım için eylül dönemi en yoğun oluyoruz izin alamıyorum o yüzden ağustos ortasına aldım bende

Asagida yeni dogan bebek var o agliyor Ece uyanip agliyor bebekle yarisiyor galiba 1 yasinda artik ama hala uykusuz geceler:KK43:
bizimde gecelerimiz hala uykusuz artık umudumda yok

Ben bu kızın inadını ne yapcam ya. Hayırı öğrettim ama bu seferde hayır diyince bırakıyo. Sonra sanki dayak yemiş gibi ağlamaya başlıyo. Gözlerinden yaşlar akıyo. Dayanamıyorum ya. Bazende sinirleniyo elinde ne varsa hızlı hızlı vuruyo. Sinirli sinirli başka yere gidiyo.

Ben bu kızın inadını ne yapcam ya. Hayırı öğrettim ama bu seferde hayır diyince bırakıyo. Sonra sanki dayak yemiş gibi ağlamaya başlıyo. Gözlerinden yaşlar akıyo. Dayanamıyorum ya. Bazende sinirleniyo elinde ne varsa hızlı hızlı vuruyo. Sinirli sinirli başka yere gidiyo.
bizimki de hayırı biliyo ya deli gibi ağlıyo yada ben hayır diyince parmağını sallıyo bana sonra gülüp aynı şeyi yapmaya devam ediyo

cnm ben bi yerde okumustum.cocuklara hayir demek syerine ilgisinibaska.yere cevirecekmisiz. yoksa hayir daha ilgiccekici hale geliyormus. ne kadar uygulayabiliriz bilmiyorum artik :)

Back
X