• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
Allah yardımcınız olsun:) inşallah sizde görürsünüz hayırlısıyla bu günleri:)
Benim kızımda gazıyla beraber püskürterek çıkarırdı kakasını. Hatta bezini açtığımda üzerime püskürttüğü bile oldu:KK53:
Belki demişlerdir sizede ama ben yaptıklarımı anlatayım.
Humananın kimyonlu rezene çayından akşamları hem kızıma içirdim hem kendim içtim.
Dizlerinden büküp karna doğru bacakları çekme hareketini sık sık yaptım. Her gün banyo yaptırdım. İnternetten masajların nasıl yapıldığını izleyip onları yaptım düzenli olarak.
Yatağına eğim verdim eğimli yatırdım.
Gaz sancısı gelip ağlamaya başladığındada bebeğimi alıp yüzüstü göğsüme yaslayıp sarılıyodum. Bir yandan da sırtını okşuyodum. Hem daha çabuk sakinleşiyodu hemde daha rahat gazını çıkarıyodu vücut sıcaklığımdan. Sonradan keşfettim bunuda saatlerce ağladığı olurdu. Böyle yapınca yarım saatte hallediyoduk.
Bir ara zirveye ulaştı gaz sancıları bio gaia dı sanırım. O ilacı kullandık düzenli bi şekilde. Bitkisel bir ilaçmış. Etkili oldu baya. Nurse en bilineni ama bizde bi işe yaramadı mesela. Her ilaç herkeste etki etmiyo.
Birde elma yağıyla karnına masaj yapıyodum. O da rahatlatıyodu.
İnşlallah çabuk atlatırsınız :)
@pofuduk18 Güle güle büyütün mis kokusunu bizim yerimize de içinize çekin...
@Akaibu çok güzel yazmış, gaz damlaları hemen hemen aynı maddeleri içeriyor, sadece oranları farklı, deneyip size en uygun olanı bulacaksınız formülü budur demişti doktorumuz, benim oğlumda da zinco gaz damlası bayağı iyi gelmişti.
Gazı için sırtına hafif hafif vurmayı da deneyebilirsiniz ağızdan çıkarması için.
Kimyon mutlaka her yemeklerinizde kullanın, ben tane kimyonu içiyordum suyla bir çay kaşığı kadar her yemekten sonra, hem beni rahatlatıyordu, hem bebeğimi, ayrıca güzel süt yapıyor kimyon:))

Allah yardımcınız olsun:) inşallah sizde görürsünüz hayırlısıyla bu günleri:)
Benim kızımda gazıyla beraber püskürterek çıkarırdı kakasını. Hatta bezini açtığımda üzerime püskürttüğü bile oldu:KK53:
Belki demişlerdir sizede ama ben yaptıklarımı anlatayım.
Humananın kimyonlu rezene çayından akşamları hem kızıma içirdim hem kendim içtim.
Dizlerinden büküp karna doğru bacakları çekme hareketini sık sık yaptım. Her gün banyo yaptırdım. İnternetten masajların nasıl yapıldığını izleyip onları yaptım düzenli olarak.
Yatağına eğim verdim eğimli yatırdım.
Gaz sancısı gelip ağlamaya başladığındada bebeğimi alıp yüzüstü göğsüme yaslayıp sarılıyodum. Bir yandan da sırtını okşuyodum. Hem daha çabuk sakinleşiyodu hemde daha rahat gazını çıkarıyodu vücut sıcaklığımdan. Sonradan keşfettim bunuda saatlerce ağladığı olurdu. Böyle yapınca yarım saatte hallediyoduk.
Bir ara zirveye ulaştı gaz sancıları bio gaia dı sanırım. O ilacı kullandık düzenli bi şekilde. Bitkisel bir ilaçmış. Etkili oldu baya. Nurse en bilineni ama bizde bi işe yaramadı mesela. Her ilaç herkeste etki etmiyo.
Birde elma yağıyla karnına masaj yapıyodum. O da rahatlatıyodu.
İnşlallah çabuk atlatırsınız :)
Çok teşekkürler. Bio gaia yı bize de verdi doktorumuz ama bizde de o işe yaramadı. Bi dahaki kontrolde yine danışacağım.
Bizimkine sancı gelince durmuyor hiç bir şekilde. Tırmalıyor her yeri resmen.
Aynı puskurtme durumu bana da oldu iki kere :D
Humana'yı deneyeyim :) tekrar teşekkürler :)

merhaba hayırlı olsun bebeğiniz zaman o kadar hızlı geçiyo ki ne ara gaz sancısından ek gıdaya başlandı ne ara emeklemedi daa dan yürüdü yürümedilere geçtik anlayamıyor insan @Akaibu arkadaşım çok güzel tavsiyeler vermiş bende en çok internetten izlediğim gaz masajlarını yaptım resmen baya rahatlatıyordu ve biogaia bize de çok ii gelmişti bebek arabası önermek isterdim ama ben toplasan üç kere kullanmışımdır benim kızım hiç sevmedi arabayı

@pofuduk18 Güle güle büyütün mis kokusunu bizim yerimize de içinize çekin...
@Akaibu çok güzel yazmış, gaz damlaları hemen hemen aynı maddeleri içeriyor, sadece oranları farklı, deneyip size en uygun olanı bulacaksınız formülü budur demişti doktorumuz, benim oğlumda da zinco gaz damlası bayağı iyi gelmişti.
Gazı için sırtına hafif hafif vurmayı da deneyebilirsiniz ağızdan çıkarması için.
Kimyon mutlaka her yemeklerinizde kullanın, ben tane kimyonu içiyordum suyla bir çay kaşığı kadar her yemekten sonra, hem beni rahatlatıyordu, hem bebeğimi, ayrıca güzel süt yapıyor kimyon:))
Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için :) sizde güle güle büyütün inşallah :)

Ayy canim ins.gece uyanmalari alerjiden değildir ecenin. Ben bir yıldır çekiyorum bu alerjiyi çok zor oluyor geceleri.doktor konusunda devlet özel diye ayırma canım ben hep araştırma hastanesine yada ozele götürdüm ama memnun değilim çünkü alerji bence baya bir uzmanlık deneyim gerektiriyor iyi doktor bulmak lazım.
İnsallah canim degildir ama simdi birsey yok sanirim gecici birseydi birsey dokundu ki ben ruseym vermistim ondandir doktor konusunda haklisin canim uzmanlik istiyor ama benim oglumda alerjik bir cocuktu yuzu surekli kasiniyordu ve dokuntuler oluyordu defalarca hastaneye goturdum kortizonlu krem surup verip gonderdiler ama gecmedi hep devam etti esim gazete okurken bir cocuk alerji uzmani gormus bana gosterdi ona gidelim dedi gittik alerji testi yapti gida alerjisi yoktu ama polen toz akarlar yün vs bunlara alerjisi cikti bize oncelikle nasil bir ortam gerekli neleri yapmamiz ya da yapmamiz gerekiyor herseyi anlatti ilac verdi farkli kullannim sureleri verdi kontrole cagirip ilaclarini degistirdi sampuan nemlendirici tavsiye etti zamanla yuzundekiler gecti ama alerjimiz tabi ki devam ediyor ilkbahar ve sonbaharda alerji ilaclari kullaniyor cok rahatsiz etmiyor onu
canım kaşınıyosa bişi dokunmuş olabilir gerçekten bi doktora gitmekte fayda var mira da çok uyanıyo ama genelde kaşınmaz sağa sola dönüyo mızırdanıyor şu sıra vücudunda pek bi döküntü de yok neden uyuyamadığını çözemiyorum bu yüzden eer alerjik bişise de sıkma canını bak mesela rüşeymi kestin belki odur bi süre şampuan ve nemlendiricisini atopik ciltlere uygun olandan kullansan ben döküntülerin azalmasını ona bağlıyorum bizde
Bizim de oyle canim birkac gun uyuyor sonra yine kipir kipir oluyor uyumuyor simdi kizariklik kalmadi atopik ciltler icin kullaniyorum canim sampuan ve nemlwndiricisini
ya dün gece nasıl sıcaktı öyle ya şapır şapır terledim resmen sabah zar zor duş alabildim miranında ateşi çıktı üstünü soydum çorap fln herşeyi çıkardım zaten saçları bile ıslanmıştı camı da açtım sonra düştü ateşi bi süre sonra kapadım camı tabi terli terli inşallah çarpmamıştır bide hasta edersem çok üzülürüm
Birsey olmaz canim ben gece cok terlediginde siliyorum biraz kuru bezle bizde cam acik yatiyoruz askili badiyle sadece
Bizimkisi daha ole ayakta duramiyor canim.tutuna tuyuna duruyor.o yuzden ben birazdaha bekliyim sandalyede yikamak icin.valla biz seninle ayni dertteyiz canim bi onceki ustumdeki mal sahibinin ogluydu,kadin surekli ust katimdan bir seyler sirkeler kilimler falan.bide her camdan.hani hangi odayi siliyorsa misal o camdan sirayla silkeluyor,sonra soledik falan neyse bellj bir odadan yapti.ama allah icin kadin 4 cocugumh ne vardi bir kere gurultu duymadik ki kucuk cocuklar,ama seref.zsuriyeli kadin hicc,tepemde surekli meshur terligiyle dort dönüyor,sabah demdz gece demez. Cocuklar sureklu cuglik çığlığa kosurturma,ev sahibi bi kac kere soyledi biraz duruluyorlar sonra yine eskusi gibi.benim sansima bu kac gundur hic ses yok:KK43:

Benim kizim yedi gecen hafta ilk defa ,işallah seninkide yerr canim
esimde en ust alalim yada kiralalim diyor ama baksana canim senjn sorunun alt katta.nssil olcak bu is?en iyisi tek katli bi gecekondu valla:)
Canİm huylu huyundan vazgecmez simdi ses olmasa sonra olacak hic pisman olma bence birde asgidan gurultu geliyor cunku duvarlarimiz gercekten cok ince canim ben daha once otirdigum yerlerde asgidan ses gelmezdi hic gidecegim yer de oyle olur insallah
Canım ya inşallah iyi bi doktor bulursunuz. Geçmiş olsun.
geçmiş olsun canım. Burada öyle felaketti.bizim ev güney cephe biz pişiyoruz resmen. Gece gökçenin yatağı ıslanıyo resmen. direk gelmediyse çarpmamıştır bence. İnşallah düşmüştür ateşi
İnsallah canim cok sagol
@yaz yagmuru Canım geçmiş olsun eceye. Iyi bir doktor bulursunuz inşallah. Bebek alerji uzmanı ayrı mi oluyor acaba. Yoksa benim bi arkadaşım buradan izmire gitti iyi bir alerji uzmanı varmış. Tokatta kaç defa gitti anlamadi kimse birsey orada çare buldu şükür.
sagol canim cocuk alerji uzmanlari ayri oluyor kim acaba arkadasinin gittigi dr

Canim oncelikle bebegin hayirli olsun gule gule buyyut kolik bizde de vardi sap smilex nirse harveys zinco hic ise yaramadi rezene tohumu almostim havanda dovup 1 tatli kasigi kadar 1 tatli kasigi anasonla 20 dk demleyip iciyodum 30 cc kada da kizima veriyodum dr um onerisiydi zaten.ben bide ikinmasi cok olunca popodan fitille uyariyodum arpa sehriyesi kadar fitil loyuypdum aninda gaziyla borlikte fiskirtarak kakasini yapiyodu gazi da cikiyodu o zaman bide oyle dene gazli bebek zor biraz allah uardimcin olsun
Merhaba hanımlar, arada burayı da okuyorum bende bu senenin haziran annelerindenim. Ne güzel sizinkiler yürüyor,konuşuyor. O günleri hayırlısıyla bizde görseydik :)
1 aylık olduk, kolik sancılarımız var bizimde. Uykusunda bile ıkınıyor. kabız desem neredeyse su gibi kakası, ama yaparken zorlanıyor. Gazla beraber çıkıyor genelde.
Sizde yaşadınız mı böyle bir şey? Neler yaptınız hafifletmek için ve ne zaman son buldu bu sancılar?
Bir de uygun olarak hangi bebek arabasını önerirsiniz? Travel sistem düşünüyorum.
Tecrübeli hanımlar cevaplarınızı bekliyorum :)

Canim oncelikle bebegin hayirli olsun gule gule buyyut kolik bizde de vardi sap smilex nirse harveys zinco hic ise yaramadi rezene tohumu almostim havanda dovup 1 tatli kasigi kadar 1 tatli kasigi anasonla 20 dk demleyip iciyodum 30 cc kada da kizima veriyodum dr um onerisiydi zaten.ben bide ikinmasi cok olunca popodan fitille uyariyodum arpa sehriyesi kadar fitil loyuypdum aninda gaziyla borlikte fiskirtarak kakasini yapiyodu gazi da cikiyodu o zaman bide oyle dene gazli bebek zor biraz allah uardimcin olsun
Sağol canım bende temizlerken poposuna masaj yapıyorum da çıkartıyor fışkırtarak. İnşallah bi an önce atlatırız...

@yaz yagmuru Canım geçmiş olsun eceye. Iyi bir doktor bulursunuz inşallah. Bebek alerji uzmanı ayrı mi oluyor acaba. Yoksa benim bi arkadaşım buradan izmire gitti iyi bir alerji uzmanı varmış. Tokatta kaç defa gitti anlamadi kimse birsey orada çare buldu şükür.
evet canm cocuk allerji uzmani ayri oluyor

Buni duyduguma inanilmaz mutlu oldum balik yediremiyorum ama semizotunu yiyor cok şükür
bende sevindim facede görünce. Balık yediremiyoruz her zaman ister istemez.
Kabız diye habire semizotu alıyodum. Çiğden yedirmeyi deniycem bir de bakalım becerebilirsem

Merhaba hanımlar, arada burayı da okuyorum bende bu senenin haziran annelerindenim. Ne güzel sizinkiler yürüyor,konuşuyor. O günleri hayırlısıyla bizde görseydik :)
1 aylık olduk, kolik sancılarımız var bizimde. Uykusunda bile ıkınıyor. kabız desem neredeyse su gibi kakası, ama yaparken zorlanıyor. Gazla beraber çıkıyor genelde.
Sizde yaşadınız mı böyle bir şey? Neler yaptınız hafifletmek için ve ne zaman son buldu bu sancılar?
Bir de uygun olarak hangi bebek arabasını önerirsiniz? Travel sistem düşünüyorum.

Hayirli olsun canim Allah bagislasin bebisini:) arkadaslar yazms zaten masaj bacak hareketlerini falan ben de yaptrdm.biz yaklasik 3 ay kadar cektik gazi:(kimyon yedim kasik kasik demleyip ictim reye de icirdm.sicak havluyla ayaklarina ve karnina masaj yaptm.aci elma yagi ile ayak tabanlarina masaj yaptm sanciyi kesermis hakikaten de aglamsi kesiliyodu.sab simplex ve biogaia ise yaradi biz de digerlerine oranla.ve kulak cubuguyla popsunu uyariyodm hafiften zeytinyagina batirip.hemen cikariyodu.umarim cabuk atlatirsiniz insan napcgni sasiriyo agladgni gorunce

Çok teşekkürler. Bio gaia yı bize de verdi doktorumuz ama bizde de o işe yaramadı. Bi dahaki kontrolde yine danışacağım.
Bizimkine sancı gelince durmuyor hiç bir şekilde. Tırmalıyor her yeri resmen.
Aynı puskurtme durumu bana da oldu iki kere :KK70:
Humana'yı deneyeyim :) tekrar teşekkürler :)
Canim anneli babali buyusun bebegin arkadaslar yazmis bende benzer seyleri yaptim oncelikle Ayse Öner in gaz masaji var internette onu yaptim kizima hep yaparken o an gazini cikartiyordu gaz damlalarinin hepsini kullandim ama bizim gaza sebep olan sorunumuz makat catlagi oldugu icin doktorumuz hicbirini kullanma dedi makat catlagini tedaviye basladik doktorumun onerdigi ilik banyo masaj sicak havlu rezene verebilrsin demisti verdim kendimde ictim yemeklerime kimyon kattim hep bizim gazimiz asiri dereceydi 3 aylik oldugunda azaldi bu durum zamanla gecti insallah sizin cabuk biter

Hayirli olsun canim Allah bagislasin bebisini:) arkadaslar yazms zaten masaj bacak hareketlerini falan ben de yaptrdm.biz yaklasik 3 ay kadar cektik gazi:(kimyon yedim kasik kasik demleyip ictim reye de icirdm.sicak havluyla ayaklarina ve karnina masaj yaptm.aci elma yagi ile ayak tabanlarina masaj yaptm sanciyi kesermis hakikaten de aglamsi kesiliyodu.sab simplex ve biogaia ise yaradi biz de digerlerine oranla.ve kulak cubuguyla popsunu uyariyodm hafiften zeytinyagina batirip.hemen cikariyodu.umarim cabuk atlatirsiniz insan napcgni sasiriyo agladgni gorunce

Canim anneli babali buyusun bebegin arkadaslar yazmis bende benzer seyleri yaptim oncelikle Ayse Öner in gaz masaji var internette onu yaptim kizima hep yaparken o an gazini cikartiyordu gaz damlalarinin hepsini kullandim ama bizim gaza sebep olan sorunumuz makat catlagi oldugu icin doktorumuz hicbirini kullanma dedi makat catlagini tedaviye basladik doktorumun onerdigi ilik banyo masaj sicak havlu rezene verebilrsin demisti verdim kendimde ictim yemeklerime kimyon kattim hep bizim gazimiz asiri dereceydi 3 aylik oldugunda azaldi bu durum zamanla gecti insallah sizin cabuk biter
İnşallah hanımlar, teşekkür ederim :)

Bebegini sağlıkla büyütürsün inş. Zaman o kadar çabuk geçecek ki inanamayacaksın :) ben gaz sancısıyla ilgili malesef bişey söyleyemeyecegim çünkü günlerce kakasını yapmamasına rağmen hiç gazlı bi bebek olmadı çok şükür. Bebek arabasını da travel sistem olarak concord kullanıyorum baston olarak da joie kullanıyorum. İkinden de çook memnunum.

azerikizi91 azerikizi91 hakkında hayırlısı olsun. Kalp atışları için 8. haftaya kadar dinleyememen çok normal. Daha öncede demiştim bende de kanama çoktu. İnş. hayırlısıyla bebegin seninledir..
A apriori11 iyi tatiller bol bol dinlen.. Git özlet kendini yine gel :)
@minnakkartal evinize kedinin girmesine inanamıyorum ben herhalde orda düşer bayılırdım. Hayatta en korktuğum hayvandır kendileri. Yılan bile besledik hiç korkmadan ama kediye tahammülüm yok. Çevremdeki herkes de bilir.

Bebegini sağlıkla büyütürsün inş. Zaman o kadar çabuk geçecek ki inanamayacaksın :) ben gaz sancısıyla ilgili malesef bişey söyleyemeyecegim çünkü günlerce kakasını yapmamasına rağmen hiç gazlı bi bebek olmadı çok şükür. Bebek arabasını da travel sistem olarak concord kullanıyorum baston olarak da joie kullanıyorum. İkinden de çook memnunum.

azerikizi91 azerikizi91 hakkında hayırlısı olsun. Kalp atışları için 8. haftaya kadar dinleyememen çok normal. Daha öncede demiştim bende de kanama çoktu. İnş. hayırlısıyla bebegin seninledir..
A apriori11 iyi tatiller bol bol dinlen.. Git özlet kendini yine gel :)
@minnakkartal evinize kedinin girmesine inanamıyorum ben herhalde orda düşer bayılırdım. Hayatta en korktuğum hayvandır kendileri. Yılan bile besledik hiç korkmadan ama kediye tahammülüm yok. Çevremdeki herkes de bilir.
canım düşün ki ben lise de kedi tırmalaması yüzünden üç tane kuduz aşısı olmuş birisiyim ve gerçekten o günden beri feci korkarım kedilerde evim ikinci kat ama üçüncü kat gibi yüksek nasıl olduğunu anlamadık bile kediyi görmem yetti sabahı sabah ettim ertesi gün sineklik takılmasına rağmen bir süre camı açamadım neredeyse taşınacaktım valla

Kizlar nasil bir sicak var ya bayilcam yani oturdigumuz tarafa gunes geliyor ogleden sonra yaniyor salon resmen pervane acik bana misin demiyor
Evet canim yaa izmir kaynadi dun bugun pende vantilatoru actim balkon kapilarini kapattim bi nebze rahatladim nehirden bamyo yapmis gibi su indi oyle yaa markete gidecektim gozum kesmedi camlara giristim bende kizi uyutuyom yarisini da nehiri uyuttuktan sonra yapacam

Back
X