2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
kızlar ya mira hiç paylaşımcı değil normalde yüzüne bakmadığı oyuncağını başka bi çocuk alsın hemen gidip elinden alıyo önünde üç tane top olsun dördüncü top başka çocuktaysa gidip onuda almaya çalışıyo ne yapmam lazım bu konuyla ilgili olarak bilemiyorum
Gökçede tam tersi çocuk gördü mü elinde ne varsa götürüp ona verir. Kimi gelir birlikte oynarlar. Kimide alıp kaçıyo yavrumda ağlıyo.Bende yavruma üzülüyoeum kaçıyolar diye:))
Bize vermez ama sadece çocuklara veriyo.
Ama normal bi durum bu yaşta vermemeleri. Bizimkilerin yaşında etkisi olur mu bilmiyorum ama bi yerde okumuştum. Çocuklara iki kişilik şeyler yaptırmak gerekiyomuş. Mesela o araba sürerken sizde bir araba alın yanında sesler çıkararak sürüp onu eğlendirin ki. 2 kişiyle oyun oynamanın daha zevkli olduğunu keşfederse kendiliğinden paylaşmaya başlayacaktır yazıyodu. Çocuk koltuktan atlıyosa birlikte atlancak. Dondurma yeniyosa birlikte yencekmiş. Mutlu olduğunuzu da abartarak çocuğa gösterip onuda mıtlu. Etmek lazımmış.
Tabi böyle yazmıyodu ben bunu anladm doğru anladıysam:))
Ver birlikte oynayın paylaşın gibi sözcükler kullanmamak gerekiyomuş. Çocuğu bunaltmamak için.
Zamanla alışırmış

bilmiyorum ki canım. Ama bana anlatışı aynen şu şekildeydi. Benim hamileliğimle ilgili bişeyler sordu. Çok zor geçti hanileliğim. Gözüm korktu falan dedi. Bizde artık ankaraya taşındık. Enişten de sefere gitmicek. Çocuk düşünüyoruz. Kontrole gittim deneme yapmadan. Doktor çok yumurta üretiyosun dedi. 3 üzden aşağı doğurmazsın hiç deneme yap diyip ilaç vermiş. Bunu dengeleyip öyle deneme yapcaklarmış. Bende dedim hatta abla çok şükür ki olmaması daha zor bi intihan daha çok yıpratırdı. Allah aratmasın kimseye dedim. Birde bu dediklerim 3/4 ay içinde oluyo. Ne ara gittin ne ara denedin ne ara tüp bebeğe karar verildi. Belki dediğin gibi bişeydir uzun zamandır istiyolardır ama bana öyle anlatmıştır.
Allahım inşallah artmasın çok ta sevinirim.
Ama beni aptal yerine koyup böyle yalan söylemesine bozuluyorum ben.
bazen bazı şeyleri çok abartarak anlatır. Onu keşfetmiştim de bu kadarını beklemiyodum.
Ya en basitinden biz nişanlıyken bi gün tlfnda konuşurken bana beyaz eşyalarını en iyisinden aldır. Sen onların çocuklarısın ben annemlere şunu istiyprum dedim aldılar pahalı ucuz bakmadılar hiç. Ne dersem aldılar her şeyin en iyisini aldırdım sende öyle yap falan demişti. Bende bakalım abla bütçemizin yettiğince iyisini alcaz zaten dedim.

Evlendikten sonra kvye ev hediyesi çamaşır mak. Aldık görümcemle birlikte. Kv kp konuşurken görümcemin eşyalarını alma meselesine geldi konu. Görümcemin hiç haberi bile yokmuş. Konyada bile değilmiş. Gittik seçtik aldık. Başka çocuk olsa mırın kırın eder kızım hiç laf söylemedi dedi.
Bişeyleri bana kafansında kurup öyle aksettiriyo. Kendini mi tatmin etmeye çalışıyo anlamadım.
Böyle eski konuyu açmam soğukluk yapar sanırım. Bundan sonra bi daha şüphelenirsem yalan. Söylediğinden o anda tepki vericem sorguluycam. Pek yorum yapmadan dinlerdim saf sandılar heralde
Eskiden söyledikleri de ilginç gerçekten. Bence de kendi söylediklerine inanmak istiyor bi nevi dediğin gibi kendini tatmin ediyor. Pek sağlıklı bir ruh hali gibi de durmuyor. Sana özel birşey değildir bence bu herkese aynı davraniyordur gibi geldi.

Gökçede tam tersi çocuk gördü mü elinde ne varsa götürüp ona verir. Kimi gelir birlikte oynarlar. Kimide alıp kaçıyo yavrumda ağlıyo.Bende yavruma üzülüyoeum kaçıyolar diye:))
Bize vermez ama sadece çocuklara veriyo.
Ama normal bi durum bu yaşta vermemeleri. Bizimkilerin yaşında etkisi olur mu bilmiyorum ama bi yerde okumuştum. Çocuklara iki kişilik şeyler yaptırmak gerekiyomuş. Mesela o araba sürerken sizde bir araba alın yanında sesler çıkararak sürüp onu eğlendirin ki. 2 kişiyle oyun oynamanın daha zevkli olduğunu keşfederse kendiliğinden paylaşmaya başlayacaktır yazıyodu. Çocuk koltuktan atlıyosa birlikte atlancak. Dondurma yeniyosa birlikte yencekmiş. Mutlu olduğunuzu da abartarak çocuğa gösterip onuda mıtlu. Etmek lazımmış.
Tabi böyle yazmıyodu ben bunu anladm doğru anladıysam:))
Ver birlikte oynayın paylaşın gibi sözcükler kullanmamak gerekiyomuş. Çocuğu bunaltmamak için.
Zamanla alışırmış
biraz nette bişiler baktım benzer tavsiyeler var ama paylaşımcılığı 3 yaş gibi öğretebilirsiniz öncesinde anlamalarını beklememek gerek diyordu ben başka şeylerle dikkatini dağıtmaya çalışıyorum şimdilik bakalım inşallah dönemseldir aslında tek başına da değil bi sürü kuzeni var benim hemen hemen bütün görüştüğüm arkadaşlarımın yakın aylarda doğan çocukları var bu kadar oyunun arasında paylaşmayı kendiliğinden öğrenir sanıyordum yanılmışım

biraz nette bişiler baktım benzer tavsiyeler var ama paylaşımcılığı 3 yaş gibi öğretebilirsiniz öncesinde anlamalarını beklememek gerek diyordu ben başka şeylerle dikkatini dağıtmaya çalışıyorum şimdilik bakalım inşallah dönemseldir aslında tek başına da değil bi sürü kuzeni var benim hemen hemen bütün görüştüğüm arkadaşlarımın yakın aylarda doğan çocukları var bu kadar oyunun arasında paylaşmayı kendiliğinden öğrenir sanıyordum yanılmışım
O her cocukta olan bi durum.bence gecicicdir o konuda kaygilanmana bile gerek yok

Eskiden söyledikleri de ilginç gerçekten. Bence de kendi söylediklerine inanmak istiyor bi nevi dediğin gibi kendini tatmin ediyor. Pek sağlıklı bir ruh hali gibi de durmuyor. Sana özel birşey değildir bence bu herkese aynı davraniyordur gibi geldi.
oda olabilir sahi. İki ayda bir aile ortamı dışında görüşmüyoruz pek. Farklı şehirdeyiz zaten.Belki genel olarak öyledir

demeki normal canım. Artık zamanla öğrenecekler. Kuzenimin kızı geöen bayram gittiğimizde gökçeyle herşeyi paylaşıyodu. Bu bayramda yanına bile yaklaşmak istemedi. Dönemsel bişeyde olabilir

hımm belki de paylaştığı tek şey eline verdiğimiz yemek o da sanırım kurtulmak için :)) bende bira bişiler okuyayım bakalım
Umutta vermiyor herkese sadece sevdiği kisilerle ve çocuklarla paylaşıyor yoksa dokundukca ri anda koşup alıyor ellerinden

Umutta vermiyor herkese sadece sevdiği kisilerle ve çocuklarla paylaşıyor yoksa dokundukca ri anda koşup alıyor ellerinden
mira sadece kendi oyuncağına yapmıyor mesela gittiğimiz yerde kumanda için yapıyor başkasının oyuncağı için yapıyo herşey onun sanıyo heralde

Belki 18 aylik olunca da kesebilirim gide gide daha zorlasir gibi geliyo bana
[QUOsenielimavi 35, post: 42991667, member: 524595"]Ama gece meme de kalma huyu yok allahtan gecr bi yada iki kere en fazla oda dis donemi uc kere kalkar emer geri uyur

Evet canim sen uzun sure goremedim sanirsam hatta aramiz da bir hafta sen bi hafta once dogum yaptin benden ayrica meme konusun da bende bilmiyom nasi unuttursam bide ikilemdeyim biraktirmamak arasinda
Bak senin geceler rahatmis yine.bende o da yok :)) az daha dayan bence mayis gbi baslariz kesmeye yavas yavas. 1aya yaymayi dusunuyorym ben. O zaman havalar da isincak oyundan da anlicaklar. Simdi biraktirsan oyalayacak bisey bulmak da zor yaz gibi dsari cikilmaz.evde yapacak seyler kisitli[/QUOTE]

Aynen umutta öyle hele yastık kimin olursa olsun nenni benim diye ağlıyor alana kadar
demek ki şu ara dönemsel bişi zaten okuduğum yazılarda hep anneye olan bağımlılık azaldıkça ben merkezleri gelişir o yüzden herşey benim hissiyle hareket ederlermiş daha iki yaş sendromu gelmeden bin tane sendromla karşılaşıyoruz hayırlısı

mira sadece kendi oyuncağına yapmıyor mesela gittiğimiz yerde kumanda için yapıyor başkasının oyuncağı için yapıyo herşey onun sanıyo heralde
Akademisyenanne de okumuştum, bu çağda egosantrik dönemmiş herşey dünya onların etrafında gibi. Olumlu olumsuz herşey onların. O kadar ki anne baba tartıştığında bunjn sebebinin bile kendileri olduğunu düşünürlermiş. O yüzden bu davranışları çok normal.

Akademisyenanne de okumuştum, bu çağda egosantrik dönemmiş herşey dünya onların etrafında gibi. Olumlu olumsuz herşey onların. O kadar ki anne baba tartıştığında bunjn sebebinin bile kendileri olduğunu düşünürlermiş. O yüzden bu davranışları çok normal.
ay şimdi çok alakasız ama akademisyenanne diyince aklıma geldi fayika fayika bi çekiliş için beni etiketlemişti bende üç arkadaşımı etiketledim ve tabi arkadaşımda etiketlemiş sonuç çekilişin şanslı kişisi arkadaşım oldu :))

Sahi buluşma diyince @nisaelifim bi kavanoz tarhanayı ben bi köşeye ayırdım. Sözümü unutmadım :)
Senin oturduğun yeride sanırım anladım. Bi anaokulu var orda onun yakınında olman lazım. Bize yürüyerek 10 dk falan uzaklıkta. Müsait olduğun bi gün haber ver. Gökçeyle gezmeye çıkınca o tarafa gelip verelim kış grlmeden

Be garip korkuları var bu çocukların ya. Koli bandını açarken çıkan ses yüzünden ağladı. Bide elimi ittirip bantı düşürmeye çalışıyo
Benimki de ilk kez saç kurutma makinesi sesi duydu geçen gün. Normalde kurutmam saçımı ama dışarı çıkıcam siye açtım makineyi basıl ağladı anlatamam. Halbuki bebekken bayılırdı uyurdu o seste.

ay şimdi çok alakasız ama akademisyenanne diyince aklıma geldi fayika fayika bi çekiliş için beni etiketlemişti bende üç arkadaşımı etiketledim ve tabi arkadaşımda etiketlemiş sonuç çekilişin şanslı kişisi arkadaşım oldu :))
hadi ya:) kısmet bu işler:) arada etiketliyorum sizi böyle şeylerde sakıncası olmuyor değil mi?

Back
X