Oğluma gelince, epey toparlandık. Oğlum doğduğundan beri altını her açtığımda istisnasız çiş attırır biz de gülerdik. Bi de çisini hep yana attırir hiç yatağa gelmezdi. Ne güzel yalnızca alt değiştirme örtüsü ya da yanda parke ıslanirdi. 40 ına kadar annem hasta olduğu için kayın validem vardı. 40 ı çıkınca gitti ve annem 2-3 gün yanımda kaldı. O farketti. Çisini yan attiriyor. Bezi kapatmadan pipisini düzelt dedi. Tecrübeli ama bişey demedi. 1 ay sonra yine geldi. Pipisi hala yan attiriyor dedi. Annem doğumum da hastanede yattığı için kayinvalidem de sünnetten korktuğu için ilk zamanlar sünnet yaptıramadim diye çok üzülmustum. 3 aylıkken üroloji ye gittik annem eşim. Eğiklik yok gibi sünnete gerek yok. Büyüyünce yaptırın dedi. Büyüyünce ne zaman diye sorunca -yaşını kastettim tabi - yine büyüyünce diye cevap verince sinir olmuştum. 15 gün sonra çocuk cerrahına gittik. Sünnetle düzelir dedi. 6 aylıkken yine gittik. Pipisinin deliği az aşağıda ve sünnet derisinden,10 aylıkken gelin ameliyat yapayım dedi. 10 aylıkken başka çocuk cerrahına gittik yaşını geçsin gelin dedi. Bize gelmesenizde mutlaka çocuk cerrahına gidin dedi. 11 aylıkken başka bir ürologa, azerikızınin Ali Yasini sünnet ettirdiği çocuk cerrahı profa ve baska bir çocuk cerrahı Doç a gidip görüş aldık. 9-12 ay arası ameliyat yapılmalı. 18 ayda herşeyin bitmiş olması gerekiyormuş. 11.5 aylıkken ameliyat olduk. Yarın 1 ay bitiyor kontrol var. Iyiki doğumda ya da çok küçükken sünnet yaptırmamisim. Yoksa sünnet yapan doktor hatası derdim, pipisinin gelişimini göremezdim. Bizdeki pipi deliği çok çok hafif yerinden az aşağıdaymis. Delik hafif büyütülerek yerine alınmış. Bazı kişilerde pipinin en altından üste kadar herhangi bir yerde olur yukarı taşınırmis. Bunun için sünnet derisine ihtiyaç varmış. Bu nedenle sünnet derisinin büyümesi beklenir 1 yaş sonrası beklenirmis. Biz kullanmadik ama ilk aylarda sünnet olsaydı sünnet derimiz olmayacaktı. Bi doktor siz yarı peygamber Sünnetlisiniz dedi. Keşke tam olsaydı. Deliğin yerinde olmaması 300 de 1 olurmuş. Eğiklik çok olurmuş ama aileler farketmezmis. Doktorumuz ilk görüşmeye gittiğimizde bugün 5 sünnete girdim 2 sinin pipisi eğikti ailenin haberi yok ben düzelttim dedi. Siz farketmissiniz. Ayrıca bana çok araştırdıgim için internet doktoru olmuşsun dedi:) çok uzattım çünkü başınıza gelebilir diye bilgi vermek istedim. Insallah düzelmistir. Oğlumun psikolojisini de ilerde etkilemeden Kurtulmuş oluruz.